Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie...
Znowu jestem zmuszona was prosić o pomoc.
Tym razem dla mini pieska z króciutką sierścią. Dla maleńkiej jamnikowatej suczka
i....
Cóż można o niej powiedzieć? W oczkach straszna żałość, ból i strach... Przebywa w zimnym szpitaliku z kilkoma innymi suniami... na mokrej szmatce ma posłanie. Czy to miejsce dla delikatnej jamnisi się spytacie? Nie.
Tylko komu to odpowiedzieć? jej? Przecież ona to wie.
Chyba właścicielce, która maleńką sobie prawdopodobnie kupiła, dostała w prezencie... przez półtorej roku karmiła, rozpieszczała, pozwalała spać w łóżku. Jamnisia miała raj...
Wyszły na spacer, przejażdżkę samochodem...
Bohaterka tego wątku nie przypuszczała, że skończy sie on w schronisku...

Jamnisia została oddana do tomaszowskiego schroniska 12.12.09 roku przez właścicielkę.
Jest zdrowa, przestraszona i zalękniona. Na razie jest w szpitaliku, na boksach ogólnych nie przeżyje.

Prosimy o ogłoszenia dla niej, o DT lub DS.
Po długich, burzliwych debatach imię zostało wybrane:):):)Mianowicie Neli:)

• Replies 263
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malagos napisał(a):
Pomóc jej trzeba, bao małe i z krótka sierścią.
Ale czy to jamnisia, to bym dyskutowała... :roll:

No prawi:) Zresztą ciotka Danusia widziała i coś tam jamniczego w niej wykryła...

Posted

malagos napisał(a):

Ale czy to jamnisia, to bym dyskutowała... :roll:

Jamnisią owszem raczej nie mozna jej nazwać ale jamnikowatą lub mix-jamnika myśle ze jak najbardziej.
Pewnie miała byc jamniczką ale jak wyrosła to ja oddali do schronu czy jak to tam było?wiadomo czemu ja oddali/podali jakis powód?
Tak czy inaczej maleństwu domku szukac trzeba bo zamarznie kruszyna w tym zimnym schronie.

Posted

Ja się do imienia dostosuję:)
Zmienię tytuł, że mix jamniczka.
Ja na rasach ciotki się nie znam. Wydaje mi się, że jest bardziej jamnicza niż mój Maks a jako jamnik był brany jako szczeniak.

Powodu niestety nie podała.

Posted

ocelot napisz maleńka jamnikowata suczka,bedzie lepiej brzmiec niz mix-jamnkia-tak mi sie wydaje.
czy cos wiadomo o jej charakterze,zachowaniu itp.do ogłoszen by sie cos przydało jesli jest taka mozliwos.

Neli mnie sie tez bardzo podoba-malenka jamnikowata Melusia.:lol:

Posted

Dobrze tak napiszę:)
To Neli czy Melusia?
Melusia lepiej:)

No na razie niewiele wiadomo o niej. Jest spokojna i przestraszona i tylko wodzi ślepiami.... za człowiekiem.

Posted

ocelot napisał(a):
Dobrze tak napiszę:)
To Neli czy Melusia?
Melusia lepiej:)

No na razie niewiele wiadomo o niej. Jest spokojna i przestraszona i tylko wodzi ślepiami.... za człowiekiem.

Neli :)

Ja potem dorobię ogłoszenia. Też się zastanawiałam nad tą suczką drugą na zdjęciu.

Posted

Choroba to maela czy Neli?: )
[email protected]
604 416873

Cioteczki!!! kto robi ogłoszenia na Moim pupilu?
Dzwonił telefon w sprawie labradorki Soni z domku Tymczasowego, ale ja takiego psa nie znam niestety. Ktoś się musiał pomylić.... i podał mój telefon. Szkoda stracić domek...