ocelot Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Witajcie... Znowu jestem zmuszona was prosić o pomoc. Tym razem dla mini pieska z króciutką sierścią. Dla maleńkiej jamnikowatej suczkai.... Cóż można o niej powiedzieć? W oczkach straszna żałość, ból i strach... Przebywa w zimnym szpitaliku z kilkoma innymi suniami... na mokrej szmatce ma posłanie. Czy to miejsce dla delikatnej jamnisi się spytacie? Nie. Tylko komu to odpowiedzieć? jej? Przecież ona to wie. Chyba właścicielce, która maleńką sobie prawdopodobnie kupiła, dostała w prezencie... przez półtorej roku karmiła, rozpieszczała, pozwalała spać w łóżku. Jamnisia miała raj... Wyszły na spacer, przejażdżkę samochodem... Bohaterka tego wątku nie przypuszczała, że skończy sie on w schronisku... Jamnisia została oddana do tomaszowskiego schroniska 12.12.09 roku przez właścicielkę. Jest zdrowa, przestraszona i zalękniona. Na razie jest w szpitaliku, na boksach ogólnych nie przeżyje. Prosimy o ogłoszenia dla niej, o DT lub DS. Po długich, burzliwych debatach imię zostało wybrane:):):)Mianowicie Neli:) Quote
NusiaiJa Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 [SIZE="4"]NELI z 05 stycznia 2010 roku te piękne zdjęcia mamy tylko dzięki Anja2201 - Aniu dziękujemy Quote
Tymonka Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Tola mi się podoba , moja tymczasowiczka tak się nazywała i szybciutko do nowego domku trafiłą , może i jamnisi przyniesie szczęście ? Quote
malagos Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Pomóc jej trzeba, bao małe i z krótka sierścią. Ale czy to jamnisia, to bym dyskutowała... :roll: Quote
ocelot Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 malagos napisał(a):Pomóc jej trzeba, bao małe i z krótka sierścią. Ale czy to jamnisia, to bym dyskutowała... :roll: No prawi:) Zresztą ciotka Danusia widziała i coś tam jamniczego w niej wykryła... Quote
Tymonka Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/176868-misz-masz-na-KorAE-Amika-i-Toffino-do-25-01-2010?p=13815486#post13815486 zapraszam! Quote
KaL Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Jestem za Tolą. Moja Tola też jest jamniczką ze schronu i nie byłą tam długo! Quote
__Lara Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Mi się Neli podoba ;) ale jak uważacie. Jak będę mieć czas i uporam się z innymi ogłoszeniami to jej też zrobię. Quote
obraczus87 Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Witaj __Lara :) mnie tez Neli sie bardzo podoba :) Quote
Madallena Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Ile mala wazy? W jakim jest wieku, bo nie doczytalam? I jak ma na imie? Wrzucam ja oczywsicie na MIKROPSY w potrzebie pod warunkiem, ze nie przekracza zbytnio 6 kg :) Quote
danka1234 Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 malagos napisał(a): Ale czy to jamnisia, to bym dyskutowała... :roll: Jamnisią owszem raczej nie mozna jej nazwać ale jamnikowatą lub mix-jamnika myśle ze jak najbardziej. Pewnie miała byc jamniczką ale jak wyrosła to ja oddali do schronu czy jak to tam było?wiadomo czemu ja oddali/podali jakis powód? Tak czy inaczej maleństwu domku szukac trzeba bo zamarznie kruszyna w tym zimnym schronie. Quote
Isadora7 Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Jamnisia to nie jest (wg mnie to nawet pradziadków nie miała jamniczych), ale szczerze mówiąc pod jamnisiowatą bym podciągneła. A to z tyłu na tym zdjęciu? http://www.fothost.pl/upload/10/53/a72795d8.jpg Quote
ocelot Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 Ja się do imienia dostosuję:) Zmienię tytuł, że mix jamniczka. Ja na rasach ciotki się nie znam. Wydaje mi się, że jest bardziej jamnicza niż mój Maks a jako jamnik był brany jako szczeniak. Powodu niestety nie podała. Quote
ocelot Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 [quote name='Isadora7']Jamnisia to nie jest (wg mnie to nawet pradziadków nie miała jamniczych), ale szczerze mówiąc pod jamnisiowatą bym podciągneła. A to z tyłu na tym zdjęciu? http://www.fothost.pl/upload/10/53/a72795d8.jpg Nie wiem co to za psina... zapewne suczka, jak siedzą razem w boksie. W niedzielę postaram się zorientować. Quote
danka1234 Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 ocelot napisz maleńka jamnikowata suczka,bedzie lepiej brzmiec niz mix-jamnkia-tak mi sie wydaje. czy cos wiadomo o jej charakterze,zachowaniu itp.do ogłoszen by sie cos przydało jesli jest taka mozliwos. Neli mnie sie tez bardzo podoba-malenka jamnikowata Melusia.:lol: Quote
ocelot Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 Dobrze tak napiszę:) To Neli czy Melusia? Melusia lepiej:) No na razie niewiele wiadomo o niej. Jest spokojna i przestraszona i tylko wodzi ślepiami.... za człowiekiem. Quote
danka1234 Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 oj,chyba imiona Wam pomyliłam,zle odmieniłam,teraz sami ustalcie jakie ma byc Nelusia czy Melusia a ja Lepiej wezme sie za ogłoszenia dla maleńkiej to pożytek wiekszy bedzie.;) Quote
ocelot Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 Mela:) jakoś mi tu Melunia najbardziej pasuje:) Quote
danka1234 Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 a ja juz wiem skad sie ta pomyłka u mnie wzieła,klawiatura znowu mi litery przestawia i tak sie samo wpisało.:evil_lol:ale moze i dobrze.:lol: Quote
__Lara Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 ocelot napisał(a):Dobrze tak napiszę:) To Neli czy Melusia? Melusia lepiej:) No na razie niewiele wiadomo o niej. Jest spokojna i przestraszona i tylko wodzi ślepiami.... za człowiekiem. Neli :) Ja potem dorobię ogłoszenia. Też się zastanawiałam nad tą suczką drugą na zdjęciu. Quote
ocelot Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 Choroba to maela czy Neli?: ) [email protected] 604 416873 Cioteczki!!! kto robi ogłoszenia na Moim pupilu? Dzwonił telefon w sprawie labradorki Soni z domku Tymczasowego, ale ja takiego psa nie znam niestety. Ktoś się musiał pomylić.... i podał mój telefon. Szkoda stracić domek... Quote
Recommended Posts