obraczus87 Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Madallena napisał(a):hmmmm, Jutro idzie moja sunia z podpisu do Ds.... super, gratuluję! Quote
Madallena Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 obraczus87 napisał(a):super, gratuluję! e tam, a nie gratuluje :) chodzilo mi o to, ze tymczas mi sie zwalnia ;) Quote
obraczus87 Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Madallena napisał(a):e tam, a nie gratuluje :) chodzilo mi o to, ze tymczas mi sie zwalnia ;) a byłabyś w stanie przyjąć tą kuleczke strachu?? ;) Quote
Madallena Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 no przeciez po to pisze ;) Tylklo ona NIE MOZE KLAPAC zebami. Mam srednie dzieci (7 i 8 lat) io ryzykowac nie moge. Quote
obraczus87 Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Madallena napisał(a):no przeciez po to pisze ;) Tylklo ona NIE MOZE KLAPAC zebami. Mam srednie dzieci (7 i 8 lat) io ryzykowac nie moge. wolę sie upewnić hihi. Ocelotku gdzieeeeee jesteś?? :) Quote
Madallena Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Jezeli chodzi o kwestie finansowe to ja nie biore nic. Prosze natomiast o wsparcie w przypadku leczenia/dodatkowych preparatow. Sunka musi byc zaszczepiona rowniez na wirusowki (mialam do czynienia z parwo jakis czas temu, wole dmuchac na zimne) i mam dwa psy. Jeden wielki (sunia) ale przylepa) drugi maly inwalida (DT chyba juz dozywotni :) ) Sprzet mam (smycz/obrozka), poslanko tez (jest jak nowe, moje psy zalegaja na kanapach i lozkach). Sunia bedzie tez miala do czynienia z malym, rocznym dzieckiem, dlatego MUSOWO musi byc lagodna. Quote
obraczus87 Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Ocelotku jak wygląda sprawa szczepień o Neli? Ile kasy potrzebujemy? Czy mamy kogos kto mógłby Neli przywieźć do Madalleny? Jesli nie, to dajcie znać, spróbuje kogoś znaleźć ;) Madallena - kiedy Neli mogłaby przyjechać?? :) zasadnicze pytanie hihi. Bardzo Ci dziekuje, że pojawiłaś się na tym wątku! Quote
Madallena Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 praktycznie od zaraz. tzn jak wydam Biala dzisiaj wieczorem :) Quote
NusiaiJa Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Neli siedzi w boksie z trzema pieskami, dwa są bardzo wystraszone ale przygądające się bacznie wszystkiemu - Neli koło nich przechodzi i za każdym razem kiedy z nimi jestem nie ma między nimi żadnych nieporozumień. POzwala jednemu przybliżyć siędo ogrodzenia boksu bez problemu, drugi jest bardzo wycofany (widać to na którymś ze zdjęć) Jest tam trzecia, taka większa suczka która Neli pokazuje zębiska i ją przegania od ogrodzenia boksu przy którym jest człowiek, obie chcą być głaskane ale ta większa chce głasków tylko dla siebie. Neli jest za mała aby tamtej odpysknąć na psi sposób ale się nie daje i mimo podgryzień w ucho i w szyje siedzi uparcie przy boksie i domaga się bardzo kontaktu z człowiekiem. Na moje oko to mądra sunia! Słabszym krzywdy nie robi rzdnej! Większej sienie daje zastraszyć!! ale ona ma łądne to imię........ Quote
obraczus87 Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Madallena napisał(a):praktycznie od zaraz. tzn jak wydam Biala dzisiaj wieczorem :) SUPER :) hihi Neli zobaczysz, że człowiek może byc przyjacielem psa. Ocelotku, kiedy mozna zabrac sunię ze schronu? Przepraszam, że tyle pytan na raz kieruje do Ciebie... Quote
ocelot Posted January 5, 2010 Author Posted January 5, 2010 Ocelotek w pracy... siedzi niestety I walczy ze sprawozdaniem rocznym... oj jak walczy:) Madallena bierz ja:):):) Ona raczej chyba jest łagodna, ale jak do dzieci to 100% gwarancji nie mam... Natomiast musiałaby być wysterylizowana... jeśli jest możliwość DT to poproszę o sterylizację na już. Szczepienia też by się udało załatwić ale musi być chyba przerwa dwutyg? To może droższy zabieg czyli sterylkę zrobić? Dzwonić do schronu o sterylke na już?:) Quote
obraczus87 Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Hihi tak własnie myslałam ;) Uważam, że sterylke warto zrobic na CITO, a na szczepienia kase uzbieramu ;) spokojna głowa. Quote
ocelot Posted January 5, 2010 Author Posted January 5, 2010 dobra co prawda przed chwilą w sprawie flatopodobnego dzwoniłam, mogę i w jej:) Quote
ocelot Posted January 5, 2010 Author Posted January 5, 2010 I tak... pójdzie do sterylki pierwsza, ale nie wiadomo czy wet w tym tyg. będzie robił. Bede męczyć dalej:) Quote
Madallena Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 mecz mecz :) niech przyjezdza bidulka jak najszybciej! Mam prosbe: wyjmijcieja w miare mozliwosci z klatki i sprawdzcie jej agresora: wsadzajcie lape do mich jak je. dajcie smakolyk i sprobujcie zabrac. Pociagnijcie za ogon :) uszy, potarmoscie po lebku. Musze byc pewna, ze ma w sobie zero agesji. Kladzie uszy przy kratach jak sie do niej podchodzi? merda ogonkiem? czy jest przerazona? Quote
ocelot Posted January 5, 2010 Author Posted January 5, 2010 Aż tak bardzo to jej nie obserwowałam, zawsze mało czasu... ale spróbujemy w niedzielę, chyba, że dzisiaj Ania pokombinuje. Quote
Madallena Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 w niedziele? a ja myslalam, ze ona do mnie szybciutko przyjedzie :) Moze przyjechac ze szwami po sterylce. Mam weta, zdejme :) W ktorym schronie ona przebywa? Quote
ocelot Posted January 5, 2010 Author Posted January 5, 2010 Madallenko i tak musi mieć sterylkę... Musi po prostu, wymóg Urzędu Miasta. W Tomaszowie Maz. Quote
Tymonka Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Spróbuje , dobrze , że to jamnisia nie amstaff:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
obraczus87 Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Tak tak tak szybciutko do Madalleny trzeba zawieźć Neli :) Quote
Madallena Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Ja jestem jak najbardziej za :) bardzo dobry wymog! moze miec, i zaraz po niej moze do mnie jechac. Pewnie jeszcze do szpitala schroniskowego ja wsadza :( ale moglaby dochodzic do siebie u mnie, zajme sie odpowiednio :) Dajcie tylko znac kiedy ma przyjechac. I sprezcie sie :) Czy Tomaszow jest na trasie do Lodzi?czy to inne kierunki? Quote
obraczus87 Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 ocelot napisał(a):Madallenko i tak musi mieć sterylkę... Musi po prostu, wymóg Urzędu Miasta. W Tomaszowie Maz. hihi oj tam :) spróbuj podziałać, aby sterylka szybciutko była... :) Quote
ocelot Posted January 5, 2010 Author Posted January 5, 2010 No i guzik. zaczynam mieć dość. Wet powiedział, że po 23 stycznia i że nie przeskoczę. Quote
obraczus87 Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 słucham?????? Chmmm a adopcja osoby " spoza" nie cwchodzi w grę?? Quote
Recommended Posts