piechcia15 Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 albo pies zawsze może zerwać łańcuch i uciec... aczkolwiek chyba powinniśmy załatwić to jak ludzie i nastraszyć kolesia aby nas zapamietał. A tak to jakby pies nagle zniknął to facet mógłby jakieś cyrki robić. dziewczyny nie przepraszajcie że tak mało dajecie kasy bo to wogóle cudownie, że możecie jakiś grosz poświęcić na Semira!! Dziękuję wszystkim za każdy grosz. pinkmoon to ja twoją deklarację zapisze dopiero jak będzie pewna:) agato czy twoje 20zł będzie co miesiąc,czy to jednorazowe? hmm co do ogłoszeń...myślę, że mona go ogłaszać tylko w tekście podkreślić to że dużo przeszedł, że jest to pies smutny, zamknięty w sobie i potrzebuje kontaktu z człowiekiem. Dziewczyny czy któraś z was jest fundacyjna?aby legalnie pomóc nam odebrać psa? Quote
fioneczka Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 kasa ode mnie pójdzie w piątek (wypłata) Quote
Cantadorra Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Ja jestem za opcja nr 3. Nie wiem, czy pamietacie suczke on-ke Lale. Chodzili z policja, straszyli goscia i ......... sunia zniknela. Podobno ją zabil i gdzies zakopal. Ale oczywiscie decyzja nalezy do osob ktore beda dzialac. Quote
ania z poznania Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Cantadorra napisał(a):Ja jestem za opcja nr 3. Nie wiem, czy pamietacie suczke on-ke Lale. Chodzili z policja, straszyli goscia i ......... sunia zniknela. Podobno ją zabil i gdzies zakopal. Ale oczywiscie decyzja nalezy do osob ktore beda dzialac. No właśnie dlatego jestem za opcją nr3, boję się, że np. za pierwszym razem policja Semira nie weźmie, a później jak pójdziecie to on powie, że "uciekł mu". Quote
Cantadorra Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 ania z poznania napisał(a):No właśnie dlatego jestem za opcją nr3, boję się, że np. za pierwszym razem policja Semira nie weźmie, a później jak pójdziecie to on powie, że "uciekł mu". Dokladnie tak powiedzial pan od Lali, natomiast sasiedzi mowili inaczej. Quote
piechcia15 Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 no to ładnego gwoździa mi tu zadajecie:) na szczęście to nie tylko "mój" pies i sama tej decyzji nie podejmę. Moim szefem jest modliszka :):evil_lol::loveu: oczywiście że ja też bym chciała opcje nr 3, tylko boję się aby facet nie narobił bigosu w schronisku, jak sobie poskleja fakty, a za kilka dni zobaczy go w internecie!!cholera wie jakie on ma kontakty i układy...Ja tam bym się chyba bała. Należy się tak przygotować na tego powiedzmy 14.01 aby wyjść z psem,czyli nakaz, umowa zrzeczenia się psa i tyle...chyba:p Quote
ewatonieja Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 jak bedziecie potrzebowały ogłoszeń dajcie znać Quote
Jenny19 Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Domyślam się, że przy adopcji facet podpisał umowę adopcyjną. Czy nie ma w niej punktu o tym, że pies nie będzie trzymany na łańcuchu, czy coś podobnego( że zapewni psu odpowiednie warunki etc)? Wtedy można by się na to powołać przy odbieraniu psa, że złamano warunki umowy adopcyjnej. Quote
piechcia15 Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 no jest oczywiście, ale facet zawsze może postawić opór Quote
Marta666 Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Dostałam pw odnośnie Semira. Nigdy nie deklarowałam się na żadnym wątku,jedynie cegiełki i jakieś zakupki na bazarkach dlatego mam pytanie. Czy mogę na razie zadeklarować się do czerwca po 10zł i czy mogę mogę mieć taki jakby minimum miesięczny okres wypowiedzenia deklaracji?tzn.będę sumiennie wpłacać,ale nigdy nie wiadomo co się wydarzy. Wiem,że 10zł to może dla niektórych niewiele,ale bywało,że czasem i tych 10zł się nie miało. I do którego danego miesiąca wpłaca się pieniądze?bo rozumiem,że należy przyjąć jakiś termin żeby było to w miarę systematyczne. Jeśli zadaję dziwne pytania to przepraszam,ale jedynie z niewiedzy nt panujących zasad :) Quote
modliszka84 Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Marta oczywiście że tak :) każda zł się liczy w takich sytuacjach, wpłacaj ile możesz i kiedy możesz - nie ma przymusu :) Quote
Marta666 Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Dzięki Semirowi wypróbuje opcje zleceń stałych na koncie :evil_lol: także 10 każdego miesiąca przelane będzie 10zł ;) Gdyby pieniążki się nie pojawiały to proszę koniecznie o PW :) Quote
piechcia15 Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 Marta to skoro dla ciebie cenne jest 10zł to nie płać bankowi 3 zł za stałe zlecenie:) lepiej zapisz sobie w kalendarzu i sama pamiętaj,albo jak trzeba będzie to ja ci przypomnę:) grosz do grosza:) czyli narazie wpisuję twoją dyszkę, a jakby co to wal:) jak już Semir pojedzie do hotelu to sie okaże którego dnia miesiąca będę płaciła i wtedy powiem. Quote
Marta666 Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Zaglądałam do regulaminu i zlecenie stałe kosztuje 0,50gr.... :) chyba,że coś nie doczytałam i przekonam się po 1 wpłacie..... Quote
beti477 Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Ja moge narazie po 20 zl miesiecznie,ale pierwsza wplata w piatek Quote
mysza 1 Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Dostałam pw, niestety w tej chwili nie mogę zadeklarować żadnych wpłat :( Quote
ewatonieja Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 pies była adoptowany ze schroniska, wiec jest pewnie umowa czy nowy własciciel nie przestrzega warunków umowy? Quote
piechcia15 Posted January 5, 2010 Author Posted January 5, 2010 niestety nie przestrzega. W umowie jest zaznaczone że pies nie może przebywać na łańcuchu, niestety nie ma mowy nic o tym że mamy prawo do konfiskaty psa w przypadku łamania regulaminu. Możemy jedynie się sądzić:( Quote
kasia14 Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 piechcia15 napisał(a):niestety nie przestrzega. W umowie jest zaznaczone że pies nie może przebywać na łańcuchu, niestety nie ma mowy nic o tym że mamy prawo do konfiskaty psa w przypadku łamania regulaminu. Możemy jedynie się sądzić:( On podpisywał schroniskową umowę czy tą 'naszą'? Bo w naszej jak dobrze pamiętam jest taki punkt... Quote
piechcia15 Posted January 5, 2010 Author Posted January 5, 2010 dziewczyny proszę pomóżcie nam pomóc tej suni wykupionej od meneli w Łodzi ;( http://www.dogomania.pl/threads/177024-sunia-mix-ONka-wykupiona-za-20z-A-od-meneli-zagA-odzona-i-chora-POMA-A-CIE-JAE-RATOWAAE?p=13827849#post13827849 Quote
Alicja Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 na pewno coś dorzucę , ale musze zrobić rachunek sumienia na koncie Quote
piechcia15 Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 doszła pierwsza wpłata na Semirka od oski:) dziekujemy baaardzo:* słuchajcie mnie kochane:) dostałam odpowiedź od pani z łodzkiego TOZu, że z chęcią nam pomoże kiedy tylko chcemy w tej akcji odebrania psa. Przygotuje papiery i jak trzeba to umówi policję, aby zagwarantować powodzenie akcji. Co wy na to? Quote
Recommended Posts