Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Arial]Kaj jest młodziutkim psem, ma może około 1 roku.[/FONT]
[FONT=Arial]Przybłąkał się do wiejskiego gospodarstwa, ale nie mógł tam zostać.[/FONT]
[FONT=Arial]Kaj jest do tego piękny, przypomina polskiego owczarka nizinnego – aż dziwnie, że jeśli zginął, nikt go nie szuka. Chyba, że nie zginął, że to była podróż w jedną stronę.[/FONT]
[FONT=Arial]Kaj jest bardzo łagodny, przyjacielski, wesoły. Uwielbia dzieci. Toleruje bez problemu inne psy. Na smyczy właśnie uczy się chodzić i coraz lepiej sobie radzi.[/FONT]

[FONT=Arial]Kaj bardzo pilnie szuka domu, choćby tymczasowego. Wymaga pielęgnacji, na co w warunkach schroniska nie ma czasu ani możliwości. Wymaga ostrzyżenia skołtunionych włosów – a wtedy zmarznie w budzie. Pies ma raczej włos niż sierść – w zimową, śnieżna pogodę potwornie przemaka i nie ma warunków aby wysychać. Dlatego obawiam się ogromnie o jego zdrowie.[/FONT]

[FONT=Arial]Szkoda tak kochanego psiaka. Proszę o pomoc w szukaniu dla niego domu. Ta pogoda go zabije![/FONT]

On nie może zostać w budzie. Pilnie npotrzebuje pomocy. Prawie nie wysycha, stale mokry. Sople wiszą. Kołtuny możemy obciąć, ale co dalej.

Chocby tymczas - prosze o pomoc dla Kaja. To jeszcze dziecko psie - taki radosny i kochający.

http://www.allegro.pl/item873472797_kaj_mlody_piekny_dlugowlosy_szuka_domu.html

• Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

holender, zastanawiam się, czy nie dać mu DT? Wczoraj wyadoptowałam moją tymczasowiczkę i niby mam miejsce, ale nie wiem jak mój TZ to strawi, bo podłoga jeszcze nie wyschła po siuśkach Elipsy. :razz:

Posted

On taki obrosnięty - gdyby raz wreszcie wysechł, możena go podciąć i uczesać byłoby widać więcej. Ale w przepełnionym na maksa schronisku nie da się. W klatkach po kilka psów siedzi
Elinka - może się zgodzi TZ- Kaj to nie jest zupełny szczeniak, myślę że zasady porządku opanuje w mig.

Posted

no to dajcie mi ze dwie godzinki czasu na zastanowienie się czy mówić TZ-owi o Kaju czy też nie? Zastanawiam się czy nie lepiej postawić go przed faktem dokonanym? :diabloti: Teraz idziemy z córką na sanki, na spacerku przemyślę strategię.

Posted

Witam - melduję sie u Kaja!
Poznałam go osobiscie - siedzi w 1 boxie z Belą! Kaj jest przepiękny - owszem zaniedbany ale przepiękny!!!!!!!!!!!!!!!Jest też łagodny i przyjacielski. Wierzcie mi - superpsiak!!!
Ja miałam PON-a przez 14 lat , uwielbiam tą rasę i z calą pewnoscia moge potwierdzic że Kaj jest w typie PON-a. Obstrzyżenie,kąpiel i wyczesywanie zrobi z niego wręcz okaz booskiego psiaka. Polecam go baaardzo! Moje serduszko mocno poruszył... gdybym tylko mogła...

Posted

Już jestem. Wychodzi na to, że z moim TZ to trudniejsza sprawa niż myślałam. :placz:
A jak na złość Marylin, tak pięknie tu zachwala Kaja, że już jestem kompletnie wewnętrznie rozdarta.
Dlatego czas na męską decyzję! Jeżeli Kaj rzeczywiście uwielbia dzieci, a muszę o to jeszcze raz zapytać bo mam czteroletnią córkę, to Supregoa, przywoź pieska do mnie. A niech tam, najwyżej TZ mnie :motz:. Tylko skąd wiadomo, że Kaj akceptuje dzieci?

Posted

Kaj uwielbia wszystkich, a tam, gdzie się przybłąkał była paroletnia dfziewczynka. Kaj ogromnie ja polubił. Pewnie gdyby nie 2 psy które tam już mieszkały, zostałby na tej wsi. Ale nie mogli go zatrzymać.
Stąd nasza wiedza o Kajowych sympatiach .
Jeszcze sie dopytam szczegółowo.

Posted

Psiak przypomina bardzo teriera tybetańskiego, bynajmniej na zdjęciach.Umaszczenie też pasuje i jego podobno wesoły harakter, tybety są szczuplejsze niż pony, budową przypominają trochę grzywacze chińskie, tylko ogon noszą wesoło zawinięty do góry. Może psiak ma tatuaż ?

Posted

Widzę, że Kaj ma już swój wątek. Trzymam kciuki za DT u Elinki, która przynosi szczęście swoim tymczasowiczom, bo szybciutko znajdują domy :kciuki:

Posted

no nie 3 strony już wątek ma a ja o nim nie wiedziałam oj oj :mad:

no nic nie czas na gniewanie się, psiak cudny ale w tym mrozie to az strach pomyslec z ta mokra sierścią!

Posted

[quote name='Lilmo']Widzę, że Kaj ma już swój wątek. Trzymam kciuki za DT u Elinki, która przynosi szczęście swoim tymczasowiczom, bo szybciutko znajdują domy :kciuki:

Lilmo, pieska jeszcze u mnie nie ma, tylko nie wiem czemu, ale czuję, że Kaj zanim przyjedzie do mnie to już znajdzie swój DS.