Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam juz pierwsze newsy

mam nadzieję,iż ten trzynasty będzie szczęśliwy dla Kaja ...
Podróż zniósł b.dobrze,wtulony we mnie,wpatrzony ,po prostu kochany. Zatrzymaliśmy sie na jeden postój,aby mógł się załatwić
Nie wiem,czy jeżdził samochodem,ale sprawował się wzorowo!
W domu musi mieć czas na aklimatyzację.Na początku wszystko oczywiście obwąchał i zwiedził.
Poszedł sam do swojego posłania,które mu przygotowaliśmy.Oczywiście niczego Mu nie narzucam-wybiera sam. Mam wrażenie,że może Mu być za gorąco. To zapewne szok dla organizmu-tam chłód i wilgoć, a w mieszkaniu wiadomo.
Nie wiem czy mieszkał w bloku, czy w jakimkolwiek mieszkaniu-zaparł się przed wejściem,zupełnie przywarł do ziemi.Musieliśmy Go wnosić.To samo z zejściem po schodach. A może ma jakieś traumatyczne wspomnienia,ale tego się nigdy nie dowiemy. Na razie jest niespokojny,czasami siedzi przy drzwiach i popiskuje- wcześniej był oczywiście na spacerze.
Teraz,gdy piszę ,leży koło mnie i jest spokojny
Jutro jedziemy do weterynarz,który jest naszym przyjacielem, i który też prowadził naszego Sugusa.
W niedługim czasie wyślę i zdjęcia.

Myśle, że będzie dobrze.

Posted

Schody też pokona, a najlepiej ciasteczkami. A ja już nie mogę doczekać się na zdjęcia świeżutkiego i wyczesanego Kaja. Ciekawe jak też będzie wyglądał?

Posted

Baaardzo się cieszę! Cały czas trzymałam kciuki za Kaja - to cudo psiak. Jestem pewna, że z kochającymi i cierpliwymi ludźmi, pokona też swoje lęki :-). Z niecierpliwością czekam na następne NEWSY!
Powodzenia KAJU!!!!!!!

Posted

Potrzebny transport !! Mega pilne .
WYBACZCIE !!! Cioteczki i wujkowie muszę tu naśmiecić ale psiak z urwanym ogonkiem pilnie szuka transportu na trasie Milicz ( k. Ostrowa Wlkp ) - > Warszawa . Transport cały lub łączony , może być za zwrotem kosztów . Najważniejsze by znaleźć kogoś do tego transportu .

http://www.dogomania.pl/threads/177756-POMOCY-MA-ody-biszkoptowy-labek-z-oderwanym-ogonem-Nie-moA-e-u-mnie-zostaAE

Posted

Miałam kilkudniową przerwę od dogo, wracam, a tutaj tyle dobrych wiadomości! :) Od samego początku wszyscy tutaj czuliśmy, że to będzie wspaniały domek dla Kaja i cieszę się, że przeczucie nas nie myliło :) Mam nadzieję, że chłopak szybciutko przyzwyczai się do nowego miejsca. Kajuś dużo szczęścia!

Posted

[quote name='Laura1108']Potrzebny transport !! Mega pilne .
WYBACZCIE !!! Cioteczki i wujkowie muszę tu naśmiecić ale psiak z urwanym ogonkiem pilnie szuka transportu na trasie Milicz ( k. Ostrowa Wlkp ) - > Warszawa . Transport cały lub łączony , może być za zwrotem kosztów . Najważniejsze by znaleźć kogoś do tego transportu .

http://www.dogomania.pl/threads/177756-POMOCY-MA-ody-biszkoptowy-labek-z-oderwanym-ogonem-Nie-moA-e-u-mnie-zostaAE

Nie mam pomysłu. Na dzxisiaj nikt nie jedzie!!!

Posted

Wiem, że czekacie, to wstawiam wieści:

Witam,
wiele się dzieje w zyciu Kaja i w naszym też.
..
Wczoraj był u weterynarza,zachowywał się wzorowo.Wczoraj też został wykąpany.podcięty i wyczesany.Po kąpieli(po ostatnim spacerze na noc) zasnął jak niemowlę.Ta kąpiel plus zastrzyk przeciw swędzeniu dokonały cudu-pies się tak nie drapie i jest mu pewnie bardziej "przewiewnie".
Jutro zostanie całkowicie odpchlony za pomocą preparatu"advocate"
.
Dzisiaj jest już spokojniejszy,nie dyszy i dosyć dużo śpi.Wydaje mi się,że czuje się już bezpieczniej .
Wczoraj też sam wszedł na klatkę schodową i po schodach- przełamał swól lęk.Dzisiaj wchodził i schodził już bez problemu-jestem zachwycona jego postępami! To naprawdę mądry i kochany psiak.
Musimy popracować nad smyczą,ale nie jest najgorzej.Poznaje już swój dom i trasę,po której chodzimy.
Jutro jedziemu Mu kupić jakieś zabaweczki-chyba obce są dla niego jakiekolwiek zabawy-ale to wszystko kwestia czasu.
Apetyt ma duży,ale za radą weterynarza,je częściej ale w mniejszych porcjach
.
Właśnie wybieramy się na wieczorny spacer.
Podzrawiam Panią gorąco, od Kaja przesyłam merdanie ogonkiem.