leni356 Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 Rozmawiałam wczoraj z domkiem, Fini grzeczny :) Czekamy na wieści i zdjęcia Na miejsce Finnigana do hoteliku pojedzie kolejny kudłacz w potrzebie. Po Finim zostało 115,50 zł u Zuzi + 33,50 zł w jego skarpecie, czyli łącznie 149 zł. Jeśli się zgadzacie to chciałabym przenieść na kolejnego kudłacza który pojedzie do Zuzi Quote
zuziaM Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 No wlasnie.... ktory jednak ? Czy udalo Ci sie skontaktowac z lolka ? Quote
leni356 Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 [quote name='zerduszko']A który? Ta bida z Cieszyna? :( Zerduszko, właśnie są 4 w pilnej potrzebie, jak tu wybrać? :( Myślę nawet żeby pojechały 2 kudłacze Kudłacz gryziony przez inne psy - Dłużyna: Puszek - Cieszyn Ferdi - Cieszyn: Quote
leni356 Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 [quote name='zuziaM']No wlasnie.... ktory jednak ? Czy udalo Ci sie skontaktowac z lolka ?[/QUOTE] Udało, ale Lolka miała problem z zasięgiem, nie porozmawiałyśmy, napisałam do dziewczyn, Magda działa, ma wypytać kierownika, nie wiadomo czy pies jest :( Zdjecia w poscie wyżej, nie mogę znaleźć czwartego kudłacza Quote
magda z. Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 pies na pewno jest, to znaczy się w sobotę był, bo Michał mi potwierdził. On jest w takich boksach, ze widzi tylko tylni płot, tam raczej nikt nie zachodzi, poza tym adopcji brak na razie... Quote
zuziaM Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 leni, masz wylaczona komorke, a ja mam informacje o tym kudlaczku z Dluzyny. Ma 6 lat, to chlopak. Jest taki przed kolano, wiec jak Finni mniej wiecej. Bojazliwy i pewnie dlatego gryziony. Siedzi w takim kojcu zupelnie z tylu, gdzie nikt z odwiedzajacych go nie zobaczy, bo tam po prostu nikt nie chodzi...... wiec na adopcje nie ma szansy ze schroniska...... Wiem, ze ma numer 147 i ze w schronisku jest teraz pan kierownik. Jaka decyzja ??? U mnie dwie puste budki czekaja. Quote
zuziaM Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Te informacje mam od Magdy. I ona zaklepie psiaka na jutro. Ok. 10 - 11 bede po niego w schronisku. Quote
leni356 Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 Już ustalone, jedzie gryziony z Dłużyny. Czekamy też na info w sprawie domku dla Puszka - wtedy zdecydujemy który z Cieszyna Quote
Onaa Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Jest jeszcze ten kudłaczek z przytuliska koło Konina. Quote
leni356 Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 Tak, to jest ten czwarty kudłacz Quote
zuziaM Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Dostalam na maila wiadomosc z nowego domku Finnigana.... wiesci wspaniale, jakich kazdy dogomaniak wyglada zawsze po adopcji swojego podopiecznego .... Finniganek najszczesliwszy pod sloncem !!! Spi tylko w lozku ze swoja pancia...... byl juz u fryzjera ..... i juz zwiedza Krakow !!!! A wyglada po prostu bosko !!!!!! Quote
leni356 Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 Jak tam Fini? :) Dużo piesków po fryzjerze choruje teraz, mam nadzieję że Finiemu nic nie będzie. Futrzaczek kochany Quote
leni356 Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 Jutro zadzwonię po nowe wieści i zdjęcia Finniganka. A tymczasem zapraszam na wątek Tibbiego, który zajął budkę po Finim i też jest przecudny: http://www.dogomania.pl/threads/179366-MaA-y-kochany-kudA-acz-Tibbi-juA-w-hoteliku-u-ZuziM-potrzebne-fundusze Quote
Finnigan Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Co u nas? Finnigan okazał się jeszcze mądrzejszy (jeśli to możliwe). Nauczyliśmy się już jak siadać i warować na komendę. Jeśli chodzi o ciągnięcie na smyczy zdarza się to sporadycznie. Bardzo zakumplował się z kotem. Kot tez jest przeszczęśliwy gdyż drugi pies nie lubiał się z nim bawić i spać. Fini zaskoczył mnie bardzo ostatnio. W ramach poznawania świata udaliśmy się do znajomych na małą herbatkę. Pokonaliśmy schody i dotarliśmy na szczyt kamienicy. Weszliśmy do srodka ,spuściłam Finiego ze smyczki żeby zapoznał się z otoczeniem a sama odłożyłam rzeczy (smycz,buty,saszetke ze smaczkami) w przedpokoju. Gdy Finnigan zapoznał się z otoczeniem usiedliśmy w pokoju. Fini ładnie lezał .Po chwili stwierdził ze cos jest nie tak i zniknoł w innym pokoju. Poczekałam chwile i po chwili ujzałam go wracającego z moim butem. Przyszedł i dal mi go do reki .Nie znałam go od tej strony. Znałam psy które brały sobie różne przedmioty i odchodziły sobie je ‘pomiędlić’. Zaraz po pierwszym bucie dotarł do mnie drugi,później smycz i saszetka. Gdy wszystko było już na miejscu Fini mógł iść spać przy nogach pańci. Po wizycie u znajomych udaliśmy się do pobliskiej knajpki. Jak zawsze w sródmieściu nie brak było tam ludzi.Wszędzie dym papierosowy,głośno i w ogóle masakra.Przy stoliku Fini po krótkiej ocenie sytuacji schował się pod stolik i poszedł spać. Wróciliśmy do domu relaksującym spacerem nad Wisłą. I tak właśnie się nam wiedzie.Fini jest bardzo grzeczny i cuuuudowny. Quote
zuziaM Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Ale sie ciesze !!!!!! Ja od razu wiedzialam, ze to naprawde niezwykly pies ! To jego spojrzenie w oczy ..... Serce mnie bolalo zawsze, jak patrzylam, kiedy zostaje w kojcu ..... to nie byl pies do takich warunkow. I jestem wdzieczna, ze trafil do tak wspanialych ludzi. Pozdrawiam bardzo serdecznie. Quote
Finnigan Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Niemoge niestety dodawać tu fotek.Więc zapraszam do mojego albumu.Jest tam mój kot i Fini. http://www.garnek.pl/finniga/8709223 Quote
zerduszko Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Pozwolę sobie ;) AAAAAle cudo :loveu: Quote
zuziaM Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 Zeby miec wszystko w jednym miejscu. DZIEKUJEMY !!!!!! Cudo po prostu. Ja sie nie dziwie, ze takie cudo jest mile widziane nawet w krakowskich kawiarniach...... . Quote
magda z. Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 ale chłopak, szczęka opada lekko mówiąc. Fryz pierwsza klasa, w ogóle się odmienił, super:) Quote
Recommended Posts