Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 294
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie obejrzalyscie pewnie wszystkich zdjec, bo pomiedzy postami ze zdjeciami juz pisalyscie.
Warto wrocic .....

leni, jesli masz paczuszke dla Finniego, to jak najbardziej.
Tylko on mlodziutki, wiec cos dla mlodziaka trzeba.

A ktos pytal, cz Finni jest wykastrowany ....
No, mysle, ze tak... pani doktor by pewnie zauwazyla, jak szukala szwow, ze cos jest nie tak.
W kazdym razie ranki dwie byly .....

Posted

To fakt , jest sliczny !!!
I coraz bardziej juz energiczny.
Na spacerkach szaleje.... musze go uspokajac ciastkami.
Uwielbia takie na wage herbatniczki kolorowe w ksztalcie zwierzatek .... sa zolte, biale i brazowe.
Jesli ktos chce Finniemu zrobic prezent, to takie ciastka wlasnie.
Mam tez czekoladowe cukiereczki, ale ich nie lubi ......

Uszka juz sa wyleczone. Masc 2 x dziennie byla wciskana i psiak juz nie trzepie glowka.

Posted

zuziaM napisał(a):
To fakt , jest sliczny !!!
I coraz bardziej juz energiczny.
Na spacerkach szaleje.... musze go uspokajac ciastkami.
Uwielbia takie na wage herbatniczki kolorowe w ksztalcie zwierzatek .... sa zolte, biale i brazowe.
Jesli ktos chce Finniemu zrobic prezent, to takie ciastka wlasnie.
Mam tez czekoladowe cukiereczki, ale ich nie lubi ......

Uszka juz sa wyleczone. Masc 2 x dziennie byla wciskana i psiak juz nie trzepie glowka.

To chyba przez minimum 10 dni trzeba zakrapiać, żeby się nie odnowiło. Walczyłam z tym ostatnio u swoich psów (zapalenia uszu chyba częste u psiaków)

Posted

Sliczny i coraz pewniejszy siebie.
Pisalam, jak slicznie chodzi na spacerkach, a dzisiaj juz taki slodziutki nie byl....
Lobuziak czasami jak sie rozpedzi, to nie mam sily go zatrzymac.
Odreagowuje ten rok nie wychodzenia na spacery !!!!! A ja nogi polamie !
Musze ciastka jutro kupic, bo jedynie kiedy je mam w kieszeni, to Finni idzie obok mnie i czeka na ciacho .....
A dzisiaj zauwazylam, ze podgryza swoja budke w srodku ...... dlatego na spacerze znalazlam takie grubsze dwa konary z drzewa czeresniowego i Finni ma je teraz w kojcu, w razie gdyby ga znow zabki zaczely swedziec .....

Posted

Wczoraj wieczorem ... z wielkim zaciekawieniem.
Dzisiaj od rana sobie troszke razem poszczekaly i ze dwa razy sie ciut poklocily, ale niegroznie i nie za dlugo ... kilka sekund doslownie. Mysle, ze to poschroniskowe odruchy, albo zazdrosc.....

leni ... dopiero jutro wysylam ten list z umowa... wczesniej nie mialam zupelnie czasu.

Posted

zuziaM napisał(a):
Wczoraj wieczorem ... z wielkim zaciekawieniem.
Dzisiaj od rana sobie troszke razem poszczekaly i ze dwa razy sie ciut poklocily, ale niegroznie i nie za dlugo ... kilka sekund doslownie. Mysle, ze to poschroniskowe odruchy, albo zazdrosc.....

leni ... dopiero jutro wysylam ten list z umowa... wczesniej nie mialam zupelnie czasu.

Myślę że się muszą do siebie przyzwyczaić. Nie ma problemu z umową
Ja od jutra zacznę ogłaszać Finiego, dziś padam z nóg :(

Posted

No to swietnie, bo to naprawde sliczny psiak. Chociaz lepiej sie bedzie prezentowal, kiedy mu siersc odrosnie ( ta ktora musialam wystrzyc z koltunami ).
No i Finni juz tak straszecznie nie smierdzi. Te spacery w sniegu sporo chyba jednak daja. Lapki sie myja .... a i swieze powietrze i sucha podloga pod lapkami, a nie kaluze siuskow, tez robia swoje.

Posted

Dziękujemy pani Basi za deklarację i wpłatę 20 zł dla Finiego :loveu: Przyszła wpłata od pani Grażyny - 30 zł WPŁATA NA HOTELIK DLA FINIEGO :loveu:
Bardzo dziękujemy

Posted

Wage moge juz podac, bo zwazylam go podczas wizyty u pani doktor.
Finni wazy 26 kg .... ale powinien znacznie wiecej, bo jest chudziutki.
A zmierzyc go sprobuje jutro, chociaz bedzie ciezko, bo on na chwile w miejscu nie stanie .... Ale sprobuje.

Posted

Piekne Allegro.

Finni jest coraz weselszy. Na spacerkach biega i skacze.... On bardzo by chcial pobiegac po tych polach, ktore rozciagaja sie wokol !!!!! Ale jeszcze za wczesnie.
zmarzluszkiem nie jest, bo znow kocyk wywlokl z budki ......
Ale musze mu wlozyc jakis wiekszy na spod, a mniejszy ... taki do wyciagania , na wierzch. Bo ma byc chlodniej i mrozniej niedlugo. Chociaz to pewnie nie u nas, a bardziej na polnocnym-wschodzie.
Dzisiaj przyjezdzaja nowe dwa psiaki. Fionus bedzie wiec mial towarzystwo z drugiej strony.
Na Rumka czasem powarkuje, ale i Rumek na Finusia tez potrafi. Glownie, jak maja jedzonko i jakis przysmaczek.
Tak normalnie tego nie robia. A wczoraj nawet przez siatke sie probowaly bawic.

Posted

A taki bajzelek robi nasz Finus w swoim kojczyku ......
Teraz dostal ode mnie jeszcze pluszowego renifera i super sie nim bawi. Podrzuca go sobie i lapie ....
Ale to wyciaganie koca .... nie podoba mi sie, bo potem w nocy marznie....