Jump to content
Dogomania

Borys - poharatany pysk nie jest już sam. Ma swojego "ludzia" - Beatę

Recommended Posts

Posted

Borys - uroczy "brzydal" szuka domu. :placz:
Czy ktoś go w końcu zauważy i pokocha ???...

Borys jest małym pieskiem. Mieszka wraz ze swoimi czworonożnymi kolegami w schronisku w Celestynowie. Sporadycznie ktoś do niego zagląda, z wyjątkiem pracowników schroniska. Nie jest uroczy, ani postawny, ale on ma w sobie to coś. Krótki ogon na widok człowieka zaczyna natychmiast merdać. Po chwili Borys juz przy ogrodzeniu i szuka kontaktu z człowiekiem. Staje na tylnich łapkach i stara się nadstawić swój pysk wciskająć go między kraty ogrodzenia, z nadzieją na pieszczoty. Patrząc na niego widać że życie dało mu wcześniej w kość. Poharatany nosek delikatnie obwąchuje dłoń człowieka i wtula się w nią, pokiereszowane uszko nasłuchuje ciepłych słów. Borys czeka na prawdziwy i odpowiedzialny dom. Czy zechcesz go pokochać ???...

Borys zapadł mi w serce. Mam nadzieję że mimo swojej zewnętrzności ktoś go dostrzeże i pokocha. To taki słodki psiak.

Musimy mu pomóc w poszukiwaniach domu !!!

Banerek Borysa

Zapraszam do pobierania i wstawiania w swoją sygnaturę

Mamy DT dla Borysa !!!
Koszt miesięczny to
(150 PLN)
Liczy się każda złotówka!
Ludzie pomóżcie!

Borys
od 11 kwietnia
przebywa w domu tymczasowym

Deklaracje miesięczne:

Fundusz "parówkowy" - 10 zł
tanitka - 30 PLN
kosu32 - 10 PLN
Nikus - 10 PLN
Agmarek - 50 PLN

---------------------
Razem 110 PLN

Deklaracje jednorazowe:

roleczka - 30 PLN
Awit - 10 PLN
obraczus87 - 15 PLN
kaasik91 - 10 PLN
-------------------
Razem 65 PLN

PODSUMOWANIE

110 Deklaracje miesięczne
65 Deklaracje jednorazowe
------------------------------
Razem 175 PLN

175 deklaracje stałe (+ jednorazowe)
150 koszt DT
------------------------------------------
+ 25 PLN

Borysowi NADAL
potrzeba
deklaracji stałych !!!

Przeszukajcie kieszenie, wyciągnijcie po piątaku (5 PN) z zakamarków
i pozwólcie mu uwierzyć że może być inny świat, niż ten schroniskowy.

Uprzejmie proszę wszystkie osoby deklarujące pomoc finansową
dla Borysa,
o dokonywanie wpłat
do 10-go każdego miesiąca
Dziękuję :)

Tu banerek do bazarku jaki zorganizowała kochana
lilk_a
dla Boryska
i innych psiaków w potrzebie

ZAPRASZAMY serdecznie !!!

[SIZE=3]Poniżej link do bazarku jaki zorganizowała kochana
[SIZE=3]Rudzia-Bianca
[SIZE=3]dla Boryska

[SIZE=5]ZAPRASZAMY serdecznie !!!

Ogłoszenia BORYSKOWE:

alegratka

cafeanimal

Resztę ogłoszeń Borysa znajdziecie na 68 stronie wątku (post 671).
Ogromne podziękowania tomcug za pomoc przy ogłaszaniu psiaka :) :) :)

BORYSKOWY FILM AUTORSTWA
lilk_i
DZIĘKJEMY
:) :) :)

http://www.youtube.com/watch?v=IvzH1UVigsQ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

TEKST DO OGŁOSZEŃ:

Ja chcę pokochać człowieka !!! … Borys

Borys to nieduży piesek: (12kg), około 4lat, o smutnej schroniskowej przeszłości, zapisanej na jego pysku i pokiereszowanym uchu. To efekt pogryzienia przez towarzyszy z boksu. Borys najmniejszy z nich, nie miał w tej walce równych szans. Piesek przeżył, jednak jego nadzieje na adopcję i własny dom zmalały niemal do zera. Kto weźmie psa z takimi śladami pogryzień? Schronisko wciąż opuszczały te "nieuszkodzone", szczeniakowate i ładniejsze. Borysek smutniał i z każdym dniem coraz bardziej zamykał się w sobie, choć jeszcze czasem przywołany przyjaznym gestem dłoni wolontariusza podchodził do krat, wyraźnie spragniony kontaktu z człowiekiem. Zgaszonej i wycofanej psinie postanowiono dać wielką szansę. Borys został umieszczony w domu tymczasowym w Warszawie. Tutaj pies zaczął się z dnia na dzień otwierać i pokazywać swój prawdziwy charakter. Okazał się bardzo cichym, nieszczekliwym i spokojnym pieskiem, zachowującym czystość i ładnie chodzącym na smyczy. Z pewnością kiedyś jako szczeniak miał swój dom i Pana, gdyż ktoś nauczył go pięknie podawać łapę. Jest zwierzakiem niekłopotliwym i pozostawiony w domu nic nie niszczy i nie wyje, ale czeka spokojnie na swoją tymczasową opiekunkę. A chodzi za nią krok w krok po mieszkaniu, wielbiąc ją całym sobą i układając się zwykle w Jej pobliżu. Borys to pies po przejściach, on pokocha swojego człowieka bezwarunkowo i na zawsze. Potrzebna mu tylko pewność, że jest gdzieś komuś naprawdę potrzebny i kochany oraz tylko własny ulubiony kącik i kocyk. Obecnie w domu tymczasowym, zmuszony jest dzielić się swą miłością do opiekunki z dwiema suczkami Pani - niezmiernie zazdrosnymi o każde dotknięcie i spojrzenie. Psiak jest zgodny w stosunku do psów i suczek, obecność kota też nie stanowi problemu. Borys został wykastrowany.

Czy zechcesz dać Borysowi prawdziwy, własny dom?

Wszelkie osoby zainteresowane adopcją Borysa, proszone są o kontakt z Asią, pies przebywa w domu tymczasowym w Warszawie.

KONTAKT:
telefon: 518-451-169
mail: [email protected]

Warunkiem adopcji Borysa, jest podpisanie umowy adopcyjnej

[FONT=Garamond]----------------------------------------------------------------------------------------------------[/FONT]

Deklaracje miesięczne (kwiecień):

Fundusz "parówkowy" - 10 zł (Zaksięgowano 20-04-2010)

tanitka 30 zł (Zaksięgowano 16-04-2010)

kosu32 10 zł (Zaksięgowano 11-04-2010)

Nikus 10 zł (Zaksięgowano 13-04-2010)

Agmarek 50 zł (Zaksięgowano 11-04-2010)
---------------------

Razem 110 PLN

Deklaracje jednorazowe:

roleczka 30 zł (Zaksięgowano 07-04-2010)

Awit 10 zł (Zaksięgowano 13-04-2010)

obraczus87 15 zł (Zaksięgowano 13-04-2010)

kaasik91 10 zł (Zaksięgowano 16-04-2010)

Pani OD Fifi 10 zł (Zaksięgowano 25-04-2010)
-------------------

Razem 75 PLN

Deklaracje miesięczne (maj):

Fundusz "parówkowy" - 10 zł (Zaksięgowano 07-05-2010)

tanitka 30 zł (Zaksięgowano 07-05-2010)

kosu32 10 zł (Zaksięgowano 10-05-2010)

Nikus 10 zł (Zaksięgowano 10-05-2010)

Agmarek 50 zł (Zaksięgowano 11-05-2010)
---------------------

Razem 110 PLN

Deklaracje jednorazowe:

BRAK :shake::shake::shake:
-------------------

Razem 00,00 PLN :shake::shake::shake:

PODSUMOWANIE

110 Deklaracje nieaktualne

00 Deklaracje jednorazowe
------------------------------

Razem 110 PLN

110 Deklaracje miesięczne

150 koszt DT
----------------------------------------

- 40 zł :shake::shake::shake:

Wydatki bieżące na Borysa:

(do uaktualnienia)

odrobaczenie - 20 pln (4 tabletki)

anty-anty obroża - 12 PLN

szelki - 18 PLN

miska - 7,90 PLN

zastrzyk (sterydy) - 15 PLN

zastrzyk (sterydy) - 15 PLN

Biotyna (tabletki) - 13 PLN

Wizyta u weta - 15 zł

Loratadyna (lek) 11,37 zł
-------------------------------------

Razem 127,27 zł

(czekamy na cichego sponsora)

:placz::placz::placz:

Rozliczenie:

(do uaktualnienia)

wydatki 127,27 zł

nadpłata 35,00 zł
----------------------

Razem 92,27 zł

(zzekamy na cichego sponsora)

:placz: :placz::placz:

• Replies 856
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mój TZ jak zobaczył zdjęcia Borysa, stwierdził że to taki słodki pulpecik - taka klucha.
On jest taki kochany i taki biedny. Bardzo chciałabym, by ten uroczy "brzydal" zawładnął sercem człowieka, który da mu kochający dom.

Posted

mru napisał(a):
bannerek:

kurcze, on jest taki fajniutki po prostu :)

A Ty szybka jak błyskawica !!! :thumbs:

Dziękuję mru :iloveyou:

Chyba zrobisz mi kiedyś korepetycje z tych banerków - dla mnie to czarna magia :eek2:

Posted

Na chwilę obecną nie mam dokładnych informacji. Do schroniska dotarłam na chwilę przed zamknięciem (awaria samochodu spowodowała duże opóźnienie), nie miałam możliwości dokładnie podpytać. Nadrobię zaległości przy kolejnej wizycie. Borysa pamiętam już z wcześniejszych wizyt.

Borys to pies który nie ma szansy na adopcję bez wypromowania Go z tytułu Jego "zewnętrzności". Dlatego teraz wybrałam właśnie Jego po wycofanej Miszce która ma wspaniały dom.

Posted

Nie dość, że kurdupel to jeszcze pokiereszowany. Eh ten los.
Borysku cioteczki zajmą się Tobą, a dla nich wszystkich tutaj jesteś w swej urodzie pięknym charakterystycznym psiaczkiem:-)

Posted

:) Witam przychodzę tu z propozycją pewną...:) Mam juz prawie DT dla Boryska ale trzeba nad tym popracować troszkę:) i to jest najlepszy DT w kraju:) co Wy na to?

Posted

Nikus napisał(a):
:) Witam przychodzę tu z propozycją pewną...:) Mam juz prawie DT dla Boryska ale trzeba nad tym popracować troszkę:) i to jest najlepszy DT w kraju:) co Wy na to?

takie wieści w nowy rok!
byłoby super!

Posted

Nikus napisał(a):

He he - szybko uprzedzono mnie z tym właśnie zapytaniem, ale czy można prosić o więcej szczegółów bo zamarłam po tym co właśnie przeczytałam ???...

Posted

No to piszę co już ustalone:) Nijase ma na tymczasie Nikona. potrzeba troszkę kasy by zrobić mu usg i potem kastrację..to nie są astronomiczne kwoty.Później szybko Nortonowi domek,W tym czasie pozbieramy tutaj troszkę kasy i jak Norton pojedzie do nowego życia to Nijase dostanie Boryska na płatny tymczas...to był mój plan>Nijase go akceptuje...to co łączymy te cele? myślę,że warto bo u niej naprawdę psy mają pełną socjalizację...:)