Guest Elżbieta481 Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 Wiesz Franulka-najlepszym co człowieka może w życiu spotkać to fakt obcowania z psem..Żadne bowiem stworzenie nie kocha tak jak pies..Żadne odejście nie wyciska tylu łez jak śmierć psa...Mądrzy ludzie twierdzą,że pies to anioł dany człowiekowi na pociechę-problem w tym,że niewielu umie to dostrzec. Pamiętamy Franulek. E/W/R Quote
KrystynaS Posted April 21, 2013 Posted April 21, 2013 Waldi481, sprowokowana Twoim wpisem wstawiam (moje ulubione): O PSIE I … ROZSTANIU (Dlaczego Bóg dał człowiekowi psa?) [FONT=Georgia]Pewnego razu Pan Bóg przechadzał się po Rajskim Ogrodzie. Nagle zza krzaka wyszedł Diabeł: [FONT=Georgia]- Słyszałem, że stworzyłeś człowieka...[/FONT] - zagadnął Szatan. [FONT=Georgia]- Tak, już żyje na Ziemi. Może mieć partnera i dzieci, na razie uczy się rozpalać ogień i budować miejsce na nocleg, ale za tysiące lat będzie władcą całego globu.[/FONT] [FONT=Georgia]- I co z tego[/FONT] - prychnął Diabeł - [FONT=Georgia]nawet za te tysiące lat i tak będzie SAMOTNY.[/FONT] Zasępił się Pan Bóg, podrapał w długą, siwą brodę i powiedział: [FONT=Georgia]- Więc stworzę mu przyjaciela! Wybiorę jedno ze zwierząt, które uczyniłem, aby go strzegło i było mu poddane, ale jednocześnie oddało mu całe swoje serce.[/FONT] [FONT=Georgia]- To niemożliwe![/FONT] - Diabeł się roześmiał i gdzieś przepadł. Pan Bóg natomiast zwołał zwierzęta z każdego gatunku i wybrał PSA. [FONT=Georgia]- Odtąd będziesz ogrzewał człowieka swoim ciepłem, uspokajał spojrzeniem, kochał z całego serca, nawet kiedy on Cię znienawidzi. [/FONT] [FONT=Georgia]- Dobrze[/FONT] - odparł dobry pies. [FONT=Georgia]- Chociaż będziesz musiał znosić wszystkie upokorzenia, staniesz się też jego najlepszym przyjacielem. To bardzo zaszczytna rola. Niestety Twoje serce będzie musiało bić dwa razy szybciej i nie będziesz mógł żyć długo - najwyżej 15 - 20 lat.[/FONT] [FONT=Georgia]- Ale powiedz mi, czy człowiek nie będzie cierpiał, gdy odejdę do Ciebie? [/FONT] [FONT=Georgia]- Właśnie o to chodzi. [/FONT] [FONT=Georgia]- Jak to?[/FONT] - zdumiał się pies. [FONT=Georgia]- Będzie cierpiał i będzie wiele dni nie utulony w bólu. Ale to Ty nauczysz go odchodzenia i przemijania, Ty nauczysz go kochać i odchodząc zostawisz wielką miłość w jego sercu. Jesteś aniołem, którego powołałem, aby niósł radość i nadzieję, ale także uczył wiecznego prawa przemijania, aby ludzie wierzyli, że po ich życiu, jest życie TUTAJ. Kiedy to zrozumieją, nie będą płakać, bo będą wiedzieć, że spotkają Ciebie znów. [/FONT] [FONT=Georgia]I w ten sposób Pies stał się aniołem, który przybrał skórę zwierzęcia i trafił na ziemię, aby uczyć Człowieka miłości, wierności i przyjaźni, ale także przemijania. Nauczyć, że jest TU i TERAZ, ale także TAM i POTEM...[/FONT][/FONT] Anna Starek poprostuania(at)gmail.com Quote
danka4u1 Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 [FONT=book antiqua]Jestem u Ciebie, Franusiu :loveu: Pamiętam.[/FONT][FONT=book antiqua][/FONT] Quote
Monika z Katowic Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 Ja także pamiętam, kochany Franusiu [*]. Quote
gonia66 Posted June 2, 2013 Posted June 2, 2013 Franiu...jestem i pamiętam...Byłam sercem z Tobą przez cały czas i zawsze będę..Odpoczywaj i czekaj na nas...Na pewno kiedyś się spotkamy i potulamy :) Quote
Monika z Katowic Posted June 11, 2013 Posted June 11, 2013 [quote name='gonia66']Franiu...jestem i pamiętam...Byłam sercem z Tobą przez cały czas i zawsze będę..Odpoczywaj i czekaj na nas...Na pewno kiedyś się spotkamy i potulamy :) [FONT=comic sans ms]Jeżeli "Dowód" Alexandra Ebena jest prawdą to Franuś jest teraz szczęśliwy.[/FONT] [FONT=comic sans ms]Bo Eben widział TAM również psy.[/FONT].. Quote
danka4u1 Posted June 20, 2013 Posted June 20, 2013 [FONT=franklin gothic medium]W moim niebie będą miękkie sierści, nosy, łapy, ogony i kły W moim niebie będę znowu głaskać moje wszystkie pożegnane psy I tam spotkamy znowu naszego Frania.Pamiętamy o Tobie, psiaku:loveu: [/FONT] Quote
Monika z Katowic Posted July 21, 2013 Posted July 21, 2013 Minął kolejny miesiąc kochany Franeczku Quote
Guest Elżbieta481 Posted July 21, 2013 Posted July 21, 2013 Pamiętamy Ciebie Franulek tak jak wszystkie pożegnane psy,jak wszystkie utracone bezpowrotnie anioły po,których płaczą nasze serca..Kiedy bowiem odchodzi PRZYJACIEL odchodzi lepsza część tego świata...Mamy tylko nadzieję,że bawisz się z naszymi nigdy nie zapomnianymi:BASZĄ,GUCISKIEM,nieszczęśliwą BLANKĄ... Kochamy,Pamiętamy,Tęsknimy.:-(:-(:-(:-( E/W/R Quote
danka4u1 Posted July 21, 2013 Posted July 21, 2013 Franusiu, i ja byłam u Ciebie i pamiętam cały czas:loveu: Quote
Monika z Katowic Posted August 9, 2013 Posted August 9, 2013 (edited) [IMG]http://img6.glitery.pl/dev6/0/117/941/0117941842.jpg[/IMG] Edited August 21, 2013 by Monika z Katowic Quote
Monika z Katowic Posted August 10, 2013 Posted August 10, 2013 (edited) [IMG]http://img9.glitery.pl/dev9/0/117/941/0117941870.jpg[/IMG] Edited August 21, 2013 by Monika z Katowic Quote
Monika z Katowic Posted August 21, 2013 Posted August 21, 2013 (edited) Edited August 21, 2013 by Monika z Katowic Quote
Recommended Posts