Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zrobiłam info. na forum collie ... ale nie potrafię wstawiać zdjęć :(

Link do FORUM COLLIE ....

[URL]http://collie.info.pl/viewtopic.php?p=262163#262163[/URL]

.

Posted

Jemu najblizej to do Owczarka Belgijskiego......chyba.....

Ze zdjec na taiego do kolan psine wyglada, nie?

Duzy nie jest chyba co?

Puchatek sliczny... mam nadzieje ze dobre wiesci od veta beda.....

Dobrze ze mu sie udalo dzisiaj do veta pojechac biedakowi ...

Posted

Agata wraca już od weta. P.Agnieszka powiedziała, że oko to stara sprawa. Pies dziwnie oddycha, myslała, że ma cos z przepona. Zaglądała Mu do zebów, widziała dziąsła - nie stwierdziła anemii. PROBLEM TKWI W PRZEDNIEJ ŁAPIE. Kość jest peknięta. Dzisiaj Staszek dostał dwa silne zastrzyki przeciwbólowe. Jutro do 14 jest wizyta i rtg tej łapki. To dla tego zapewne Staszek nie chciał wstawać. Emocje opadły, przyszedł straszny ból łapy. Wiecej informacji dowiemy sie po jutrzejszej wizycie.

Zapewne Agata wejdzie na watek i napisze cos wiecej....

Biedny Staszek. A te rany to mocniejsze "zadrapania".

Posted

szczepienie p.wsciekliznie bedzie w pon. Teraz Staszek jest za bardzo obolaly. Ponadto jest bardzo wystraszony. Dobrze ze Agata pojechala z kolega. Staszka trzeba bylo nosic na rekach, bo sam nie dawał rady iść... strasznie sie wyrywał podczas wizyty...ale na szczescie teraz juz Go nie bedzie bolalo.

zobaczcie jaki to grzeczny pies... nie skarżył się na ból łapki, nie piszczał w ciągu dnia. Po prostu był w tym garażu i sobie grzecznie leżał...

Posted

[quote name='Emigrantka']Oh, to dobrze ze te wczorajsze pogryzienia nie byly powazne dla ciala - dla ducha Staszka napewno jednak.

Z ta lapa to jakas stara sprawa?[/QUOTE]

nie wiem, ale raczej to jakaś świeża sprawa... moim zdaniem.

Posted

acha a tak w ogole to tak wyglądaja psiaki w typie owczarka belgijskiego :) staszek to na pewno nie O.Belg.
[url]http://www.dogomania.pl/threads/175251-Dla-Ciebie-to-tylko-pieniAE-dze-dla-nich-szansa-na-normalne-A-ycie-POMA-A[/url]

Posted

obraczus ... sa 4 rodzaje belgów

Owczarek belgijski Groenendael (odmiana długowłosa czarna)
Owczarek belgijski Tervueren (odmiana długowłosa płowa i szara)
Owczarek belgijski Laekenois (odmiana szorstkowłosa płowa)
Owczarek belgijski Malinois (odmiana krótkowłosa płowa)

.. to co pokazałaś akurat jest Maliniak jak to Jamor mówi

ale tak czy siak Staszek żadnego belga ani ciut nie przypomina.. jak dla mnie to może być trochę większy sheltie .. sheltie wcale takie małe nie są ... mają do 40 cm w kłębie i nawet kolorystycznie podobne .. np. o tu :
[url]http://www.psy.pl/files/(wl2YhKjUcGJc65tVnmyd11htirKSXs2EX6Nxm1uqnJaee2eNZlRc4ZtWn71nnGpsQ6mSV5V9XZ9uZ1Smy5PLbGjo)/pl/kotykatalogras/28/22/1/1141304853.jpg[/url]

Posted

[quote name='Malwi']obraczys ... sa 4 rodzaje belgów

Owczarek belgijski Groenendael (odmiana długowłosa czarna)
Owczarek belgijski Tervueren (odmiana długowłosa płowa i szara)
Owczarek belgijski Laekenois (odmiana szorstkowłosa płowa)
Owczarek belgijski Malinois (odmiana krótkowłosa płowa)

.. to akurat jest Maliniak jak to Jamor mówi

ale tak czy siak Staszek żadnego belga ani ciut nie przypomina[/QUOTE]

Hahaha dzieki Malwi - nowych rzeczy przynajmniej sie nauczylam :)

Posted

[B]Hej.
Staszek ma się już lepiej. Zastrzyki działają. Dostał ciepłego mleka i ciepłą kolacyjkę. Już lepiej jadł, niż po południu. O 20 dostanie zastrzyk, bo chcę , aby działał tak na noc, by go nie bolało. Jutro z kolegą znowu pojedziemy na wizytę kontrolną ok 13-stej. Dziś nas od razu Pani Agnieszka przyjęła. Bardzo się przejęła losem Staszka. Jutro wizyta, kolejne zastrzyki. Pewnie jeszcze w czasie świąt będę mu musiała zastrzyki samodzielnie dawać (mam już nieco w tym doświadczenia. Dawałam zastrzyki królikom, świnkom morskim, swojemu psu). Ale żaden tak nie wariował. W poniedziałek/wtorek szczepienie przeciwko wściekliźnie. Jutro rano napiszę jak się ma Staszek. Pozdrawiam. Papa.
[/B]

Posted

Cicho wy tam - mnie wszyscy pytaja czy mohja Zara to Belg..... Staszek wyglada jak Zara = Staszek wyglada jak Belg ;)

A teraz tak..... Kombi Rotek ma juz banerek - moze zajrzycie do niego?

"Nasz" tutejszy Rotek "Bruno" jutro jedzie do nowego domku dzieki Gosia.Marta.... Trzymajcie kciuki.

W podpisie mam jeszcze link do tej rudej bidy, nie ma banerka - moze mu ktos zrobic? ja nie bardzo mam czym.... Buuuuu

Dzieki

Posted

[B][SIZE=4][COLOR=Red]MAMY KOLEJNY PREZENT NA ŚWIĘTA!!!
P.Alinka zgodziła sie przyjąć Staszka do siebie.
Koszt pobytu Staszka to 350zł/mies. Dziekuję wszystkim za to, że nie musze teraz prosic o deklaracje.. naprawdę dziekuję wszystkim!

[/COLOR][/SIZE][/B]

Posted

[quote name='obraczus87'][B][SIZE=4][COLOR=Red]MAMY KOLEJNY PREZENT NA ŚWIĘTA!!!
P.Alinka zgodziła sie przyjąć Staszka do siebie.
Koszt pobytu Staszka to 350zł/mies. Dziekuję wszystkim za to, że nie musze teraz prosic o deklaracje.. naprawdę dziekuję wszystkim!

[/COLOR][/SIZE][/B][/QUOTE]

Jesuniu jak się cieszę !!! Alinka dzięki wielkie.

Ciotki, Wujkowie KOCHAM WAS