Jump to content
Dogomania

Aster-bez dolnej szczęki,uszkodzone oko-dziwadło.... :( Ale MA DOOOOOOOOOM!!!

Recommended Posts

Posted

http://www.youtube.com/watch?v=-6JXlb_pIwM&NR=1

Dziwadło,biedne,biedne dziwadło.Znaleziony na wiejskiej drodze,pobity,potłuczony,prawa lapa wielkosci słoniej nogi.Dwa tygodnie pies na granicy zycia i śmierci,nie jadł,nie wstawał.Fizycznie to były potłuczenia i obicia,ale psychicznie Azir nie podniósł sie do tej pory.Zreszta-po co miałby? dla kogo? dla schroniskowych krat?
Kiedys w dzieciństwie mial uraz czaszki-stąd jego żuchwa,oko.Ale czy to ma jakieś znaczenie,skoro jego wyglad od razu predesponowal go do zostania schroniskowym kundlem.

Pies wielkiej łagodności.

Reasumując; co ten pies miał w zyciu?
-fizyczne urazy w dzieciństwie
-kata
-schronisko

Tyle tych psów,każdy chce wyjśc,ale gdy patrze na Azira-Dziwadło,to jakos szcególnie mi żal,bo wiem,ze nieestetyczne psy są nieadopcyjne :( :( :( tak jak nieestetyczne dzieci :(

Posted

Zmień tytuł proszę...
Ten pies to nie żadne dziwadło, to biedne stworzenie, które jak do tej pory nie zaznało niczego dobrego od człowieka a wręcz przeciwnie.
Jednak skoro mimo to żyje , to znaczy, że los zsyła szansę dla niego. My musimy pomóc mu ją wykorzystać.

Posted

Dziwadło!!!??? Uważam, że to cudowny pies!!! tyle w życiu wycierpiał, że ABSOLUTNIE nie zasługuje na takie określenie!!! Bardzo proszę o zmiane tytułu :-(((( Mam nadzieje, że mu się poszczęści!!! Trzymam mocno kciuki, żeby mu się udało :-)

Posted

Przypomina mi sopockiego ,,Kurcze zapomnialam (kolek?)ten co siedzial kiedys z furtkiem,,TEz owczarkowaty,,chudy pysk ,dziadyga itp,,,,Ale za to zawsze mily ,,Niestety odszedl za kratami,,,,marne zycie ,,,,caly zywot w schronie,,,,,a potem smierc w schronie:(

• 2 months later...
Posted

ale to mu w niczym nie przeszkadza, prawda?
jest na dogo psiak Muki z jeszcze większą deformacją pyszczka i znalazł domek
może i temu się poszczęsci

• 8 months later...
Posted

http://www.youtube.com/watch?v=eKqCHLP6t4g

rodzina Astera wpisałą się pod jego filmikiem na youtube :)

"Teraz Aster-> Alf, to czlonek naszej rodziny. Pieszczoch, ktory kocha plywac i bawic sie patykami. Nadal ma czasami problemy z utrzymaniem rownowagi, ale to mu nie przeszkadza w bieganiu po lasach, lakach i skakaniu brudnymi lapami na wszystko co jest czyste;) Mamy nadzieje, ze jest z nami rownie szczesliwy jak my z nim"