brazowa1 Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 http://www.youtube.com/watch?v=-6JXlb_pIwM&NR=1 Dziwadło,biedne,biedne dziwadło.Znaleziony na wiejskiej drodze,pobity,potłuczony,prawa lapa wielkosci słoniej nogi.Dwa tygodnie pies na granicy zycia i śmierci,nie jadł,nie wstawał.Fizycznie to były potłuczenia i obicia,ale psychicznie Azir nie podniósł sie do tej pory.Zreszta-po co miałby? dla kogo? dla schroniskowych krat? Kiedys w dzieciństwie mial uraz czaszki-stąd jego żuchwa,oko.Ale czy to ma jakieś znaczenie,skoro jego wyglad od razu predesponowal go do zostania schroniskowym kundlem. Pies wielkiej łagodności. Reasumując; co ten pies miał w zyciu? -fizyczne urazy w dzieciństwie -kata -schronisko Tyle tych psów,każdy chce wyjśc,ale gdy patrze na Azira-Dziwadło,to jakos szcególnie mi żal,bo wiem,ze nieestetyczne psy są nieadopcyjne :( :( :( tak jak nieestetyczne dzieci :( Quote
KONICZYNKA 47 Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Zmień tytuł proszę... Ten pies to nie żadne dziwadło, to biedne stworzenie, które jak do tej pory nie zaznało niczego dobrego od człowieka a wręcz przeciwnie. Jednak skoro mimo to żyje , to znaczy, że los zsyła szansę dla niego. My musimy pomóc mu ją wykorzystać. Quote
mimiś Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 nie jest nieestetyczny, a zresztą , esteci to kupują yoreczki z kokardą -jemu potrzeba normalnych ludzi i tyle;) Quote
KONICZYNKA 47 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Może do tego biedaka przyjdzie Mikołaj i podaruje mu dom na święta.... Quote
brazowa1 Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 Azir radzi sobie swietnie z sucha karmą,żuchwe ma jak rekin. Wecie,to nie jest stary pies,on tylko tak wygląda sponiewierany,ale ma niezłe zęby. Quote
kasiorek85 Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Dziwadło!!!??? Uważam, że to cudowny pies!!! tyle w życiu wycierpiał, że ABSOLUTNIE nie zasługuje na takie określenie!!! Bardzo proszę o zmiane tytułu :-(((( Mam nadzieje, że mu się poszczęści!!! Trzymam mocno kciuki, żeby mu się udało :-) Quote
Ciucik Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Wygląda jak Ryjek z doliny Muminków :) Quote
wiewiora1 Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Przypomina mi sopockiego ,,Kurcze zapomnialam (kolek?)ten co siedzial kiedys z furtkiem,,TEz owczarkowaty,,chudy pysk ,dziadyga itp,,,,Ale za to zawsze mily ,,Niestety odszedl za kratami,,,,marne zycie ,,,,caly zywot w schronie,,,,,a potem smierc w schronie:( Quote
brazowa1 Posted December 22, 2009 Author Posted December 22, 2009 Olu,Grab? Azir ma dobre 5 cm cofnięta żuchwę. Quote
brazowa1 Posted March 1, 2010 Author Posted March 1, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=eKqCHLP6t4g Quote
wiewiora1 Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Tak Brazowa ;;;Grab ,,,A Avatarek ci nie wyszedl ,,,nie przypomina mi nikogo:) Quote
brazowa1 Posted March 2, 2010 Author Posted March 2, 2010 Olu,oj przypom,nina,przypomina avatar :) Pies jest super,super,nie spodziewalam się,ze bez krat bedzie aż taki fajny. Quote
Ajula Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 fajny psiak :) wygląda na bardzo kochanego Brązowa, żebys nie napisała, to sama bym nie zauważyła, że on ma inny pyszczek taki dzióbek Quote
brazowa1 Posted March 3, 2010 Author Posted March 3, 2010 Bardzo inny ma pyszczek :( Jak mrówkojad.Na fotkach zwłaszcza widać. Quote
Ajula Posted March 3, 2010 Posted March 3, 2010 ale to mu w niczym nie przeszkadza, prawda? jest na dogo psiak Muki z jeszcze większą deformacją pyszczka i znalazł domek może i temu się poszczęsci Quote
brazowa1 Posted March 3, 2010 Author Posted March 3, 2010 Nic a nic nie przeszkadza. Mam wrażenie,ze źle widzi na uszkodzone oko,ale nie ma zadnych lęków związanych z niedowidzeniem. Quote
brazowa1 Posted March 6, 2010 Author Posted March 6, 2010 Poszło dziwadło do domku. Jeszcze się zalapalo w schronie na kastrację .WIWAT! Quote
olenka_f Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 Poszedł do domu z bardzo fajną Panią. Przyjechała zakochana i już chłopak ma cieplutko. Oby więcej takich Pań nas odwiedzało Quote
Ajula Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 gratulacje :) co za radość, mam nadzieję, że będzie mu tam najlepiej na świecie Quote
brazowa1 Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=eKqCHLP6t4g rodzina Astera wpisałą się pod jego filmikiem na youtube :) "Teraz Aster-> Alf, to czlonek naszej rodziny. Pieszczoch, ktory kocha plywac i bawic sie patykami. Nadal ma czasami problemy z utrzymaniem rownowagi, ale to mu nie przeszkadza w bieganiu po lasach, lakach i skakaniu brudnymi lapami na wszystko co jest czyste;) Mamy nadzieje, ze jest z nami rownie szczesliwy jak my z nim" Quote
Recommended Posts