jusstyna85 Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 SUCZKA ZOSTAŁA ZNALEZIONA W PARKU,KIEDY LEŻAŁA BEZWŁADNIE KTO TYLKO PRZECHODZIŁ,TO PODNOSIŁA LEKKO GŁÓWKĘ I MERDAŁA OGONKIEM... nikogo to nie wzruszyło od rana,dopóki koleżanka Alicji nie zauważyła jej,a właściwie jej psiak... Szybko owinęła w kurtke i pobiegła do domu...tam rozgrzala ją i po godzinie suczka bez problemu wstała,przyszła do niej, dała jej buziaka i połozyła się na łóżku... [SIZE=6]Niestety jej pies zaczął ją atakować i nie ma co z nią zrobić :( Jest bardzo delikatna ,uczuciowa,akceptuje inne psy.Uwielbia siedzieć na kolankach,kiedy bierze się ją na ręce,to swoimi łapkami trzyma ręce człowieka,byleby tylko mogła poczuć bliskość Nie wiem jeszcze ile dokładnie ma,podobno ok 9-10 miesięcy,jest mała,choć na zdj wyszła na dużą W Schronisku zamarznie :( POJAWIŁA SIĘ SZANSA NA DT,ALE ZE WZGLĘDU NA TO,ŻE JEST TAM SPORO PSÓW Quote
Magnesiatko Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 zapisuje wątek. Sunia prześliczna Quote
JOMA Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 jusstyna - jakbyś zrobiła jej plakacik i przysłała do mnie to wydrukuję i powieszę jutro w Silesii na akcji fundacyjnej. Pisz PW. Quote
jusstyna85 Posted December 18, 2009 Author Posted December 18, 2009 [quote name='JOMA']jusstyna - jakbyś zrobiła jej plakacik i przysłała do mnie to wydrukuję i powieszę jutro w Silesii na akcji fundacyjnej. Pisz PW. Nie potrafię....:( Quote
jusstyna85 Posted December 18, 2009 Author Posted December 18, 2009 Może ktoś dołoży 5 zł na karme?:( Quote
malibo57 Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Witam! Zapisuję wątek. Zafunduję suni worek żarciuszka. Proszę o namiary dla kuriera na PW i ew. wskazówki co do rodzaju karmy. Quote
Igiełka Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Mała księzniczka. Piekna sunia chociaż będe podnosić. Quote
jusstyna85 Posted December 18, 2009 Author Posted December 18, 2009 malibo57 napisał(a):Witam! Zapisuję wątek. Zafunduję suni worek żarciuszka. Proszę o namiary dla kuriera na PW i ew. wskazówki co do rodzaju karmy. Baaaaaaardzo dziękujemy :) ale jestem zaskoczona... Napisałam P.Magdzie,żeby podała dane,bo ja mam tylko dane jej konta Fundacyjnego Quote
jusstyna85 Posted December 18, 2009 Author Posted December 18, 2009 Ja jeszcze poprosze o wsparcie na szczepienie... Quote
Pliszka Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Dołożę 10zł do szczepionki. Poproszę o dane do przelewu. Dobrze, że mała jest bezpieczna. Quote
jusstyna85 Posted December 18, 2009 Author Posted December 18, 2009 Pliszka napisał(a):Dołożę 10zł do szczepionki. Poproszę o dane do przelewu. Dobrze, że mała jest bezpieczna. Bardzo dziękuje,już wysyłam Fundacyjne konto P.Magdy Quote
Isadora7 Posted December 18, 2009 Posted December 18, 2009 Biedne te psiny w mrozy, ile z nich nie da rady :(. Podniose mozę choć tej suni sie uda. Quote
jusstyna85 Posted December 18, 2009 Author Posted December 18, 2009 P.M agda ma pod opieką stado psów i kotów,a wpływy prawie zerowe...oszczędności pokończyły sie,a psy domagają sie jedzenia :( Kolejny pies,to następny problem,ale jak zwykle nie odmówiła pomocy i to nawet obcej osobie-koleżance Alicji... Quote
Jaaga Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Widzę, że nie tylko ja mam dom zapchany zwierzakami, ale p. Magda także. Naszym szczeniorkom forumowicze pomogli, mam nadzieję, że tej suni także. Quote
anna10025 Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Ukłony dla koleżanki Alicji, że zabrała zmarzniętą sunię. Jak tylko będę mogła to coś wpłacę. Quote
jusstyna85 Posted December 19, 2009 Author Posted December 19, 2009 dziękuje,przyda się każda złotówka... Quote
jusstyna85 Posted December 19, 2009 Author Posted December 19, 2009 Może ktoś jeszcze dołoży się do szczepień? Quote
maarit Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Jestem. Postaram się jeszcze przed świętami wpłacić 20 zł dla niuni... Quote
jusstyna85 Posted December 19, 2009 Author Posted December 19, 2009 Gonia13 napisał(a):Jestem. Postaram się jeszcze przed świętami wpłacić 20 zł dla niuni... Bardzo dziękuje... W 1. poście jest pełne konto, z nazwą Fundacji, zupełnie wyleciała mi wczoraj z glowy nazwa :) A ja mam trochę nowych informacji. .. "W nocy próbowała spać z łebkiem uniesionym w górę. Takie spanie i czuwanie jednocześnie. Jeżeli bytowała na mrozie w parku - musiała w ten sposób zadbać o swoje bezpieczeństwo.Tą metodą zagwarantowała sobie szybki zryw w razie ataku innego psa , lub kopa z buta człowieka. W domu uwielbia zabawę ze szczeniakami oraz Łasuchem ,Bambo, Fioną ,Kastorem ,Funtem.Koty goni. Przed Nelą i Sarą ma respekt. Nie akceptuje Jej również Saba z Dąbrowy Górniczej.Ciężko zestawia się psy zimą - gdy brak przestrzeni ogrodowej. W mieszkaniu psy mają dyskomfort psychiczny z powodu ograniczonej powierzchni - nie dającej możliwości ucieczki. Rano próbowałam małą odsikać - bez efektu. Tak jak przed nocką zastosowała silny opór przed wyjściem na mróz. Na rękach zabrałam ją do samochodu - i na zakupy. Nie sikała!!! W końcu mąż ukrył ją ppod kurtką. Dopiero teraz odsikała się z Bambusiem w ogrodzie. " Quote
malibo57 Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Justyna, to na to konto maja iść wpłaty? Na to z 1. postu? Quote
jusstyna85 Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 malibo57 napisał(a):Justyna, to na to konto maja iść wpłaty? Na to z 1. postu? tak,tak...to to samo konto,które podawałam wczoraj, dodałam nazwe Fundacji,bo zupełnie wyleciała mi z głowy... P.Magda od niedawna założyła Fundacje,mialo być dużo lepiej finansowo,a tymczasem psów przybywa ,a wpływy prawie zerowe :( w tym mies P.Magda ma problem z zakupem nawet karmy,dlatego bardzo prosze wszystkich o wsparcie suni,bo kolejny pies,to następny ciężar Quote
Recommended Posts