Romka Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Milcia nadal w boksie tęsknie wyczekuje domku i szczekaniem przywołuje do siebie jak tylko zobaczy nas w schronisku! Quote
Andzike Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Milcia, pięknoto, schronisko nie dla Ciebie... :( Quote
kajkoowa Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Bardzo mi jej szkoda, całe swoje psie dzieciństwo spędza w schronisku :( Quote
Andzike Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Kaja10014 napisał(a):Bardzo mi jej szkoda, całe swoje psie dzieciństwo spędza w schronisku :( No właśnie... Tyle jest innych rzeczy, które szczeniak powinien poznawać :( schronisko jest ostatnią z nich :( Quote
kajkoowa Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 A gdzie socjalizacja i dobre strony życia? Dla niej to nie istnieje i to mnie przeraża :( Quote
Figafiga Posted March 12, 2010 Author Posted March 12, 2010 Milcia do góry nasza szczeniacka piekności Quote
Romka Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Trzeba będzie wziąć ja w sobote na spacerek bo dawno nie była i tylko patrzy jak wchodzimy do schroniska. Quote
Paula03 Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Ale podobno nie wolno brać szczeniaków! Bo my z Kają już kiedyś chciałyśmy, ale nie można! Chociaż wam pewnie pozwolą :) Quote
Romka Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Paula jak też kiedyś nie mogłam brac szczeniaków a teraz to mi wszystko wolno.Czasami myslę,ze wolałabym ,zeby choć trochę wróciły te czasy kiedy nie mogłam brac szczeniaków.Jeszcze troche a przekonasz sie o tym sama!:lol:;) Quote
Romka Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Paulusia nic ,chciałam napisac ,ze jestes taka młodziutka ,ze panowie droczyli sie z Tobą!To był komplement! Quote
Paula03 Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Aaaa, wiesz Romciu jestem blondynką, a one podobno potrzebują czasu żeby załapać o co chodzi :p Ale jak mi wytłumaczyłaś to rozumiem ;) Quote
mamanabank Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Panowie w schronisku twierdzą, że szczeniaków nie można brać, ponieważ się przyzwyczajają i potem piszczą, trochę jak z dziećmi - nie wolno nosić na rękach - ot taki argument Quote
Romka Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 mamanabank napisał(a):Panowie w schronisku twierdzą, że szczeniaków nie można brać, ponieważ się przyzwyczajają i potem piszczą, trochę jak z dziećmi - nie wolno nosić na rękach - ot taki argumentNaprawdę nie wiedziałam,ze maja takie argumenty! Quote
Andzike Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 A mi się wydawalo, ze wlaśnie szczeniaki trzeba od poczatku przyzwyczajać do człowieka i socjalizować!!! żeby człowiek kojarzył im się z czymś przyjemnym... Quote
kajkoowa Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 A ja myślałam, ze to dlatego, że mogą załapać coś od dorosłych psiaków, ale teraz już wiem, że to nieprawda, bo Fiona siedzi z dorosłymi psami. Ale to jest głupi argument, bo szczeniaki, żeby były jakoś rozwiniete psychicznie potrzebują kontaktu z człowiekiem, ze smyczą, z innymi psami... Quote
mamanabank Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Tak samo jak małe dzieci potrzebują poczucia bezpieczeństwa w ramionach rodziców. Argument jest bardzo prosty i błędny, całkowicie sprzeczny z aktualną wiedzą nt. socjalizacji. Ale u nas funkcjonuje, bo słyszałam go na własne uszy. Quote
Paula03 Posted March 19, 2010 Posted March 19, 2010 Szkoda, że tak jest u nas w schronisku, tylko jedno mnie dziwi skoro Milki i Toli nie wolno brać, to czemu można Lunę i Fionę? Quote
Recommended Posts