Squ Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 A ja czekam, aż wersja z jagnięciną pojawi się w Polsce :) Mój alergik nie przepada za rybnymi karmami, za to jagnięcina może mu zasmakować :) Quote
pauli_lodz Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 widzę, że jagnięcinkę - sierra mountain - można już gdzieniegdzie kupić :) czy ktoś już testował? ja na razie pozostanę przy wypróbowanych z moim wrażliwcem, ale jestem ciekawa czwartego smaku :) Quote
motylek1007 Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 gdzie namierzyłaś tą z jagnięciną? ja bym chętnie spróbowala na moim - moze ktos ma probkę? Quote
Chefrenek Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 [quote name='motylek1007']gdzie namierzyłaś tą z jagnięciną? ja bym chętnie spróbowala na moim - moze ktos ma probkę?[/QUOTE] Na e-karmie jest. Quote
gops Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 zamówiłam na spróbowanie rybke , zobaczymy . Quote
motylek1007 Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 faktycznie jest na e-karmie, ale nie ma opakowan 6,8kg, tylko w jakis dwupakach :/ na spółke z kims sie opłaca, ale w ciemno to nie bardzo Quote
Chefrenek Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 [quote name='motylek1007']faktycznie jest na e-karmie, ale nie ma opakowan 6,8kg, tylko w jakis dwupakach :/ na spółke z kims sie opłaca, ale w ciemno to nie bardzo[/QUOTE] Są [url]http://www.e-karma.pl/product-pol-741-TASTE-OF-THE-WILD-Sierra-Mountain.html[/url] Quote
Guest Lotty Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Czy ktoś mógłby podać link do zdjęcia karmy Taste of the wild z jagnięciną? Chciałabym ją wypróbować, a nie wiem czy jest sens zamawiać jeśli granulki są duże. Czy granulki Taste... są większe niż Brit Care adult small? Quote
motylek1007 Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 [quote name='Chefrenek']Są [url]http://www.e-karma.pl/product-pol-741-TASTE-OF-THE-WILD-Sierra-Mountain.html[/url][/QUOTE] dzięki, na wzrok mi padło ;) Quote
Nataszkaa6 Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 Granulki Taste są większe ;) Ja mam obecnie wór 6,8k i kończymy go. Z przyjemnością mogę powiedzieć, że w końcu znalazłam dobrą karmę! Skład bardzo dobry, BEZ ZBÓŻ- co jest dla mnie bardzo ważne no i super mięsko. A i cena przyzwoita :) POLECAM. Quote
Guest Lotty Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 [quote name='Nataszkaa6']Granulki Taste są większe ;) [/QUOTE] Skoro granulki są większe, to u nas ta karma się nie sprawdzi.:shake: Moje pekiny muszą mieć drobniusieńką karmę. Quote
amanda-1a Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Powiedzcie, jakie są najmniejsze opakowania tej karmy? Chciałabym wypróbować, a moja psica nie każdą karmę dobrze przyswaja, więc chciałabym kupić niedużo na początek. Quote
motylek1007 Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 najmniejsze to 2kg z małym hakiem. Quote
LadyS Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 [quote name='motylek1007']najmniejsze to 2kg z małym hakiem.[/QUOTE] 2,27 kg dokładnie. Nasz Jax obecnie je TOTW Pacific Stream, póki co jest ok - nie ma bąków, sierść wygląda ok, kupy w normie (zawsze o tej samej godzinie), brak biegunek i wymiotów przy przestawieniu (musieliśmy na szybko - alergia), pies je chętnie i mu smakuje. Quote
amanda-1a Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 Oj, 2 kg to trochę za dużo na próbę :/ Hmmm... A może któraś z Was mogłaby odsprzedać mi tak troszkę? Quote
pauli_lodz Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 [quote name='amanda-1a']Oj, 2 kg to trochę za dużo na próbę :/ Hmmm... A może któraś z Was mogłaby odsprzedać mi tak troszkę?[/QUOTE] na sprawdzenie jak pies karmę przyswaja to chyba nawet za mało moim skromnym zdaniem ;) przecież zanim będzie jadł tylko TOTW to musisz przestawic przez parę dni i zanim sie okaze czy sluzy to i tak ten worek sie skonczy. Quote
amanda-1a Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 Heh, u mojej widać niestety bardzo szybko :/ Ale może faktycznie skuszę się na te 2 kg. Tylko znów dylemat - którą wybrać? ;) Może napiszę, co miałam dotąd. To tak: Acana Puppy i Puppy Large Breed - mega biegunka, aż konieczna była wizyta u weta Orijen j.w. - tutaj jakby ciut lepiej, bo obyło się bez weta Josera Kids, Festival - w ogóle nie chciała nawet spojrzeć w stronę miski no i zostałam na Royal Canin Junior Maxi, a poczytałam, że jakość spadła (co widzę po moich kotach, 5-8 lat temu RC był inny), a że kończę akurat opakowanie, to dobry czas na zmianę. Quote
LadyS Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Jeśli sucz nie jest uczulona na nic, to zwykły TOTW, a jak nie, to np. ten z łososiem. Quote
gops Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 a mi suka pod koniec worka z przepiórką zaczęła się mocno wygryzać , nie wiem czy to karma czy jest jakiś inny powód , bo to chyba nie możliwe żeby dopiero teraz organizm zareagował , zjadła już 4 worki totwa bez żadnych problemów , niedługo zaczynam worek z rybką , zobaczymy jak na nim będzie . według mnie także 2kg na próbe to mało , chyba że na małego psa ;) Quote
pauli_lodz Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 wersja z rybką jest niby dla wrażliwych psów i jak pies biegunkował po acanie i orijenie to bym próbowała od rybki ;) u nas rybka się najlepiej sprawdzała, teraz kubek chrupie przepiórki z kaczką i choć kupki są ok to jednak bączek tu czy tam się zdarzy, po rybce nic z tych rzeczy :) Quote
LadyS Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 U nas pies je właśnie wersję z rybą i przyswaja bardzo dobrze - prawdopodobna alergia na drób u niego była podejrzewana. Quote
Martens Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 [quote name='gops']a mi suka pod koniec worka z przepiórką zaczęła się mocno wygryzać , nie wiem czy to karma czy jest jakiś inny powód , bo to chyba nie możliwe żeby dopiero teraz organizm zareagował , zjadła już 4 worki totwa bez żadnych problemów[/QUOTE] Organizm zawsze uczula się dopiero po krótszym czy dłuższym kontakcie z alergenem, choć jeśli suka ma już kilka lat, nie miała wcześniej objawów alergii to w sumie mało prawdopodobne, żeby po 4 workach uczuliła się na karmę - ale nie jest to niemożliwe ;) Quote
gops Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 [quote name='Martens']Organizm zawsze uczula się dopiero po krótszym czy dłuższym kontakcie z alergenem, choć jeśli suka ma już kilka lat, nie miała wcześniej objawów alergii to w sumie mało prawdopodobne, żeby po 4 workach uczuliła się na karmę - ale nie jest to niemożliwe ;)[/QUOTE] tzn właśnie dlatego je totwa bo większość karm ją uczula tylko nigdy nie wiem co ją dokładnie uczula bo bywało że dostawała łupieżu i po karmie z kurczakiem ale to samo było na karmie z łososiem , póżniej jadła inną karme z łososiem/ kurakiem nic jej nie było , na totwie nie było żadnych problemów jak dotąd . znam już kilka suchych karm które ją nie uczulają i je kupuję ale najlepiej wygląda na totwie jednak i nie chciałabym rezygnować , w każdym bądź razie pewnie się nie dowiem czy to worek z przepiórką uczulił bo mam jeszcze tylko na kilka dni i otwieram worek totwa z rybką , a tu się raczej nie spodziewam alergi . wcześniej jadła 2 worki bizona i 2 worki przepiórki też bez objawów aż do teraz . Quote
cockermaister Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 Mam zamiar na początku grudnia zamawiać moim cockerom puszki animondy i na początek małą paczkę TOTW'a. Myślałam aby zamówić w [B][I][U]Krakvecie[/U][/I][/B], bo tam mi najtaniej puszki wychodzą. Co myślicie na temat tego sklepu ?? możecie mi podać jeszcze jakiś sklep internetowy w którym będę mogła zamówić mały worek TOTWa i puszki animondy ?? i jeszcze zastanawiam się nad smakiem...może rybka ?? Quote
pauli_lodz Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 [quote name='cockermaister']Mam zamiar na początku grudnia zamawiać moim cockerom puszki animondy i na początek małą paczkę TOTW'a. Myślałam aby zamówić w [B][I][U]Krakvecie[/U][/I][/B], bo tam mi najtaniej puszki wychodzą. Co myślicie na temat tego sklepu ?? możecie mi podać jeszcze jakiś sklep internetowy w którym będę mogła zamówić mały worek TOTWa i puszki animondy ?? i jeszcze zastanawiam się nad smakiem...może rybka ??[/QUOTE] ja probowałam RAZ zamówić w krakvecie i mi się nie udało - puchy w magazynie a ja nie lubię czekać. zamawiam TOTW'a w e-karmie - dla mnie plusem jest informacja o stanie magazynowym karmy, wiem że jest i że szybko dostanę. Quote
Recommended Posts