Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 864
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

o matko nawet nie wiecie jak sie denerwowalam 2 dni nie moglam polaczyc sie z internetem cyrki nie z tej ziemi, na ta chwile wszystko ok wiec odpowiadam Wam Kochane

moja wetka powiedziala ze moze zaszczepic psy za 35zl za sztuke nobivaciem puppy DP
odrobaczenie ja lubie odrobaczac flubenolem(tylko ze trzeba 3 dni z rzedu) tubka jest na 15kg a cena kurcze nie pamietam

maluchy sa pod warszawa w domu tymczasowym

jakies pytanie jeszcze ominelam?

jedza sucha puszki i to co nam przyjdzie do glowy i na co jest kaska gotowane mieso serki biale twarozki-musimy kombinowac bo 15 mordow wykarmic to trzeba miec gleboka kieszen a poza ta 15 mamy jeszcze kilka innych psiskow pod opieka

Posted

Super Emilak to juz dwa szczeniaczki maja zapenione szczepienie, bardzo sie cieszę :) Mam nadzieje ze znajdzie sie wiecej dobrych osob i bedzie mozna szczeniory juz zaszczepic.

Posted

DZIĘKI UPRZEJMOŚCI KOCHANEJ SODALIS MOŻEMY ZASZCZEPIĆ MALUCHY ZA 30ZŁ ZA SZTUKĘ DO TEGO KSIĄŻECZKA:multi::multi::multi:

tylko sa pewne ale mnie samej na to nie stać a przed szczepieniem musimy maluchy odrobaczyć(Sodalis może zalatwić nam Pratel za 4zł za tabletke [1 na 10kg psiaka]) szacuje, że odrobaczenie wyniesie nas około 40zł na tą chwilę największe bomble mają około 5kg

Kochani potrzebuje Waszej pomocy-zajrzyjcie na mój bazarek lub do wątku usługowego może będziemy mogli się wymienić ja coś Wam wykonam a Wy zapłacicie za usługę

Nie wiem jak inaczej zebrać dla maluchów pieniążki na podstawowe zabiegi:shake:

bardzo proszę też o ogłoszenia sama już nie ograniam

Posted

kurcze, gdyby mieć wielki dom i 10 rąk oraz brak upierdliwych sąsiadów.... wzięłabym wszystkie! :) na razie tylko zaznaczam, w wolnej chwili coś pokombinuję :)

Posted

Kostek napisał(a):
ja mieszkam na grochowie w domu jestem do 15 badz po 21.30
ewentualnie od 16 do 21 jestem w promenadzie na ostrobramskiej
od 24 grudnia do 4 stycznia mam urlop wiec kiedy Ci pasuje tak naprawde

nie jestem w stanie wypisac Ci yadnego kwitku za pieniazki bo nie jestem jeszcze fundacja-czy to Ci na pewno
odpowiada?

oczywiście, że mi odowiada:) może 27.12 niedziela, ok 12??chyba, że wolałabyś wcześniej mieć karmę...to mogę któregoś dnia podjechać do Ciebie po 21:30

Posted

[quote name='Kostek']DZIĘKI UPRZEJMOŚCI KOCHANEJ SODALIS MOŻEMY ZASZCZEPIĆ MALUCHY ZA 30ZŁ ZA SZTUKĘ DO TEGO KSIĄŻECZKA:multi::multi::multi:

tylko sa pewne ale mnie samej na to nie stać a przed szczepieniem musimy maluchy odrobaczyć(Sodalis może zalatwić nam Pratel za 4zł za tabletke [1 na 10kg psiaka]) szacuje, że odrobaczenie wyniesie nas około 40zł na tą chwilę największe bomble mają około 5kg

Kochani potrzebuje Waszej pomocy-zajrzyjcie na mój bazarek lub do wątku usługowego może będziemy mogli się wymienić ja coś Wam wykonam a Wy zapłacicie za usługę

Nie wiem jak inaczej zebrać dla maluchów pieniążki na podstawowe zabiegi:shake:

bardzo proszę też o ogłoszenia sama już nie ograniam

40zł za wszystkie szczeniory??to ja biorę na siebie odrobaczenie i szczepienie dwóch maluchów+kupię karmę w puszkach...i może jednak podrzucę Ci wcześniej??

Posted

w poniedzialek mamy przymiarke 9 suczki do nowego domu, zobaczymy jak wypadnie pani podczas wizyty-bardzo prosze o kciuki

nasz szczeniakowy dt czyta dogo wiec prosze o szerokie usmiechy:) a ja baaardzo dziekuje za pomoc

emilak w jakiej czesci Wawy mieszkasz?

Posted

Dziewczyny mam problem, jak wkleic link zeby przekierowywal na watek, i jak podlinkowac bannerek? Chcialam tu troche ludzi sciagnac ale zle wkleilam link i nie przekierowuje :(

Posted

Plicha mam nadzieje ze ta "instrukcja" Ci jakos pomoze

[URL AA="http://www.%20dogomania.pl/threads/175410-15-szczeniAE-t-w-wieku-3-miesiAE-cy-szuka-domA-w-i-prosi-o-karme?p=13688481#post13688481"]AAAA

tylko pokasuj "AA" i wklej w miejsce sygnaturki w panelu swojego profilu gdyby nie weszlo daj znaka mi kazdy banerek sie podlinkowuje i nie mam problemu tylko wszystko trzeba skopiowac

emilak wysle Ci moj adres na pw(telefon to ten z ogloszenia-ogolonodostepny:) ) mysle czy sie jeszcze zwalac tym ludziom na glowe przed swietami

Posted

kurde zgubiłam się
czy któres psiaki mają juz domy?
które sa zaszczepione odrobaczone?
można to uaktualnić na pierwszej stronie ?
i może nadac im kolejne numerki albo litery alfabetu bo sie pogubic mozna sa trzy jedynnki dwójki itd

czy to czarne puchate coś ;) ma gdzies jakies ogłoszenia ?
i piesek 4 z drugiego znalezienia?
co prawda nie umiem robic ogłoszen ale moze im coś wykupie na jakims bazarku :)

ale błagam o jakąs inną numeracje
i może aktualnie zaznaczac na pierwszes stronie który juz po szczepieniu i odrobaczeniu?

Posted

Pieski na razie nie są zaszczepione bo czekaja na deklaracje osob, ktore pokrylyby koszt jednego psiaka (35zl), na razie dla 3 szczeniaczkow jest deklaracja. Odrobaczone beda na pewno wszyskie razem bo inaczej nie ma sensu. Bylo kilka tel. w sprawie bąbli ale nie znam szczególów jak Kostek wpadnie na watek to Ci udzieli bardziej szczegółowych informacji :) Na tą chwile myślę że bardzo potrzebne są deklaracje (i wpłaty jak będzie numer konta) żeby zaszczepić szczeniorki żeby się nie pochorowały, no i potrzebują też karmy, więc im więcej osób się o nich dowie tym lepiej :)

Posted

to może zrobić na poczatku listę psiaków i wpisywac kto odrobaczył tzn kto sie zadeklarował z wpłata na odrobaczenie bedzie jasniej
weszłam tutaj z watku marleja i zgupialam
jest 15 szczeniat i tyle wiadomo a nawet nie, bo ja myslałam ze kilka jest juz w domu

czy psiaki mocno ogłaszacie juz teraz czy lepiej sie wstrzymac do szczepien i odrobaczenia?

btw co jedzą te szkraby ?
z rzeczy gotowych kupowanych ? puszki jakies specjalne? suche - jakies specjalne?
szczeniaka mialam ostatnio ze 15 lat temu :roll:

Posted

Bardzo sie cieszę że jesteś i streszczam Ci sytuację w takim razie zanim Kostek się zjawi. 15 szczeniorkow przebywa obecnie w dt, niestety ze wzgledu na taką ich ilośc potrzebna jest pomoc w postaci karmy, no i pilnie trzebaby je zaszczepic i odrobaczyc. Obecnie zdeklarowały się 2 osoby:
Emilak - koszty odrobaczenia i szczepienia 2 psiakow
ja - koszty jednego psiaka
Kostek juz gadala z wet. za 35 zl bedzie szczepionka + ksiazeczka
pewnie najlepiej byloby zaszczepic wszystkie naraz, dlatego pilnie potrzebne kolejne osoby.
Jesli chodzi o karme, mysle ze kazda karma się przyda, suche, puszki itp. najlepiej w wersji dla szczeniaczkow. Ja zamowilam karme przez Internet z wysylka do Sylwi (Kostek) zeby bylo prosciej, ona dowozi karme do dt. Mozna sie z nią tez jakos dogadac i osobiscie dostarczyc karme.
Z tego co wiem bylo kilka tel, w sprawie pieskow ale jeszcze nic pewnego nie wiem, Kostek chce znalezc dla bąbli odpowiedzialne domki :)
Jesli jeszcze cos potrzebujesz wiedziec, pisz :)

Posted

dzięki za streszczenie :)
mniej wiecej wyszło mi to samo po przebrnieciu przez cały wątek
ale myslę, ze dobrze by było jakby Kostek napisala to wszystko na poczatku
bo naprwde jak pierwszy post jest konkretny to zupełnie inaczej się czyta watek
a tutaj po pierwszym poscie nie wiadomo nic odnosnie finansów czy deklaracji

myslalam o zrobieniu bazarku na zasadzie zrob prezent jednemu z 15 szczeniaków kup mu szczepienie
z możliwością wybru szczeniora
wiadomo ze i tak trzeba zebac na wszystkie ale jak ktoś bedzie miał możliwośc wybrania sobie mordki to moze sie skusi ?
ale nie wiem czy 35 zł to nie za duza kwota na taki bazarek

no i liczcie ze 4 szczyle maja szczepiania
czyli deklaruję szczepienie dla jednego szczyla lub szczylki ;)

btw teraz kiepski okres na dogo, mało ludzi
szał siateczny i obowiązki
ja mam ta "komfortową" sytuację ze prezenty juz kupione
i czekaja razem ze mną na wyjazd w czwartek
ale jak ktoś robi świeta u sibei to go tutaj nie zobaczymy

Posted

Wielkie dzięki za pomoc kolejnemu szczeniorkowi! Pomysl z bazarkiem bardzo mi się podoba, może da się zebrać pieniążki chociaż na część psiaków a resztę jakoś dozbieramy. Myslę że to dobry pomysł zamieścić to w 1 poście.
Tak sobie myślę że z intensywnym szukaniem domkow mozna chwilke zaczekac do swiąt zostaly 4 dni wiec ludzie maja w domu rozgardiasz i raczej nie mysla o dodatkowym klopocie w tej chwili, no chyba ze szczeniak na prezent a takich osob chcemy uniknac. A i dla szczeniakow lepiej trafic do nowego domku juz po swietach jak wiecej spokoju beda mialy, jak myslicie?

Posted

Plicha napisał(a):
Myslę że to dobry pomysł zamieścić to w 1 poście.

Miałam na myśli deklaracje i ile szczeniaczkow jeszcze czeka na szczepionke :)

Kostek, kiedy ewentualnie moglabys zaszczepic bąble?