Jump to content
Dogomania

Digger - czyli MAX - wyzel z poznanskiego schroniska - JUZ ADOPTOWANY

Recommended Posts

• Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie moge przez te emocje spac. Rano pojade spotkac tych Panstwa w schronisku. Zrelacjonuje jak tylko ........... Ciiiiiiiiiiii................. Nie zapeszajmy. Dlatego nic nie pisalam:roll:

Posted

Kochani, Digger wlasnie zostal adoptowany:multi: Mozna juz odetchnac z ulga! To byl piekny, wzruszajacy widok. Nowi Panstwo jechali do Poznania od 6 rano. Spotkalismy sie pod schroniskowa brama przed 10, a 15 minut pozniej, Digger zoastal wyprowadzony zza krat, wysciskany, wycalowany (fuj, jaki smierduszek;)) odsiusiany, a teraz jedzie do Szczecina, do nowego, wspanialego, kochajacego i cieplego domku. Panstwo pokazali mi zdjecia, ten pies znajdzie sie w raju :p Wielki dom, z rownie wielkim ogrodem, a wokol cudowne dzikie tereny ze strumieniem lub rzeczka:lol: No a nader wszystko, Panstwo bardzo mili, i maja duze doswiadczenie jesli chodzi o specyfike rasy. Bardzo dziekujemy za trzymanie kciukow, i za aukcje na allegro. Zdjecia z nowego domu nadejda mailem. A teraz :sg168::mdrmed::-D:smokin::grins::jumpie::bigok::sweetCyb::Dog_run::laola::beerchug::chlup:Alez te ikonki wymowne :p

Posted

Państwo z MAXEM juz dojechali i napisali taka oto relację z podróży:

Po pierwsze piesek zmienił imię! Od dziś nazywa
się "Max" Tęskniąc za naszym poprzednim wyżłem w ten sposób postanowiliśmy
zapamiętać tego wspaniałego towarzysza.Po drugie nie znosi jazdy samochodem!
Tzw. choroba lokomocyjna-chyba??! W podróży do nowego domu w Szczecinie był
b. niespokojny i wymiotowył co chwilę. Ale może jest to z nadmiaru wrażeń!
Przecież po 2 miesiącach marnej egzystęcji (na mrozie i bez swojego
Pana )spotkało go tak wiele wrażeń w ciągu jednego dnia. Zatrzymywaliśmy się
co 10 min. Co ważne zaakceptował nas od razu tzn. po obwąchaniu kilku drzew
i wysikaniu się szybko wracął do nas merdając ogonem i sam wskakiwał do
samochodu! Mamy wrażenie że nie tęskni za swoim dawnym opiekunem który go
pozostawił na mrozie 2 miesiące temu! Za kilka dni wyślę parę fotek Maxa- a
teraz lecę wykąpać tego śmierdziucha bo strasznie się czochra i jest czarny
od brudu.

HURRAAA:Cool!: :Cool!: :Cool!: :Cool!: :Cool!: :Cool!: :Cool!: :Cool!: :Cool!: :Cool!: !!

Posted

I takie adopcje są najlepsze, pokochali, przyjechali i zabrali, w celu dalszego kochania - super!
A ta nieszczęsna choroba lokomocyjna powinna ustąpić, niestety cierpliwość potrzebna. Bezulka przez rok strasznie chorowała, dawałam jej czopki, było trochę lepiej, a dziś, po 6 latach jest OK - bez wspomagaczy.

Posted

Dla takich maili, warto robic to, co robimy. Dostalam go dzis, dzien po adopcji Diggera vel Maxa:
´Witam!
Jesteśmy zakochani w tym piesku! Nie mogę uwierzyć że pies ma 4 lata
zachowuje się jak szczeniak! Jest b. żywy pięknie aportuje! Był własnością
myśliwego bo potrafi wystawić zwierzynę czyli gdy zobaczył kota to
znieruchomiał i podniósł jedną przednią łapę a na lini ogona i nosa był
wystawiony kot. Pięknie chodzi na smyczy nie ciągnie ani nie zostaje w tyle.
Chodzi przy nodze. Gdy rzucamy mu piłkę to przynosi ją i bez komendy
zostawia przed rzucającym! Dziś biegał bez smyczy w otwartym terenie!
Zdecydowaliśmy się na to po obserwacji psiaka który jest niebywale karny.
Trochę miałam stracha że może ucieknie i będzie chciał wrócić do dawnego
Pana ale mu to nie w głowie!- musi być mu u nas dobrze. Zachowuje się jak by
miał około roku! Chce się cały czas bawić, gryzie wszystko a przede
wszystkim swoją piłkę i łasi się do wszystkich domowników. Psy sąsiadów
obszczekały go a on nie zareagował i trzymał się z dala od
ogrodzenia. U poprzedniego właściciela musiał skakać po kanapach- u nas tego
nie może robić- po jednym skarceniu przestał. Dziś byliśmy u weterynarza
który założył mu europejską książeczkę i dał preparat na wszy oraz
odrobaczenie
Stwierdził że pies jest w wyśmienitej formie fizycznej. Przesyłam 4 fotki z
warjacji w lesie Trudno mu zrobić zdjęcie bo nie zatrzymuje się. Nawet kupę
robi w "biegu".Proszę otworzyć w załącznikach!!!

Pozdrawiam Dagmara´:loveu::loveu::loveu:

Posted

Ten sam, do ktorego bano sie wejsc. :eviltong: Macie tu najlepszy przyklad, jak malo wymierna jest obserwacja przez kraty:mad: I jak psy zmieniaja sie otrzymawszy wolnosc i milosc!!!!!:multi::multi::multi:
Popatrzcie na te zdjecia:

Posted

I jeszcze jeden podnoszacy na duchu mail od Dagmary - nowej Wlascicielki:

Próbowałam się zalogować w Dogomanii ale cały czas wyskakuje mi jakiś
> błąd i
> znika moje hasło które wymyśliłam -nie mogę tego przeskoczyć! Ale zaraz
> spróbuje jeszcze raz może już dziś wszystko zacznie działać.Co do pieska
> to
> wszystko ok: zdrowy, uśmiechnięty dziś otrzymał książeczkę europejską psa
> i
> bardzo lubi jazdę samochodem!!! Gdy tylko otworzymy drzwi do auta on już
> w
> nim jest gotowy do podróży. Trudno go wyciągnąć!!! Co do choroby
> lokomocyjnej to jej nie ma a to co się mu przytrafiło w podróży ze
> schroniska do Szczecina to był paniczny strach i objawił się torsjami.
> Teraz
> wszystko ustąpiło!!! Pies bardzo polubił mojego brata 13 letniego Axelka
>
> który bawi się z nim po szkole. Najbardziej mu pasuje uganiać się za
> piłką
> do tenisa. Upolował dziś mysz polną na łące i przyniósł ją bratu pod
> nogi.
> Pies potrafi sam otwierać drzwi skacząc na klamkę co nas nie miło
> zaskoczyło
> ale teraz już zamykamy drzwi na klucz.
>
> no to pa Daga

:p:eviltong::multi::loveu::evil_lol::lol:;)

Posted

Daga - nie wiesz ile radości sprawiają nam takie wieści od adoptowanych ze schronisk psów i ich nowych właścicieli:lol: :lol: :lol: . To bardzo podnosi na duchu, kiedy wokół tyle psiego cierpienia, biedy i bezradności....:shake:
Dzięki, ze zainteresowałaś się losem bezdomnego psa i dałaś mu najlepsze co mogło mu się zdarzyć.:buzi:
Czekamy na dalsze relacje i zdjęcia!!!

Posted

No to wklejam kolejny mail od Dagi:loveu:
Cześć Małgosiu!!!
Pies powoli przyzwyczaja się do nas. Przestał dreptać po pokojach! Bo przez
2 pierwsze dni krążył między pokojami nie zatrzymując się.Zaczyna poznawać
zwyczaje panujące u nas.Jest niebywałym pieszczochem! Jak tylko ktoś
usiądzie przy telewizorze już podbiega i łasi się aż nie zaczniemy go
głaskać lub drapać. Co do myszy -to na razie nie pozwalamy mu biegać samopas
bo poranił sobie łapkę biegając za piłką po zamarzniętym śniegu i nosi
opatrunek. Ale myśle że za jakieś dwa dni znowu coś nam upoluje. W obecnym
czasie uczymy Maxa aby nie sikał w ogrodzie tylko poza naszym terenem.W
samym domu nigdy nie narobił ale podlewa mamie Tuje. W sobotę prześle nowe
fotki Maxa bo Tata pojechał z aparatem cyfrowym do Holandii po samochód.Max
przez pierwszą noc nie chciał spać na starym kojcu po naszym dawnym
psie.Położył się obok! Ale po wytarzaniu się w nim i wydrapaniu już
przeprosił się z nim i smacznie sobie tam sypia. Apetyt psu wrócił!!! Bardzo
polubił "chappi" i jakąś niemiecką karmę dla psów polujących " orlando" no i
marchewkę chrupie codziennie.
To na razie tyle

Daga
Ps. Do dogomanii nadal nie mogę się zarejestrować- napisałam list do admina
z prośbą o pomoc.

Daga ucaluj Maxa. Bardzo sie cieszymy, ze z niego taki pojetny uczen. A lapka sie zagoi - Maxio troche przesadzil z szalenstwami, ale czemu tu sie dziwic?:multi:

Posted

Witam b. serdecznie!!!
Jestem szczęśliwą właścicielką Maxa!!!
Pies pomału dochodzi do siebie. Jest bardzo karny i kompletnie pozbawiony agresji!!! Dlatego proszę o wyjaśnienie mi co to znaczy że jak pies był w boxie schroniska każdy bał się do niego wchodzić. O co chodzi???? Przecież te psy nie są agresywne. A może chodziło o pchły? Bo u Maxa były całe roje tych pasożytów. :crazyeye: :smilecol: :crazyeye:
W sobote wkleje pare fotek Maxa i napisze o dalszych poczynaniach Maxa.

pozdrawiam Wszystkich b.serdecznie Daga

Posted

Daga, witamy na forum :multi::multi::multi: Wlasnie otworzyl sie przed Toba swiat nowych mozliwosci!!! Pamietaj, ze wiele ludzi troszczy sie o losy Waszej powiekszonej Rodziny. Jestesmy wszyscy szczesliwi, ze Digger vel Max znalazl Was, a Wy jego. Z tego co widac, jest bardzo szczesliwy. I o to w tym wszystkim chodzi! Ludzie nie doceniaja zwierzat, lekcewaza je, uwazaja za nizszy gatunek:-( A przeciez one sa czescia nas samych!!! Przeciez dostarczaja tylu pieknych wrazen.... Ten, kto doswiadczyl bezinteresownej milosci, wiernosci i przyjazni raz, nigdy nie bedzie sie czul spelniony, nie majac u swego boku czworonoznego przyjaciela wciaz. I chwali sie temu, kto swiadom jest ogromu psiego nieszczescia. Temu, kto szuka przyjaciela w schronisku. Masz przed soba Maxa. Widzisz jego usmiech, jego szczescie. Widzisz jaki jest lagodny, jaki karny, ile ma w sobie niezastapionej psiej milosci. Dziwisz sie jak ktokolwiek mogl sie go bac....Dlaczego uwazali go za ´swira´.... Widzisz Daga, ja go wypatrzylam, widzialam jego przerazone, wycofane oczy... Nie wierzylam w te opinie. Nie mozna ocenic psa przez kraty - ot co. Kazdy z nich zachowuje sie nienaturalnie. A Wy jestescie wyjatkowymi ludzmi. Max to czuje, i nie chce juz nigdy przezyc koszmary schroniska. Mysle, ze bedziecie mieli wiernego przyjaciela. Odwdzieczy sie Wam 100-krotnie, za Wasze podejscie, za ryzyko, ktorego sie podjeliscie, za determinacje. Wy zadbaliscie o Niego, On zadba o Was. Ja to wiem:loveu:

Posted

Witamy Sonieczke na Maxowej stronie. Krag sie poszerza, a ja jestem wniebowzieta:p:p:p Czyzby Sonieczka uderzala w konkury?!!!! Nie ta rasa! A tyle pieskow w potrzebie. Zgodze sie tylko na wirtualne zaloty;)

• 4 weeks later...
Posted

Witam wszystkich i przepraszam że tak długo nie pisałam.U Maxa wszystko w najlepszym porządku. Piesek ma wyrobiony paszport unijny i właśnie zakończył swoją pierwszą podróż samochodową do Austrii. Wybieraliśmy się na narty i mieliśmy bardzo duży dylemat co zrobić z Maxem. Nie chciałam zostawić maxa w domu z rodzicami - bo ze mną czuje się najlepiej. I tak pojechał sobie na wycieczkę. Podróżował w komfortowych warunkach bo miał cały bagażnik w oplu vectra kombi do dyspozycji. My włożyliśmy bagaże na tylną kanapę a narty na dach. Pies wręcz przepada za podróżowaniem samochodem jak tylko otworzymy klapę bagażnika on już tam jest.Mieliśmy mały problem na miejscu bo za pobyt pieska trzeba było dopłacić i nie mógł z nami szusować. Zakaz wprowadzania psów na stoki i trasy narciarskie.Ale za to integrował się z innymi psami w naszym górskim schronisku i wcale nie chciał z tamtąd wychodzić. Specjalny sztab ludzi zajmował się psami w czasie gdy myśmy byli na nartach były tam np. 2 suczki waimarki z którymi strasznie się zaprzyjaźnił.Szkoda że te 2 tygodnie tak szybko zleciały. Powrót do domu mieliśmy ciężki bo max strasznie pierdział w samochodzie pewnie przez zmianę jedzenia. Przez te 2 tygodnie szkolił się i teraz jest bardzo karny. Ale reaguje tylko na niemieckie komendy np: fuss, platz lub ab.