Jump to content
Dogomania

Digger - czyli MAX - wyzel z poznanskiego schroniska - JUZ ADOPTOWANY

Recommended Posts

• Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sylko, nie sadze, ze ktos sie tym zajal. Ja nic nie rozwieszalam. Trzeba wznowic akcje. Ja mam jedna chetna. Poza tym, nawet jak sie powielimy, to nic nie zaszkodzi.

Posted

Mam pomysl po czesci skierowany tez do Moniki.
Powinniscie podzielic Poznan na okregi, moze byc dzielnicowo, osiedlowo czy jeszcze inaczej.
Macie Fundacje teraz, wiec porozdzielac wsrod wolontariuszy tereny najlepiej te ktore sa najblizej ich domu. I tam niech wywieszaja ogloszenia. I po udanej akcji je sciagaja.
Typowe logistyczne rozwiazanie. A macie w ten sposob oplakatowany prawie caly Poznan, a moze i tereny przylegle np. Lubon, Suchy Las etc.

To sprawdza sie i przez kilka lat praktykowalam to w innym temacie.

Posted

Tatinka, pomysl z Allegro jest super, tylko trzeba byloby napisac, ze schronisko nie rezerwuje zwierzat, oraz ze nalezaloby go odebrac osobiscie. Moglabys podac moj telefon, ktory wysylam Tobie na pw. oraz telefon schroniska.

Posted

Jako ze jestescie fundacja moglibyscie zalozyc wlasne konto na allegro. Z tego co wiem jesli aukcja byla wystawiona przez fundacje nie bylo zadnych oplat. Nie wiem jak jest teraz.
Na pewno trzeba przedstawic dokumenty, potwierdzajace ze jestescie zarejestrowani.

Wiec do dziela. A Diggerek do gory:-)

Posted

Dziewczyny dostałam takiego maila od osoby z allegro

Witam!
Jestem zainteresowany adopcją wyżła niemieckiego krótkowłosego. Do 31.12.2005 r mieszkał z nami taki sam piesek jak ten na zdjęciu! - był z nami przez 9 lat i też adoptowaliśmy go ze schroniska w Szczecinie.Ile żył trudno powiedzieć bo adoptowaliśmy dorosłego psa.Po przewlekłej chorobie kręgosłupa musieliśmy go uśpić! I do dziś brakuje nam przyjaciela. Warunki mamy b.dobre do adopcji psa bo posiadamy dom wolnostojący z dużą działką a teren wokoło to same lasy. Mieszkamy w Szczecinie. Posiadamy odpowiednią wiedzę jak się opiekować takim psem.
Proszę o podanie dokładnego adresu schroniska i jeżeli to możliwe proszę o dodatkowe zdjęcie tyłu psa. Chciałbym zobaczyć czy pies ma cały ogon czy też został okaleczony za młodu.

Proszę napiszcie szybciutko- jaki on ma ogon i czy sa jego inne zdjęcia- ten kontakt wydaje mi się wart zachodu. Adres schroniska oczywiście już przekazuję zainteresowanemu!!!!:lol:

Posted

Sluchajcie i caly czas trzymajcie kciuki. Zaklinam juz los, by to bylo w ta sobote. Ci ludzie sie zakochali. I chca przyjechac do Poznania wlasnie w sobote. Maja zarowno doswiadczenia, jak i odpowiednie warunki, no a przede wszystkim wielkie serce. Jestem z nimi w kontakcie:crazyeye: Ale nie puszczajcie kciukow. Diggerek musi znalezc dom:mad::mad::mad:

Posted

tanitka napisał(a):
Nie cięty ogon to taki noramalny jak np u dalmatyczyka. A cięte to takie kikutki od 25 i mniej cm długości. prosze wstaw jakieś fotki jeszcze:lol:

No to ten jest chyba troche cięty. Nowych zdjęć niestety nie mam. Poza tym dobrze byłoby, gdyby ci ludzie zadzwonili do schroniska i zapytali, czy on tam w ogóle jest, bo wczoraj go nie widziałam - być może chował się w budzie, ale równie dobrze mógł go jednak ktoś adoptować.

Posted

Jest 2 zainteresowanych:roll: Jutro, mimo chorobska, pojade sprawdzic, i wynegocjowac adopcyjna stawke. Oba domy wydaja sie super. Oby Diggerkowi sie poszczescilo:mad:

Posted

Tatinka, jestem z Nimi w stalym kontakcie. Maja dzis podjac ostateczna decyzje. MonikaP robi Diggerowi nowe zdjecia, o ktore prosili. To doswiadczeni ludzie, ktorzy juz raz mieli wyzla wlasnie ze schroniska. Przezyl z Nimi 9 lat, niestety odszedl za TM 31 grudnia ubieglego roku. Maja do zaoferowania idealne warunki, dom z ogrodem, a wokol super tereny. No a przede wszystkim duzo serca i cierpliwosci. Nie ukrywalam przed Nimi faktu, ze Digger, choc fizycznie w dobrym stanie, podupadl psychicznie, ze jest nieufny i wylekniony, ze zle znosi schroniskowy boks. Ale oni sa pelni checi by odmienic jego los, by sprawic, zeby zapomnial o zlych doswiadczeniach. Mysle, ze moga mu ofiarowac nowe szczesliwe zycie. Oby tak sie stalo, bo pies sie w schronisku zmarnuje. Chodzi tez o to, by nie trafil w niedoswiadczone rece, albo do kojca lub budy. Trzymajmy wiec kurczowo kciuki. Jesli zapadnie pozytywna decyzja, Ci Panstwo przyjada po Diggera jutro rano. Chcialabym przy tym byc ....

Posted

Zapomnialam dodac, ze w sprawie Diggera dzwonilo do mnie pare osob. Miedzy innymi Pan z Warszawy, ktory byl zdecydowany przyjechac po Diggera rowniez jutro. Ale odradzilam mu tego psiaka - intuicja podpowiadala, ze bardziej odpowiedni bylby ... mlodszy psiak. Wiec, Pan prawdopodobnie pojedzie do olsztyna jutro rano po .... Adzara. Z rozmowy wynikalo, ze Adzar mieszkalby w chacie z bali drewnianych, z kolezanka wyzlica na terenie Nadbudzanskiego parku.... Oby i to sie udalo, to nasze 2 wyzelki znalazlyby super domki. Tym bardziej sa potrzebne kciuki.

Posted

GoniaP - dostałam takiego maila przed chwila:multi: :multi: :multi: :multi: - od Państwa ze Szczecina:
Zdecydowaliśmy się na adopcję tego pieska po rozmowie z opiekunem ze schroniska w Poznaniu. Jutro tj. 4.02.2006 r. jedziemy do Poznania po pieska. Mamy zamiar dojechać przed 10 godziną aby nikt nie adoptował pieska przed nami. Zabieżemy ze sobą zdjęcia naszego
domu, ogrodu, wyżła i jego książeczki zdrowia aby potwierdzić to że nie będzie miał krzywdy w dalszym swoim życiu. Bardzo prosimy aby w razie naszego spóźnienia nie oddawać pieska!!! Zabieramy telefon ze sobą i w razie kłopotów w drodze zadzwonimy.

JAK CUDNIE!!!:Cool!: :Cool!: :Cool!: :Cool!: :Cool!: :Cool!: :Cool!: :Cool!: