Jump to content
Dogomania

Stary OZZY, w drodze do Kiku, czekamy na wiesci :!!!!!

Recommended Posts

Posted

Rozmawialam z ania telefonicznie w sprawie ozzego , mam nadzieje ze dowie sie wszytkiego w schronie.
Narazie psiak jest w schronie i pod opieka schroniska.
Nie chce deklarowac ze pies jest po nasza opieka bo wiem ze w schronie roznie bywa i tak naprade dopoki nie wyjdzie ze schronu my nie mamy wpływu na jego losy.
Niestety przykra prawda ale prawda.

• Replies 577
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wcisnęłam EDYTUJ POST i przez pół godziny NIC (coś sie kreci ale to wszytsko) ....czy to tak długo powinno trwać ????????????????????????????????????????????????????????????????????

Posted

Poprosze o spis deklaracji na 1 stronie oraz o informacje jakie są plany w stosunku do psa. Kilka osób zaprosiłam na atek - jednak otrzymałam PW zwrotne, że czytac całego watku nie będą i nie będa szukać jakie są plany wobec psiaka :(

Posted

NO wlasnie Obraczus....o to sie martwie na watku Ozzy, ludzie wchodza, czasem cos zadeklaruja a pozniej nic nie widza wiec nie wracaja... albo zajrza na 1 strone i tez nic nie widza i.. wychodza. A ozzy tak siedzi biedak z tym lepkiem opuszczonym sam... :(

Posted

Emigrantka napisał(a):
NO wlasnie Obraczus....o to sie martwie na watku Ozzy, ludzie wchodza, czasem cos zadeklaruja a pozniej nic nie widza wiec nie wracaja... albo zajrza na 1 strone i tez nic nie widza i.. wychodza. A ozzy tak siedzi biedak z tym lepkiem opuszczonym sam... :(

Kochana, niestety, my na to nic nie poradzimy. Piszesz o zmianach na 1 stronie od kilku dni i co?? No właśnie i nic. Ja niestety, ale drugi raz tych samych ludzi na watek Ozziego nie zaproszę....

Posted

NO wlasnie, rece opadaja - a tak mam ta psine w glowie.....i ten jego banerek taki smutny i... prawdziwy bo on sam nie da rady przeciez a zalozyc mu watek i go nie pilnowac to.... taka nadzieja bez sensu dla psa... :(

Posted

[quote name='Emigrantka']Hej Ozzy, jak sie dzisiaj czujesz?

Dlaczego nie masz spisu deklaracji na pierwszej stronie biedaku?

[FONT=Tahoma]Ozzy czuje się w sumie nienajgorzej, jak na warunki schroniskowe, już się cieszy na spacerki, jak otwieram drzwi boxu, to Ozzy-myk, i juz przy drzewiach, a potem szybciutko na wybieg. No może trochę przesadziłam z tym "myk" - cięzko mu sie troche podnieść, szczególnie na śliskiej i wilgotnej glazurze, jaką sa wyłożone boxy w budynku hotelikowym( poprzednio był szorstka wylwka betonowa i starszym psom chodziło się łatwiej, ale cóż, kafelki się łatwiej sprząta...).[/FONT]
[FONT=Tahoma]Na szczęście Ozzy nie jest za duży ani nie ciezki, więc pomimo słabości tylnych łapek jakoś sie podnosi.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Na wybiegu zawsze się załatwi, chodzi tuż przy mojej nodze,nie zwraca uwagi na inne psy, ani one na niego.[/FONT]

[FONT=Tahoma][FONT=Times New Roman]Co do deklaracji:[/FONT]
i- będzie prowadziła Betta w 3-cim poście, na razie ma problemy z dogo, ale wstępny spis zrobiła
[FONT=Times New Roman]w poście nr. 99 na str. 10 [/FONT]- teraz tylko zedytowac post nr. 3 i rozliczenie skopiować.[/FONT]

[FONT=Tahoma][FONT=Times New Roman]Co do diagnostyki:[/FONT]
- właśnie dostałam maila z HUNDEHILFE, że są gotowi opłacić ją Ozzemu, by wiedziec dokładnie co mu jest i móc łatwiej szukać mu domu u Niemczech. Muszę tylko dograć to organizacyjnie.[/FONT]
[FONT=Tahoma]To co dolega Ozzemu to starość i zmiany zwyrodnieniowe, prawdopodobnie w kręgosłupie, stawach biodrowych i zmiany po zrosnietym złamaniu przedniej łapki.Leczyć tu można tylko objawy-zeby nie bolało i chrząstka się regenerowała na tyle,na ile jeszcze może-Artofos,Nutradyl, Rymadyl, przy czym leki przeciwbólpwp-przeciwzapalne szkodzą nerkom, żoładkowi,wątrobie.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Leki oczywiście systematycznie, co w schronie niemożliwe. [/FONT]

[FONT=Tahoma][FONT=Times New Roman]Co do ewentualnego zabrania Ozziego ze schronu[/FONT][/FONT]
[FONT=Tahoma]-moim zdaniem lepiej nie robić wokół tego zbyt dużego, szumu zawczasu, tylko sprawnie to przeprowadzić, jak już będzie decyzja, plan i co najważniejsze-[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Stałe i pewne pieniążki[/FONT]

Posted

AKTUALIZACJE W POŚCIE NR 3 ZROBIONE !!!!!!!!!!!!!!!!

Faktycznie wystarczyło kliknąć 2 razy.
Przepraszam że dzis dopiero, ale jestem w trakcie sesji. Poza tym Ania pisała że zrobię to w niedzielę jak jej powiedziałam, no ale wczoraj mi nie zaskoczyło. Jestem tu nowa więc wybaczcie moją nieporadność.

Posted

Brawa i podziekowania dla Beatki!!!
W poscie 1-szym też staram się robić systematycznie aktualizację, mam nadzieję,że jest czytelnie.
[FONT=Tahoma]Jednak podstawa to deklaracje- nikt nie podejmie ryzyka wysłania psa do hotelu, jeżeli nie będzie deklaracji pełnych i pewnych-nie ma 2-3 m-ce, tylko prawdopodobnie do końca życia psa.[/FONT]
[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]Oczywiście zarówno my, jak i HUNDEHILFE będzie szukało dla niego domu, ale opcja pozostania w hotelu do końca też jest realna.[/FONT]
[/FONT][FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Times New Roman]
[/FONT]

Posted

Przypominam tylko osobom które tu kiedyś zaglądały a przestały.... w poście 3 w końcu obiecane KONKRETY a wiec zapraszajcie innych :)

Pozdrawiam

mamamuminka, dzięki !