gonia66 Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 [quote name='Cajus JB']xmartix co u Świata? NO właśnie...???tez jestem bardzo ciekawa...?? EDIT:) Wpłynęła deklaracja od cioteczki margoth37, za dwa miesiące- wrzesień i październik- 10 zł:):)BArdzo dziękuję cioteczce w imieniu swoim i Dziadziusia, za nieustająca pamięc i serduszko dla chłopaka:loveu: Quote
agata51 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Rozmawiałam z ivette. Będę wpłacać na konto xmartix. To moja ostateczna decyzja. Tak chce ivette i to jest dla mnie głos rozstrzygający i najrozsądniejszy. Świat jest u niej od roku (plus/minus) na wiecznym (nie oszukujmy się) DT, ona wie najlepiej, czego Świat potrzebuje i tylko ona ma prawo decydować, co dla Świata jest najlepsze. Na pewno nie ja. Goniu, zapewniam cię, że Świat ma się świetnie. Zdjęcia można by wkleić, ale strach - a nuż ktoś łańcuch u szyi Światka wypatrzy? Albo paraliż tylnych łap? Pryszcz na nosie? Brak prawego ucha? Quote
gonia66 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 agata51 napisał(a):Rozmawiałam z ivette. Będę wpłacać na konto xmartix. To moja ostateczna decyzja. Tak chce ivette i to jest dla mnie głos rozstrzygający i najrozsądniejszy. Świat jest u niej od roku (plus/minus) na wiecznym (nie oszukujmy się) DT, ona wie najlepiej, czego Świat potrzebuje i tylko ona ma prawo decydować, co dla Świata jest najlepsze. Na pewno nie ja. Goniu, zapewniam cię, że Świat ma się świetnie. Zdjęcia można by wkleić, ale strach - a nuż ktoś łańcuch u szyi Światka wypatrzy? Albo paraliż tylnych łap? Pryszcz na nosie? Brak prawego ucha? Ok, dzięki cioteczko w takim razie za wiadomośc i decyzję, jak wszystkie inne, tak i ta szanuję- najważniejsze, ze Swiat bedzie miał to, czego mu potrzeba:) Nikt nigdy tu na watku nie kwestionował, że to Ivette wie, czego Swiatusiowi potrzeba i nieustannie o tym decyduje, z czego chyba wszyscy ogólnie są zadowoleni- w kazdym razie ja na pewno i nie wiedzialam innego głosu:) Czekamy w takim razie dalej na wiadomości o Swiatusiu i na foteczki- chetnie zobacze te pryszcze na nosku i braki w fizjonomii:):);)Zawsze widok Swiatusia działa na mnie rozweselająco a jesli DT zadecyduje, ze Swiatusiowi potrzebny łańcuch na szyje, to ok;);)KAzdy ma swoje metody wychowawcze;);):D PAralizu jednak sie nie spodziewam-Dziadzio bierze bardzo dobre leki Agatko od początku i wierze, ze pomagaja Mu bardzo:):) Quote
xmartix Posted October 20, 2010 Author Posted October 20, 2010 [quote name='Cajus JB']xmartix co u Świata? mam wieści od Ivette Dzień dobry! Rozpoczęła się kolejna pora roku w życiu Światusia. To już czwarta i niedługo Świat będzie obchodził roczek - pierwszy rok swojego nowego życia w naszym domu , w naszej Rodzinie :) Jak bardzo jest wdzięczny wszystkim za opiekę i troskę Światuś pokazuje nam całym sobą. Czasem latka dają mu w kość - dosłownie niestety, bo drepcze wolniutko i ostrożnie jak przystało na dziadziusia. Chociaż czasem potrafi jeszcze pobrykać - ale często łapki mu się wtedy śmiesznie plączą. Na szczęście ma apetyt, zwłaszcza na rybki. Gotuję mu je i robię mielone kotleciki, aby nie zadławił się ością, a Światuś wcina je wyjątkowo chętnie. Lubi też mięsko drobiowe i wędlinki … gorzej z karmą z puszek, ale tę akurat bardzo rzadko mu daję i zwykle z dodatkiem sosiku lub zupki, aby zachęcić Światusia zapachem, bo chłopak zdecydowanie woli domowe obiadki :) Ivette i Światuś Quote
gonia66 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 No i doczekaliśmy się super wieści i nawet zdjątek "całego i zdrowego" Dziadziusia:);) DZiękuję za info,bo najwazniejsze, ze Swiatuś ma sie całkiem dobrze i nic mu się póki co nie przypałętało:) JAk na moje oko- nie starzeje nam sie chłopak wcale a ten roczek to mu po prostu słuzy:) Oby jak najwiecej takich roczków przyszło mu jeszcze przeżyc... Quote
irenaka Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Szczerze napiszę, że bardzo bym chciała więcej takich informacji od Ivette:loveu:. Czyta się je rewelacyjnie i zawsze czuję niedosyt. Te wszystkie "uprzejmości" na wątku są bardzo niesmaczne:-(. Quote
gonia66 Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 irenaka napisał(a):Szczerze napiszę, że bardzo bym chciała więcej takich informacji od Ivette:loveu:. Czyta się je rewelacyjnie i zawsze czuję niedosyt. CHyba każdy by chciał więcej i więcej;);) BO Swiatus, to taki "skubaniec"..;) Niby Dziadziuś, a wygląda na młodziaka i jeszcze bawić się chce:):D Aż trudno to sobie wyobrazić:)TO zawsze buduje, kiedy wiemy, ze kolejna bida, która pewnie juz by nie żyła w schronisku, nie dość, ze wciąż żyje, to ma się całkiem dobrze i młodnieje nam z dnia na dzień:):);) Quote
xmartix Posted October 21, 2010 Author Posted October 21, 2010 niestety mam takie połączenie z internetem, że nie udało mi się wczoraj załadować wszystkich zdjęć, dlatego wstawiam dzisiaj doszła wpłata od malicji, bardzo dziękujemy :loveu: Quote
xmartix Posted October 21, 2010 Author Posted October 21, 2010 [quote name='avii']a co do reszty to dopowiem że od pewnego czasu to chory wątek i powinien zostac zamkniety Na razie nikt oprócz Ciebie nie uważa , że wątek Światusia powinien zostać zamknięty – nie wiem tylko, czy Ty potrafisz to uszanować. Przecież nie musisz tutaj wchodzić. Tymczasem serdecznie zapraszam do wklejania na wątek Świata kolejnych „paragrafów” - niech wszyscy to widzą – niech widzą co robisz. Mnie to nie przeszkadza – jak już Ci pisałam wielokrotnie, jestem do dyspozycji Twojej i Twoich prawników. [SIZE=2]Jeśli wątek zostanie zamknięty lub nie będę miała możliwości wypowiadania się tutaj, to niestety mnie też pozostaną już tylko paragrafy. Ale jestem spokojna – mam ich po swojej stronie sporo. [quote name='agata51']Rozmawiałam z ivette. Będę wpłacać na konto xmartix. To moja ostateczna decyzja. Tak chce ivette i to jest dla mnie głos rozstrzygający i najrozsądniejszy. Świat jest u niej od roku (plus/minus) na wiecznym (nie oszukujmy się) DT, ona wie najlepiej, czego Świat potrzebuje i tylko ona ma prawo decydować, co dla Świata jest najlepsze. Na pewno nie ja. Goniu, zapewniam cię, że Świat ma się świetnie. Zdjęcia można by wkleić, ale strach - a nuż ktoś łańcuch u szyi Światka wypatrzy? Albo paraliż tylnych łap? Pryszcz na nosie? Brak prawego ucha? Bardzo dziękujemy – za wszystko. Także za przypomnienie, kto i co jest najważniejsze na tym wątku. [quote name='majku33krakow']jak by ivette3 zaczeła tu pisac było by cudownie. [quote name='irenaka']Szczerze napiszę, że bardzo bym chciała więcej takich informacji od Ivette:loveu:. Czyta się je rewelacyjnie i zawsze czuję niedosyt. Te wszystkie "uprzejmości" na wątku są bardzo niesmaczne:-(. Ja też bym bardzo chciała, ale niestety po tym, jak w swoim czasie Ivette została tutaj potraktowana przez niektóre osoby, oraz w obecnej sytuacji nie jest to możliwe – po prostu nie czuje się na siłach. Quote
gonia66 Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Paragrafy juz sa tu wklejone (bardzo przydatne) i kto bedzie chciał, spojrzy wstecz;) ...CZy jednak możemy na tym watku rozmawiac już tylko o Swiatusiu??Zdaje sie, ze to jego miejsce.. więc sobie zacytuję ostatnie posty dotyczące dziadziusia-od ostatnich o Nim wiadomości...(niestety jest ich niewiele, bo nikogo tu prawie nie ma:(), żeby nam Swiatus nie umknał w "gąszczu";) [quote name='gonia66']No i doczekaliśmy się super wieści i nawet zdjątek "całego i zdrowego" Dziadziusia;) DZiękuję za info,bo najwazniejsze, ze Swiatuś ma sie całkiem dobrze i nic mu się póki co nie przypałętało:) JAk na moje oko- nie starzeje nam sie chłopak wcale a ten roczek to mu po prostu słuzy:) Oby jak najwiecej takich roczków przyszło mu jeszcze przeżyc... [quote name='irenaka']Szczerze napiszę, że bardzo bym chciała więcej takich informacji od Ivette Czyta się je rewelacyjnie i zawsze czuję niedosyt. Te wszystkie "uprzejmości" na wątku są bardzo niesmaczne:-(. [quote name='gonia66']CHyba każdy by chciał więcej i więcej;) BO Swiatus, to taki "skubaniec"..;) Niby Dziadziuś, a wygląda na młodziaka i jeszcze bawić się chce:):D Aż trudno to sobie wyobrazić:)TO zawsze buduje, kiedy wiemy, ze kolejna bida, która pewnie juz by nie żyła w schronisku, nie dość, ze wciąż żyje, to ma się całkiem dobrze i młodnieje nam z dnia na dzień;) [quote name='xmartix'] [quote name='gonia66']Sliczny, prawdziwie jesienny Światuś;):) Jak zwykle ze zdziwioną, słodka minką:) MMmmmmmm:):) Fajny jest nasz Swiatuś i tyle:):) Quote
avii Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 [quote name='xmartix'] Na razie nikt oprócz Ciebie nie uważa , że wątek Światusia powinien zostać zamknięty – nie wiem tylko, czy Ty potrafisz to uszanować. Przecież nie musisz tutaj wchodzić. Tymczasem serdecznie zapraszam do wklejania na wątek Świata kolejnych „paragrafów” - niech wszyscy to widzą – niech widzą co robisz. Mnie to nie przeszkadza – jak już Ci pisałam wielokrotnie, jestem do dyspozycji Twojej i Twoich prawników. [SIZE=2]Jeśli wątek zostanie zamknięty lub nie będę miała możliwości wypowiadania się tutaj, to niestety mnie też pozostaną już tylko paragrafy. Ale jestem spokojna – mam ich po swojej stronie sporo. A co ma moje uszanowanie :evil_lol: ja tylko wyraziłam swoją niezależną subiektywną opinię co do ułomności tego wątku ( nie rozwijając uzasadnienia) , a wchodzę bo chcę :eviltong: w końcu to również i dzięki mnie w jakims stopniu Swiat jest tam gdzie jest .... A paragrafy ....... jak znowóż komus zarzucisz oszczerczo defraudację , rzekome długi albo obrazisz naruszając jego dobra osobiste ...[FONT=Times New Roman]Ut seres, ita metes [/FONT][FONT=Times New Roman]- Jak posiejesz, tak zbierzesz [/FONT] a reszta to ..........[FONT=Times New Roman]Cicer cum caule - Groch z kapustą :lol:[/FONT] I nareszcie coś fajnego pojawiło sie o staruszku :p Quote
gonia66 Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 [quote name='avii']A co ma moje uszanowanie :evil_lol: ja tylko wyraziłam swoją niezależną subiektywną opinię co do ułomności tego wątku ( nie rozwijając uzasadnienia) , a wchodzę bo chcę :eviltong: w końcu to również i dzięki mnie w jakims stopniu Swiat jest tam gdzie jest .... A paragrafy ....... jak znowóż komus zarzucisz oszczerczo defraudację , rzekome długi albo obrazisz naruszając jego dobra osobiste ...[FONT=Times New Roman]Ut seres, ita metes [/FONT][FONT=Times New Roman]- Jak posiejesz, tak zbierzesz [/FONT] a reszta to ..........[FONT=Times New Roman]Cicer cum caule - Groch z kapustą :lol:[/FONT] I nareszcie coś fajnego pojawiło sie o staruszku :pPrawda Avii....byłas, jestes i juz zawsze bedziesz darczyńca Swiatusia, za co bardzo Ci dziękuję, bo również dzięki Tobie Swiatus jest gdzie jest:):)Z czego oczywiscie sie wszyscy bardzo cieszymy i nikt nigdy tego na watku nie kwestionował;):)JA takich faktów nie zapominam i zawsze będe wdzięczna wszystkim osobom, dzieki którym możemy dzis oglądac ślicznego i "odmłodzonego", jesiennego Swiatusia:)MAsz, jak ja jakąs "fotke faworytkę"??:):D Quote
xmartix Posted October 25, 2010 Author Posted October 25, 2010 [quote name='agata51']Rozmawiałam z ivette. Będę wpłacać na konto xmartix. To moja ostateczna decyzja. Tak chce ivette i to jest dla mnie głos rozstrzygający i najrozsądniejszy. Świat jest u niej od roku (plus/minus) na wiecznym (nie oszukujmy się) DT, ona wie najlepiej, czego Świat potrzebuje i tylko ona ma prawo decydować, co dla Świata jest najlepsze. Na pewno nie ja. Goniu, zapewniam cię, że Świat ma się świetnie. Zdjęcia można by wkleić, ale strach - a nuż ktoś łańcuch u szyi Światka wypatrzy? Albo paraliż tylnych łap? Pryszcz na nosie? Brak prawego ucha? Agato doszła Twoja wpłata - bardzo dziękujemy i pozdrawiamy :) Quote
gonia66 Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 ROZLICZENIE ZA M-C PAŹDZIERNIK:-od dnia 01.10.2010 r. STAN FINANSÓW OD DARCZYŃCÓW JEDNORAZOWYCH (zapasu na dopełnienie deklaracji stałych) na dzień. 1.10- 304 zł 15.09.2010- wpłata jednorazowa od Anioła- 5 zl- dziękujemy STAN "ZAPASU" na dzień 31.10- 309 zł WPŁATY DARCZYŃCÓW- PAŹDZIERNIK: ...09- Lidan- 10 zł( z poprzedniego miesiąca) 01.10- Bjuta- 10 zł 11.10- Gonia66-5 zł 15.10- Eski- 10 zł 18.10- Margoth137- 10 zł 30.10- Bjuta- 10 zł(na listopad) BArdzo serdecznie dziękuje wszystkim kochanym i pamietajacym darczyńcow za pomoc w polepszeniu warunków życia i zdrowia naszego KOchanego Dziadziusia ŁĄCZNE WPŁATY OD DARCZYŃCÓW NA M-C LISTOPAD WYNOSZĄ: 45 ZŁ (w tym 10 zł od cioteczki Bjuty przechodzi na kolejny miesiac:smile: )+ 10 zł od cioteczki Lidan z poprzedniego miesiaca= razem 55 zł (od darczyńców) STAN KONTA ŚWIATUSIA NA DZIEŃ 31.10.2010 WYNOSI: 309 zł(zapas)+55 zł (wpłaty darczyńców)= łącznie 364 zł W dniu dziesiejszym na konto Swiatusia wysłałam tym razem 100 zł: 45 zł z wpłat miesięcznych na październik od wymienionych wyżej darczyńców +55 zł ze zgromadzonego zapasu(łącznie 100 zł) , do dopełnienia ustalonych przez xmatrix 250 zł-( koszta utrzymania i leczenia Swiatusia w DT- deklaracje ze strony pierwszej wynosza 150 zł) NA MOIM KONCIE POZOSTAJE KWOTA 254 ZŁ od darczyńców jednorazowych (zapasu)+ 10 zł- deklaracja przeniesiona na kolejny miesiac od cioteczki Bjuty. RAZEM W SKARPECIE ŚWIATUSIA ZNAJDUJE SIE OBECNIE 264 ZŁ:):):) Wielkie, ogromne dzięki wszystkim darczyńcom, ktorzy wspierają Swiatusia:):):) Quote
gonia66 Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 agata51 napisał(a):Światku, miziam cię za lewym uszkiem. A ja za prawym uszkiem:) I donosze uprzejmie i z radością, ze doszła kolejna wpłata od kochanej i pamiętającej jak zawsze cioteczki Lidan- 10 zł:):) Wielkie dzieki cioteczko za pamięć o Dziadziu i za kazdą pomoc:):) Quote
agata51 Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Światku, miźnę cię, ale nie powiem gdzie. Quote
gonia66 Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 agata51 napisał(a):Światku, miźnę cię, ale nie powiem gdzie. To ja też miźnę i nie powiem gdzie, najwyżej sie zdublujemy.;)..ale co tam, mizianek nigdy za wiele:) Jednocześnie donoszę o wpłacie ANiołą do puli jednorazowej- 5 zł- wielki, ogromne dzięki:):) MOże Anioł się kiedyś ujawni i coś napisze, teraz poki co czyta wątek:):)doliczam również do wpłat stałych swoją drobną deklarację 5 zł:):) Quote
xmartix Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 Witamy! Słonko jesienne już nie bardzo ciepłe , ale dziadzio łapka za łapką jeszcze chętnie na spacerki chodzi. Gorzej jest wieczorem lub gdy pada deszcz. Światuś wtedy nie daje się namówić na dłuższy spacer. Nie lubi zimna ani wilgoci. Ogólnie czuje się dobrze , jak na emeryta :). Pozdrawiamy i przesyłamy kolejne fotki. Ivette Quote
eski Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Jaka mordeczka kochana :) Dziękujemy za info i foteczki. Miło zobaczyć Światusia :) Quote
gonia66 Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 BArdzo pieknu chłopaczek, bo trudno napisac, patrząc na te focie "Dziadziuś"...dla mnie najlepsza jest ostatnia "poza":):) BArdzo prosze xmatrix o aktualizacje finansów na pierwszej stronie a na wątku o informacje dla mnie i dla kochanych darczyńców, wpłacających systematycznie deklaracje, czy nasze pieniązki wysłane 31.10 dotarły na konto. Quote
xmartix Posted November 7, 2010 Author Posted November 7, 2010 [FONT=Verdana]i jeszcze jedno zdjęcie[/FONT] Quote
xmartix Posted November 7, 2010 Author Posted November 7, 2010 Listopad 2010 r. malibo57 50 zł 01.11 xmartix 10 zł 02.11 gonia66 100 zł 04.11 wojtuś 20 zł 05.11 demi 5 zł :loveu: Quote
Recommended Posts