Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

irenaka napisał(a):
Proponuję zacząć czytać posty ze zrozumieniem:evil_lol:.

Nie każdemu jest dane wpaść na jakiś wątek z nieba i wygłaszać opinie bez znajomości ludzi i tematu. Dla mnie to wada.

:evil_lol:

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Cajus JB']Nie każdemu jest dane wpaść na jakiś wątek z nieba i wygłaszać opinie bez znajomości ludzi i tematu. Dla mnie to wada.

:evil_lol:

Wpaść na wątek? Proponuję, abyś sprawdził od kiedy tu jestem;).

Znajomość ludzi?
Od kiedy to wątek Światusia jest wątkiem ludzi?
Śwatuś i jego dobro nam się zgubił gdzieś po drodze.

Posted

[quote name='irenaka']Wpaść na wątek? Proponuję, abyś sprawdził od kiedy tu jestem;).

Znajomość ludzi?

Nieważne od kiedy jesteś, ważne co robisz. :lol:

Twój blask irenaka, to światełko Świata.
Szkoda tylko droga, że nie tędy droga.

Posted

[quote name='Cajus JB']Światuś czyżby ktoś chciał Ciebie sterylizować staruszku?

Mizianko w chłodny dzień.Hahahah..aaa...to dobre, dobre...
Od razu przypomina mi się "drzazga w oku cudzym i belka w swoim własnym"...Cajus...pora najwyższa wyciągać belkę ze swojego oka a nie zajmować się cudzymi drzazgami...

[quote name='irenaka']Proponuję zacząć czytać posty ze zrozumieniem:evil_lol:.To juz chyba nie jest możliwe Irenko...za duża rozbieżność czasowa...

[quote name='Cajus JB']Nie każdemu jest dane wpaść na jakiś wątek z nieba i wygłaszać opinie bez znajomości ludzi i tematu. Dla mnie to wada.

:evil_lol:Oooooo..."przyganiał kocioł garnkowi"...zgadzam się z tym postem wyjątkowo...

[quote name='irenaka']Wpaść na wątek? Proponuję, abyś sprawdził od kiedy tu jestem;).

Znajomość ludzi?

.....................to jest jak dla mnie najbardziej przykre...ale cóż...."głową muru nie przebijesz"...

[quote name='Cajus JB']Nieważne od kiedy jesteś, ważne co robisz. :lol:

Twój blask irenaka, to światełko Świata.
Szkoda tylko droga, że nie tędy droga...........no comments...Arystoteles przy Cajusie, to "pikuś"...;):D
EDIT
CZy będą jakieś wieści z regularnych wizyt Światusia u weta?

Posted

[quote name='Cajus JB']Popołudniowe mizianko dla Ciebie Światuś od wujka Cajusa. Wiem, że doceniasz te drobne gesty osób Tobie życzliwych.

Wszystkich sfrustrowanych i uderzających głową w mur zapraszam na bazarek, gdzie przy użyciu odpowiednich narzędzi można to robić do woli.Zadne narzedzie nie jest w stanie przebić muru, ktorym "są" co poniektórzy..ale przyznam...jesli chodzi o mnie-jest to powód nie lada frustracji...na szczęście ja, znam pozytywne metody walki z frustracją, co świetnie mi wychodzi, więc moja śliczną główkę pozostawię w stanie nienaruszonym..a te "mury" niech zostaną dla desperatów...bazarek zaś dla majsterkowiczów-stolarzy;):D
TO ja też pomiziam Swiatusia- nie będę gorsza...i w temacie powyzej EOT...
Czekam teraz na nowe wieści od Dziadzia..(i niekoniecznie o kastracji;):p)

Posted

[quote name='irenaka']Rozumiem, że były to tylko czysto teoretyczne dywagacje na temat starszych psów i nie tylko, bo śmierć może czyhać w każdym wieku na psa.
Tylko co to ma wspólnego z moim postem na temat Światusia?
I z innej beczki, dlaczego zabrakło Ci odwagi, aby zapytać o kastrację 12 letniego psa? I nie traktuj tego jako zarzut, mnie też tej odwagi czasami brakuje.
odpowiedziałaś sama :) nieraz trafi się na wątek z jakiegoś zaproszenia , bądz przypadkiem ;)

Posted

lilk_a napisał(a):
odpowiedziałaś sama :) nieraz trafi się na wątek z jakiegoś zaproszenia , bądz przypadkiem ;)

MAsz rację Liluś...ROzumiem świetnie o czym piszesz...Są wątki, gdzie pytania uważane są za coś "normalnego" i zwyczajnego...ale czasem nawet nie warto pytać, bo można oberwać solidnie "po nosie";)
Tym bardziej, że akurat temat kastracji, czy choćby sterylki aborcyjnej , to tematy na dogo, które dośc często budzą wiele kontrowersji i ilu ludzi, niemal tyleż samo opinii...
JA np do niedawna(przed dogo oczywiście) uważałam, ze kastracja psa, czy sterylka suki, to dla nich wielka krzywda...i wcale się tego nie wstydzę...dziś już wiem, że świadomość ludzi, nie interesujących sie bezpośrednio tematem, jest "nikła" i dopiero doświadczenie moze pomóc w zrozumieniu wielu spraw, o których wcześniej pojecią się nie miało..

Posted

a ja do tej pory uważam że sterylizacja suki jest było nie było pewnym zagrożeniem wynikającym z komplikacji po operacji , które zawsze mogą się zdarzyć , natomiast psy kastrowałabym z urzędu , pomijając oczywiście reproduktory

Posted

Podobnie jak avii, nie mam żadnej przyjemności uczestniczyć w wątku gdzie bezczelność użytkownika gonia66 skierowana w moją osobę przekracza wszelkie granice. A mieszanie w to wszystko mojego życia prywatnego jest zwykłym brakiem jakiejkolwiek kultury.

Od grudnia moja deklaracja jest nieaktualna.

Posted

[quote name='Cajus JB']Podobnie jak avii, nie mam żadnej przyjemności uczestniczyć w wątku gdzie bezczelność użytkownika gonia66 skierowana w moją osobę przekracza wszelkie granice. A mieszanie w to wszystko mojego życia prywatnego jest zwykłym brakiem jakiejkolwiek kultury.

Od grudnia moja deklaracja jest nieaktualna.

Cajus i kto to mówi? To przecież Ty wyciągasz sprawy prywatne jak np zawód na tapetę i non stop do niego powracasz (niekoniecznie na tym wątku). Ty także na tym wątku pisałeś w sposób mało kulturalny o Twoim bazarku i kierowałeś go w kierunku Goni. Wystawiając się w ten sposób, możesz oczekiwać riposty. Zawód co prawda (jak pisałeś na Spajku) zobowiązuje, ale każdy ma swoje granice.

edit: [quote name='Cajus JB'] To się nazywa pięknym za nadobne.
http://www.dogomania.pl/threads/197006-ZAGRYZĄ-MNIE-LUB-UŚPIĄ-czy-taka-musi-być-moja-przyszłość-Podhalanka-czeka-na-pomoc!/page14

:-?

Posted

lilk_a napisał(a):
a ja do tej pory uważam że sterylizacja suki jest było nie było pewnym zagrożeniem wynikającym z komplikacji po operacji , które zawsze mogą się zdarzyć , natomiast psy kastrowałabym z urzędu , pomijając oczywiście reproduktory
Hehehhe..no tak, ale psy do określonego wieku to masz racje...zgadzam się...co do suk...no cóż...tu na pewno też masz rację, że zawsze jest ryzyko komplikacji po operacji..ale podobno dzięki sterylkom jest zmniejszone ryzyko ropomacicza i innych "pochodnych" chorób...a jak przypomnę sobie moje sunie (ktore nie byly sterylizowane) jak sie biedne męczyły w "te dni"...i widze tez moja Salmusię, ktora jest po sterylce..i jaki "ma spokój", to chyba jednak bardziej jestem "za"..;):) Pewnie tez znajdzie się grono osób, które będą miały jeszcze inne zdanie w tych tematach...
Jedno mogę napisać...kastracja Swiatusia w wieku, w którym jest obecnie, byłaby wg mnie oczywiscie, "barbarzyństwem"...

Posted

Charly napisał(a):
Cajus i kto to mówi? To przecież Ty wyciągasz sprawy prywatne jak np zawód na tapetę i non stop do niego powracasz (niekoniecznie na tym wątku). Ty także na tym wątku pisałeś w sposób mało kulturalny o Twoim bazarku i kierowałeś go w kierunku Goni. Wystawiając się w ten sposób, możesz oczekiwać riposty. Zawód co prawda (jak pisałeś na Spajku) zobowiązuje, ale każdy ma swoje granice.

Jeśli chodzi o mnie, mam dosyć głupich kłótni- ale musimy skończyć z tym wszyscy.
Ja również mam dosyć głupich kłotni, których zreszta nie zaczynałam...dlatego napisałam wyżej, w odpowiedzi na zaczepny mnie post Cajusa, że EOT...U Cajusa jednak widzę, to juz norma..chce się na kimś zemścić(różne to są osoby i różne przypadki)-ze złości- niech cierpi pies...w tym przypadku zawieszenie deklaracji dla Swiatusia...nie napiszę, co o tym myślę...

Posted

[quote name='agata51']To jest wątek Świata? Nie widzę go. Widać pomyliłam drzwi.
TAk, tak..to watek Swiatusia, nie pomyliłas drzwi:) Czasem, jak w każdym domu, robi sie bałagan, tak i tu...nie pierwszy raz zresztą. Na szczescie juz posprzątane:)
DLatego donosze z radoscią i wdzięcznością, że do skarpetki Swiatosława wpłynęła deklaracja cioteczki Bjutki- 10 zł:):) Bardzo, bardzo dziekuje kochanej cioteczce:):)
100 zł dla Swiatusia poleciało, rozliczenie zrobię jutro (moze jeszcze dziś zdążę)

Posted

[quote name='xmartix']wysłałam pieniążki dla Świata ;) na koncie Świata zostało 155 zł
Prosze o informację, czy dotarły pieniązki, ktore wysłąłam dla Swiatusia od Darczyńców, bo na koncie Frania juz sa, a wysylalam jednoczesnie.Na pierwszej stronie widze edycje, ale nie widzę dopisanej naszej wpłaty???

Posted

gonia66 napisał(a):
TAk, tak..to watek Swiatusia, nie pomyliłas drzwi:) Czasem, jak w każdym domu, robi sie bałagan, tak i tu...nie pierwszy raz zresztą. Na szczescie juz posprzątane:)
DLatego donosze z radoscią i wdzięcznością, że do skarpetki Swiatosława wpłynęła deklaracja cioteczki Bjutki- 10 zł:):) Bardzo, bardzo dziekuje kochanej cioteczce:):)
100 zł dla Swiatusia poleciało, rozliczenie zrobię jutro (moze jeszcze dziś zdążę)

Nie rozumiem, w czyim domu TEN bałagan, kto posprzątał? Na czyje życzenie i szczęście? Czy Świat wyraził zgodę?

Posted

agata51 napisał(a):
Nie rozumiem, w czyim domu TEN bałagan, kto posprzątał? Na czyje życzenie i szczęście? Czy Świat wyraził zgodę?
Samo sie posprzatało...czasem tak bywa...CZy Świat wyraził zgodę..??Trzeba zapytac Swiata...

Posted

[quote name='gonia66'][B]Prosze o informację, czy dotarły pieniązki, ktore wysłąłam dla Swiatusia od Darczyńców, bo na koncie Frania juz sa, a wysylalam jednoczesnie.Na pierwszej stronie widze edycje, ale nie widzę dopisanej naszej wpłaty???[/B][/QUOTE]
POnawiam prośbę o rozliczenie i potwierdzenie wpłaty dla Swiatusia...

Posted

[SIZE=2][COLOR=#000000]gonia66 na pierwszej stronie jest wyraźnie napisane, że deklaracji stałych jest nie 150 zł a 130 zł , [/COLOR][/SIZE][COLOR=#000000]o czym doskonale zresztą wiesz, bo to przez Ciebie Światuś stracił deklarację stałą Cajusa JB, czemu zresztą trudno się dziwić[B].[/B] [/COLOR]

[quote name='Cajus JB']Podobnie jak avii, nie mam żadnej przyjemności uczestniczyć w wątku gdzie bezczelność użytkownika gonia66 skierowana w moją osobę przekracza wszelkie granice. A mieszanie w to wszystko mojego życia prywatnego jest zwykłym brakiem jakiejkolwiek kultury.

Od grudnia moja deklaracja jest nieaktualna.[/QUOTE]

[COLOR=#000000][B]Cajus bardzo dziękujemy za wszystko - za Twoją życzliwość, za dotychczasowe wspieranie [/B][B]Światusia, nie tylko finansowe. [/B][/COLOR][B][COLOR=#000000]Dziękujemy i serdecznie pozdrawiamy. Mamy nadzieję, że chociaż czasem zajrzysz do staruszka - serdecznie zapraszamy :) [/COLOR][/B]

Posted

Pomine milczeniem Twoja wypowiedź powyższą, bo nie warta jest odpowiedzi..
Natomiast pytam kolejny raz i proszę o odpowiedź, bo nie widzę...
[B]Czy moja wpłata od DARCZYŃCÓW Światusia dotała na Twoje konto?[/B]
Na pierwszej stronie nie widzę tej wpłaty odnotowanej, poza tym wypadałoby napisać na watku i podziękować...