majku33krakow Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 gonia66 a moze dostosuj sie do xmatrix dla dobra darczyncow i swiata,bo sie wykrusza mu darczyncy,watek jak odeszła ivette3 prawie umarł . Quote
gonia66 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 majku33krakow napisał(a):gonia66 a moze dostosuj sie do xmatrix dla dobra darczyncow i swiata,bo sie wykrusza mu darczyncy,watek jak odeszła ivette3 prawie umarł . watek nie umarl majku:) Watek mial sie całkiem dobrze:)Będzie dobrze, jesli nie bedzie zbędnych dyskusji..Zaden z darczyncow jak dotad się nie wycofal i nie wycofa (nawet przybylo deklaracji, bo cioteczka Bjutka wpłaca podwójnie, na oba konta:)), jesli nie będzie takiej konieczności i nie bedzie zbednych dyskusji...darczyncy sie juz w tym temacie wypowiedzieli dawno...okreslili swoja wole i zostawmy ten temat...Swiat poki co pieniazki ma i bedzie mial..Nie wałkujmy tematu, ktory był juz przewałkowany, bo znow zasmiecony bedzie watek... niech Swiatus tu kroluje- bo to jego watek:) DEKLARACJE WPŁACONE na pazdziernik(wpiszę teraz, choc to nie koniec miesiąca, jeszcze czekam na kilka wpłat:) merry-10 Bjuta- 10 gonia66-5 agata51- 10 eski-10 Lidan- 10 NA koniec zacytuje moj wpis z dnia 28.08 i mam nadzieje, ze to zakończy juz wszelkie dyskusje: Chcę napisać, że Swiat nie straci darczyńcow, jeśli tylko xmatrix zaakceptuje ich (nasza) wolę. Darczyńcy wypowiedzieli sie tu w wiekszosci- kto , jak będzie wpłacał pieniązki. JA, jak kazdego meisica- bede wysylala pieniazki od darczyncow, ktorzy wyrazili wolę wplacania , tak, jak od początku- czyli do mnie, bede tez wysylala brakujaca kwote deklaracji (30 zł) zgromadzoną z jednorazowych wpłat od darczyńców , dopoki sie owa zgormadzona kwota nie skonczy.Bede je wysylala na podane na watku konto xmatrix. Jesli Swiatus bedzie mial potrzeby wykraczające poza uzgodnioną comiesieczną kwote-250zł, i na watku bedzie o tym napisane-rowniez ta kwota jest do dyspozycji Dziadziusia i tylko jego. TO zostalo napisane przez darczyncow na watku oficjalnie, mam rowniez upowaznienia na PW. Reszta darczyncow wplaca do xmatrix i ich pieniazki (140 zł) wraz z kwota plynaca ode mnie (80 zł od darczyńców + 30 zł z wpłat jednorazowych), bedzie w sumie dawalo 250 zł. Xmatrix sama zadecydowala o przejęciu darczyńcow, nie wszyscy jednak wyrazili na to zgodę i ochote, a mamy przeciez do tego zupelne prawo, w zwiazku z tym jest tak i tak musi zostac.NAjwazniejsze, zeby Swiatuś mial pieniazki- i poki co ma,od początku to ja dbałam o to, aby nigdy nie zabrakło mu na nic.. mam nadzieje, ze poki żył będzie-nie zabraknie mu na nic dalej Quote
danka4u1 Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Cicho sza, Świat na nas patrzy...i chce już spać. Dobranoc wszystkim. Quote
agata51 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 A ja dalej nie rozumiem, po co to wszystko - sensu to nie ma najmniejszego. To ja w ramach protestu będę jednego miesiąca przelewać na konto goni, drugiego na konto xmartix. Tak dla jaj, bo tu już tylko śmiać się można. Quote
xmartix Posted September 23, 2010 Author Posted September 23, 2010 gonia66 napisał(a):OJ Marta,ZNowu zaczynasz..??Zyc nie mozesz bez dymu..??? Siedzialas cicho...wkleilas zdjecia, zrobilo sie milo..a Ty od nowa.. Kwestie finansowe sa juz chyba zaltwione- wiec do nich nie wracaj, chybaz e znow chcesz walkowac temat... Pewnie ze sie nie dziwie, ze nikogo nie ma na wątku...kiedy pojawily sie informacje- ludzie weszli...a wczesniej nie bylo po co i o tym pisalam...a dzis jako pierwszza, gdybym znow byla niewidzialna, za zdjecia podziekowalam...Kiedy jest co oglądać- ogladam i ja i inni...to chyba proste... I jeszcze jedno- NA KONIE GONI W SKARPECIE JEST 369 ZŁ nie 269zł:) TO róznica sporawa jak widać:) [FONT=Verdana] [/FONT][FONT=Verdana][FONT=Times New Roman]nie będę siedziała cicho , bo Ty tak chcesz – jestem skarbnikiem Światusia , a kwestie finansowe nie są załatwione. [/FONT][/FONT] majku33krakow napisał(a):gonia66 a moze dostosuj sie do xmatrix dla dobra darczyncow i swiata,bo sie wykrusza mu darczyncy,watek jak odeszła ivette3 prawie umarł . gonia66 napisał(a):watek nie umarl majku:) Watek mial sie całkiem dobrze:)Będzie dobrze, jesli nie bedzie zbędnych dyskusji..Zaden z darczyncow jak dotad się nie wycofal i nie wycofa (nawet przybylo deklaracji, bo cioteczka Bjutka wpłaca podwójnie, na oba konta:)), jesli nie będzie takiej konieczności i nie bedzie zbednych dyskusji...darczyncy sie juz w tym temacie wypowiedzieli dawno...okreslili swoja wole i zostawmy ten temat...Swiat poki co pieniazki ma i bedzie mial..Nie wałkujmy tematu, ktory był juz przewałkowany, bo znow zasmiecony bedzie watek... niech Swiatus tu kroluje- bo to jego watek:) DEKLARACJE WPŁACONE na pazdziernik(wpiszę teraz, choc to nie koniec miesiąca, jeszcze czekam na kilka wpłat:) merry-10 Bjuta- 10 gonia66-5 agata51- 10 eski-10 Lidan- 10 NA koniec zacytuje moj wpis z dnia 28.08 i mam nadzieje, ze to zakończy juz wszelkie dyskusje: Chcę napisać, że Swiat nie straci darczyńcow, jeśli tylko xmatrix zaakceptuje ich (nasza) wolę. Darczyńcy wypowiedzieli sie tu w wiekszosci- kto , jak będzie wpłacał pieniązki. JA, jak kazdego meisica- bede wysylala pieniazki od darczyncow, ktorzy wyrazili wolę wplacania , tak, jak od początku- czyli do mnie, bede tez wysylala brakujaca kwote deklaracji (30 zł) zgromadzoną z jednorazowych wpłat od darczyńców , dopoki sie owa zgormadzona kwota nie skonczy.Bede je wysylala na podane na watku konto xmatrix. Jesli Swiatus bedzie mial potrzeby wykraczające poza uzgodnioną comiesieczną kwote-250zł, i na watku bedzie o tym napisane-rowniez ta kwota jest do dyspozycji Dziadziusia i tylko jego. TO zostalo napisane przez darczyncow na watku oficjalnie, mam rowniez upowaznienia na PW. Reszta darczyncow wplaca do xmatrix i ich pieniazki (140 zł) wraz z kwota plynaca ode mnie (80 zł od darczyńców + 30 zł z wpłat jednorazowych), bedzie w sumie dawalo 250 zł. Xmatrix sama zadecydowala o przejęciu darczyńcow, nie wszyscy jednak wyrazili na to zgodę i ochote, a mamy przeciez do tego zupelne prawo, w zwiazku z tym jest tak i tak musi zostac.NAjwazniejsze, zeby Swiatuś mial pieniazki- i poki co ma,od początku to ja dbałam o to, aby nigdy nie zabrakło mu na nic.. mam nadzieje, ze poki żył będzie-nie zabraknie mu na nic dalej [FONT=Verdana][FONT=Times New Roman]co to ma być – szantaż ? :angryy:[/FONT][/FONT] [FONT=Verdana][FONT=Times New Roman]przypominam Ci , że[/FONT] 7 [FONT=Times New Roman]darczyńców wpłaca na moje konto (oraz malibo do ivette) , więc nie zachowuj się tak , jakby Oni nie istnieli. [/FONT][/FONT] [FONT=Verdana][FONT=Times New Roman]Już Cię prosiłam , żebyś przestała psuć atmosferę na wątku i przestała pisać [/FONT][SIZE=4][FONT=Times New Roman]swoje opinie[/FONT][FONT=Times New Roman] w liczbie mnogiej. [/FONT][/FONT] Quote
xmartix Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 wysłałam pieniążki do Światusia na jego potrzeby, rozliczenie jest w 1 poście pozdrawiam Światusiu :loveu: Quote
gonia66 Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 BArdzo proszę o kontakt na PW osobę,(KATARZYNA I BARTOSZ B. Z KATOWIC) ktora wplacila pieniazki na moje konto, ale nie podala swojego nicka ani nazwy pieska, dla jakiego wpłaciła pieniążki..Nie mam takiego nazwiska we wcześniejszym rejestrze wpłat, dlatego kompletnie nie mam pojęcia, dla jakiego pieska mam dopisac ta wplate.. Serdecznie z góry dziękuję a Swiatusia miziam ciplutko za uszkiem...:):) Quote
gonia66 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Dziś doszła do skarpety Swiatusia wplata od cioteczki Avii- 20 zł- bardzo, bardzo dziękujemy w imieniu Swiatusia:):) ROZLICZENIE ZA M-C WRZESIEŃ:od dnia 01.09.2010 r. STAN FINANSÓW OD DARCZYŃCÓW JEDNORAZOWYCH (zapasu na dopełnienie deklaracji stałych) na dzień. 1.09- 334 zł 15.09.2010- wpłata jednorazowa od Anioła- 5 zl- dziękujemy STAN "ZAPASU" na dzień 30.09- 339 zł WPŁATY DARCZYŃCÓW- WRZESIEŃ: .. 08- merry- 10 zł 2.09- Bjuta- 10 zł 2.09- Gonia66-5 zł 3.09- agata51- 10 zł 14.09- Eski- 10 zł 16.09- Lidan- 20 zł (10 zł na kolejny miiesiac) 30.09- avii- 20 zł BArdzo serdecznie dziękuje wszystkim kochanym i pamietajacym darczyńcow za pomoc w polepszeniu warunków życia i zdrowia naszego KOchanego Dziadziusia ŁĄCZNE WPŁATY OD DARCZYŃCÓW NA M-C PAŻDZIERNIK WYNOSZĄ: 85 ZŁ (w tym 10 zł od cioteczki Lidan przechodzi na kolejny miesiac:)) STAN KONTA ŚWIATUSIA NA DZIEŃ 30.09.2010 WYNOSI: 339 zł(zapas)+85 zł (wpłaty darczyńców)= łącznie 424 zł W dniu wczorajszym na konto Swiatusia wysłałam, jak zawsze, 110 zł: 75 zł z wpłat miesięcznych na październik od wymienionych wyżej darczyńców +35 zł ze zgromadzonego zapasu(łącznie 110 zł) , do dopełnienia ustalonych przez xmatrix 250 zł-( koszta utrzymania i leczenia Swiatusia w DT- deklaracje ze strony pierwszej wynosza 140 zł) NA MOIM KONCIE POZOSTAJE KWOTA 304 ZŁ od darczyńców jednorazowych (zapasu)+ 10 zł- deklaracja przeniesiona na kolejny miesiac od cioteczki Lidan Dziękuje raz jeszcze wszystkim darczyńcom:):):) Quote
gonia66 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 DO skarpetki Swiatusia wpadła kolejna wpłata od cioteczki BJutki- 10 zł:loveu::loveu: BArdzo, bardzo dziękujemy:multi: Dopisuję dyszkę do październikowych wpływów:) MAmy juz więc na kolejny miesiac 20 zł od stałych darczyńców i 304 zł zapasu:p NAszemu Swiatusiowi nie zabraknie niczego, dzieki kochanym i pamietającym cioteczkom i wujaszkom oczywiscie tez;):D;):):) Quote
xmartix Posted October 1, 2010 Author Posted October 1, 2010 doszła wpłata od goni66 110 zł, rozliczenie w pierwszym poście Quote
gonia66 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 [quote name='xmartix']doszła wpłata od goni66, jej dług wynosi obecnie - 159 zł Nie mam zadnego długu wobec Swiatusia i nigdy nie mialam...Pieniazki, ktore wplacilam, nie sa ode mnie xmatrix, tylko są to cięzko zapracowane pieniazki od kochanych darczyncow, za ktore wypadaloby ładnie podziękować...tak się zwykle robi...szkoda, ze ciągle o tym nie pamietasz...:( Ja w takim razie zrobie to za Ciebie...kolejny raz...bardzo dziekuję i zawsze będę dziękowala wszystkim kochanym darczyńcom za pieniązki dla Swiatusia, dzieki ktorym moze godnie życ i byc bezpieczny w swoim domku i ze swoimi ludźmi:):) Quote
avii Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 [quote name='xmartix']doszła wpłata od goni66, jej dług wynosi obecnie - 159 zł :shake::shake: [FONT=Verdana]Nie rozumiem określenia ..dług -- w tym wątku , miejscu i w tej sprawie …[/FONT] [FONT=Verdana]Czy Gonia pożyczyła od ciebie jakiekkolwiek pieniądze i nie oddała ? [/FONT] [FONT=Verdana]Pieniądze darczyńców, ofiarowane dobrowolnie są przecież przekazywane comiesięcznie na potrzeby Swiata …[/FONT] [FONT=Verdana]Gdzie zatem dług ??? czyj ? Goni czyli darczyńców ??>>bo to przecież oni wpłacają dobrowolnie na jej konto i z serca dla swiatusia [/FONT] [FONT=Verdana]– już raz oględnie, pare postów wczesniej, napisałam że pisanie nieprawdy , szkalowanie, znieważenie, zniesławianie itp. Jest karalne ..[/FONT] [FONT=Verdana]Pomówienie - przestępstwo z art. 212 kk[/FONT] [FONT=Verdana]Wypowiadanie niepochlebnych i nieprawdziwych opinii o innej osobie może mieć dwojakie skutki. Z jednej strony tego typu czyny mogą naruszać dobra osobiste, z drugiej zaś być podstawą wniesienia prywatnego aktu oskarżenia do sądu z art. 212 kodeksu karnego.[/FONT] [FONT=Verdana]Zgodnie z artykułem 212 kodeksu karnego za pomówienie innej osoby, grozi kara do roku pozbawienia wolności. Kara za pomówienie w mediach może być jeszcze surowsza: do dwóch lat więzienia…… [/FONT] [FONT=Verdana]Art. 212. § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób,(…) o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania ( …) podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.[/FONT] [FONT=Verdana]§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.[/FONT] [FONT=Verdana]Przedmiotem ochrony z cytowanego artykułu jest przede wszystkim dobre imię innego człowieka. Przez ochronę dobrego imienia należy rozumieć tutaj ocenę wartości osoby pomawianej w pojęciu innych ludzi…[/FONT] [FONT=Verdana]Do przypisania popełnienia czynu pomówienia niezbędne jest pomówienie o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć go w opinii publicznej[/FONT][FONT=Verdana] (upokorzyć wobec większej, bliżej nieokreślonej liczby osób) [FONT=Verdana]lub narazić na utratę zaufania…[/FONT][/FONT] [FONT=Verdana]Sprawca pomawia inny podmiot, a zatem komunikuje przynajmniej jednej osobie zarzut odnośnie do postępowania (zachowania) lub właściwości () innego podmiotu. Pomówienie jest więc możliwe tylko w sytuacji wypowiadania takich opinii do innych ludzi.[/FONT] [FONT=Verdana]Serwer Dogomanii jest środkiem masowego przekazu[/FONT] [FONT=Verdana]Sposób działania sprawcy nie ma znaczenia. [FONT=Verdana]Chodzi tu o każdy sposób umożliwiający przekazanie treści zarzutu innej osobie [/FONT]Zniesławienie może być popełnione tylko w formie działania. Osoby, w obecności których dokonuje się pomówienie muszą być zdolne do odebrania przekazywanej informacji. [/FONT] [FONT=Verdana]Pomawiany podmiot nie musi być wskazany imiennie, jeżeli, biorąc pod uwagę inne okoliczności, można go zidentyfikować [/FONT][FONT=Verdana](wyrok SN z 23 października 1936 r., 2 K 852/36, RPEiS 1937, nr 4, s. 84.)[/FONT] [FONT=Verdana]Ocena zniesławiającego charakteru informacji zależy od kryteriów obiektywnych, a nie od subiektywnego odczucia osoby, której one dotyczą. [FONT=Verdana]Decydujące znaczenie ma więc stwierdzenie, czy w odczuciu społecznym zarzut ma charakter zniesławienia.[/FONT][/FONT] [FONT=Verdana]Orzeczenie Sądu Najwyższego: chwilą dokonania zniesławienia w Sieci jest moment umieszczenia wpisu ….[/FONT] [FONT=Verdana]Cytuję równiez inny fragment :[/FONT] [FONT=Verdana]…………[/FONT][FONT=Verdana] Ustalenia powyższe przesądzają kwestię czasu popełnienia przestępstwa kwalifikowanego zniesławienia określonego w art. 212 k.k.. Przestępstwo to – podobnie jak każde inne – popełnione jest wówczas, gdy sprawca swoim zachowaniem wyczerpie wszystkie znamiona określone w przepisie karnym. [FONT=Verdana]Chwilą popełnienia przestępstwa określonego w art. 212 § 2 k.k., polegającego na umieszczeniu w sieci internet treści o charakterze zniesławiającym, jest chwila dokonania danego wpisu, a nie jego usunięcia.[/FONT][/FONT] [FONT=Verdana]………….[/FONT] [FONT=Verdana]koniec cytatu[/FONT] Goniu >>> W związku z tym że mam dosyć tej złej energii na tym watku , mściwości i małostkowości , proszę moje wplaty na Swiata przekierować na inną biede w potrzebie . Ivette obejdzie sie bez tych paru marnych groszy ... Moja decyzja jest nieodwołalna i ostateczna ... Swiat Swiatem ale pewne granice, w tym etyczne, dawno na tym wątku przekroczono. Basta. Quote
gonia66 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 DZiękuję Danusiu za informację odnośnie wpłat dla Swiata...ROzumiem i szanuję Twoją decyzję i bardzo dziękuję za wszystko, co zrobilaś dla naszego dziadziusia..byłaś z Nim od początku, wpierałaś dobrym słowem, serduszkiem no i nie ukrywam, ze spora kasą...W ogromnym stopniu przyczyniłas się do szczescia i zdrowka, jakie otrzymał Losu...Wielkie ukłony i ogromny szacunek w Twoja stronę oraz podziękowania za wspaniała wspólpracę, nie tylko na tym watku:):) JAk tylko znajdę biedusię,dla ktorej przekażę deklaracje, prześlę Ci PW z linkiem...chyba, ze TY znajdziesz szybciej..daj znać:) Dziękuję również za informacje pozostale, ktore zamieściłaś w ostatnim poście...przydadzą się nie tylko na tym watku...:):) Mam nadzieję, ze będziesz zaglądała do Swiatusia czasem, a jesli wyrzucisz watek z subskrybcji, daj znać, na PW będę Ci przesyłała co ciekawsze wiadomości o dziadziu- należy CI się to za wszystko, co zrobiłaś dla niego:) Quote
Cajus JB Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 [quote name='avii']... Dla mnie to tylko zły dobór słów avii. Często się zdarza na dogo. Kiedyś ktoś mi napisał: Cajus w życiu tak już bywa że raz na wozie raz pod wozem nie ty pierwszy i nie ostatni ważne jest tylko żeby to "pod wozem " nie przygniotło na amen człowieka dlatego nie oglądaj się za siebie, ważne jest " teraz" i "jutro" , reszta naprawdę nieważna bo przeszłości nie zmienisz popatrz na swoje zwierzaki które masz całkowicie zależne od ciebie, jesteś im potrzebny a resztę ogranicz na razie do koniecznego minimum pamiętaj" co cię nie zabije to cię wzmocni" Życzę optymizmu i ruszaj do przodu .... Do wczoraj nie mogłem tego zrozumieć. Wczoraj zrozumiałem. Nie zmieni się przeszłości, ale to tylko przeszłość. Patrzę w przyszłość z optymizmem i nadzieją. Innym życzę tego samego. Quote
agata51 Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 O, tu też nieznajomością prawa straszą. Jakby dogo na prawie stało! Dawno mnie nie było, doczytam przy okazji, ale coraz mniej mi się chce. Quote
xmartix Posted October 11, 2010 Author Posted October 11, 2010 [quote name='agata51']A ja dalej nie rozumiem, po co to wszystko - sensu to nie ma najmniejszego. To ja w ramach protestu będę jednego miesiąca przelewać na konto goni, drugiego na konto xmartix. [FONT=Verdana]Nie szkodzi, że nie rozumiesz i tak dziękuję – w imieniu swoim , Ivette i Świata. Mam też nadzieję, że Ty nigdy nie znajdziesz się w podobnej sytuacji.[/FONT] [quote name='agata51']O, tu też nieznajomością prawa straszą. Jakby dogo na prawie stało! Dawno mnie nie było, doczytam przy okazji, ale coraz mniej mi się chce.[FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]Takie są teraz na dogo „kary” za niesubordynację[/FONT][FONT=Verdana] :grin:[/FONT][FONT=Verdana] A tak przy okazji życzę Ci Agatko szybkiego powrotu do zdrowia. [/FONT] [quote name='Cajus JB']Dla mnie to tylko zły dobór słów avii. Często się zdarza na dogo. [quote name='avii']Nie -to nie zły dobór słów. To recydywa.Szczególnie na tym wątku. Nieznajomośc prawa szkodzi. Warto to wiedzieć i uważać co sie pisze .. [quote name='agata51']O, tu też nieznajomością prawa straszą. Jakby dogo na prawie stało! [quote name='avii']Agato , ja nikogo nie straszę , daleka jestem od tego po prostu jak ktoś nie wie to sie czegoś nowego dowie i tyle no i mnie na dogo nic nie śmieszy , za dużo nieszczęscia [FONT=Verdana]Wiesz co avii – miałam napisać tylko, że po raz kolejny na wątek Świata nie wchodzisz dla niego - wchodzisz zawsze w określonym celu – ataku na mnie. I już nie tylko ja to widzę. [/FONT] [FONT=Verdana]Ale zmieniłam zdanie i bardzo Ci avii dziękuję za Twój „prawniczy” post. Naprawdę – do tej pory patrzyłam na dogo okiem Dogomaniaczki. A rzeczywiście jak tak ktoś spojrzy z innej perspektywy, to faktycznie masz rację avii. Wprawdzie nie napisałaś o wszystkich pozostałych naruszonych na wątku Świata „paragrafach” , ale widzę, że świetnie orientujesz się w przepisach prawa, więc wiesz doskonale o czym mówię. [/FONT] [FONT=Verdana]Oczywiście, że nikogo nie straszysz, ale dziwnie się czuję w roli przestępcy – więc jeśli tak uważasz i czujesz się zniesławiona i pomówiona to jestem do dyspozycji Twojej i Twoich prawników – nie musisz psuć atmosfery na wątku. [/FONT] Quote
avii Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Co kto widzi to zależy od okularów jakie ma na nosie . Albo ich braku. A czytanie ze zrozumieniem to jak widać sztuka . Przynajmniej na dogo . Kazdy rozumie to co chce . A atmosfery nie udało mi sie zepsuć -----ona od dawna już .. "nieswieża ". No i wchodzę wtedy jak wywołuja mnie do "tablicy " po prostu jak ktoś nie wie to sie czegoś nowego dowie i tyle :diabloti: Quote
agata51 Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 To na czyje konto w październiku przelewamy? Troszkę chorowałam, nie śledziłam. Quote
xmartix Posted October 12, 2010 Author Posted October 12, 2010 [quote name='agata51']To na czyje konto w październiku przelewamy? Troszkę chorowałam, nie śledziłam. [FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]Agato z jednej strony jest nasz Światuś i jego opiekunka ivette3, która dba o niego najlepiej jak potrafi. Wynosi go na rękach na spacery, gotuje domowe obiadki, czuwa w nocy, jeśli staruszek ma gorszy dzień, myje go, pierze kocyki i dywan, bo wszyscy wiemy, że Świat popuszcza w domu ... [/FONT] [FONT=Verdana]Jestem też ja, prawny opiekun psa i 7 darczyńców – moje konto jest w pierwszym poście, a decyzja należy do Ciebie. Sama będziesz wiedziała najlepiej jak postąpić. Ja i ivette uszanujemy każdą Twoją decyzję niezależnie od tego, co postanowisz.[/FONT] Quote
gonia66 Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 [quote name='xmartix'][FONT=Verdana] [/FONT] [FONT=Verdana]Agato z jednej strony jest nasz Światuś i jego opiekunka ivette3, która dba o niego najlepiej jak potrafi. Wynosi go na rękach na spacery, gotuje domowe obiadki, czuwa w nocy, jeśli staruszek ma gorszy dzień, myje go, pierze kocyki i dywan, bo wszyscy wiemy, że Świat popuszcza w domu ... [/FONT] [FONT=Verdana]Jestem też ja, prawny opiekun psa i …. darczyńców – moje konto jest w pierwszym poście, a decyzja należy do Ciebie. Sama będziesz wiedziała najlepiej jak postąpić. Ja i ivette uszanujemy każdą Twoją decyzję niezależnie od tego, co postanowisz.[/FONT] Bardzo sie cieszę z w/w słow i mam głęboka nadzieję, ze wola i decyzje wszystkich pozostałych darczyńców również będzie uszanowana:) Dlatego donosze uprzejmie, ze do skarpetki Swiatusia wpłynęła kwota od ANioła (ciagle jeszcze nie jest to deklaracja stala, ale poki co, naplywa regularnie, za co wielkie dzięki dla Aniołka- 5 zł :):):)Te pieniazki doliczam wiec do wpłat jednorazowych, ktorych kwota na dzien dzisiejszy wynosi 309 zł:):) Wielkie dzieki raz jeszcze wszystkim darczyńcom pamiętajacym o Swiatusiu:):) Quote
xmartix Posted October 12, 2010 Author Posted October 12, 2010 [quote name='gonia66']Bardzo sie cieszę z w/w słow i mam głęboka nadzieję, ze wola i decyzje wszystkich pozostałych darczyńców również będzie uszanowana:) Dlatego donosze uprzejmie, ze do skarpetki Swiatusia wpłynęła kwota od ANioła (ciagle jeszcze nie jest to deklaracja stala, ale poki co, naplywa regularnie, za co wielkie dzięki dla Aniołka- 5 zł :):):)Te pieniazki doliczam wiec do wpłat jednorazowych, ktorych kwota na dzien dzisiejszy wynosi 309 zł:):) Wielkie dzieki raz jeszcze wszystkim darczyńcom pamiętajacym o Swiatusiu:):) [FONT=Verdana][FONT=Times New Roman]Ja też goniu66 się cieszę, że Ty się tak bardzo cieszysz z tego co napisałam, ale chyba źle mnie zrozumiałaś – nie zauważyłaś chyba, że mój post jest skierowany nie do Ciebie, ale do agaty51 , w odpowiedzi na jej post [/FONT][FONT=Times New Roman]:)[/FONT][/FONT] Quote
gonia66 Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 [quote name='xmartix'][FONT=Verdana][FONT=Times New Roman]Ja też goniu66 się cieszę, że Ty się tak bardzo cieszysz z tego co napisałam, ale chyba źle mnie zrozumiałaś – nie zauważyłaś chyba, że mój post jest skierowany nie do Ciebie, ale do agaty51 , w odpowiedzi na jej post [/FONT][FONT=Times New Roman]:)[/FONT][/FONT] Ale ja go wcale nie odnislam do siebie xmartix...teraz Ty żle zoruzmialas:) NApisalam wyraźnie, ze mam nadzieje, ze to, co wyraziłaś w swoim poście o poszanowaniu decyzji, odnosi sie do wszystkich darczyncow na tym watku i z tego sie bardzo, bardzo się ucieszylam:):)Gdyby wszak bylo inaczej i post bylby tylko i wylacznie odpowiedzią do jednej osoby a nie tyczyl sie innych kochanych darczyńcw Swiatusia, byloby mi niezmiernie smutno...:( Noi teraz nie wiem, czy sie smucic czy cieszyc..na wszelki wypadek jednak sie bede cieszyla, bo nie podejrzewam Ciebie o tak okrutnie wybiórcze traktowanie wszystkich dobrych duszków tego watku i jednoczesnie wirtualnych opiekunów (choc nieprawnych) Swiatusia...:):):) Quote
xmartix Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 [quote name='avii']Co kto widzi to zależy od okularów jakie ma na nosie . Albo ich braku. A czytanie ze zrozumieniem to jak widać sztuka . Przynajmniej na dogo . Kazdy rozumie to co chce . A atmosfery nie udało mi sie zepsuć -----ona od dawna już .. "nieswieża ". No i wchodzę wtedy jak wywołuja mnie do "tablicy " :diabloti: Całkowicie się z Tobą zgadzam avii – właśnie o to mi chodziło. To wątek Światusia, a Ty nie wchodzisz tu dla niego, ale tylko po to, żeby mnie atakować. Wchodzisz wtedy, jak Cię wywołują do tablicy? Nie avii , może faktycznie czytaj dokładniej – nikt wcale o Tobie nie pisze – wchodzisz tylko po to, żeby wspierać gonię66. A to jest wątek psa Światusia avii. [quote name='avii'] po prostu jak ktoś nie wie to sie czegoś nowego dowie i tyle Masz rację avii – no cóż, znowu muszę się z Tobą zgodzić :) Dlatego piszę po raz kolejny – jestem do dyspozycji Twojej i Twoich prawników – teraz już wiesz. Quote
gonia66 Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 [quote name='xmartix']Całkowicie się z Tobą zgadzam avii – właśnie o to mi chodziło. To wątek Światusia, a Ty nie wchodzisz tu dla niego, ale tylko po to, żeby mnie atakować. Wchodzisz wtedy, jak Cię wywołują do tablicy? Nie avii , może faktycznie czytaj dokładniej – nikt wcale o Tobie nie pisze – wchodzisz tylko po to, żeby wspierać gonię66. A to jest wątek psa Światusia avii. Masz rację avii – no cóż, znowu muszę się z Tobą zgodzić :) Dlatego piszę po raz kolejny – jestem do dyspozycji Twojej i Twoich prawników – teraz już wiesz.MArta, ja nie potrzebuje żadnego wsparcia i nikogo nie prosze o pomoc...co chwilke zarzucasz komus, ze nie czyta ze zrozumieniem... Przypominasz raz ktorys, ze to watek Swiatusia, więc bądź przykładem jako opiekunka prawna psiaka...zostaw avii w spokoju,jak cos do niej masz- odpowiedz jej na PW a tu na watku moze napisz nam cos ciekawego o Swiatusiu... TAk chyba tu powinno być..a Ty co chwilke wracasz i ruszasz temat"nie na temat", o czym nieustannie przypominasz wszystkim... TO ja teraz przypomne..to watek Swiatusia... Fajnie byloby zobaczyc jakies fotki dziadziusia, przeczytac informacje o jego zdrowku...na to czekamy i mam nadzieje, ze się doczekamy...:) Quote
Recommended Posts