Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czytając to wszystko zastanawiam się gdzie jest pomoc dla Świata? Kogo On obchodzi?

Nikogo z Was. Świata obchodzi tylko ivette u której jest. Ona o Niego dba i pielęgnuje. Dla nas to kolejny przelany przelew siedząc przy komputerze. Każdy zarabia i każdy sam decyduje o swoich pieniądzach. Nikt tu nikogo nie wyrzuca i nikogo nie zmusza. Ale nie umiecie bądź nie chcecie tego doczytać choć zostało to jasno napisane. Przecież zawsze każda deklaracja jest dobrowolna.

Pisanie po raz kolejny tego samego dowodzi tylko, że chcecie się kłócić bo chcecie i chcecie pokazać, że xmartix jest dla Was nikim. A to Ona ma głos decydujący jako opiekun psa. Poprosiła o coś logicznie to argumentując, a Wy na nią naskakujecie. Nieustannie od nowa. To samo spotkało ivette. Co chcecie udowodnić? Że jest zła, głupia nie umie myśleć? Że nie ma racji, nie ma prawa głosu? Chcecie Ją zniszczyć bo ma inne zdanie. Żałosne. xmartix jest sama na tym wątku, a Wy codziennie od rana pastwicie się nad Nią. Matki nad matkami. Polska, dogomania. Można dyskutować o warunkach w jakich ma być pies, o lekarstwach, ale nie o kilku liczbach numeru konta.

Ja wracam do realu i do tych kilku psów, które wziąłem na siebie i którym obiecałem pomoc i znalezienie domu. Potrzebują człowieka takiego jakim jest ivette, xmartix i każdy z nas tutaj mimo różnic w poglądach. Potrzebują, a mnie tam nie ma bo piszę kolejny post w dyskusji, która powinna zakończyć się już dawno.

Jacek Barczak

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szanuję Kochani Was Wszystkich:)

Ze względu na dobro Świata, dla którego tu jesteśmy- ważne by pieniążki trafiały do Ivette,
konto dla mnie obojętne.
Po pierwszej awanturze wpłacałem dalej na konto Goni,

teraz będę wpłacał na konto xmartix moją deklarację 20 zł.

Widzę że nie ma innego wyjścia: nie może być na wątku Światusia modelu: osoba prowadząca i druga osoba odpowiedzialna za finanse.
Bardziej przejrzysty jest oczywiście model gdy osoba prowadząca jest jednocześnie księgową i wtedy wszystko jest w 1 poście, drugie rozwiązanie wymaga dobrej i przyjaznej współpracy, ale co też ważne korygowania pomyłek bez awantur.

DT Światusia jest wyjątkowy, najprościej byłoby wpłacać wprost do Ivette, ale Ivette po nieporozumieniach z Gonią odeszła z wątku Świata i z Dogo (wg mojej ostatniej wiedzy Ivette nie ma konta stąd trudność w przekazywaniu bezpośrednim od nas kasy i trudność w ogarnięciu wpływów - lepiej więc że Światuś dostaje ustaloną kwotę co miesiąc od jednej osoby z wątku)

Chciałbym aby wątek wyglądał teraz tak:
Ivette - powraca i opowiada nam o Światusiu:)
Xmartix - jest księgową i prowadzącą wątek:)
Gonia i My wszyscy dalej pozostajemy na wątku już w spokojnej atmosferze:)

Takie mam marzenie, ale czy się uda- czy dojdzie do porozumienia między Xmartix i Gonią - spróbuję właśnie wpłacać teraz do xmartix i zobaczę co z tego wyjdzie,
jakie będą reakcje, jak to wszystko się ułoży,

i przede wszystkim gdzie tutaj jest dobro Światusia - a nie walka o to kto zbiera kasę.

Pięknie pozdrawiam:)

Posted

[quote name='wojtuś']Szanuję Kochani Was Wszystkich:smile:

Ze względu na dobro Świata, dla którego tu jesteśmy- ważne by pieniążki trafiały do Ivette,
konto dla mnie obojętne.
Po pierwszej awanturze wpłacałem dalej na konto Goni,

teraz będę wpłacał na konto xmartix moją deklarację 20 zł.

Widzę że nie ma innego wyjścia: nie może być na wątku Światusia modelu: osoba prowadząca i druga osoba odpowiedzialna za finanse.
Bardziej przejrzysty jest oczywiście model gdy osoba prowadząca jest jednocześnie księgową i wtedy wszystko jest w 1 poście, drugie rozwiązanie wymaga dobrej i przyjaznej współpracy, ale co też ważne korygowania pomyłek bez awantur.

DT Światusia jest wyjątkowy, najprościej byłoby wpłacać wprost do Ivette, ale Ivette po nieporozumieniach z Gonią odeszła z wątku Świata i z Dogo (wg mojej ostatniej wiedzy Ivette nie ma konta stąd trudność w przekazywaniu bezpośrednim od nas kasy i trudność w ogarnięciu wpływów - lepiej więc że Światuś dostaje ustaloną kwotę co miesiąc od jednej osoby z wątku)

Chciałbym aby wątek wyglądał teraz tak:
Ivette - powraca i opowiada nam o Światusiu:smile:
Xmartix - jest księgową i prowadzącą wątek:smile:
Gonia i My wszyscy dalej pozostajemy na wątku już w spokojnej atmosferze:smile:

Takie mam marzenie, ale czy się uda- czy dojdzie do porozumienia między Xmartix i Gonią - spróbuję właśnie wpłacać teraz do xmartix i zobaczę co z tego wyjdzie,
jakie będą reakcje, jak to wszystko się ułoży,

i przede wszystkim gdzie tutaj jest dobro Światusia - a nie walka o to kto zbiera kasę.

Pięknie pozdrawiam:smile:

Bardzo dziękujemy kochanemu Wujaszkowi Wojtusiowi za wpis i pozdrowienia i oczywiście dziękujemy za wsparcie dla staruszka :loveu:

Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję, ale niestety miałam problemy z kompem :oops:, lecz …................................................

uwaga, uwaga, jeśli mój komp tym razem zadziała, to jutro Światuś zaprasza do obejrzenia swoich fotek ze spaceru :sweetCyb:

Posted

[FONT=arial,helvetica,sans-serif][SIZE=4] Witamy :) :) :)[/FONT]

[FONT=arial,helvetica,sans-serif][/FONT]

[FONT=arial,helvetica,sans-serif] [/FONT]

[FONT=arial,helvetica,sans-serif]
[SIZE=4]Śliczny Światuś ze swoją ukochaną Panią Ivette pozdrawiają swoich Fanów i Sympatyków. Bardzo dziękujemy za wsparcie, maile i ciepłe słowa :)

to ja Świat

taki jestem piękny i zgrabny

może pójdę na wycieczkę?

uwaga, idę do Was

[/FONT]

Posted

[FONT=arial,helvetica,sans-serif][FONT=Times New Roman][SIZE=3]cześć Światusiu, widzę, że dobrze trafiłam :) [/FONT][FONT=Times New Roman] ale fajne fotki! Światunio śliczniutki i słodziutki! [/FONT][FONT=Times New Roman]
[/FONT] [FONT=Times New Roman]Co tam u niego słychać?

tak jak wcześniej obiecałam xmartix ode mnie dla Ciebie Światusiu skromna deklaracja stała 5 zł miesięcznie :)
[/FONT]
[/FONT]

Posted

[quote name='demi'][FONT=arial,helvetica,sans-serif][FONT=Times New Roman][SIZE=3]cześć Światusiu, widzę, że dobrze trafiłam :) [/FONT][FONT=Times New Roman] ale fajne fotki! Światunio śliczniutki i słodziutki! [/FONT][FONT=Times New Roman]
[/FONT] [FONT=Times New Roman]Co tam u niego słychać?

tak jak wcześniej obiecałam xmartix ode mnie dla Ciebie Światusiu skromna deklaracja stała 5 zł miesięcznie :)
[/FONT]
[/FONT]

dziękujemy Demi :loveu: :multi:

Ivette napisała o naszym pupilu:

"Światuś choć stary, głuchy i prawie ślepy jest najwdzięczniejszym stworzeniem jakie znam. Gubi się na prostej drodze, bo słabiutko tylko coś dostrzega prawym oczkiem, ale kiedy poczuje mnie lub kogoś znajomego obok siebie,
to podchodzi do samych nóg i wtula się mocno. Rano jak zauważa, że wstajemy, to zaraz zaczyna szczekać i domagać się pogłaskania na powitanie. Tak samo robi, gdy wracamy do domu.To wspaniały i kochany psiak."

[FONT=Times New Roman]
[/FONT]
Wkrótce Światuś wybiera się do Pana Doktora na wizytę kontrolną i zbadanie serduszka, to będzie coś więcej
wiadomo o jego zdrówku. Poza tym stan zdrowia Dziadziusia bez zmian, jest dokładnie tak jak miesiąc wcześniej
i to jest cudowna wiadomość :multi: Bardzo bym chciała napisać jakieś nowe, pomyślne wiadomości, ale niestety
cioteczki nie ma na to szans. Nie mogę niestety napisać, że Światuś ma mniejsze problemy z nóżkami albo czuje się
zdecydowanie lepiej. I tak już będzie - spokojnie, ze staruszkiem nic się nie dzieje, jest po prostu chory ..... na starość.
Bardzo żle znosił upały - dlatego teraz lekarz go osłucha i będzie wiadomo, czy troszkę słabsza praca serduszka podczas
ostatniej wizyty to był tylko skutek wysokich temperatur. Miejmy nadzieję, że tak.

Posted

Jak zwykle na zdjęciach śliczniutki Światuś wyszedł wspaniale :happy1: Stare psy mają w sobie coś. Starość często jest okropna ale ze Światusiem obchodzi się i tak wyjątkowo łagodnie. Dziękuję serdecznie za zdjęcia i wiadomości o naszym staruszku.

Posted

Melduje radośnie, ze doszła kolejna wpłata dla naszego dziadunia od cioteczki eski- 10 zł:):)
BArdzo dziękuje w imieniu Swiatusia, swoim i oczywiscie w imieniu Jego "zatwardziałych" Fanów:):)

Posted

MAjku- ale Ivette nikt z wątku nie wyganiał:(..Kazała wybierać...nikt wybierać nie chcial...Sama więc odeszla...nikomu tu nie przeszkadzala..i nie jest tak, ze watek dla Niej jest zamkniety...W każdej chwili, gdyby weszla z relacjami -uczestnicy wątku i miłosnicy Swiatusia by sie normalnie ucieszyli...Tu, na wątku nikt nie jest obrazony na Ivette..ale każdy ma wolną wolę...
Dzień dobry Swiatusiu...:):)

Posted

Ze względu na zbyt personalny charakter sprawy informuję, że rezygnuję z moderacji wątku Świata i ingerencji w sprawę z jego finansami. Pośpieszyłem się wcześniej z decyzją, czego żałuję. Poprzednie posty usunąłem aby już nie robić niepotrzebnego zamętu. Jeżeli dalej będą wątpliwości co do wątku proszę się zgłosić do innego moderatora.

Proszę tylko o informację, czy Świat jest do adopcji czy nie.

A od siebie mam tylko nadzieję, że wszystko skończy się pomyślnie...

Posted

Niestety..tzn nie "niestety", bo sie cieszymy z tego..ale Swiatuś nie jest do adopcji- jest na DT dożywotnim,z darmowym kosztem utrzymania ale z kosztami leczenia zapewnionymi ze strony darczyńców.
No to chodź Swiatus w takim razie na spacerek:):)

Posted

[FONT=Arial]Witamy :) :) :)[/FONT]
[FONT=Arial]
[/FONT][FONT=Arial]Śliczny Światuś ze swoją ukochaną Panią Ivette pozdrawiają swoich Fanów i Sympatyków. Bardzo dziękujemy po raz kolejny za wsparcie, maile i ciepłe słowa :)
[/FONT][FONT=Arial]
[/FONT]
[FONT=Arial] Światuś na spacerze - część druga
[/FONT]

[FONT=Arial][SIZE=3]
Jak nie ma upałów Światuś czuje się znacznie lepiej i chętnie chodzi na trochę dłuższe spacery.
Nasz kochany staruszek spaceruje sobie powolutku (bardzo powolutku :lol:) i zwiedza świat.
"Ogląda" wszystko swoim małym noskiem, bo niewiele już widzi.
[/FONT]

[FONT=arial,helvetica,sans-serif]

[FONT=Arial]
idę sobie na spacerek
[/FONT]

trochę uciekłem Ivette :)

to gdzie ja jestem?

[/FONT]

Posted

Światuś, maleńki zwiedzacz wielkiego świata - wygląda świetnie. Lśniąca, zadbana sierść, grubiutki. Gdzie ten biedak ledwie żywy z pierwszych postów wątku.
Dziękujemy za pozdrowienia, nawzajem pozdrawiamy Świata i Jego Panią, która sprawiła, że serca nasze są radosne, gdy oglądamy zdjęcia psiaka- szczęśliwego. bezpiecznego i kochanego.

Posted

[FONT=arial,helvetica,sans-serif]Tak, tak – Światuś jest taki śliczny i zadbany, że żadna cioteczka nie może się oprzeć jego urokowi.
Moja koleżanka poczytała o księciuniu, obejrzała fotki i ....... dała dla Światusia brakującą kwotę deklaracji stałych 110 zł , żeby chłopakowi nie zabrakło na leki :multi::multi::multi:

Pieniążki za wrzesień zostały wysłane do Świata w kwocie 250 zł, rozliczenie w pierwszym poście.

[/FONT]
Stan konta pieska Świata wynosi: (379 zł u goni66) + 205 zł

Posted

[quote name='xmartix'][FONT=arial,helvetica,sans-serif]Tak, tak – Światuś jest taki śliczny i zadbany, że żadna cioteczka nie może się oprzeć jego urokowi.
Moja koleżanka poczytała o księciuniu, obejrzała fotki i ....... dała dla Światusia brakującą kwotę deklaracji stałych 110 zł , żeby chłopakowi nie zabrakło na leki :multi::multi::multi:

Pieniążki za wrzesień zostały wysłane do Świata w kwocie 250 zł, rozliczenie w pierwszym poście.

[/FONT]
Stan konta pieska Świata wynosi: (379 zł u goni66) + 205 zł
OOooooo...super wieści:) Wspaniały gest- podziekowania dla kolezanki:) CZy to jest jednorazowa wpłata, czy deklaracja stała..??
NA szczescie na leki, to dziadziusiowi nigdy jeszcze do tej pory nie zabrakło- i nie było takiej opcji:)
EDIT:
Juz widzę, ze jednorazowa( weszłam na pierwszą)..No, ale i jednorazowa tez jest super:)

Posted

[quote name='Monika z Katowic']Dzień dobry kochany Świateczku!
Masz cieplutkie i wygodne miejsce w moim sercu.:loveu:
Nie mówię więc żegnaj, tylko do widzenia... :loveu:

Goniu66! W razie czego moje dwie wpłaty (25 zł +30 zł) możesz przekierować na inną biedę.

[FONT=Verdana]Moniko, muszę poruszyć ten temat, ponieważ jestem osobą odpowiedzialną za rozliczenia Światusia.
[/FONT] [FONT=Verdana]Muszę więc wiedzieć, jaka jest faktycznie jego sytuacja finansowa.
[/FONT] [FONT=Verdana]Dlatego bardzo Cię proszę o wyjaśnienie, co miałaś na myśli, pisząc do gonii66 „w razie czego”?
[/FONT] [FONT=Verdana]O co chodzi, czego konkretnie ma spodziewać się Światuś?

[/FONT] [FONT=Verdana]Po drugie, dlaczego w sprawie swoich wpłat zwracasz się do gonii66? Na jej konto wpłynęło dla Światusia ponad 2000 zł – na jakiej podstawie uważasz i sama zadecydowałaś, że w kwocie 379 zł, która jest w posiadaniu goni66, z tych ponad 2000 zł jest właśnie Twoje 55 zł , a nie np. wpłaty malibo, czy czerdy? A wpłaty wielu innych osób? Kwota 379 zł wynika z rozliczenia wpłat WSZYSTKICH darczyńców, nie tylko Twoich.[/FONT][FONT=arial,helvetica,sans-serif][FONT=Verdana] Wszystkich Monika, także tych, którzy wspierają Światusia od początku, wpłacali przez wiele miesięcy i nadal chcą wpłacać - obecnie na moje konto.[/FONT][/FONT]
[FONT=Verdana]Piszesz o wycofaniu swoich wpłat dla Świata i przekazaniu ich dla innego psa - Twoje wpłaty są z kwietnia i czerwca, a za te miesiące pieniądze zostały wysłane do DT i wydane na potrzeby psa, więc Światuś jest teraz jakby Twoim dłużnikiem.
[/FONT] [FONT=Verdana]Ponieważ w momencie zgłoszenia na forum prawdopodobnej chęci wycofania swoich wpłat (w razie czego) ja byłam prawnym opiekunem psa i skarbnikiem Światusia, to ja teraz jestem zobowiązana zwrócić Ci te pieniądze.
[SIZE=3]

[/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=3]Ponieważ chcę wiedzieć, jaka jest sytuacja finansowa Światusia i ewentualnie uaktualnić rozliczenie (jestem za to odpowiedzialna), bardzo Cię Moniko proszę, abyś wypowiedziała się na forum jaka jest Twoja ostateczna decyzja – czy pozostawiasz swoje wpłaty dla Światusia, czy mam Ci je zwrócić. Jeśli zadecydujesz o zwrocie, odeślę Ci pieniądze.

[/FONT] [FONT=Verdana]Dobro Światusia jest najważniejsze, psiak musi brać kosztowne leki do końca swoich dni. Nie mogę nagle się dowiedzieć, że nie ma pieniędzy. Nie wyobrażam sobie sytuacji, że „w razie czego”, za tydzień któryś z darczyńców zażąda zwrotu swojej wpłaty ze stycznia , a za dwa tygodnie ktoś inny zechce przekazać na innego pieska swoją wpłatę z lutego.
[SIZE=3]
[/FONT] [FONT=Verdana]Dlatego bardzo proszę darczyńców o podjęcie decyzji i wypowiedzenie się na wątku Światusia co do ewentualnego zwrotu wpłaconych przez nich pieniążków (wpłaty do dnia 9 sierpnia). Bardzo proszę o wpisy tylko tych osób, które chcą , aby zwrócić im [/FONT][FONT=Verdana]wpłacone wcześniej deklaracje – oczywiście koniecznie z podaniem kwoty.
[/FONT] [FONT=Verdana]Jest to konieczne dla wyjaśnienia rzeczywistej sytuacji finansowej Światusia – chcę wszystko rozliczyć do końca miesiąca.

[/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=3]Jeśli okaże się, że Światuś ma jakieś długi wobec swoich darczyńców, będę starała się tej sytuacji zaradzić.

[/FONT]

[FONT=Verdana] Marta Kowalczuk[/FONT]

Posted

Może ja odpowiem, gdyż to do mnie wpływały kwoty o jakich piszesz i ja jestem w ich posiadaniu. Z Cioteczką MOniką i innymi cioteczkami z wątku jestem w stałym kontakcie i nie jestem pewna, czy będzie jeszcze chciała tu wchodzic:(
Na jakiej podstawie Monika, czy kto inny twierdzi, ze to nie Jego kwota zostala "wydana"..??ANo na takiej, ze każda złotówka wpłacona przez darczyńców stałych Swiata- czyli złotówka cioteczki Czerdy czy Malibo -zotawała systematycznie , każdego miesiąca odsyłana dla Swiata- gdyż jak wiemy, od początku brakowało deklaracji stałych..Kwota, ktora obecnie jest zgormadzona na koncie Swiata u mnie- to kwota od darczyńców jednorazowych(ktora była większa, ale zmniejszala się z upływem każdego miesiaca, w ktorym dopełnałam brakującą cześc deklaracji stałych..) plus wpłaty od darczyńców z tego miesiaca ,ktore oczywiście jak kazego miesiąca będzie wpłacona dla Swiata. NIestety na obecną chwile nie mogę napisać dokładnych kwot- jestem w Holandii, a ponieważ wyjechałam na wekend- nie zabierałam ze sobą zeszytu w ktorym mam zapisane dokładne wpływy. Na koniec miesiaca oczywiscie zrobie rozliczenie, tak, jak zapowiadałam.
Teraz, jesli chodzi o Monikę, czy innych jednorazowych darczyńców- jestem w posiadaniu oświadczen niektore są właśnie na wątku- inne mam na PW, w ktorych darczyńcy owi poozostawiają kwotę, jaką wysyłali wcześniej, tylko i wylacznie na moim koncie i dali mi pełnomocnictwo do dysponowania tymi pieniazkami. W pierwszej kolejnosci, tak jak było ustalone od początku, jest to kwota(zawsze byłą) , ktora będzie wypłacana na dopelnianie brakujacych deklaracji (na dzień dzisiejszy jest to kwota 30 zl miesiecznie , poniewaz ja od siebie i innych darczyńców, ktorzy nie wyrazili chęci wpłacania na Twoje konto- do czego maja pełne prawo, będę miała zgodnie z deklaracjami, jakie były złożone od początku- 80 zł deklaracji stałych(wraz ze swoją deklaracja) i te deklaracje bede kazdego miesiaca wysylala dla Swiatusia+ 30 zł brakującej kwoty do 250 zł wykazanych na wątku- ze zgormadzonych pieniazkow od darczyńców jednorazowych. Zapewniałam również, że jesli pojawią się nieprzewidziane wydatki związane ze zdrowiem Dziadziusia- te pieniazki są równiez do dyspozycji, po napisaniu na watku.
Teraz dalej. Nie mam zamiaru ani ja ani zaden darczynca, ktory wpłacał pieniazki dla Swiata- domagać sie zwrotu jakichkolwiek pieniazkow- Swiat nie ma żadnego długu wobec darczyńcow i nigdy nie miał...Jedynie zwrot przez Ciebie, o ktorym pisałaś, wpłaconych przeze mnie pieniązkow dla Swiata(ktore wyślę zaraz po powrocie- czyli 30.08)może spowodować ewentualne "w razie czego", o ktorym pisała Monika..W oświadczeniach, jakie mam jest napisane, ze jeśli okaże się, że te pieniazki dla |Swiatusia nie sa potrzebne- i tylko wtedy- mogę je przekazać innemu psu.
W poniedzialek- po moim powrocie- zrobię rozliczenie na watku i wszystko będzie jasne i przejrzyste.
Z mojej strony to juz wszystko na temat finansow. Mam nadzieje, że wyjaśniłam wszystko i mam tez nadzieję, ze to koniec niejasnosci.
Mozesz dopisać xmatrix na pierwszej stronie- ze z brakujących deklaracji bedzie wpływało 80zł (od darczyncow stałych- jeśli nie chcesz ich dopisywac osobno, ja bede się z nimi rozliczala na PW) plus 30 zł (najmniej) od darczyńców jednorazowych, z kwoty, jaką mam u siebie RAZEM BRAKUJĄCA KWOTA 110 ZŁ B EDZIE WPŁYWAŁA NA KONIEC KAZDEGO MIESIAC, JAK DO TEJ PORY. Bez pieniążków Swiatusia póki co-nie zostawimy:):)

Posted

[quote name='gonia66']Może ja odpowiem, gdyż to do mnie wpływały kwoty o jakich piszesz i ja jestem w ich posiadaniu. Z Cioteczką MOniką i innymi cioteczkami z wątku jestem w stałym kontakcie i nie jestem pewna, czy będzie jeszcze chciała tu wchodzic:(
Na jakiej podstawie Monika, czy kto inny twierdzi, ze to nie Jego kwota zostala "wydana"..??ANo na takiej, ze każda złotówka wpłacona przez darczyńców stałych Swiata- czyli złotówka cioteczki Czerdy czy Malibo -zotawała systematycznie , każdego miesiąca odsyłana dla Swiata- gdyż jak wiemy, od początku brakowało deklaracji stałych..Kwota, ktora obecnie jest zgormadzona na koncie Swiata u mnie- to kwota od darczyńców jednorazowych(ktora była większa, ale zmniejszala się z upływem każdego miesiaca, w ktorym dopełnałam brakującą cześc deklaracji stałych..) plus wpłaty od darczyńców z tego miesiaca ,ktore oczywiście jak kazego miesiąca będzie wpłacona dla Swiata. NIestety na obecną chwile nie mogę napisać dokładnych kwot- jestem w Holandii, a ponieważ wyjechałam na wekend- nie zabierałam ze sobą zeszytu w ktorym mam zapisane dokładne wpływy. Na koniec miesiaca oczywiscie zrobie rozliczenie, tak, jak zapowiadałam.
Teraz, jesli chodzi o Monikę, czy innych jednorazowych darczyńców- jestem w posiadaniu oświadczen niektore są właśnie na wątku- inne mam na PW, w ktorych darczyńcy owi poozostawiają kwotę, jaką wysyłali wcześniej, tylko i wylacznie na moim koncie i dali mi pełnomocnictwo do dysponowania tymi pieniazkami. W pierwszej kolejnosci, tak jak było ustalone od początku, jest to kwota(zawsze byłą) , ktora będzie wypłacana na dopelnianie brakujacych deklaracji (na dzień dzisiejszy jest to kwota 30 zl miesiecznie , poniewaz ja od siebie i innych darczyńców, ktorzy nie wyrazili chęci wpłacania na Twoje konto- do czego maja pełne prawo, będę miała zgodnie z deklaracjami, jakie były złożone od początku- 80 zł deklaracji stałych(wraz ze swoją deklaracja) i te deklaracje bede kazdego miesiaca wysylala dla Swiatusia+ 30 zł brakującej kwoty do 250 zł wykazanych na wątku- ze zgormadzonych pieniazkow od darczyńców jednorazowych. Zapewniałam również, że jesli pojawią się nieprzewidziane wydatki związane ze zdrowiem Dziadziusia- te pieniazki są równiez do dyspozycji, po napisaniu na watku.
Teraz dalej. Nie mam zamiaru ani ja ani zaden darczynca, ktory wpłacał pieniazki dla Swiata- domagać sie zwrotu jakichkolwiek pieniazkow- Swiat nie ma żadnego długu wobec darczyńcow i nigdy nie miał...Jedynie zwrot przez Ciebie, o ktorym pisałaś, wpłaconych przeze mnie pieniązkow dla Swiata(ktore wyślę zaraz po powrocie- czyli 30.08)może spowodować ewentualne "w razie czego", o ktorym pisała Monika..W oświadczeniach, jakie mam jest napisane, ze jeśli okaże się, że te pieniazki dla |Swiatusia nie sa potrzebne- i tylko wtedy- mogę je przekazać innemu psu.
W poniedzialek- po moim powrocie- zrobię rozliczenie na watku i wszystko będzie jasne i przejrzyste.
Z mojej strony to juz wszystko na temat finansow. Mam nadzieje, że wyjaśniłam wszystko i mam tez nadzieję, ze to koniec niejasnosci.
Mozesz dopisać xmatrix na pierwszej stronie- ze z brakujących deklaracji bedzie wpływało 80zł (od darczyncow stałych- jeśli nie chcesz ich dopisywac osobno, ja bede się z nimi rozliczala na PW) plus 30 zł (najmniej) od darczyńców jednorazowych, z kwoty, jaką mam u siebie RAZEM BRAKUJĄCA KWOTA 110 ZŁ B EDZIE WPŁYWAŁA NA KONIEC KAZDEGO MIESIAC, JAK DO TEJ PORY. Bez pieniążków Swiatusia póki co-nie zostawimy:):)

ciekawe gonia66 co jeszcze wymyślisz, do czego się posuniesz, żeby nie oddać pieniędzy Światusiowi....

Posted

[quote name='xmartix']ciekawe gonia66 co jeszcze wymyślisz, do czego się posuniesz, żeby nie oddać pieniędzy Światusiowi....
Do niczego się nie posunę i nie posuałam. Decyzja darczyńców jest dobrowolna i samoistna- jak widzisz z roznych przyczyn.
Te pieniazki sa póki- co Swiatusia i poki co- sa dla niego. Bede je wyplacala tak,i tylko tak, jaz zycza sobie tego darczyncy (ja rowniez nim jestem). czy Swiatus je dostanie- czy nie- zalezy tylko od Ciebie. Jesli przyjmiesz je na takich warunkach, na jakich proponujemy- to jak najbardziej Swiatus je dostanie. Jesli je odeślesz- wowczas bedzie to swiadczylo, ze Swiatus nie potrzebuje naszych pieniazkow, a jesli nie potrzebuje- będzie to własnie "w razie czego" o ktorym pisała Monika i nie tylko Ona.
NO..to chyba tyle i aż tyle..
Swiatusia miziam cieplutko...:)

Posted

To, co się tu dzieje, to jakaś farsa.
Proszę Ivette o wypowiedź. Proszę, by tu weszła i się wypowiedziała chociażby jednym słowem.
Proszę, by zadecydowała, gdzie mają wpływać pieniądze, bo tak być nie może.
Nikt nie ma pawa obrażać darczyńców, bo pies zostanie BEZ wsparcia.