Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 589
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Taka adopcja przez przypadek. Państwo przyjechali po inną sunię, ale po rozmowie z nimi okazało sie że niestety tamta do nich nie pasuje. Tamta suńka i jej reakcja na ich suńkę przeraziła ich bardzo. Ludzie gołębiego serca, tacy do rozpieszczania. No i pokazałam im Pixi. Głupol mały nie chciała do nich wyjść, ale ich wyprosiłam za drzwi, do mnie wyszla a jak juz była na smyczy i wyszłyśmy na zewnątrz to Pani jak ją zobaczyła uderzyła w płacz. Bo ona nie chodziła tylko pełzała ze strachu. Po chwili jednak podeszła do Pani i sie przytuliła. No i w tym momencie była ich.:lol: Prosiłam tylko żeby jej pilnowali jak oka w głowie, bo to wypłoszek jakich mało.

Posted

Tak od Mani. Ale Pixi stworzona dla nich. No i przy ich suńce będzie się czuła pewniej, bo tak było jak siedziała z jamnisią. Zakumplowały sie dziewczynki od razu. A Pixi to nawet dzisiaj z rozpędu kota wycałowała:evil_lol:

Posted

shanti napisał(a):
Taka adopcja przez przypadek. Państwo przyjechali po inną sunię, ale po rozmowie z nimi okazało sie że niestety tamta do nich nie pasuje. Tamta suńka i jej reakcja na ich suńkę przeraziła ich bardzo. Ludzie gołębiego serca, tacy do rozpieszczania. No i pokazałam im Pixi. Głupol mały nie chciała do nich wyjść, ale ich wyprosiłam za drzwi, do mnie wyszla a jak juz była na smyczy i wyszłyśmy na zewnątrz to Pani jak ją zobaczyła uderzyła w płacz. Bo ona nie chodziła tylko pełzała ze strachu. Po chwili jednak podeszła do Pani i sie przytuliła. No i w tym momencie była ich.:lol: Prosiłam tylko żeby jej pilnowali jak oka w głowie, bo to wypłoszek jakich mało.

Też mi się płakać zachciało ze szczęścia, widzisz Pixi maluszku słodki, miało być dobrze i jest dobrze!
A co z jej sterylką?
Ewa

Posted

No właśnie Państwo nie chcieli słyszeć o pieniądzach. Zrobią to na własny koszt. Umowa adopcyjna przewiduje sterylkę.
A ja mam w schronie jamnisię z guzami sutków i nie mam kasy na jej leczenie. :-(Kochana przylepeczka. Przerażona schronem, wyje bez ustanku. :-(Schron zapewnia tylko leczenie podstawowe. Zastanówcie się, czy nie można by było te pieniążki na to przeznaczyć? Ale to Wasza darczyńców decyzja.
Wieczorem bedą zdjęcia

Posted

O Matko:-o, dopiero weszłam na wątek bo dostęp do komputera mam tylko w pracy. Zaraz z radości biuro rozniosę:multi: ,nawet nie wiecie jak się cieszę, że Pixi już w domku. Rano się rozwyłam jak spojrzałam na termometr i zobaczyłam -15, bo od razu pomyślałam o Pixi, że tam marznie. Mój TZ to już na mnie patrzy jak na wariatkę. Szczęścia Pixuniu w nowym domku.
A z pieniędzmi które przesłałam zróbcie co wam się tylko podoba, wy wiecie najlepiej komu się przydadzą;).

Posted

shanti napisał(a):
Do Katowic, do domku z ogródkiem i inna małą łagodną sunią. Państwo wspaniali. Pani płakała jak ją zobaczyła.

to ta sama pani, co o nia pytała?
Bardzo się cieszę, że juz w ciepełku :)
a kolejna czeka w schronisku, tak?

Posted

To zart prawda,porozmawiajcie z Pania przeciesz tak nie mozna no nie,moze da sie ubłagac.Wytłumaczyc sama nie wiem.Jesli nic sie nie da zrobic to trzeba jej szukc dt,:placz::placz::placz::placz::placz:

Posted

Dziewczyny naprawdę, to nie możliwe, jak tak można dać psiakowi nadzieję i go oddać:placz:
Może jeszcze ta Pani zmieni zdanie. Ale już definitywnie podjęli decyzję, że chcą ją zwrócić?

Posted

Caly czas o tym mysle. Rozmawialam tylko z panem. Pani przewija sie gdzies w tle. Wlasnie mialam dzwonic z pytaniem jak minela noc. Pan mnie ubiegl, opisal co sie dzialo.Dzialo sie tylko tyle, ze Pixi chciala sie przytulac do pani, a na pana troche szczekala. Zamkneli ja w kuchni, to ona piszczala, a ich wlasny pies szczekal. Tlumacze, ze to pierwsza noc, pierwsze godziny. Trzeba dac psinie szanse, itp. Stwierdzil, ze wie ze nie jest w porzadku, ale jednak po pracy odwiezie Pixi. Cala nadzieja, ze podczas jego nieobecnosci psiny sie dogadaja.A pani wyrazi swoje zdanie.