Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

i kto to wymyślił jakieś śniegi ?jakieś zimy? przecież łapunie marzną i wooogóóle zzzzzzzzimno

jak się czuje teraz nasza zimowa pięknisia????:lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

W czwartek zdjęliśmy szwy z brzuszka. Ładnie sie goi, nic się nie paprze.
Łobuzica zmienia tylko w nocy łóżka, zasypia u Agi, my się z nią budzimy, ale rankiem psica biegnie znów do Agnieszki wylizać ją i wycałowac. Tak się śmiesznie wciera w twarz szyją i boczkiem, piszczac przy tym i śpiewając. Wogóle jak się z czegoś cieszy, biegnie do kota, albo świnki i chomika, i im opowiada, śpiewa, przytupuje! Toż to jednoosobowy zespół "Kurpie i Podlasie" albo i Mazowsze na żywo!

Posted

..........(od tygodnia nie ma już bokserki, wróciła do Warszawy, z ferii zimowych).....

:eviltong: :eviltong:
cosik widzę że miejsce się zwolniło?????????
znaczy wolny wakat ;) ;) ;) ;)

Posted

to tę kotkę Pelasia zmusza do radość z powodu przyjścia pańci do domu

.bo jak ma taką niezadowoloną minkę na widok Pańci to nic dziwnego ,że nauka się należy!
Cudna jest Pelasia:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:

Posted

No w sumie łóżeczek ci u nas dostatek, ale jakoś to moje przeludnione, nawet kot nie sie już jak zmieścić! Chodzi po nocy i miauczy, bo go psy nie chca wpuścić pod kołdrę :cool3:

Posted

Czy Pelasia wędrując po Polsce nie zostawiła gdzieś swojej bliżniaczki,zguba znalazła się !!! DO odebrania! Wyślemy expresem!
Malagos łóżeczka są baardzo rozciągliwe.:lol:

Posted

Nie było nas w domu kilka godzin. Po przyjściu moje "dziewczęta" jak aniołeczki, grzeczne, uśmiechniete....ale od kociej kuwetki do przedpokoju rozsypany żwirek :cool1: Widać , kocia produkcja nie zmarnowała sie ,ale została przetworzona powtórnie (taki domowy recykling :cool3: ). Jak tylko zapytałam, która to zrobiła, Dalia schowała sie pod łóżko. Ale potem poprawiałam podusię Pelasi, a tam...schowane na czarną godzinę kocie gówniuszko. Widać, ze jamnik we wszystkim dostosował sie do koleżanek :cool3: A potem do lizania twarzy pierwszy!

• 2 weeks later...
Posted

Kiwi, tak mówisz? :roll:
ale aparat foto mam do de, a tu trzeba by zrobić nowe zdjęcia tej kluski :cool3:
Pomyślę, pomyślę :eviltong:

Posted

Aparat niestety sam się nie zreperował:roll:
A u nas na wsi dziś wiosennie! Wprawdzie nie ma słońca, ale pachnie już wiosną i wróble ćwierkają na potegę. Pelasia chodziła sobie po ogródku dobre 15 minut, zagladała ciekawie pod taras, bo śnieg się stopił i odkrył wiele norek myszek.
A jamniczki to chyba lubią norki, myszki, kopanie?:cool3:

Może szpadelek w tym roku nie będzie nam potrzebny.........

Posted

A co nowego u naszej zimowej Jamnisi??:lol: :lol: :lol:
Zjęć nie ma :mad:
Opowieścinie ma:mad:
I ogólne jakieś zaniedbanie Jmnisiomanek:mad:
A jamnisieciotki czekają:mad: i czekają,i:mad: czekają:mad:
Jmnikomanki chiba trzeba będzie na te KURPIE sie wybrać z ekspedycją!!!:loveu: :loveu: :loveu:

Posted

No to Kurpie czekają na tę ekspedycję! :cool3:
Jamnika się upierze, ratlerczykowi zawiąże się kokardę, koty wyszczotkuje, piwa kozicowego (kurpiowskie piwo z kozicki, czyli jałowca) nawarzy, chleba ze smalcem nakroi - imprezka gotowa! Nawet kapelę ludową mamy w naszej wsi, pod przewodnictwem mego TŻ (warszawiaka:cool3: )
a co!!

Posted

czujemy się z Pirusiem zaproszeni na tzw wkręta:evil_lol: malagos, Amisia..hm;) mnie tam nie może zabraknąć:placz: a Pirusia oczywiście domyję, doszczotkuję a nawet odchudzę aby miał branie u Pelasi:evil_lol: