Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak zwykle, ze łzami w oczach, podczytuję wątek Pelasi i wspominam mojego Lorda:-( Już niedługo, 25 lutego minie 4 lata, jak pokonała go choroba:placz: a ja ciągle go wspominam:-( Mam cudownego, kochanego Filusia ale Lord , na zawsze ,został w moim sercu i w pamięci.

• 1 month later...
  • 3 months later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...
Posted

[FONT=comic sans ms][SIZE=6]
Kochani Przyjaciele - pamięć o Was pozostała w nas na zawsze!!!

Pelasiu

• [SIZE=4]biegaj szczęśliwa za Tęczowym Mostem... czekaj TAM na nas...
    do zobaczenia Kochana!!!
    [/FONT]

Posted

Psi adventus

Istnieje chyba dla psich dusz
    po życiu psim i niebo psie,
    wiedzie je tam psi Anioł Stróż
    na smyczy z gwiazd. Kto wie...

Poczłapią ze spuszczonym łbem
    pod psiego nieba bramę,
    zawyją: "Byłem do-o-brym psem !"
    i w psi uderzą lament.
    Zlituje się psi Święty Piotr,
    uchyli na wpół wrota:
    "Wnijdźcie! Rasowy najpierw miot,
    a potem psia hołota.

Kagańców ni psich innych pęt
    na kark wam nie założę;
    wiem, ze czujecie do nich wstręt.
    Ściągnijcie też obroże.
    Służyły wam w żywotach psich
    na ziemskim psim padole.
    Tu niebo psie! Zrobimy z nich
    nad łbami aureolę."

Rozłoży się na wyrkach z chmur
    czereda psów zziajana,
    czekając w męce psiego snu
    jak wpierw: na Przyjście Pana.

autor: Tadeusz B. Dobrzyński

Posted

To, ze Pelasia była z nami ma też dodatkowy aspekt - to był pies nasze córki Agnieszki, wtedy 10-letniej dziewczynki, tak jak chciała. To ważne dla dziecka powiedzieć "mam swojego psa", choć zawsze w domu jest kilka innych, "wspólnych". Oczywiscie i Pelasia była ukochaną sunia wszystkich domowników, ale Aga wtedy i teraz mówi "moja jamniczka Pelasia", czego nie powie np. o ratlerce Nusi.

Posted

Każdy miał takiego "swojego" psa. Chociaż, jak się tak zastanowić, to ja jednak miałam... kilka...
    Fajnie, że Aga ma takie piękne, jamnicze wspomnienie z dzieciństwa. To taki... pozytywny bagaż na dorosłe życie.

• 2 months later...
    • 7 months later...
    • 3 weeks later...
    Posted

malagos napisał(a):
    Maj się kończy, mija kolejny rok bez Pelasi. Bez jamnika.

Moze to Pelasia sprawiła?.....że to małe chude zwierzątko spało pod ławką koło nieczynnej zlewni mleka, i ze Tomek tam akurat zajrzał, i że ją widział rano, jak szła wiejską drogą...

http://www.dogomania.pl/forum/threads/257112-By%C5%82a-kiedy%C5%9B-Zimowa-a-teraz-jest-Jesienna-Jamniczka-cudne-znalezi%C4%85tko

Serce krzyczy "zatrzymamy ją, jest cudna i kochana", rozum mówi "oddamy, bo nasz dt nie będzie już dt..."

Posted

malagos napisał(a):
    Moze to Pelasia sprawiła?.....że to małe chude zwierzątko spało pod ławką koło nieczynnej zlewni mleka, i ze Tomek tam akurat zajrzał, i że ją widział rano, jak szła wiejską drogą...

http://www.dogomania.pl/forum/threads/257112-Była-kiedyś-Zimowa-a-teraz-jest-Jesienna-Jamniczka-cudne-znaleziątko

Serce krzyczy "zatrzymamy ją, jest cudna i kochana", rozum mówi "oddamy, bo nasz dt nie będzie już dt..."

Jestem już u Figuni... ślicznotka z Niej:loveu:
    I ja, podobnie jak Ty Małgoniu jestem pewna, że to "sprawka" Pelasi - zresztą napisałam o tym u Figuni:)
    Małgoś, posłuchajcie głosu serca... ja myślę, że Figunia jest Wam przeznaczona... po prostu...

Tak, jak kiedyś Pelasia, tak teraz Figunia - nie na darmo taaaki zbieg okoliczności, nieprawdaż?

Posted

Małgoś, u mnie też 5 psiaków, choć w założeniu maiła być dwójka... czyli Korunia i Nerunio...
    A potem przyjechał na DT Maxiunio a potem ktoś z okolic Tarnowa dał ogłoszenie, że odda jamnisię - wzięłam na DT - została...
    A potem był telefon,że na parkingu przy Biedronce ktoś wyrzucił psiaka i biega zagubiony... pojechałam, wzięłam... i tak Gaja niby labka jest z nami już 13 miesięcy...
    No, i mamy jeszcze od 6lat kiciunia - "pamiątka znad morza" maleństwo przywiązane do drzewa, uwolnione przez nas...
    Dajemy radę, a co najważniejsze Oni wszyscy się kochają i bardzo, bardzo lubią!!!