Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

naprawdę to jest okropne , ze wiele wspaniałych psów gnije w schronie, a jeszcze gorsze jak umierają od strzykawki lub zagryzione, nie wiadomo za które się brać :(. Mam nadzieję, ze takim cudo opisem znajdzie się domek i nie ugrzężnie psiak w DT.

• Replies 140
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bo ten kto nie miał psa tej rasy nigdy nie zrozumie jakie wyżły to mądre, wrażliwe i piękne psy. Jako rasa myśliwska jest psem chętnym do nauki, chętnym do pracy z człowiekiem, komunikatywnym, a jak cieszy oczy pies okładajacy pole, idący dolnym albo górnym wiatrem po łace wsród traw, ten ruch, wdzięk- czysta harmonia!

Posted

Wiadomość z DT: Byliśmy na spacerze na łąkach. Niestety na razie nie ma mowy żeby Taro sobie biegał swobodnie więc bylismy na 10-metrowej smyczy, on leci przed siebie zachwycony zapachami. Leci górnym wiatrem, a moje jamniki dołem, fajna drużyna :)
Nie chodzi zbyt sprężyście, wg mnie nie ma po prostu masy mięśniowej i to jest na spacerkach do nadrobienia,

Wg mnie nie był uczony tropienia, nie chodzi zakosami tylko leci przed siebie i wpada w krzaki, z 10 razy się wyplątywalismy.
O SIAD na spacerze możesz zapomnieć, jeszcze praca przed nami :) No ale u nas są bobry, więc mnóóóóstwo podniet.

PO zrobieniu jednej jedynej fotki padły baterie w aparacie, więc coś tam cyknęłam komórką, ale nie za dobrze wyszło... no i dzisiaj jest strasznie ciemno na podwórku."

Posted

tanitka napisał(a):
bo ten kto nie miał psa tej rasy nigdy nie zrozumie jakie wyżły to mądre, wrażliwe i piękne psy. Jako rasa myśliwska jest psem chętnym do nauki, chętnym do pracy z człowiekiem, komunikatywnym, a jak cieszy oczy pies okładajacy pole, idący dolnym albo górnym wiatrem po łace wsród traw, ten ruch, wdzięk- czysta harmonia!

Eh, wyżły...

Las, rzeka, bobry - może zakręcić się w nosie ze szczęścia!

Posted

Zgrabniutki pienio :loveu:. Jak porośnie sierstką, będzie z niego istne cudo!

[quote name='GoskaGoska']cudownie widziec pieska na normalnym spacerze, jak one siedzą w tych klatkach to serce pęka :(, ale dla niego to przeszłość
Teraz tylko kastracja, dobry, kochający domek i przyszłość będzie super...

Posted

i jest kolejny NEWS Taro ma tatuaż hodowlany, ostatnia litera jest nieczytelna może to być R albo K a więc albo wrocławski albo łodzki. Dowiemy sie chociaż jak sie nazywa i ile ma latek i z jakiej hodowli pochodzi, a może właściciela odnajdziemy? ;)

Posted

pytanie tylko czy chcemy wlasciciela znalesc , pies byl ponad miesiac w schronie, a nikt o niego nie pytal - wiec jeśli właściciel okazał by się z Wrocławia- to chyba nie ma co z nim nawiązywać kontaktu,jesli się go pozbył, bo zaczął łysieć.
Ale ciekawe ile ma latek i prawdziwe imię

Posted

Może Jego opiekun nie chce Go szukać. Skoro to pies myśliwski to Jego opiekun mógł należeć do ściśle określonej grupy ludzi. A na przykład myśliwi raczej nie rozstaja się ze swoimi psami. Chyba że to człowiek bez serca i Go wymienił. Żal mu było i zostawił psa.