GoskaGoska Posted December 2, 2009 Author Posted December 2, 2009 naprawdę to jest okropne , ze wiele wspaniałych psów gnije w schronie, a jeszcze gorsze jak umierają od strzykawki lub zagryzione, nie wiadomo za które się brać :(. Mam nadzieję, ze takim cudo opisem znajdzie się domek i nie ugrzężnie psiak w DT. Quote
GoskaGoska Posted December 2, 2009 Author Posted December 2, 2009 zaksięgowało się od Tanitka 100zł zapisuję w 1 poście- dziękujemy Quote
xmartix Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 jakie ma ogłoszenia Taro? i czy będą zdjęcia z dt? Quote
tanitka Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Taro jeszcze nie ma ogłoszeń bo czekamy, aż zacznie poprawiać się stan skóry, nikt łysawego psa nie weźmie :(. Zdjęcia mamy obiecane. Quote
xmartix Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 ok, to czekam na "sygnał" z ogłoszeniami :) Quote
tanitka Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 dzisiaj po dwóch próbach komendy SIAD, Taro już piękne wykonuje polecenie. Czy sie nauczył, czy tylko sobie przypomniał? Jest bardzo madrym psem. Quote
GoskaGoska Posted December 3, 2009 Author Posted December 3, 2009 widzę Tanitka, ze zapadł Ci w serce psiaczek :) Quote
tanitka Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 bo ten kto nie miał psa tej rasy nigdy nie zrozumie jakie wyżły to mądre, wrażliwe i piękne psy. Jako rasa myśliwska jest psem chętnym do nauki, chętnym do pracy z człowiekiem, komunikatywnym, a jak cieszy oczy pies okładajacy pole, idący dolnym albo górnym wiatrem po łace wsród traw, ten ruch, wdzięk- czysta harmonia! Quote
GoskaGoska Posted December 5, 2009 Author Posted December 5, 2009 no jeszcze troszkę psiak skończy leki Quote
tanitka Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 Wiadomość z DT: Byliśmy na spacerze na łąkach. Niestety na razie nie ma mowy żeby Taro sobie biegał swobodnie więc bylismy na 10-metrowej smyczy, on leci przed siebie zachwycony zapachami. Leci górnym wiatrem, a moje jamniki dołem, fajna drużyna :) Nie chodzi zbyt sprężyście, wg mnie nie ma po prostu masy mięśniowej i to jest na spacerkach do nadrobienia, Wg mnie nie był uczony tropienia, nie chodzi zakosami tylko leci przed siebie i wpada w krzaki, z 10 razy się wyplątywalismy. O SIAD na spacerze możesz zapomnieć, jeszcze praca przed nami :) No ale u nas są bobry, więc mnóóóóstwo podniet. PO zrobieniu jednej jedynej fotki padły baterie w aparacie, więc coś tam cyknęłam komórką, ale nie za dobrze wyszło... no i dzisiaj jest strasznie ciemno na podwórku." Quote
tanitka Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 ale w istocie nie jest najlepszej jakości :) Quote
agata51 Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 tanitka napisał(a):bo ten kto nie miał psa tej rasy nigdy nie zrozumie jakie wyżły to mądre, wrażliwe i piękne psy. Jako rasa myśliwska jest psem chętnym do nauki, chętnym do pracy z człowiekiem, komunikatywnym, a jak cieszy oczy pies okładajacy pole, idący dolnym albo górnym wiatrem po łace wsród traw, ten ruch, wdzięk- czysta harmonia! Eh, wyżły... Las, rzeka, bobry - może zakręcić się w nosie ze szczęścia! Quote
GoskaGoska Posted December 6, 2009 Author Posted December 6, 2009 cudownie widziec pieska na normalnym spacerze, jak one siedzą w tych klatkach to serce pęka :(, ale dla niego to przeszłość Quote
zula131 Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Zgrabniutki pienio :loveu:. Jak porośnie sierstką, będzie z niego istne cudo! [quote name='GoskaGoska']cudownie widziec pieska na normalnym spacerze, jak one siedzą w tych klatkach to serce pęka :(, ale dla niego to przeszłość Teraz tylko kastracja, dobry, kochający domek i przyszłość będzie super... Quote
tanitka Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 i jest kolejny NEWS Taro ma tatuaż hodowlany, ostatnia litera jest nieczytelna może to być R albo K a więc albo wrocławski albo łodzki. Dowiemy sie chociaż jak sie nazywa i ile ma latek i z jakiej hodowli pochodzi, a może właściciela odnajdziemy? ;) Quote
GoskaGoska Posted December 6, 2009 Author Posted December 6, 2009 pytanie tylko czy chcemy wlasciciela znalesc , pies byl ponad miesiac w schronie, a nikt o niego nie pytal - wiec jeśli właściciel okazał by się z Wrocławia- to chyba nie ma co z nim nawiązywać kontaktu,jesli się go pozbył, bo zaczął łysieć. Ale ciekawe ile ma latek i prawdziwe imię Quote
sacred PIRANHA Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 o nie...on jest taki podobny do mojego Tima:-( mój psiak ma juz 10 lat i zęby ma bialutkie a ludzie na oko dają mu góra 5 lat, więc szukajcie tego tatuażu bo wiek jest zagadką:-) jesteście pewni, że to zmiany hormonalne? Quote
Panca Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 no ciekawe bardzo co sie okaze po tatuazu...cala prawda o wlascicielu ?!!a moze jednak ktos go szuka tylko nieudolnie Quote
zula131 Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Przynajmniej jakaś część jego losów wyjdzie na jaw... Quote
Cajus JB Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Może Jego opiekun nie chce Go szukać. Skoro to pies myśliwski to Jego opiekun mógł należeć do ściśle określonej grupy ludzi. A na przykład myśliwi raczej nie rozstaja się ze swoimi psami. Chyba że to człowiek bez serca i Go wymienił. Żal mu było i zostawił psa. Quote
zula131 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 Taro nie zna podstawowych komend - dopiero się uczy... Chyba więc nie należał do ściśle określonej grupy ludzi... Quote
Recommended Posts