Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szarotka napisał(a):
Wiem, ze tego nie zrobisz, ale trzeba brac pod uwage, ze moze nie znalezc domu tak od razu, mimo, ze powinien, mlody, maly i mily czyli 3 x M :):)

Trza będzie stanąc gdzies przy drodze :) jak coś moge kogoś ze sobą zabrac koóra z ciotek chetna ???

• Replies 306
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

marlenka napisał(a):
Trza będzie stanąc gdzies przy drodze :) jak coś moge kogoś ze sobą zabrac koóra z ciotek chetna ???

Ja już jestem za stara.....................:eviltong:

Posted

mtf zalesie napisał(a):
jak chcesz mam tel.do marzenus moge ci dac jesli nadal szuka malego psa bo ona nie codziennie ma dostep do internetu

Ok to prosze tez do Ciebie bo mi Nugatek telefon utopił i wszystkie numery mi znikły , tylko kartę udało mi sie uratować .

Posted

sonikowa napisał(a):
Marlenko, na ile dni jeszcze małemu starczy kasy?

Karmelkowi starczy kasy do 19 grudnia -jeszcze selegena się nie odezwała może dorzuci obiecane pieniążki .

Posted

Karmelkowi starczy kasy do 19 grudnia -jeszcze selegena się nie odezwała może dorzuci obiecane pieniążki .

Dorzuci, oczywiście że dorzuci. Tylko poproszę numer konta bo mi chyba wcięło. Pisałam już 2 razy PW do marlenki, ale wygląda na to że nie dostała :(

Posted

[quote name='Szarotka']To Karmel i tak ma wiecej czasu niz ten piesek http://www.dogomania.pl/threads/174770-Podhalan-ma-tydzien-czasu-potem-schron-sytuajca-podbramkowa , i oczywiscie maly mlody piesek ma zawsze duze szanse na adopcje.

Tak się tylko mówi ze mały młody piesek ma większe szanse na adopcje , ale tak czasami jest że zwykłe " burki " ( przepraszam psiaki ) idą do domów a te ładne , siedza w schroniskach albo hotelech . Nie chcę nikogo drażnić ale ja nie rozumiem tych ludzi urodziło sie dziecko i ma alergię , to do schroniska psa dają , a moze by mu znaleźli jakies miejsce u znajomych żeby go przetrzymac a nie od razu schronisko , ech ja nie wiem mi się czasami wydaję ze alergia jest bardzo częsta wymówką na oddanie psa bo się dla niego nie ma czasu , widze coraz więcej pgłoszeń " urodziłam dziecko , które ma alergie na psa i musze go oddać " a ciekawe czy rodzice dziecka robili badania alergologiczne . Bo nawet jeśli dziecko ma alergię to lekarz pyta o zwierzęta - jeśli są w domu to bez badań stwierdza alergię . Jak idziemy z kaszlem to pyta czy palimy - jak tam to zalecenie" rzuć palenia" bez zadnych badań . A znam mnóstwo ludzi którzy oddają psa bo im się dziecko urodziło .

Posted

Mój synek ma alergię na kilka rzeczy, astmę oskrzelową, jego alergolog wie, że mamy psy - w tym tak kudłatego jak niuf - i nigdy nie mowiła, że mamy je oddać.Powiedizała tylko, żeby już innych zwierzaków nie brac - zwlaszcza gryzoni i papug. Znajoma ma wszystkie dzieci z alergią i mówi, że czas kiedy nie bylo psa a teraz jak jest jest bez różnicy, to dlaczego miałaby psa nie mieć? Oczywiśice, zależy jaka alergia, ale rzcezywiście decyzje czasem podejmoane sa .. pochopnie.

Posted

Pies byl u ludzi 8 lat, oni mieszkaja w bloku, gdzie psa nie da sie odizolowac. Dziecko ma pol roku, i matka wyprowadzila sie do tesciow na tydzien, zeby pies mial jeszcze tydzien czasu do znalezienia domu. Dziecko sie dusi, krztusi i kaszle, a jest za male, zeby mu podawac cos antyalergicznego. To jest to co wiem.
Kobieta jest przybita, ale szukala wszedzie i nic nie znalazla. Ja sie Jej staram pomoc i prosze o to samo. Pies ma malo czasu.
Karmelek ma hotel do 19 grudnia.

Posted

Selenga napisał(a):
HELP!
Czy ktoś mi może na PW wysłać numer konta do wpłaty dla Karmelka?

Jeśli Marlenka sie nie odezwie, to można wpłacić na konto Jamora (nr podany w pierwszym poscie jego wątku).

Posted

anawa napisał(a):
Jeśli Marlenka sie nie odezwie, to można wpłacić na konto Jamora (nr podany w pierwszym poscie jego wątku).

jedna osoba niech trzyma ksiegowosc, nie wpłacać jednostkowo .