Jump to content
Dogomania

LALKA katowana sunia, nieziemsko przerażona ...... MA DOM :) :) :)

Recommended Posts

Posted

LALKA bo tak ją nazwaliśmy jest sunią przerażona do granic możliwości, na jej widok serce pęka
Kuli się na sam odgłos zbliżającego się człowieka, załatwia się wtedy ze strachu pod siebie
panicznie boi się człowieka
panicznie boi się innych zwierząt
panicznie boi się nowych pomieszczeń
panicznie boi się podwórka
boi się własnego cienia

w jej sprawie zadzwonił do mnie kierownik schroniska, rzadko, bardzo rzadko się to zdarza ale tym razem prosił nas o pomoc dla niej, abyśmy ją zabrały gdziekolwiek gdzie miałaby szanse normalnie żyć
i zabrałyśmy......wbrew wszystkim przeciwnością wzięłyśmy kolejnego psiaka na swoje barki, ulokowałyśmy ją w hoteliku ze szkoleniowcem.....ale hotelik mamy opłacony tylko na dwa tygodnie, nie mam już pomysłu skąd wziąć na resztę......błagam pomóżcie suni ......

Lalka ma ok 1.5 roku, fizycznie jest zdrowa ale psychike ma w katastrofajnym stanie.....na milion procent była katowana

LALKOWE ROZLICZENIA

+ 30 ZŁ OBRACZUS87:loveu:
+ 20 ZŁ JOANNA R.:loveu:
+ 50 ZŁ DOROTA K.:loveu:
+ 50 ZŁ MAEVEL:loveu:
+ 230,75 PODAREK OD BETHOWENA:multi:- połowa jego spadku
...........................
RAZEM: 380, 75 ZŁ
- 365 hotelik za grudzień, dostałyśmy jednorazowa ulgę 25 zł:lol:
+ 25 zł obarczus87:loveu:
..................................
razem: 41 zł
+ 150 zł sprzedaż opon od sponsora
+ 10 zł spadek po bethowenie
+ 117 zł Lolka
- 318 zl wplata częsci na hotelik za styczeń (brakuje 82 zł)
...............................................
+ 20 zł Sylwia S
+ 50 zł DorotaK
+ 12 zł Lolka
...................
RAZEM: 82 zł (jutro tj 05.012 wpłacam tą brakującą kwotę za styczeń hotelowania)
- 82 zł
............................
razem ; O zł

+ 10 zł Obarczus87:loveu:
+ 147 zł (pozostała cześć bazarkowa po odliczeniu 120 zł na Semira i dopłaty tej brakującej kwoty do stycznia za jego hotel)

..............................
razem : 157 zł

+ 243 zł Lolka
- 400 zł hotel luty
..................
stan 0 zł

+ 15 zł Obraczus87
+ 80 zł Maevel
+ 20 zł Małgorzata K. "od niusia"

.........................................................
RAZEM : 115 zł

+ 103 Livka :)
+ 182 zł Lolka - sprzedaż poza bazarkowa

razem: 400 zł

- 400 zł hotel marzec
+ 15 zł Obraczus87
razem: 15 zł

+ 385 zł skarpeta dłużyńska
- 400 zł hotel kwiecień
............................
RAZEM : 0 ZŁ

+ 30 zł NiusiaIJa od cioci Grażyny
+ 96 zł Livka
+ 82 zł NiusiaiJa
..............................
...............
RAZEM: 208 zł

+ 192 zł dłużyńska skarpeta
- 400 zł hotel za maj
................................................
RAZM : 0 zł

+ 40 zł PLICHA :loveu:
+ 285 zł dłuzyńska skarpeta

- 325 hotel czerwiec
...............................
RAZEM : 0 zł

LALKOWE BAZAROS

[SIZE=2]http://www.dogomania.pl/threads/183359-Letnie-bluzki-od-S-do-L-dla-Lalki-i-Misia-Yogi-Do-17-04-do-godz-22-giej

http://www.dogomania.pl/threads/183509-mnA-stwo-gadA-etA-w-dla-zwierzakA-w-na-lalkAE-i-Semira-21-04-g-23-00?p=14468218#post14468218

• Replies 586
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

lolka napisał(a):
tak...jedno oczko ma błękitne, drugie brązowe

To jak Doktor Quin ( pamiętacie taki film - nie pamiętam jak się jak sie ta aktorka nazywa) :)
I rzeczywiście nie wiem jak można jakiegokolwiek psa katować

Posted

w hoteliku w bogatyni ......całe szczęscie nie trzymają jej na dworze a w domu w pokoju.....włączają jej czasami radio aby się oswajała z rożnymi odgłosami

Posted

miałam jeszce dodać jakiegoś emota, ale się rozpędziłam, w wolnej chwili postaram się allegro zrobić, bo foty wyraźne i widać co to za potworzyna;) dodam link do labków, moze zajrzą.

Posted

ula_cz napisał(a):
Biedactwo.... jeżeli nie ma wątku na labach to zaraz założę w innym dziale niż labradory

dzięki Ulu, chyba nie ma tam wątku, będziemy wdzięczne, zawsze to dla niej dodatkowa reklama

Posted

Trzeba rozysłać wątek gdzie się da , potrzebne deklaracje bo dwa tygodnie zaraz mina i co dalej ??? Na ulicę ???

Cioteczki potrzebne deklaracje sunia ma opłacony hotelik tylko na dwa tygodnie ona jest tak zastraszona , że jedynie ciągły kontakt z człowiekiem pozwoli jej na powrót do normalności .

POMOCY !!!!!!

Posted

przepraszam że chwilowo się nie odzywałam...miałam małe problemy z netem

ja wogóle co do Lalki mam straszne wyrzuty sumienia ....w miarę systematycznie jestem w schroo i zawsze wszędzie zaglądam, staram się zawsze wyszukiwac takie sieroty....ale jej nigdy nie widziałam, nigdy....ona od 5 miesięcy ukrywała się w budzie we wspólnych kojcach a ja jej nie zauważayła i własciwie przez przypadek ją odkryto....na milion procent te miesiące odbiły dodatkowo piętno na jej już wczesniej złamanej j psychice
jej potworny strach wobec wszystkiego nadal się utrzymuje choc Marek mówi, że widzi jakies drobne postepy....nie szaleje juz po ścianech ze strachu ale nadal udaje że nie żyje i w mysią dziure najchetniej by się schowała :( ....jej socjalizacja zajmie szmat czasu i wiele pracy....ale musi się udać

koszt miesięczny jej utzrymania to 400 zl a my mamy opłacone tylko dwa tydonie,.....juz niecałe, własciwie nie planowałam żadnego nowego psiaka w hoteliku z braku funduszy po prostu ale tu naprawde to była kwestia zycia i nie mogłysmy zrobic inaczej....a teraz pozostalo nam stawanie na rzęsach aby podołac......dlatego prosimy o choc najmniejsze wsparcie, choś kilka groszy

Poker - sunia jest gdzies do kolana, wielkosci labka tylko że szczuplejszej budowy ciała

Ula_cz - jakbyscie choc odrobine wspali Lalę byłabym dozgonnie wdzięczna...odwdzięczę sie uwierz mi

Posted

do tej pory wszystko zbierałam na swoim koncie a potem puszczałam dalej....ale można tez wpłacić bezpośrednio do hoteliku....jak wolicie ciotki

zresztą lada dzień muszę chcąc nie chcąc założyć konto specjalnie na psiaki bo gubię się i i straszny mam przez to bałagan