Jump to content
Dogomania

Owczarki ze śmietnika w Radomiu - Ares już w domu, Mars czeka nadal.

Recommended Posts

Posted

Cajus JB napisał(a):
Wszystko ładnie, pięknie. Tylko nie ma deklaracji stałych. A jednorazowe trzeba trzymać na niespodziewane wypadki. To niemłode psy. Miały badania? Wiadomo czy wszystko z Ich zdrowiem jest w porządku? A jak coś wyjdzie? Jeśli mają jechać do hoteliku to muszą mieć komplet deklaracji stałych. I zapas jednorazowych. Jak jakaś deklaracja wypadnie? Lub co gorsza psiaki pojadą, a nie zbierzemy całej sumy ko końca? Będziemy łatać to bazarkami? I jeszcze jedna sprawa. Adopcja. Czy psy uda się wy adoptować razem, osobno, wcale? To spora suma. I może być na bardzo długo.
Nie chcemy aby wróciły prawda.

Rezerwacja hotelików ok. Ale wysyłanie bez kompletu stałych to olbrzymie ryzyko. W tym wypadku podwójne. Przecież przy ewentualnym braku kasy nie będziemy za jakiś czas decydować, który wraca.

Proponuję skupić się na zbieraniu deklaracji. Jeśli uzbieramy na "czynsz", to uważam, że chłopcy mogą jechać. Nie jest potrzebny zapas - zadeklarowałam pokrycie kosztów diagnostyki i leczenia.
Potrzebna akcja "zbiórkowa". Kto potrafi ładnie prosić?:) Jakieś pomysły marketingowe?
Hm, do Brodnicy faktycznie kawałek. Może zdecydujmy jednak, że im bliżej Radomia, tym lepiej? Dam znać o negocjacjach cenowych

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To dajcie znać gdzie decydujecie się oddać psiaki, tak żeby był dostęp do weta gdyby co.
Może jakieś bazarki?
Może jakaś fundacja onkowa wstawi na allegro aukcję cegiełkową?

Posted

Jeszce ciągle czekam na odpowiedzi w sprawie stałych deklaracji.
Doszła wpłata od xytr :Rose:

Psy nie powinny mieć problemu ze zniesieniem długiej podróży, pytanie tylko, czy jest sens wieźć je taki kawał drogi, kiedy jest szansa, że w pobliżu jest również dobry hotelik za podobną cenę ;) No, chyba, że są jakieś wskazania i warto.

Malibo, może pożebrać :D tylko już nie mam pomysłu, gdzie..

Czy ktoś ma zdolności graficzne, by wykonać ładny dyplomik na aukcję cegiełkową? Samo allegro mogę zrobić.

Kochani, 5 zł stałych deklaracji to dla jednej osoby nie tak dużo, a dla dziadków kilka takich osób oznacza lepszą przyszłość :thumbs:

Posted

Aska :)
Oneczki dziękują...
ja tymczasem dostałam taką odpowiedź od megii1:

Cześć Pisała do mnie tylko Bela 51 i napisałam jej ze mogą być pierwsze w kolejce jak wyadoptuje się u mnie miks kaukaza a jest na dobrej drodze do tego bo jest ładny, młody, zdrowy A ja mam słabosć do onkówMagda

Jak myślicie, warto poczekać? Ja u megii nie byłam, ale miałam być :) Z resztą, ją chyba sporo dogomaniaków zna, a ona ma słabość do onków ;)
Z wetem tam chyba problemów nie ma. Serock to jakieś 150km...też sporo, ale zawsze połowa mniej niż do brodnicy

Posted

Zdaje mi się, że nie można porównywać Brodnicy z Serockiem. Jakiś czas temu był tam problem z dojazdem do weta - dziewczyny z ostatniej Szansy wiedzą więcej.
A ostatnio poznałam bernardynkę, która była w Serocku i...i tyle.

Posted

[quote name='Aska7']Deklaruję stałe 50,00 zł. i poproszę o dane do przelewu.
Hip-hurra! Stokrotne dzięki! Coś się ruszyło - jesteśmy coraz bliżej:) Nie możemy zrobić porządku w 1-szym poście - trudności techniczne.
Dane do przelewu:
Nr konta do wpłat:
05 1140 2004 0000 3002 3685 9529
z dopiskiem "dla psów z Radomia
Jeśli potrzebne dodatkowe dane, to Mal poda na PW.
Jeszcze raz - DZIĘKI:loveu:

Posted

To ja już nie wiem gdzie psiaki mają trafić :(
Decydujcie...deklaracji coraz więcej :) Na ew. koszty leczenia też jest deklaracja - pozostaje znaleźć odpowiednie miejsce. Byle szybko, bo póki co ciepło, ale zima idzie...
Trzeba allegro zrobić, ale najlepiej już takie z ładnymi hotelowymi zdjęciami ;)

Posted

Zdjęcia to powinny być chyba jak najgorsze, bo mają wzbudzić współczucie, a jak ktoś widzi, że jest ok, psy są zadowolone i ktoś o nie dba, to mniej chętnie sięgną do kieszeni. Mimo wszystko to makabra ludzi kręci - niestety.

Posted

Aska, ale ja mówię o allegro adopcyjnym ;)
Tam bardziej przyciągają uwagę zdjęcia "kolorowe", z ludźmi, z dziećmi...wśród zwykłych warunków - nie za kratami, nie smutne psy...

Posted

[FONT=Tahoma]DEKLARACJE:
1. toyota - ?? jednorazowa
2. gorki333 - 50 zł stała + 150 zł jednorazowa
3. KPdZ - 100 zł stała
4. Gonia66 - 40 zł jednorazowa
5. Cajus JB - 20 zł stała
6. bela51 - ?? jednorazowa
7. Mal - 30 zł stała
8. malibo57 - 100 zł stała
9. mysza1 - 100 zł jednorazowa
10. ciencienia - 20 zł jednorazowo
11 Talia - ??
12. Dorota - 100 zł stała
13, xytr - 50 zł stała + 190 zł jednorazowa
14. GochaT - 50 zł jednorazowo
15. Aska7 - 50 zł stała
[/FONT]

Posted

[FONT=Tahoma]DEKLARACJE:
1. toyota - ?? jednorazowa
2. gorki333 - 50 zł stała + 150 zł jednorazowa
3. KPdZ - 100 zł stała
4. Gonia66 - 40 zł jednorazowa
5. Cajus JB - 20 zł stała
6. bela51 - ?? jednorazowa
7. Mal - 30 zł stała
8. malibo57 - 100 zł stała
9. mysza1 - 100 zł jednorazowa
10. ciencienia - 20 zł jednorazowo
11 Talia - ??
12. Dorota - 100 zł stała
13, xytr - 50 zł stała + 190 zł jednorazowa
14. GochaT - 50 zł jednorazowo
15. Aska7 - 50 zł stała
16. the Bravelove's z owczarkowa - 30 zł jednorazowa
17. Mayka z owczarkowa - 20 zł stała + 30 zł jednorazowa
18. Agata69 - 5 zł stała
19. mysza201 - 150 zł stała + 300 jednorazowa
[/FONT]

Posted

Monday napisał(a):

Pieniążków już trochę jest...
Może zdecydować się na jakiś hotel, co o tym myślicie?

Jesli moge poradzić, zdecydujcie sie na hotej jak najblizej was. z tego co czytałam ceny sa zblizone. Niech ktos pojedzie sprawdzi warunki, jeśli dobre to nie kombinujcie. Miejcie te biedaki na oku, bo z ludxmi to tak róznie bywa...
Przykro mi że nie moge nic dołozyć, chyba, ze symboliczne 5 zł stałe sie przyda....

Posted

:loveu: pewnie, że się przyda! Bądź z nimi - bardzo dziękujemy!
Dosłownie wpadłaś mi w słowo. Uważam od początku, że nie ma sensu wozić tych piesków gdzieś daleko.
Najlepiej ocenia się własnym okiem - tego nic nie zastąpi.
Czy ktoś miał możliwość sprawdzić Dabrówkę?

Posted

Ok, wpiszę adres i macie u mnie od grudnia 5 zł co miesiąc. Symbolicznie, na waciki.
Poproszę o pełne dane do przelewu na PW.

Im trzeba ustalić jakąś strategie i mocno ogłazsać , szukać wszędzie. One musza znaleźć jakąś przystań, bo przed nimi być może kilka lat życia. Nie uważam, ze sa bez szans.

Posted

Ania napisała mi: Warunki b.dobre, Aga o psy bardzo dba. Część kojców jest na zewnątrz, część w budynku. Aga też szkoli psy i socjalizuje. Chodzi z nimi na spacery. Polecam.
Boje się tylko, że nie mamy nadal stałych deklaracji na odpowiednią kwotę....
Mimo wszystko myśle, że mają szanse na dom, ktoś je weźmie z serca, jeśli ma warunki, są miłe i wzruszające.