tula Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Ja ostatnio mam troche problemów w domu dlatego nie wiem czy zdążę cos kupić w związku z tym bardzo proszę o nr konta na PW, przeleję 100 zł. Bardzo bym prosiła żeby 50zł było na zakupy dla rodzinki, a 50 zł na karmę dla zwierzaków ( nie zapomnijmy także o kotku:) ) Quote
sonikowa Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 dajcie mi znać proszę kiedy i gdzie podrzucic rzeczy do transportu z Warszawy. Mam dwa pudła z butami, więc za paczkę pewnei z 30 zł bym musiała zapłacić. Quote
emilia2280 Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 [quote name='Biafra']Ja cały czas gorąco namawiam, żeby te 200 zł, które Emilia przesłała Ci na psy-przeznaczyć na żywność dla dzieci albo srodki czystości typu proszki, płyny do naczyń- z tego co czytałam Emilii jest obojętne na co to pójdzie. Kolejne 20 + 30 zł które będziesz miała dołączyć do [B]350 zł[/B], które juz są wpłacone na psy. To będzie razem 400 zł. Za cześć kupić Boscha a za część puszki. Wydaje mi się, że za 400 zł to będą mieć sporo karmy dla psow. W sytuacji gdy nie mają jedzenia dla 5ciu osób dokładanie kolejnych 200 zł od Emilii na psy nie jestem przekonana czy jest słuszne. Jakie znalazłaś te puszki ? Nazwę albo link mogę prosić :loveu:[/QUOTE] Biafro, to 200zl to tylko polowa z 400, które zadeklarowalam. Napisalam wczoraj, ze mozna to podzielic na pól: 200zl na jedzenie dla psów i 200zl na jedzenie dla ludzi. Narazie przelalam tylko psiá polowé do obraczus, bo czekam na zasilenie polskiego konta, najprawdopodobniej w poniedzialek. wtedy tez przelejé pozostale 200zl na konto Fundacji. Quote
MARCHEWA Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Ja zrobiłam 2 paki dla tej rodzinki,dla każdego kilka rzeczy,kurtki zimowe,rękawice,ciepłe skarpety,swetry,bluzeczki,polary,zabawki(w tym nowy,duży miś)torebki dla starszych dziewczyn,firany,ręczniki,część rzeczy jest nowa.Zastanawiam sie nad grą Play Station1,czy myslicie,że by im się przydała? Quote
Grosziwo Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 No to za 15 minut ruszam do Kraków City:lol: Quote
majqa Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 [quote name='Grosziwo']No to za 15 minut ruszam do Kraków City:lol:[/QUOTE] Szerokiej drogi! Quote
mysza 1 Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 A ja kupiłam rzeczy dla najmłodszej dziewczynki: sweterek bluzę jeansy spodnie dresowe majteczki skarpetki spinki i gumki do włosów Butów nie mogłam dzisiaj dostać, a powinny być porządniejsze wg mnie. Poszukam jeszcze. Dokąd mam to wysłać? Quote
mysza 1 Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Zauważyłam, że już dziewczynka obkupiona, nie szkodzi, będzie miała więcej. Aha, jeszcze kupiłam fajną czapkę i szalik :) Quote
elmira Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Ostatni raz, taką solidarność widziałam u Pani Romy z Przemyśla. Quote
obraczus87 Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 [COLOR=red][B][U]KARMA DLA PSÓW!!![/U][/B][/COLOR] Biafro, Emilio2280 - zadecydujcie czy mam komus kasę zwracać czy jak ma to wyglądac bo się pogubiłam. Biafro czy nie możesz w takim razie z pieniędzy od anonima zakupić rzeczy dla rodziny?? Bo na to samo wyjdzie co ja Tobie przeleję 200zł a potem Ty mnie przelejesz. A przecież możesz mi przelać 150 zł i na to samo wyjdzie... więc nie ma co robic zamętu chyba. Powiedzcie ile moge przeznaczyc na karmę w końcu bo robi się bałagan :( Biafro dziewczyny mówiły o tej suchej karmie: [URL]http://www.krakvet.pl/bosch-friend-20kg-p-113.html[/URL] a ja znalazłam takie puszki: [URL]http://www.krakvet.pl/bewi-indyk-kaczka-puszka-850ml-p-6503.html[/URL] [URL]http://www.krakvet.pl/bewi-kurczak-krolik-puszka-850ml-p-6504.html[/URL] Quote
Asior Posted November 22, 2009 Author Posted November 22, 2009 [quote name='ketunia']Zakupiłśmy z siostrą następujące rzeczy: [B]Dziewczynka[/B] spodnie jeansowe spodnie sztruksy bluza 2 koszulki z długim rękawem 2 dresy buty [B]Chłopiec[/B] 3 bluzy 3 koszulki z długim rękawem kurtka spodnie jeans[/QUOTE] ok wrzuciłam do pierwszego posta!!! DZIĘKUJEMY!!!! [quote name='jolek68'] pazurki, wampirki :evil_lol: przy tych pracach jakie ten chłopiec wykonuje to na bank że się przydadzą ;) [URL="http://marketeo.com/photoOffer/big/85222_big.jpg"][IMG]http://img97.imageshack.us/img97/5088/85222big.jpg[/IMG] [/URL][/QUOTE] a widzisz, to nie wiedziałam... a swoją drogą ciekawe skąd ta nazwa :) [quote name='Pliszka']Cioteczka, ale ja kupuję bluzeczkę dla najstarszej dziewczynki ;) a ona ma 170cm wzrostu :) No ale fakt, że na Allegro nie szukałam, zaraz popatrzę. Mogłabym zamówić najwyżej od razu na adres fundacji :)[/QUOTE] aa no to OK :) [quote name='sonikowa']Matko, to ja narobiłam zamieszania z butami malutkiej... Przeniosłam nieuaktualniona listę marzeń, a rzczywiście Pati była wpisana na buty...Ketunia też kupiła.. Hm, ale to chyba nie szkodzi jeśli będzie miała dwie pary butów, prawda? Nawet lepiej. Przepraszam jednak bardzo za zamieszanie. Bardzo przepraszam.[/QUOTE] wychodzi na to, ze będzie miała 3 paty :) [quote name='Grosziwo']Wracam do tematu akumulatorków i ładowarki, przy tej kupionej ładowarce dwa akumulatorki są (2500) i cztery ktoś tu ofirował , więc jest ich już razem sześć :p[/QUOTE] aa no to OK, nie wiedziałam, zę w tej ładowarce też są paluszki.... [quote name='Finetta']Dziękuję za szybki odzew :loveu: IE wywalił mnie z dogo przy próbie odebrania PW :placz: [B]Będę musiała pokochac FF[/B].Wpłacam jutro .[/QUOTE] kochana, to jeszcze nic.. JA , żeby normalnie funkcjonować na dogo muszę używać trzech... Opery do czytania, Firefoxa do edycji postó, a explorera do czytania pw (bo tylko explorer mi otwiera pw) [quote name='ketunia'] Dziewczyny czy 9 letnia dziewczynka bawi się jeszcze lalkami Barbi? Bo nie pamiętam. A chciałybyśmy jej kupić. Razem z Asią (siostrą) zrobimy dzieciakom i ich mamie paczki mikołajkowe. Kupiłyśmy także brakujące przybory szkolne.[/QUOTE] tzn co dokładnie z tych przyborów, bo musimy wiedzieć co mamy!!!. [quote name='zdwrdwd']Czyli zeszyty itd.?? Ubiegłyście mnie czy jest jeszcze coś z takich duperelków do dokupienia??[/QUOTE] zaraz się dogadamy , bo wydaje mi się, ze nie wszystko mamy.. [quote name='pati1975']dokładnie - kupie jej na zimę w rozmiarze 32 a jak znajdę coś fajnego na wiosnę to kupię w rozmiarze 33, żeby miała i na wiosnę i na trochę lata - jeśli szybko nie wyrasta... żeby się nie zdublowało to uzupełnijcie w pierwszym poście[/QUOTE] pati, to moze skoro są już 2 pary dla małej to moze kup jej od razu te na wiosne , bo po co jej 3 pary na zimę.... [quote name='ketunia']Myślę, że zawsze przydadzą się jakieś zeszyty, bloki itd Więc możesz także dokupić.[/QUOTE] też tak uważam.... zwłaszcza, że cała czwórka się uczy... [quote name='tula']Ja ostatnio mam troche problemów w domu dlatego nie wiem czy zdążę cos kupić w związku z tym bardzo proszę o nr konta na PW, przeleję 100 zł. Bardzo bym prosiła żeby 50zł było na zakupy dla rodzinki, a 50 zł na karmę dla zwierzaków ( nie zapomnijmy także o kotku:) )[/QUOTE] tula, wychodzi na to, zę na karmę już jest wystarczająco... a brakuje nam na jedzenie dla rodzinki.... [quote name='sonikowa']dajcie mi znać proszę kiedy i gdzie podrzucic rzeczy do transportu z Warszawy. Mam dwa pudła z butami, więc za paczkę pewnei z 30 zł bym musiała zapłacić.[/QUOTE] soniku, dzwoń do Tuli, ona podała kilka stron wcześniej swój nr... nie ma co liczyć na dogo, bo tu ruch i Twoje pytanie może jej umknąć... [quote name='MARCHEWA']Ja zrobiłam 2 paki dla tej rodzinki,dla każdego kilka rzeczy,kurtki zimowe,rękawice,ciepłe skarpety,swetry,bluzeczki,polary,zabawki(w tym nowy,duży miś)torebki dla starszych dziewczyn,firany,ręczniki,część rzeczy jest nowa.Zastanawiam sie nad grą Play Station1,czy myslicie,że by im się przydała?[/QUOTE] ja myśle, ze tak.... jeśli byś dawała to daj znać to parę gier im załatwię ;) [quote name='Grosziwo']No to za 15 minut ruszam do Kraków City:lol:[/QUOTE] no ja już czekam ;) [quote name='mysza 1']A ja kupiłam rzeczy dla najmłodszej dziewczynki: sweterek bluzę jeansy spodnie dresowe majteczki skarpetki spinki i gumki do włosów[/QUOTE] oooo świetnie, w takim razie mała jest obkupiona na maxa :) [quote name='mysza 1']Butów nie mogłam dzisiaj dostać, a powinny być porządniejsze wg mnie. Poszukam jeszcze. Dokąd mam to wysłać?[/QUOTE] i dzięki bogu... butów już dla niej jest masa :) może zamiast tego coś dla tych dwóch najstarszych dziewczynek.... DZIEWCZYNY.. rozmawiałam z Izą dziś rano... Jak na razie musimy teraz myśleć o kasie na jedzenie , bo tej nam brakuje.. wychodzi na to, ze jest tylko stówa na razie.... Na węgiel też nie ma na razie tyle ile było zadeklarowane :( Żeby się nie okazało,że zawalimy ich ciuchami a jeść nie będą mieli co :( MOŻE UMÓWMY SIĘ, ZE CIUCHÓW JUŻ SPECJALNIE NIE KUPUJEMY (choć w zasadzie szkoda, że nie znamy rozmiarów mamy nogi, bo z ciuchów coś tam na pewno na nią będzie), a i tak część ludzi jeszcze nie wysłała wszystkiego, więc ciuchów będzie masa.... [B]POTRZEBA NAM NA PEWNO GUMIAKÓW[/B] no i środków czystości... jeśli możecie to prosimy o wpłaty na te cele :( Quote
tula Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Ja chciałabym jeszcze przelać 50 zł na karme i 50 zł na rzeczy dla rodzinki, juz pisałam dzisiaj ale nie dostałam jeszcze nr konta na PW. Mysza1 mój TZ wszsytkie rzeczy z Wawy bedzie zawoził w następnym tygodniu do Krakowa tylko jeszcze potem napisze kiedy to będzie to jak chcesz to się wstrzymaj z wysyłką. Quote
obraczus87 Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 [quote name='tula']Ja chciałabym jeszcze przelać 50 zł na karme i 50 zł na rzeczy dla rodzinki, juz pisałam dzisiaj ale nie dostałam jeszcze nr konta na PW. Mysza1 mój TZ wszsytkie rzeczy z Wawy bedzie zawoził w następnym tygodniu do Krakowa tylko jeszcze potem napisze kiedy to będzie to jak chcesz to się wstrzymaj z wysyłką.[/QUOTE] ja zbieram kasę na karmę, konot wysłałam na PW. dziekuję! Quote
Asior Posted November 22, 2009 Author Posted November 22, 2009 dziewczyny, ja nie rozumiem, po co zbierac na dziesięć kont kasę... nie lepiej wszystko wysyłać do Izy, bo tak osoby wysyłajaące kasę częściowo na jedzenie a częściowo na karmę będą musiały robić po dwa przelewy... Quote
Biafra Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 [quote name='obraczus87'][COLOR=red][B][U]KARMA DLA PSÓW!!![/U][/B][/COLOR] Biafro, Emilio2280 - zadecydujcie czy mam komus kasę zwracać czy jak ma to wyglądac bo się pogubiłam. Biafro czy nie możesz w takim razie z pieniędzy od anonima zakupić rzeczy dla rodziny?? Bo na to samo wyjdzie co ja Tobie przeleję 200zł a potem Ty mnie przelejesz. A przecież możesz mi przelać 150 zł i na to samo wyjdzie... więc nie ma co robic zamętu chyba. Powiedzcie ile moge przeznaczyc na karmę w końcu bo robi się bałagan :( Biafro dziewczyny mówiły o tej suchej karmie: [URL]http://www.krakvet.pl/bosch-friend-20kg-p-113.html[/URL] a ja znalazłam takie puszki: [URL]http://www.krakvet.pl/bewi-indyk-kaczka-puszka-850ml-p-6503.html[/URL] [URL]http://www.krakvet.pl/bewi-kurczak-krolik-puszka-850ml-p-6504.html[/URL][/QUOTE] Zostawiam ostateczną decyzję Emilii. Z mojej strony to była tylko luźna sugestia ;) Ja mam na koncie 350 zł "na karmę dla zwierząt" Jeśli Emilia zadecyduje całe 400 zł przekazać dla rodziny oczywiście doślę Ci 150 żeby szło jednym zamówieniem. Apropos tej wpłaty czyli 350 zł na zwierzeta. Źle napisałam, że to anonimowa wpłata :oops: To wpłata od Pani Magdaleny Ł-G Osoba, która prosiła o zachowanie anonimowości dopiero zrobiła przelew i jeszcze nie doszedł Trąba ze mnie :splat: Pw mi chodzą jak chcą i pomieszałam :oops: Asior , trzeba poprawić w moim zestawieniu . Quote
Asior Posted November 22, 2009 Author Posted November 22, 2009 wg mnie to niezłe zamieszanie bedzie z tym , ze część osób wysyła do Ciebie tę kasę na karmę a część do obraczuś... Quote
gazzy Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Słuchajcie , a może zebrać jeszcze deklaracje co miesięczne , żeby zapewnić tej pani , a przede wszystkim zwierzętom pomoc weterynaryjną gdy będzie taka potrzeba. Z życia wiem , że leki i różne szczepienia są dosyć kosztowne. A ta pani zaoszczędziła by pieniędzy. Oczywiście ubrania , węgiel , artykuły szkolne są bardzo potrzebne. Są one podstawą normalnego życia. Quote
Kaja i Aza Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Biafro, wyslalam mala paczuszke, glownie slodycze, ale rozpakuj ja sama koniecznie, prosze. Quote
Pliszka Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Ale ciężko znaleźć bluzeczkę ze zwierzętami dla dorosłego... Póki co, ta mi się wydaje najfajniejsza: [url]http://allegro.pl/item823778008_amisu_newyorker_sexy_bluzka_oldschool_emo_38_m.html#gallery[/url] ale szukam dalej :) Quote
Monday Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Nie było mnie jedną dobę na godo i miałam 10 stron wątku do przejrzenia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A co z tą latarką? Jest? Mój TZ zaoferował swoją - jeszcze nie zdążył jej użyć. Latarka dość mała 1 15cm długości na 22 diody. Jasna i bardzo ekonomiczna (ze względu na diody). Na 3 zwykłe paluszki. Ale skoro jest ładowarka i akumulatorki to problemu nie będzie. Pakować??? Byłam u siostry...opowiedziałam historię rodziny. Kurczę - ona wszystkich porusza. Siostra dała mi jakieś buty 41 takie wyjściowe na obcasach. Wiem, że na wsi takich pewnie nie używają, ale nie żyjmy chwilą obecną. Dziewczynie noga już nie rośnie, być może za jakiś czas nadarzy się przymosowa okazja ubrania się w coś eleganckiego - choćby matura...to buty na obcasach eleganckie będą w sam raz. Myślę, że jakby rodzinie udało się stanąć na nogi przy pomocy opieki społecznej albo kogokolwiek, to również takie imprezy jak czyjeś wesele też będą w ich obowiązku, wtedy eleganckie buty się przydadzą. Zapakuję różowe szpilki - kolor na czasie :) Chyba nigdy nie noszone. Być może dziewczyna pójdzie na swoją studniówkę :) A dzieciaki siostry poszły przeglądać swoje pluszaki, więc dziewczynka będzie musiała jeszcze te kilka pluszaków przyjąć ;), niestety... Ktoś napisał o prawniku...bardzo dobry pomysł. Właśnie coś takiego trapi mnie cały czas. Jak im pomóc nie tylko doraźnie.... Może wypatrzycie sytuację mieszkaniowe psów? Może trzeba zrzutę zrobić na jakieś budy używane, ale w dobrym stanie ???? To może im jakąś 3 drzwiową szafę kupmy...nie wiem czy będą mieli gdzie to zapakować. A propo mebli. Podpatrzcie jak oni mają w mieszkaniu. Być może śpią na pozapadanych łóżkach....ja już różne rzeczy widziałam. Czasami wyrzuca się dobre meble. To nie pomysł na chwilę obecną...ale myślę, że też ważny. Ja np. mam ławę jak nówkę do wydania - małą...pewnie znajdę na nią chętnych, ale ci ludzie też mogą być tymi chętnymi. A ciekawe jak dzieciaki odrabiają lekcje...czy mają jakieś lampki na stole, czy tylko górne światło ? To ważne, naprawdę... Quote
Asior Posted November 22, 2009 Author Posted November 22, 2009 [quote name='Monday'] A co z tą latarką? Jest? Mój TZ zaoferował swoją - jeszcze nie zdążył jej użyć. Latarka dość mała 1 15cm długości na 22 diody. Jasna i bardzo ekonomiczna (ze względu na diody). Na 3 zwykłe paluszki. Ale skoro jest ładowarka i akumulatorki to problemu nie będzie. Pakować???[/QUOTE] kurcze, ktoś oferował, że kupi latarkę, ale już nie pamiętam kto.. ja myślę, ze dwie latarki na wsi to nie jest zbytek..... [quote name='Monday'] Może wypatrzycie sytuację mieszkaniowe psów? Może trzeba zrzutę zrobić na jakieś budy używane, ale w dobrym stanie ????[/QUOTE] ja już pisałam,z ę napewno budy się przydadzą, ale przecież i tak nikt nie ma takowych do zaoferowania.. [quote name='Monday']To może im jakąś 3 drzwiową szafę kupmy...nie wiem czy będą mieli gdzie to zapakować. A propo mebli. Podpatrzcie jak oni mają w mieszkaniu. Być może śpią na pozapadanych łóżkach....ja już różne rzeczy widziałam. Czasami wyrzuca się dobre meble. To nie pomysł na chwilę obecną...ale myślę, że też ważny. Ja np. mam ławę jak nówkę do wydania - małą...pewnie znajdę na nią chętnych, ale ci ludzie też mogą być tymi chętnymi. A ciekawe jak dzieciaki odrabiają lekcje...czy mają jakieś lampki na stole, czy tylko górne światło ? To ważne, naprawdę...[/QUOTE] kochana, na prawdę nie ma co szaleć, bo jak na razie to nie wiadomo czy będziemy miały wystarczającą ilość kasy na zakupy jedzeniowe dla nich :roll: Quote
ketunia Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Z przyborów szkolnych zakupiłyśmy: zeszyty ołówki kredki pisaki linijki zszywacz bloki korektory plastelinę cyrkle farby gumki temperówki Od mojego siostrzeńca dostaną jeszcze masę pluszaków i gry planszowe. Starsze dzieciaki dostaną jakieś kosmetyki. Dowiedzcie się proszę w jakich warunkach żyją psiaki. Quote
gameta Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Poczekajcie z kupnem żarcia dla psów do samego końca - naprawdę będzie głupio, jak psy dostaną masę żarcia a oni nie :( Quote
Monday Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 [quote name='Asior'] kochana, na prawdę nie ma co szaleć, bo jak na razie to nie wiadomo czy będziemy miały wystarczającą ilość kasy na zakupy jedzeniowe dla nich :roll:[/QUOTE] Asior...z tą szafą to był żart... A z całą resztą, żeby podpatrzeć...bo ludzie czasem zmieniają meble, bo im nie pasują czy coś... To tak na później Quote
ketunia Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 My dorzucimy komplet ręczników i 2-3 komplety pościeli. Quote
Recommended Posts