MALWINKA Posted February 19, 2006 Posted February 19, 2006 Myśmy nie dotrwali do końca piszcie o wrażeniach z wystawy i o wynikach w finałach :p Quote
olcha Posted February 19, 2006 Posted February 19, 2006 Wróciłam. Nie zostałam na konkurencjach finałowych. Mam pare ciekawych zdjeć i dużo nieciekawych :roll: :shake: Okropne na tej hali wychodzą zdjęcia (hehehe ale się tłumaczę). Ponieważ nie znam się zbytnio na szpicach itp. wkleję tutaj wszystkie zdjęcia, a wy rozklejcie jak chcecie po odpowiednich wątkach. Oczywiście wkleję jak obrobię :eviltong: Mam tez parę filmików :razz: Quote
Daisunia Posted February 19, 2006 Posted February 19, 2006 [quote name='olcha']Wróciłam. Nie zostałam na konkurencjach finałowych. Mam pare ciekawych zdjeć i dużo nieciekawych :roll: :shake: Okropne na tej hali wychodzą zdjęcia (hehehe ale się tłumaczę). Ponieważ nie znam się zbytnio na szpicach itp. wkleję tutaj wszystkie zdjęcia, a wy rozklejcie jak chcecie po odpowiednich wątkach. Oczywiście wkleję jak obrobię :eviltong: Mam tez parę filmików :razz:[/quote] wklejaj wklejaj :lol: nie moge sie doczekac zdjec z tej wystawy ;) Quote
olcha Posted February 19, 2006 Posted February 19, 2006 Wyszło mi ponad 40 zdjęć więc lepiej wrzucę linka do strony ze zdjęciami. [URL="http://www.labfoto.pl/dyna/myphotos.mhtml?gid=27208;gt=u"]http://www.labfoto.pl/dyna/myphotos.mhtml?gid=27208;gt=u[/URL] Jest tam zdjęcie suni podengo portugalskiego 3 miesięcznej która brała udział w klasie baby :loveu: Quote
ktrebor Posted February 19, 2006 Posted February 19, 2006 Można powiedzieć, że było zabawnie. Przynajmniej dla Hokkaido, 3 z 4 wystawianych psów nie zostało poddane ocenie, bo nie chciały pokazać zębów sędziemu, tzn. cofały się przed nim jak wyciągał do nich rękę a na koniec nasz pies wystawiany w klasie baby dostał opis suki cyt. "dobrze rozwinięta jak na swój wiek, dobra w ruchu, dobre proporcje, ładna sucza głowa" :) jajek nie sprawdzano :) Quote
olcha Posted February 19, 2006 Posted February 19, 2006 :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: ja bym to nazwała raczej groteskowo :shake: co za sędzia Quote
Agappe Posted February 19, 2006 Posted February 19, 2006 no to może ja sie pochwale... :) moja dziewczyna dziś zdobyła CWC, Zw.Klubu i Zw.Rasy na 46 akit!!! :) w konkurencji na najlepszą pare hodowlaną wraz z braciszkiem zajeli 2 miejsce w skali całej wystawy :)) Quote
MALWINKA Posted February 19, 2006 Posted February 19, 2006 przyłączam się do gratulacji ! :multi: :klacz: :happy1: nam nie poszło tak dobrze - od Duńczyka dostaliśmy bdb - ale i tak się cieszę, bo ogólnie bardzo dobry opis i bardzo dokładny zwaliły nas dwie rzeczy: ogonek (w statyce w dół...:shake: ) oraz cofanie się przed sędzim... :oops: - jeszcze muszę nad tym duuuuużo pracować... pozdrawiam i wszystkim, którzy wyszli dziś "z tarczą", serdecznie gratuluję :shiny: Quote
olcha Posted February 19, 2006 Posted February 19, 2006 Gratulacje dla wszystkich! Może gdzieś w tych moich zdjęciach są wasze pieski :roll: . Quote
donya Posted February 19, 2006 Posted February 19, 2006 [quote name='olcha']Gratulacje dla wszystkich! Może gdzieś w tych moich zdjęciach są wasze pieski :roll: .[/quote] Są, ta akita to mój Bimbo Yamamoto. Dzisiaj skromnie CWC w klasie championów i II miejsce wraz z siostrą jako para hodowlana Quote
olcha Posted February 19, 2006 Posted February 19, 2006 Gratulacje! :multi: :multi: :multi: DGM górą! Quote
Asiaczek Posted February 19, 2006 Posted February 19, 2006 Pora na chwalenie się. Moje baski-cudaski poszły na wystawie jak burza i zdobyły: PSY kl. młodziezy: [B]DOUBLE VINNY Dream of Africa[/B] - [B]Młodzieżowy Zwycięzca Klubu '06 [/B](powtórzył swój sukces z 2005 r.!!!) kl. otwarta: Abotere's ADUNBI - dosk. 1, CWC kl. championów: [B]FARIQUE FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek - dosk. 1, CWC[/B], [B]Zwyc. Klubu'06[/B] [B]SUKI[/B] kl. weteranów: [B]Pulcinella TARANTELLA[/B] (12 lat!) - [B]dosk.1, Najlepszy Weteran.[/B] [B]Konkurencja hodowlane:[/B] [B]Najlepsza Hodowla Basenji '06[/B] [B]Para hodowlana - I miejsce w skali wystawy (FARIQUE FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek + FELMERIA FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek)[/B] [B]Reproduktor: HARLEY DAVIDSON Tagri Edcher - II miejsce w skali wystawy[/B] [B]Suka hodowlana: Pulcinella TARANTELLA - I miejsce w skali wystawy.[/B] [B]Naprawde mogę powiedzieć, że wystawa UDANA!!!:lol: [/B] [B][SIZE=3][COLOR=red]Ogromne, przeogromne i naj-przeogromniejsze podziękowania dla Agabass, Nitor-Nivalis i Savannah za pomoc przy prezentowaniu psów w konkurencjach hodowlanych! Dziewczyny, Wasza pomoc jest nieoceniona!!! Dzięki![/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=#ff0000][/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=2][COLOR=black]Na pewno jakieś zdjęcia będą, ale to może jutro. Dzisiaj - spać, spać, spać, bo... jutro na 8.15 do pracy (trzeba jakoś zarabiać na te nasze psiska i ich wystawy, prawda?)[/COLOR][/SIZE][/B] [B]Pzdr.[/B] [B][SIZE=3][COLOR=red][/COLOR][/SIZE][/B] Quote
MarzenaTkacz Posted February 19, 2006 Posted February 19, 2006 Witajcie Dogomaniacy ! Chciałam wszystkim wygranym serdecznie pogratulować, przegranych pocieszyć, że będzie lepiej i jeszcze raz bardzo, ale to bardzo serdecznie przeprosić ASIACZKA i powiedzieć, że bardzo JĄ KOCHAM (oczywiście platonicznie) i cieszę się, że Jej sukcesów, i wierzę, a właściwie wiem na pewno, że za każdym razem będzie jeszcze lepiej !!!! Pozdrawiam Marzena Tkacz-Rosłon Quote
efra-husky Posted February 19, 2006 Posted February 19, 2006 Asiaczek wielkie gratulacje :multi: Quote
Wiola Posted February 19, 2006 Posted February 19, 2006 Gratulacje dla wszystkich zwycięzców z Wystawy Klubowej Szpiców 2006. Z przyczyn niezależnych od nas nie mogliśmy być z naszymi miniaturkami ale sercem i myslami byliśmy z Wami drodzy DGM. W zeszłym roku przywiezliśmy Zwyc. Klubu 2005, Najlepsza Suka w Rasie z naszą szpicką miniaturową EVITKĄ w tym roku dajemy szanse innym - ha ha ha;) W Gdańsku wywalczyliśmy z naszym pieskiem ZZ TOP BOB i 3 lok na BOG V. Chyba starczy tych sukcesów jak na jeden dzień -no nie-ha ha ha:lol:. A tak poważnie to bardzo żałujemy,że nie było nas na klubówce. Drogi Asiaczku mam prośbę jak odreagujesz juz wystawę i zarobisz jutro troszkę na twoje pieseczki i wystawy proszę o stawkę szpicków miniaturowych -z góry dziękuję-dzisiaj dam Ci już spokój -wypoczywaj i jeszcze raz wypoczywaj. GRATULACJE DLA WAS WSZYSTKICH !!!:lol: Quote
kingula Posted February 19, 2006 Posted February 19, 2006 Agappe ogromne gratulacje dla Ciebie i Anatki :loveu: Przechodzilam kilkakrotnie kolo ringu akit, Ciebie tez widzialam i mialam zapytac o Anate, w koncu zapomnialam :oops: Z Asiaczkiem natomiast stalysmy chyba na glownym na BIS weteranow? Sedziowal nas dunczyk, cholernie dlugo, duzo bdb. Samki skonczyly sie chyba po 15. Niezbyt przyjemne bylo jak biegalam z sunia po ringu a dookola tlum porzadkowych zrywajacych tasmy, halasujacych krzeslami + jakies proby mikrofonu :roll: Dwie osoby weszly mi pod nogi jak biegalam po ringu :angryy: Ogolnie na wystawie straszny scisk mimo braku trybun, nie mielismy gdzie sie rozstawic, dojsc z psem do ringu tez okropnie ciezko :shake: Ale byly tez plusiki- psie "sluzby porzadkowe" i pyszne ciasteczka przy wejsciu :multi: [COLOR=DarkOrchid]Moja suczka Jackie Jarpen zostala NSwR i Zwyciezcynia Klubu :multi:a Kingus najlepszym weteranem w rasie (sedzia nie mogl uwierzyc ze ma prawie 10 lat), Hoto- dosk.3 [COLOR=Black]Suczka DJP naszej znajomej dogomaniaczki JUSSI wystawiana dzis pierwszy raz (zarowno jej jak i handlera ;) zostala BIS PUPPY :multi::multi::multi: BISa wygral DJP Big Benz KODIAK A samek innej dogomaniaczki rozniez dzis zaszalal- ale niech juz sie sama chwali ;) Gratulacje dla wszystkich szpicow ;) [/COLOR][/COLOR] Quote
AnkaW Posted February 19, 2006 Posted February 19, 2006 [quote name='dachenoceras']A ja jutro nakleję sobie numer i pójdę na spacer z futerm po mieście - cóż tak bywa. Powodzenia!!!!!! Szczególnie młodzieży!!![/quote] Oooo nie pojechaliście :roll: a ja tu wyników szukam i gratulacje chciałam składać Quote
Agappe Posted February 19, 2006 Posted February 19, 2006 [quote name='kingula']Agappe ogromne gratulacje dla Ciebie i Anatki :loveu: Przechodzilam kilkakrotnie kolo ringu akit, Ciebie tez widzialam i mialam zapytac o Anate, w koncu zapomnialam :oops: [COLOR=darkorchid] [COLOR=black]............. BISa wygral DJP Big Benz KODIAK [/COLOR][/COLOR][/quote] a ja obeszłam dobre kilka razy wszystkie ringi w poszukiwaniu znajomych i Ciebie jakoś nie widziałam, a przy samkach też byłam :/ oo to ten DJP z którym Anata przegrała na sekcji.. bosko, czyli przegraliśmy z ladnym psem, to można wybaczyć ;p Quote
kingula Posted February 19, 2006 Posted February 19, 2006 Aj bo my siedzielismy na samym koncu hali, a i fryz zmienilam wiec moglas nie poznac :razz: Quote
kadziumia Posted February 19, 2006 Posted February 19, 2006 [quote name='Agappe']a ja obeszłam dobre kilka razy wszystkie ringi w poszukiwaniu znajomych i Ciebie jakoś nie widziałam, a przy samkach też byłam :/[/quote] No piknie, się Daria nie spotkałyśmy, tylko mi mignęłaś na BIS'ach :placz: . No tak, rzeczywiście, jak napisała Kingula, poszalałam dzisiaj na Klubówce :cool3: . A w sumie to nie tyle ja, co moje białaski: THORVIG (mój własny produkt hodowlany) - kl.szczeniąt - I/1 wo, Najlepsze Szczenię w Rasie FIALKA (moj nowy węgierski nabytek) - kl.szczeniąt - I/5 wo AZZIS (a qrde, miał iść na emeryturę po skończeniu w styczniu Intera ;) ) - kl.championów - I/3 dosk, CWC, NPwR, Zwycięzca Klubu 2006, BOB, BOG sekcji zaprzęgowej i ..... III BIS. No a jak jeszcze do tego dołożę BOG V z wczorajszego Gdańska, to weekend naprawdę miałam udany :lol: Oczywiście gratuluję wszystkim tym większym i tym mniejszym wygranym mfg Quote
askaa Posted February 19, 2006 Posted February 19, 2006 A my z Żelem mamy Młodzieżowego Zw. Klubu 2006 :lol: Quote
Asiaczek Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 [quote name='Wiola']Gratulacje dla wszystkich zwycięzców z Wystawy Klubowej Szpiców 2006. Z przyczyn niezależnych od nas nie mogliśmy być z naszymi miniaturkami ale sercem i myslami byliśmy z Wami drodzy DGM. W zeszłym roku przywiezliśmy Zwyc. Klubu 2005, Najlepsza Suka w Rasie z naszą szpicką miniaturową EVITKĄ w tym roku dajemy szanse innym - ha ha ha;) W Gdańsku wywalczyliśmy z naszym pieskiem ZZ TOP BOB i 3 lok na BOG V. Chyba starczy tych sukcesów jak na jeden dzień -no nie-ha ha ha:lol:. A tak poważnie to bardzo żałujemy,że nie było nas na klubówce. Drogi Asiaczku mam prośbę jak odreagujesz juz wystawę i zarobisz jutro troszkę na twoje pieseczki i wystawy proszę o stawkę szpicków miniaturowych -z góry dziękuję-dzisiaj dam Ci już spokój -wypoczywaj i jeszcze raz wypoczywaj. GRATULACJE DLA WAS WSZYSTKICH !!!:lol:[/quote] Wiola, połowicznie spełniłam moje groźby, że"spać i pracować", bo na razie jestem jako-tako dospana. Tak więc wstawiam Twoją stawkę szpiców miniaturowych: PSY kl. baby DAINTY AND DELIGHTGULL Kontrakt kl. sz ZODIACO Kontrakt kl. p STUNNING ELEGANCE KontraKT kl. o FIGARO MICERINO Dekameron SUKI kl. mł. Kontrapunkt HERALDYKA kl. o ALINA Kontrapunkt JERZYNKA NIKA PINOCCIO Stella VULITA GOOD MORNING GRACE Kontrakt Pzdr. Quote
Asiaczek Posted February 20, 2006 Posted February 20, 2006 Dzięki za miłe słowa pod adresem Asiaczków! I [SIZE=3][COLOR=darkorange]jeszcze raz pragnę gorąco podziekować Agabas, Nitor-Nivalis i Savannah za pomoc. Bez Was nie byłoby wczorajszych sukcesów na ringu basenji! [/COLOR][/SIZE] Pzdr. Quote
Recommended Posts