Tyśka) Posted September 10, 2016 Posted September 10, 2016 Funiu, nie możesz czuć się okropnie. To zrozumiałe, że przez tyle lat się przywiązałaś do Argo.. Dziękuję za długoletnią opiekę nad psiakiem. U Murki będzie miał dobrze, a Wy nie będziecie się już musieli martwić o koty :). 2 Quote
dorota1 Posted September 10, 2016 Posted September 10, 2016 Czy będziemy mieli jakieś wieści o Argo od Murki? 1 Quote
Ladymonia0610 Posted September 10, 2016 Posted September 10, 2016 6 minut temu, dorota1 napisał: Czy będziemy mieli jakieś wieści o Argo od Murki? Oczywiście, że tak! Będą wieści i zdjęcia Argo. Quote
ranias Posted September 10, 2016 Posted September 10, 2016 Trzymam kciuki za Argo, żeby ta pierwsza noc w nowym domu nie była trudna, żeby odnalazł się w nowym miejscu i żeby towarzystwo innych psiaków pozwoliło mu zapomnieć. Powodzenia piesku 1 Quote
Murka Posted September 10, 2016 Posted September 10, 2016 Argo trochę zdezorientowany, jeszcze się nie załatwił, dużo węszy. Poza tym chętnie przychodzi na głaski. Taki misio z niego:) 3 Quote
Murka Posted September 10, 2016 Posted September 10, 2016 A mamy bardzo podobnego pieska, Pucka, tylko trochę mniejszego:) 2 Quote
ranias Posted September 11, 2016 Posted September 11, 2016 To trudne dla niego, ale może z każdym dniem serduszko będzie mniej bolało. Argusiu, będzie dobrze, zobaczysz. 1 Quote
Marinka Posted September 11, 2016 Author Posted September 11, 2016 Jak miło zobaczyć znów naszego lovelasa :) Mam nadzieję, że pierwsza noc w nowym miejscu minęła mu spokojnie, a nowy dzień przyniósł nowe, pozytywne doznania :) 1 Quote
Ladymonia0610 Posted September 11, 2016 Posted September 11, 2016 Dzięki Murko za zdjęcia ☺ Argo jest pięknym psem, aż dziwne, że nie znalazł domu. Z dnia na dzień będzie lepiej. Rozbawiło mnie to zdjecie. Argo podsluchuje hihi 1 Quote
funia Posted September 11, 2016 Posted September 11, 2016 Murko sprawdzicie mu proszę obroże bo jak go oddawałam była mocniej zacisnieta.Zawsze miał trochę lużniej.Biedny ...serce boli .Nie wiem czy powinnam tu zagladac. Gdyby nie jadł i widać bedzie ,ze strasznie przezywa to pisz.Trzeba coś myślec . On kocha ludzi kazdego bez wyjatku ,nawet obcych . 1 Quote
funia Posted September 11, 2016 Posted September 11, 2016 Aha ..Czy macie kleszcze u siebie ?Obroża załozona wiosną wiec działac powinna jeszce około miesiaca tylko ... 1 Quote
mari23 Posted September 11, 2016 Posted September 11, 2016 O 10.09.2016 o 12:11, funia napisał: Właśnie pojechał.... okropnie się czuje ... samo się płacze.. to trudne, ale konieczne - nie płacz, Kasiu, z każdym dniem będzie łatwiej i Tobie, i Argusiowi 16 godzin temu, ranias napisał: Trzymam kciuki za Argo, żeby ta pierwsza noc w nowym domu nie była trudna, żeby odnalazł się w nowym miejscu i żeby towarzystwo innych psiaków pozwoliło mu zapomnieć. Powodzenia piesku I ja się przyłączam :) O 10.09.2016 o 12:31, Tyś napisał: Funiu, nie możesz czuć się okropnie. To zrozumiałe, że przez tyle lat się przywiązałaś do Argo.. Dziękuję za długoletnią opiekę nad psiakiem. U Murki będzie miał dobrze, a Wy nie będziecie się już musieli martwić o koty :). Zasłużyłaś na podziękowania - DZIĘKUJEMY !!! Podopieczny Argo też dziękuje !!! Murko - fotki Argusia piękne :) a mini-sobowtór Pucek - przesłodki :) 1 Quote
Murka Posted September 11, 2016 Posted September 11, 2016 Argo dziś już trochę lepiej, w boksie czysto, wszystko pozałatwiał na spacerku. Apetyt ma. Na razie jest sam i na spacery wychodzi także sam, żeby sobie spokojnie wszystko zobaczył i się z nami zapoznał. Zaczyna się interesować innymi lokatorami hoteliku i nieśmiało pomachuje ogonkiem do psów w boksach:) funia, obroża jest ok, nie jest za ciasna. Na razie Argo chodzi na smyczy, czasami się trochę zapiera (zwłaszcza jak trzeba wrócić do boksu...), więc poluzuję mu jak się trochę do nas przyzwyczai i będzie spacerował luzem. Kleszczy u nas nie ma, tzn. psy ich jakimś cudem nie łapią. Za jakiś czas zakropię Argo Fiprexem, aby miał zabezpieczenie na wszelki wypadek. Quote
Tyśka) Posted September 11, 2016 Posted September 11, 2016 Jakie tu są wspaniałe wieści! :) Wspaniale, wspaniale, wspaniale. Argo jeszcze trochę oszołomiony zmianą, ale raz-dwa się oswoi z nową sytuacją :) Quote
Marinka Posted September 12, 2016 Author Posted September 12, 2016 12 godzin temu, Tyś napisał: Jakie tu są wspaniałe wieści! :) Wspaniale, wspaniale, wspaniale. Argo jeszcze trochę oszołomiony zmianą, ale raz-dwa się oswoi z nową sytuacją :) Też tak myślę :) Z każdym kolejnym dniem będzie coraz lepiej. Towarzystwo do wspólnych wybiegów też się znajdzie :) Quote
Marinka Posted September 12, 2016 Author Posted September 12, 2016 cytowanie z fona tak mi właśnie wychodzi. Nie wiem dlaczego zamiast na wątku bazarku dla Kseni i Marcela cytat wpisał mi się na wątku Argo 8:\ Quote
Marinka Posted September 13, 2016 Author Posted September 13, 2016 Już trzeci dzień mija, jak Arguś jest w nowym miejscu. Mam nadzieję, że już się oswoił i czuje się pewniejszy Quote
Ladymonia0610 Posted September 14, 2016 Posted September 14, 2016 Zadzwonie jutro do Murki i zapytam się co u Argulca Quote
Murka Posted September 14, 2016 Posted September 14, 2016 W poniedziałek zakupiłam Oxycort z recepty (koszt 29,70 zł): http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/de7f21d800f3723c Argo już trochę się zaklimatyzował, spaceruje już luzem po ogrodzie i sam wraca do swojego boksu. Jest bardzo spokojny i przymilny. Chodzi za mną niemal krok w krok. Ale pryskania łapki nie lubi:) Quote
Marinka Posted September 17, 2016 Author Posted September 17, 2016 O 15.09.2016 o 15:18, ranias napisał: A co z łapką Argulka? Też jestem ciekawa.... Quote
Murka Posted September 17, 2016 Posted September 17, 2016 Coś między palcami u jednej z tylnich łapek - jakaś alergia? funia się tu powinna wypowiedzieć, bo ja tylko stosuję zalecenie:) Quote
funia Posted September 18, 2016 Posted September 18, 2016 Jutro zadzwonie do naszej wetki i konkretnie napisze jak to się nazywa to co on ma.Mówiła,ze pryskanie ma tylko sens jesli nie bedzie lizał tego .Czyli kołnierz ..Wszystkiego jutro sie dowiem . Quote
Recommended Posts