szafra Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Jakiś koszmar !!!! Ja mam watek reklamowy bazarków - może coś znajdziesz. [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/111594-Reklamy-Bazark%C3%B3w[/url] Quote
Ellig Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Zrobilam ogloszenie takiej jamnikowatej suni, jest cudowna, nie daje sobie rady w schronisku w Jędrzejowie, wlkp. [url]http://tablica.pl/oferta/piekna-pralinka-potrzebuje-domu-IDYKeF.html[/url] Quote
Ellig Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 [quote name='szafra']Jakiś koszmar !!!! Ja mam watek reklamowy bazarków - może coś znajdziesz. [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/111594-Reklamy-Bazark%C3%B3w"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/111594-Reklamy-Bazarków[/URL][/QUOTE] Zniknely watki zalozone po 3 kwietnia, tak samo posty..................... Quote
anica Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 [quote name='szafra']Jakiś koszmar !!!! Ja mam watek reklamowy bazarków - może coś znajdziesz. [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/111594-Reklamy-Bazark%C3%B3w"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/111594-Reklamy-Bazarków[/URL][/ Dziękuję :) czy to Ty jesteś opiekunką Filemnona ?:) to dla niego miałam wykupić pakiet ogłoszeniowy i jeszcze kilka bidaków ,mogło skorzystać:shake: nie wiem -co robić ? trzeba to jakoś od nowa poukładać- mi wszystko poznikało ,wątki,posty,wiadomości:mad: proszę jeśli dotrze przesyłka to daj mi znać -dobrze byłoby powklejać zdjęcia Filemona .. tak na szybko myślę,jeśli się nie znajdzie bazarek ogłoszeniowy to może jednak ktoś jeszcze pomoże Filemonkowi ? mam nadzieję że ten probiotyk mu pomoże ,bo jak tłumaczył mi wet ,oprócz tego ,że to są dobroczynne bakterie dla psiego żołądka i jelit ,to jeszcze usuwa z organizmu ,te szkodliwe bakterie. wtedy jak dzwoniłam do Ciebie ,to nawet sam chciał z tobą porozmawiać ,żeby ew. coś jeszcze pomóc( taki wet z powołania chyba- jeszcze jak usłyszał że to ma iść do schroniska )podawaj mu 1kapsułkę dziennie ,postaraj się proszę żeby dostawał codziennie wtedy wynik będzie 100% ja swojej Jasi przemycałam w pasztecie, serku ,itp Pozdrawiam Quote
Isadora7 Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 [quote name='Ellig']Zrobilam ogloszenie takiej jamnikowatej suni, jest cudowna, nie daje sobie rady w schronisku w Jędrzejowie, wlkp. [URL]http://tablica.pl/oferta/piekna-pralinka-potrzebuje-domu-IDYKeF.html[/URL][/QUOTE] jezusiczku jaka ślicznota, wstawie ją jak wróće z pracy na SOS Quote
Ellig Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 [quote name='Isadora7']jezusiczku jaka ślicznota, wstawie ją jak wróće z pracy na SOS[/QUOTE] Isadora, bardzo dziekuje:) Quote
wagens Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Jako że w sierpniu planuje sformalizowanie mojego związku a rodzice moi i Tż-ta nie odpuścili nam wesela mimo dosyć długiego życia na tz kocią łapę pomyślałam że moglibyśmy ten fakt wykorzystać i zrobić coś dobrego. Postanowiliśmy aby goście zamiast kupować kwiaty te pieniążki wrzucili do puszki podczas składania życzeń. I wymarzyła mi się puszka sos dla jamników :) Gości będzie dobrze ponad setkę więc tym sposobem można by uzbierać ładną sumkę i stworzyć solidny budżet na pomoc jamniorom w potrzebie. I tu pojawia się problem największy, ja jako totalny analfabeta nie jestem wstanie wymyśleć żadnego fajnego sformułowania na zaproszenia żeby było śmiesznie, rymowało się i by nikogo nie urazić. Wiem że mamy tu sporo ciotek które świetnie piszą , może ktoś coś skleci fajnego ? Później pozostaje jeszcze problem samej puszki ale na to jest więcej czasu. Co sądzicie o moim pomyśle? Quote
Nutusia Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Przecudny pomysł! Piękne "wejście" w Nowe Życie! :) Quote
yunona Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Pomysł wspaniały i wart realizacji:loveu: Kekea fajnie pisze może coś by wyskrobała:lol: tylko nie bij:eviltong::evil_lol: Quote
yunona Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 [quote name='anica'][quote name='szafra']Jakiś koszmar !!!! Ja mam watek reklamowy bazarków - może coś znajdziesz. [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/111594-Reklamy-Bazark%C3%B3w"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/111594-Reklamy-Bazarków[/URL][/ Dziękuję :) czy to Ty jesteś opiekunką Filemnona ?:) to dla niego miałam wykupić pakiet ogłoszeniowy i jeszcze kilka bidaków ,mogło skorzystać:shake: nie wiem -co robić ? trzeba to jakoś od nowa poukładać- mi wszystko poznikało ,wątki,posty,wiadomości:mad: proszę jeśli dotrze przesyłka to daj mi znać -dobrze byłoby powklejać zdjęcia Filemona .. tak na szybko myślę,jeśli się nie znajdzie bazarek ogłoszeniowy to może jednak ktoś jeszcze pomoże Filemonkowi ? mam nadzieję że ten probiotyk mu pomoże ,bo jak tłumaczył mi wet ,oprócz tego ,że to są dobroczynne bakterie dla psiego żołądka i jelit ,to jeszcze usuwa z organizmu ,te szkodliwe bakterie. wtedy jak dzwoniłam do Ciebie ,to nawet sam chciał z tobą porozmawiać ,żeby ew. coś jeszcze pomóc( taki wet z powołania chyba- jeszcze jak usłyszał że to ma iść do schroniska )podawaj mu 1kapsułkę dziennie ,postaraj się proszę żeby dostawał codziennie wtedy wynik będzie 100% ja swojej Jasi przemycałam w pasztecie, serku ,itp Pozdrawiam[/QUOTE] Anica ja dla Ciebie wykupiłam na bazarku dla Cinka, pakiet ogłoszeń dla Filemona. Wejdź tam , na pierwszej stronie jest podane jak przygotować ogłoszenie i wysłać na maila do LadyS, chyba. Quote
wagens Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Kochani Goście, oznajmiamy radośnie Kwiatków nie chcemy- zwierzęta ratujemy Pięknie prosimy byście do puszki wrzucili po kilka grosików dla chorych jamników póki co mam tylko coś takiego, jednak trochę się obawiam użycia słowa "jamniki" żeby sobie rodzinka nie rozkminiła że to pieniądze na moją fruzię co na wózku jeździ i że w ten sposób próbuje "dorobić" dodatkowo na weselu ;) Quote
keakea Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Jamnik nie zawsze bywa rasowy, kanapowy i wystawowy. Całkiem często jest skrzywdzony, ułomny i bezdomny. Umiera w zaspie, na ulicy, pod śmietnikiem, tak strasznie życie potrafi obejść się z jamnikiem. A schronisko? To żaden ratunek dla jamnika, w schronisku jamnik równie szybko z tego świata znika. My mamy siebie i Was, kochani krewni i przyjaciele, chcielibyśmy, aby każdy jamnik na tym świecie miał aż tak wiele, największym prezentem dla nas będzie, abyście radowali się wraz z nami i wsparli głodne, samotne, chore jamniki swoimi pieniążkami. Powodzenia, Wagens :) Quote
keakea Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 A Wagens, w kwestii puszki, potrzebujesz zwykłą puszkę, a dookoła niej owiń jamnika uszytego z materiału albo zrobionego na szydełku :) I może dołącz taką minibroszurkę z kilkoma historiami jamników, którym się udało dzięki wsparciu życzliwych ludzkich serc, żeby każdy mógł sobie poczytać. A wszystkich, którzy coś wrzucą do puszki, poinformujecie, które jamniki dzięki nim zyskały nowy dom i lepsze życie :) Quote
wagens Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Keakea, tekst piękny ale chyba zbyt długi i dramatyczny jak na zaproszenie na ślub i wesele ;) co do puszki to może uda mi się zrobić coś bardziej " profesjonalnego" , żeby goście zobaczyli że sprawa ważna :) Mam nadzieje że uda mi się to fajnie załatwić Quote
Anette Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Mamy bzika na punkcie jamnika i stąd prośba nasza wynika wrzućcie grosik do puszki niech merdają ogony i trzepocą radośnie jamnicze uszki Quote
Anette Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 A fajne puszki na zbiórkę pieniędzy mają w sklepach Flo. Ja takie kupowałam na wesele siostrzenicy. Nie pamiętam czy były w motywy zwierzęce ale na pewno w dolary i euro :) Quote
wagens Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Anette dzięki za podpowiedź, mam bliziutko do tego sklepu więc na pewno zajrzę. Myślałam żeby wydrukować na naklejce logo stronki sos dla jamników i obkleić taka puszke, żeby wyglądała na profeskę ;) Quote
kamilka91 Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 [quote name='Anette']Mamy bzika na punkcie jamnika i stąd prośba nasza wynika wrzućcie grosik do puszki niech merdają ogony i trzepocą radośnie jamnicze uszki[/QUOTE] Ten mi się bardzo podoba ;) Quote
anica Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 [quote name='yunona'][quote name='anica'] Anica ja dla Ciebie wykupiłam na bazarku dla Cinka, pakiet ogłoszeń dla Filemona. Wejdź tam , na pierwszej stronie jest podane jak przygotować ogłoszenie i wysłać na maila do LadyS, chyba.[/QUOTE] Bardzo dziękuję - zaczniemy działać ,jak odezwie się szafra bo mi poznikały nawet fotki które były w skrzynce odbiorczej , nie mam nic !!! Szafra proszę jak będziesz na dogo to zajrzyj na wątek Cinka , ale Yunonka sprawiła nam miłą niespodziankę (i naprawdę na czasie .. jakoś tak mi się wątpić zaczęło... przez tą awarię całą???..) Quote
Anette Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Kiedyś były takie naklejki z jamniorami na samochody- to tez by fajnie wyglądało Quote
keakea Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 [quote name='wagens']Keakea, tekst piękny ale chyba zbyt długi i dramatyczny jak na zaproszenie na ślub i wesele ;) co do puszki to może uda mi się zrobić coś bardziej " profesjonalnego" , żeby goście zobaczyli że sprawa ważna :) Mam nadzieje że uda mi się to fajnie załatwić[/QUOTE] Czy ja wiem, czy za dramatyczny? Tak to przecież wygląda... Ale decyzja jest Twoja ;) , a ten tekst Anette jest całkiem niezły, choć z niego nie wynika jasno, że pieniążki mają posłużyć pomocy bezdomnym jamnikom. Na dogo jest sporo ciotek poetek, na pewno coś akuratnego Ci przysposobią :) Quote
Isadora7 Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 [quote name='yunona']Pomysł wspaniały i wart realizacji:loveu: Kekea fajnie pisze może coś by wyskrobała:lol: tylko nie bij:eviltong::evil_lol:[/QUOTE] Przeciez to nie keakea wymyśla tekst tylko Rulon:megagrin::megagrin::megagrin: [quote name='wagens']Kochani Goście, oznajmiamy radośnie Kwiatków nie chcemy- zwierzęta ratujemy Pięknie prosimy byście do puszki wrzucili po kilka grosików dla chorych jamników póki co mam tylko coś takiego, jednak trochę się obawiam użycia słowa "jamniki" żeby sobie rodzinka nie rozkminiła że to pieniądze na moją fruzię co na wózku jeździ i że w ten sposób próbuje "dorobić" dodatkowo na weselu ;)[/QUOTE] [quote name='keakea']Jamnik nie zawsze bywa rasowy, kanapowy i wystawowy. Całkiem często jest skrzywdzony, ułomny i bezdomny. Umiera w zaspie, na ulicy, pod śmietnikiem, tak strasznie życie potrafi obejść się z jamnikiem. A schronisko? To żaden ratunek dla jamnika, w schronisku jamnik równie szybko z tego świata znika. My mamy siebie i Was, kochani krewni i przyjaciele, chcielibyśmy, aby każdy jamnik na tym świecie miał aż tak wiele, największym prezentem dla nas będzie, abyście radowali się wraz z nami i wsparli głodne, samotne, chore jamniki swoimi pieniążkami. Powodzenia, Wagens :)[/QUOTE] [quote name='keakea']A Wagens, w kwestii puszki, potrzebujesz zwykłą puszkę, a dookoła niej owiń jamnika uszytego z materiału albo zrobionego na szydełku :) I może dołącz taką minibroszurkę z kilkoma historiami jamników, którym się udało dzięki wsparciu życzliwych ludzkich serc, żeby każdy mógł sobie poczytać. A wszystkich, którzy coś wrzucą do puszki, poinformujecie, które jamniki dzięki nim zyskały nowy dom i lepsze życie :)[/QUOTE] [quote name='wagens']Anette dzięki za podpowiedź, mam bliziutko do tego sklepu więc na pewno zajrzę. Myślałam żeby wydrukować na naklejce logo stronki sos dla jamników i obkleić taka puszke, żeby wyglądała na profeskę ;)[/QUOTE] Wiesz to wszystko można ułożyć, ja myslę ze te teksty sa fajne, a jak sie wplecie w grafikę sprytnie to będzie werygit. W sensie graficznym chetnie cos zrobie w temacie. Dopasuję do ewentualnej puszki jak podasz wymiary. Moze warto pomyslec o czyms na kształt cegiełki (takie bywalo robiłam na festyny). Wystarczy w jakimś sklepie kupić kilka arkuszy wysztancowanych samoprzylepnych arkuszy i pod nie podpasować wydruk do zrobienia na domowej nawet drukarce. Goście na weselach miewają kotyliony, nalpeiki a'la serca orkiestry. No tak rzucam na szybko pomysły. Quote
wagens Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 pomysł jakiś jest :) W przyszłym tygodniu będziemy zamawiać zaproszenia więc klamka zapadnie. Jak będe w galerii to wstąpię do Flo po puszkę. Myślę że pomysł nie jest zły, postawię koleżankę z puszką zaraz przy nas, jak goście będą nam życzenia składać to odchodząc od razu cyk do puszeczki papierek ;) W rodzinie już zdarzało się że na zaproszeniach pisali że zamiast kwiatów, wino , słodycze czy też książki są mile widziane, i z tego co zauważyłam goście się stosowali do próśb dosyć chętnie. Quote
keakea Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Ja się zgadzam na wykorzystanie mojego wierszyka wszędzie tam, gdzie się przyda, jak nie Wagens na ślub, to może na jakieś inne zbiórki :) R(rrr)ulon Quote
Isadora7 Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 [quote name='keakea']Ja się zgadzam na wykorzystanie mojego wierszyka wszędzie tam, gdzie się przyda, jak nie Wagens na ślub, to może na jakieś inne zbiórki :) R(rrr)ulon[/QUOTE] Jesteś super jamniorem R(rrr)ambo [COLOR=#ff0000][SIZE=4][B]Mam prośbę do wszystkich w związku z bajzelkiem na dogo jeżeli ktoś znajdzie nowe linki do któregokolwiek z jamniorów niech tu wstawia. [/B][/SIZE][/COLOR] Quote
Recommended Posts