Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To właśnie tego wieczoru, gdy wiatr zimnym śniegiem dmucha - w serca złamane i smutne, cicha wstępuje otucha. To właśnie tego wieczoru, od bardzo wielu już wieków, pod dachem tkliwej kolędy, Bóg się rodzi w człowieku. Radosnych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia oraz Nowego Roku życzy Bożena z rodzinką i jamniorami!

Posted

[quote name='soboz4']podesłałam do Gosi panią, opisałam jej jamnisię i wyglądała na zainteresowaną, pomimo problemów ze skórą, zobaczymy, ma dzwonić[/QUOTE]

Pani raz dzwoniła ale nie miałam telefonu, potem napisała smsa, odpisałam, czy chodzi o Emkę i żeby zadzwoniła po 13 - nie odezwała się już.

Posted

[quote name='gosia2313']Pani raz dzwoniła ale nie miałam telefonu, potem napisała smsa, odpisałam, czy chodzi o Emkę i żeby zadzwoniła po 13 - nie odezwała się już.[/QUOTE]
A może po prostu oddzwonić do tej Pani?

Posted

[quote name='wagens']Delcia już do mnie jedzie, zostało jeszcze 200km ale wiem już że jest bardzo ciekawa drogi i że zadbana tylko chuda. Nie możemy się doczekać :D[/QUOTE]

ufffffffffffffffffffffffffff

Posted

jeszcze godzinka i powinna już być, spotykamy się tradycyjnie na spacerze żeby nasze parówki problemów nie robiły, ostatnio gładko poszło , mam nadzieje że i tym razem nie będzie problemu :)'

Delcia przyjechała, ma guzka na brzuchu i przewraca się co jakiś czas na jedną strone :/
Strasznie głodna i wystraszona.

Posted

[quote name='wagens']
Delcia przyjechała, ma guzka na brzuchu i przewraca się co jakiś czas na jedną strone :/
Strasznie głodna i wystraszona.[/QUOTE]

Biedna Babunia...
Pewnie potrzebna będzie pomoc lekarza... Żeby tylko nie było to nic groźnego...

Posted

[quote name='wagens']jeszcze godzinka i powinna już być, spotykamy się tradycyjnie na spacerze żeby nasze parówki problemów nie robiły, ostatnio gładko poszło , mam nadzieje że i tym razem nie będzie problemu :)'

Strasznie głodna i wystraszona.[/QUOTE]

"Ogarnij" ją trochę, opisz w pigułce co najwazniejsze i zawwalczymy na fejsie, na allegro, dziewczynie pomożemy. Założysz jej watek?

Posted

pierwsza noc za nami, Dela całą noc dreptała po mieszkaniu u co chwila się przewracała, momentami pada jak kłoda , czasami tylko się potyka. Miała dwa razy w ciągu nocy napady duszności. Nie jest z nią dobrze a z wyników wynikałoby że wszystko w porządku jest,

Posted

O kurczaki, trzeba ją szybciutko przebadać... Najważniejsze, że jest już bezpieczna i zaopiekowana. A co z tą czarnulką, która jest na kwarantannie do 30-go? Był chyba ktoś zainteresowany jej adopcją - czy nadal jest?...

Posted

[quote name='Nutusia']O kurczaki, trzeba ją szybciutko przebadać... Najważniejsze, że jest już bezpieczna i zaopiekowana. A co z tą czarnulką, która jest na kwarantannie do 30-go? Był chyba ktoś zainteresowany jej adopcją - czy nadal jest?...[/QUOTE]

Dlatego potrzebna garśc fotek, wątek na dogo, na fejsie wtedy zrobię i leeeeecimy

Posted

O Emkę mi chodzi: [URL]http://jamniki.eadopcje.org/psiak/546[/URL]
Gdyby nie była kotożerna, może znalazłaby u mnie tymczas, bo jak to tak - łysolek zimą w schronie?... :(

Posted

[quote name='Nutusia']O Emkę mi chodzi: [URL]http://jamniki.eadopcje.org/psiak/546[/URL]
Gdyby nie była kotożerna, może znalazłaby u mnie tymczas, bo jak to tak - łysolek zimą w schronie?... :([/QUOTE]

To znaczy dowiedzieć się więcej???

Posted

No chiba trzeba by, co?... (szczególnie, jeśli jest odpowiedniej długości:eviltong:) ;) Jeśli ci ludzie, którzy byli nią zainteresowani zrezygnowali. 30-go można by było już ją zabrać?...

Posted

[quote name='Nutusia']No chiba trzeba by, co?... (szczególnie, jeśli jest odpowiedniej długości:eviltong:) ;) Jeśli ci ludzie, którzy byli nią zainteresowani zrezygnowali. 30-go można by było już ją zabrać?...[/QUOTE]

Dzisiaj będę w schronisku z mart_iką, która zajmuje się kotami więc możemy sprawdzić jamniczkę? Wydaje mi się, że jak na DT to można nawet wcześniej, tylko może dobrze poczekać na wyniki zeskrobin skórnych.

EDIT: Nie będzie mnie dzisiaj, ale Marta sprawdzi :)

Posted

[quote name='gosia2313']Dzisiaj będę w schronisku z mart_iką, która zajmuje się kotami więc możemy sprawdzić jamniczkę? Wydaje mi się, że jak na DT to można nawet wcześniej, tylko może dobrze poczekać na wyniki zeskrobin skórnych.

EDIT: Nie będzie mnie dzisiaj, ale Marta sprawdzi :)[/QUOTE]

o suuuuper, to ja już nie będę wydzwaniac tylko czekamy na info tutaj ok?

Posted

[quote name='Nutusia']A te wyniki zeskrobin kiedy mają być?...[/QUOTE]

Oj dokładnie to nie wiem, wiem tylko, że tam gdzie je dali do badania ponoć długo się czeka, miały być albo po świętach albo po NR. Spytam albo poproszę, żeby ktoś z wolontariuszy się dowiedział, jak będzie na dyżurze