Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dobrze ,że się lepiej czuje.Czy wet zaglądał mu do gardła? On już miał podobną sytuację w 1.DS. Też przestał jesć i był osowiały.Byłam z nim i właścicielami u weta i okazało sie ,że miał zapalenie gardła.Dostał antybiotyk i po 2 -3 dniach był zdrowy. Może on się najadł po prostu śniegu i zapalił tym gardło ?

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kurcze miało by to sens. Szkoda że wcześniej nie udało się tej informacji zdobyć. W sumie to Bilonik nawet dzisiaj nie chciał do domu przyjść, tylko na ogrodzie chciał hasać. Musiałam go prosić żeby do domu wrócił. Kupkę ma ładną. A gorączka może być od gardła. Dostał wczoraj antybiotyk to powinno mu pomóc.
Z drugiej strony takie infekcję przy dobrym odżywianiu nie powinny się często zdarzać.

Posted

Opłata za Bilona za ten miesiąc 31 dni x 10zł = 310zł + w styczniu będzie odrobaczanie Dehinel Plus (taki Drontal ale tańszy - bije wszystko) 1 tabletka 7zł na 10 kg. Bilon waży 29 kg więc 3 tabletki = 21zł no i ta wizyta u weta dokładnie 64,20 zł (skan wkleję)
310+21+64,20= 395,20zł

Posted

powinno być lepiej po antybiotyku. Nie wszyscy weci zaglądają do gardła, a pies może mieć anginę jak człowiek i wtedy nie je , nie pije jest ciężko chory.

Posted

Bilonik chory nadal. Przedwczoraj wymyśliłam żeby mu psiknąć w gardło Propolisem. I to był strzał w dziesiątkę. Wczoraj już zjadł trochę kurczaka. Strasznie nam schudł przez te 5 dni. Mam jednak nadzieje że to już idzie w dobrym kierunku, psikamy 3x dziennie i już jest żywszy.

Posted

Dzisiaj Bilonik po raz pierwszy od kiedy zachorował przywitał nas przy łóżku i zachęcał do spacerku. Zjadł pół kostki białego sera i kawałek serniczka. Karmy namoczonej w ciepłym wywarze nie ruszył oczywiście. Ale biały ser mógł go na początek nasycić. Czyli zdrowiejemy !!!!

Posted

[quote name='Klaudus__']O jak dobrze...
Odświeżyłam chłopakowi ogłoszenia i dorobiłam kilka nowych...
Miejmy nadzieję,że przyniosą szczęście... :kciuki:

Niech mu przyniosa kochajacy domek !

Ciesze sie bardzo ze Bilonik zdrowieje :)