cavani Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Jezabel - zdjęcia boskie :crazyeye: Prosimy o jeszcze! Jak to dobrze, że jesteś z nami. :loveu: A Sarę już wstawiłam na wątku zbiorowym na miejsce Szajli - niech jej ta miejscówka przyniesie szczęście :roll: Quote
jostel5 Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 No to jeszcze Muffin widziany "okiem" Jezabel...:) To jeden z najsilniejszych psów w schronie.Niezły łobuziak...:). Ludzi-kocha. [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/805/muffins.jpg/][IMG]http://img805.imageshack.us/img805/9876/muffins.jpg[/IMG][/URL] Quote
Bejotka Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Zrobię ogłoszenia Sarze (Izy) :) Sama napiszę tekst, tylko trochę informacji poproszę (wiek, charakterek, stosunek do ludzi i psów itp) No i czy jest wysterylizowana (ta wiadomość jest istotna, nie wiem nigdy które z Waszych piesiów są po sterylizacji, a które nie. W Olsztynie wszystkie dorosłe psy są sterylizowane). Quote
cavani Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 [quote name='Bejotka']Zrobię ogłoszenia Sarze (Izy) :) Sama napiszę tekst, tylko trochę informacji poproszę (wiek, charakterek, stosunek do ludzi i psów itp) No i czy jest wysterylizowana (ta wiadomość jest istotna, nie wiem nigdy które z Waszych piesiów są po sterylizacji, a które nie. W Olsztynie wszystkie dorosłe psy są sterylizowane).[/QUOTE] Sara to młodziutka sunia - nie ma jeszcze roku. Nie jest wysterylizowana. Błąkała się w towarzystwie innego pieska w okolicach stacji PKP. Ktoś to zgłosił i tak trafiła do schroniska. W schronisku jest ok. miesiąc. Jest bardzo łagodnym psem. Do ludzi się tuli. Z psem żyła w zgodzie - nie wiem jak stosunek do suczek. Trzeba będzie sprawdzić podczas następnych spacerków, ale nie przewiduję problemów. Jeśli chodzi o wiadomości na temat sterylizacji innych psów, to tam gdzie wiem - piszę. U nas cały czas są sterylizacje i kastracje, ale idzie to bardzo powoli, bo w schronisku nie ma wiele miejsca dla piesków po zabiegach. Jedno pomieszczenie cały czas zajmuje podhalan Alvaro, który miał bardzo skomplikowane złamanie, przeszedł dwie operacje i cały czas musi być w sterylnych warunkach, dopóki nie zostaną mu usunięte gwoździe z łapinki. W sobotę została wysterylizowana Julka i Daszka, więc można dodać w ogłoszeniach. W połowie tygodnia zaplanowana jest sterylka Rity i Arii, bo obie niedługo idą do nowych domów - są zarezerwowane. Quote
Bejotka Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Dzięki Aniu :) A czy Sara jest duża? Bo na zdjęciach ciężko znaleźć punkt odniesienia i nie wiem czy to mały, czy średni pies... Quote
cavani Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Ona będzie wielkości owczarka niemieckiego, wilczaka. Mam wrażenie, że jeszcze może trochę urosnąć. Wygląda jak taki chudy podrostek w fazie wzrostu. W miarę jak będzie przestawała rosnąć, zacznie też nabierać trochę masy. Quote
muzzy Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Jezabel, z przyjemnością oglądam Twoje zdjęcia i cieszę się, że psiaki będą miały takie zdjęcia do ogłoszeń. I jednocześnie martwię się strasznie, że mając takiego fotografa już pewnie nie zechcecie, żebym do Was przyjechał ;) Quote
Jezabel Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Muzzy a ja nie mogę się doczekać jak przyjedziesz i razem pofocimy :-) Wy dodawaliście zdjęcia psiaków do konkursu w ,,Mój Pies"? Quote
wolontariusz schr. AZYL Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Ja własnie też wychodze na spacery z Mufinem:) I jakoś daje radę:) Quote
kinga_kinga7 Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 [quote name='wolontariusz schr. AZYL']Ja własnie też wychodze na spacery z Mufinem:) I jakoś daje radę:)[/QUOTE] Mufin to rewelacyjny psiak! rzeczywiście bardzo żywiołowy i silny,ale uwielbiam go:):) Quote
Jezabel Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Kto sie orientuje od której do której schronisko jest czynne formalnie? i potrzebuje jeszcze numeru konta schronu. Poda mi jakas dobra duszyczka?:-) Quote
wolontariusz schr. AZYL Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Ja też go uwielbiam:):):):) Quote
kinga_kinga7 Posted August 22, 2011 Author Posted August 22, 2011 [quote name='Jezabel']Kto sie orientuje od której do której schronisko jest czynne formalnie? i potrzebuje jeszcze numeru konta schronu. Poda mi jakas dobra duszyczka?:-)[/QUOTE] zaraz wyślę Ci na pw:) Quote
muzzy Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 [quote name='Jezabel']Muzzy a ja nie mogę się doczekać jak przyjedziesz i razem pofocimy :-)[/QUOTE] Bardzo chętnie :) Ale w najbliższym czasie nie zanosi się, żebym dał radę przyjechać :( [quote name='Jezabel']Wy dodawaliście zdjęcia psiaków do konkursu w ,,Mój Pies"?[/QUOTE] Do konkursu to nie wiem, ale do tej rubryki, gdzie pokazywane są bezdomne psiaki szukające domów to i owszem. O tak to wyglądało: [url]http://psifotograf.hostcenter.pl/images/phocagallery/Prasa/MP_Biala_Podlaska_2011.jpg[/url] Quote
cavani Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 [quote name='muzzy']Jezabel, z przyjemnością oglądam Twoje zdjęcia i cieszę się, że psiaki będą miały takie zdjęcia do ogłoszeń. I jednocześnie martwię się strasznie, że mając takiego fotografa już pewnie nie zechcecie, żebym do Was przyjechał ;)[/QUOTE] Muzzy, ależ chcemy - kiedy tylko będziesz mógł! Dobrze wiesz, że dobrych zdjęć nigdy za wiele. Poza tym chyba troszkę zapadły Ci w serce nasze bialskie bidy, skoro śledzisz co się u nas dzieje. Jak statystyki pokazują bywasz u nas co pół roku, więc czas niedługo znowu się pojawić. ;) Będziecie świetnym duetem z Jezabel - ona też foci z sercem :loveu: [quote name='kinga_kinga7']Mufin to rewelacyjny psiak! rzeczywiście bardzo żywiołowy i silny,ale uwielbiam go:):)[/QUOTE] Mi też łobuziak zapadł w serce. Nie wszyscy wiedzą, że dostał nowe imię od pracowników schroniska - Zbój :evil_lol: To psiak, który potrzebuje specjalnego pana. Był już kilka razy adoptowany do pilnowania posesji, ale zawsze uciekał i wracał do schroniska. Jego natura bardzo pasuje do rasy husky (ma w sobie zresztą trochę ich krwi) - jest bardzo niezależny, energiczny i potrzebuje dużo ruchu. Opowiedziałam o nim osobom, które bardzo aktywnie zaangażowały się w szukanie domu dla Szajli. Sfora Husky będzie go ogłaszała i obiecała pomóc znaleźć mu odpowiedni dom. Ogromnie się cieszę :multi: Quote
Bejotka Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Trochę ogłoszeń już ma :) To prawda - śliczny jest Mufin :) Quote
jostel5 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Bejotko,odwiedź nas w Białej-zapraszamy serdecznie!:) Calutki schron ,no i nasze chałupki są dla Ciebie -tak samo jak dla Paji-zawsze otwarte![B] Ty już normalnie jesteś "nasza"![/B]:) Quote
Bejotka Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 [quote name='jostel5']Bejotko,odwiedź nas w Białej-zapraszamy serdecznie!:) Calutki schron ,no i nasze chałupki są dla Ciebie -tak samo jak dla Paji-zawsze otwarte![B] Ty już normalnie jesteś "nasza"![/B]:)[/QUOTE] O, dzięki Ci za to piękne zaproszenie! :) Mam rodzinę w Piasecznie, stamtąd to jeden skok. Kto wie, czy nie wykrakałyście sobie mojego nalotu w przyszłości! :) Quote
Jezabel Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Panowie i Panie jest ktoś tam? Potrzebuje treści aktualnych ogłoszeń, poza tymi które już mam na facebooku. Będzie ktoś miły i podeśle? :-) [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Quote
jostel5 Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Zajrzyjcie sobie i ....się zapisujcie!:) [url]http://www.facebook.com/profile.php?id=100002847452563&sk=info[/url] Quote
andegawenka Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 [quote name='jostel5']Zajrzyjcie sobie i ....się zapisujcie!:) [URL]http://www.facebook.com/profile.php?id=100002847452563&sk=info[/URL][/QUOTE] Jest tam też Łatek.... Quote
Jezabel Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Wiecie jestem zaszokowana. Dzisiaj założony facebook schronu i już ma ponad 70 osób znajomych. Nie spodziewalam się, że aż tyle osób już pierwszego dnia okaże zainteresowanie. Myślę, że możemy się z tego cieszyć, bo zawsze szybciej uda się do ludzi dotrzeć. A jeśli chociaż jeden piesek znajdzie dzięki temu dom to warto było :-) Quote
andegawenka Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 [quote name='Jezabel']Wiecie jestem zaszokowana. Dzisiaj założony facebook schronu i już ma ponad 70 osób znajomych. Nie spodziewalam się, że aż tyle osób już pierwszego dnia okaże zainteresowanie. Myślę, że możemy się z tego cieszyć, bo zawsze szybciej uda się do ludzi dotrzeć. A jeśli chociaż jeden piesek znajdzie dzięki temu dom to warto było :-)[/QUOTE] 71 osób;):loveu: Quote
haniabor Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 [QUOTE [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/805/muffins.jpg/][IMG]http://img805.imageshack.us/img805/9876/muffins.jpg[/IMG][/URL][/QUOTE] Wybiegany, szczęśliwy pies:lol: Quote
lunarmermaid Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 A ja nie mam Facebooka... i jakoś nie chce mi się rejestrować.Ale uważam,że strona schroniska na "Face" to bardzo dobra rzecz.Tam siedzi mnóstwo osób - może ktoś znajdzie sobie przyjaciela ze schronu? Quote
Recommended Posts