Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A rozpętałyście, rozpętałyście !
Ja to dopiero tu zerknęłam jednym okiem , a zdjęcia w zanadrzu mam w ilościach niemałych :cool3:.Miejcie się na baczności.Gotujcie się na najazd krótkonóżków pospolitych i przegubowców bezwstydnych !:evil_lol:

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie aż takie parówki ale też "ciosane";)

1.Sunia biała

2. Piesek (nie wiem jaka płeć)

3. Nie wiem jaka płeć

Niestety ale nie moge udzielić więcej info o parówczakach bo nie wiem. Schronisko nie ma wolontariatu stąd te braki informacji.
Wszystkie psiaki znajdują sie w jednym z dolnośląskich schronisk.

Jeżeli znajdzie się jakiś dt lub ds to postaram dowidzieć się jak najwięcej. Na dzień dzisiejszy tylko tyle.:shake:

Posted

Witam :loveu: to ja ogłosze kilka Rzeszowskich Parówek :eviltong:

Kontakt w sprawie adopcji:
Schronisko " Kundelek " 35-322 Rzeszów
ul. Ciepłownicza 3
tel. 0 510-170-787
mail : [email protected]

MOKKA(steryliz.) - mała ruda suczka, trafiła do schroniska 01.04. 2006 początkowo była bardzo przestraszona i nieufna. Teraz Mokka już wie że nie każdy człowiek jest zły. Chętniej przychodzi i przebywa w towarzystwie ludzi.Jest bardzo pocieszna i ciekawa świata. Ma około 10 -11 lat i duszę młodziaka:)

ŻABA ( sterylizow.) to drobna , niewielka suczka w wieku około 11 lat , do schroniska trafiła, po smierci swojej ukochanej Pani ... początkowo zakmnięta w sobie i niechętna do wszystkiego stopniowo zaczeła oswajać sie ze swoją nowa sytuacją.... Żaba jest indywidualistką, kroczy swoimi ścieżkami , nie ważne są dla niej pieszczoty wszystkich dookoła, ma swoich ulubionych Opiekunów, za którymi podąża krok w krok, czekając na ich przytulaki i głaskanie...

BRENDA(steryliz.) to malutka czarna suczka, w wieku około 3 latek , drobna i delikatna, jest bardzo nieśmiała w kontaktach z Człowiekiem jednakże wita go merdając pociesznie ogonem , uwielbia wylegiwać się na kocykach :)

Posted

DAMI – (sterylizowana) trafiła do schroniska we wrześniu 2005 r. Ma ok 9lat ( 2008) . To średniej wielkości psinka (do kolana), która dla jedzenia zrobi wszystko :) uwielbia gdy mizia się ja za uszkiem ... i przytula z całych sił ..

GAMA (steryliz.) – trafiła do schroniska w grudniu 2005 r. jako 4 letnia suczka. Jest bardzo nieśmiała w stosunku do obcych lecz jeśli kogoś już obdarzy zaufaniem to potrafi pokochać go całym sercem. Jest niewielkim psiakiem ... uwiebia obserwować Człowieka :) bacznie przyglądając sie jego zajęciom :)

Posted

JUMATATU ( kastr.) to strasznie przyjacielski , młody piesek , w wieku około 1,5 roku ... został znaleziony przy centrum handlowym plaza, przy ulicy rejtana.. poczatkowo nieśmiały ... teraz to najwiekszy pieszczoch i przylepa, uwielbia miziadła .... uwielbia towarzystwo człowieka... jest bardzo grzeczny i spokojny, niekonfliktowy wobec reszty psiaków , jest pieskiem małym, nie sięga kolana ...

KRECIKOWA ( steryliz.) Ma około2 latek , trafiła do schroniska jako malutka - kilkudniowa psika. Została wykarmiona butelką i wyrosła na śliczną zdrowa sunie. Krecia jest bardzo nieśmiała w stosunku do obcych , potrzeba trochu czasu, cierpliwości i miłosci aby zdobyć jej zaufanie. Niestety psinka do tej pory przebywa w schronisku a tak bardzo chciałaby na zawsze znaleźć miejsce w czyimś sercu. Bardzo lubi szaleństwa na świeżym powietrzu , gdzie może "poćwiczyć" skoki przez "przeszkody".. jest też świetnym stróżem .. pierwsza alarmuje ze coś nie jest tak i pierwsza pędzi sprawdzić dlaczego :) Krecia jest suczka mała. sięga prawie do kolan ...

Wątek Kreci... http://www.dogomania.pl/forum/f1163/krecikowa-z-rzeszowa-63351/

KOKOSIA ( steryliz.) jest to mała suczka, w wieku około 5 lat ( maj 09) . Jest bardzo nieufna wobec obcych. Szuka domku w którym będzie mogła odzyska wiarę w ludzi. Do znanych osób radosna i pogodna. Ładnie chodzi na smyczy .

Posted

LORD– trafił do schroniska w lipcu 2007 mając ok. 3 lat. Jest to niewielki piesek ma ok. 30 cm. Łatwo nawiązuje kontakt z człowiekiem, jest bardzo energiczny i ruchliwy. Lordzik bardziej ceni sobie wspólne "posiedzenia" z Człowiekiem na ławce niż gromkie szaleństwa z resztą Psiej Ekipy ...

REKSIO( kastr.)to bardzo symaptyczny psiak, sięgający odrobinke niżej kolana ma około 7-8 lat, jest bardzo dystyngowany i spokojny, uwielbia Człowieka, potrafi przy nim zastygnąć, wpatrując sie w jego oczy i "kradnąc" jego pieszczoty ....

RENO – trafił do schroniska w maju 2009 roku. To starszy piesek w typie pekińczyka. Lubi pieszczoty jest niekłopotliwy, grzeczny i spokojny. Idealny psiak do mieszkania w bloku.

Posted

TOLA(steryl) to młoda około 6 -7 letnia suczka ( luty 09) 09( średniej wielkości , jest wesoła, bardzo lubi szaleć z kolegami i koleżankami podczas spacerów, jest też nieśmiała wobec Człowieka i podchodzi do niego z lekką rezerwą

TINA - trafiła do schroniska w kwietniu 2009, mając ok 4 lat. Tina jest wielkości do kolana. To grzeczna i ułożona psinka. Bardzo szybko przekonuje się do nowych osób. Uwielbia ruch i bieganie dlatego często bawi się i szaleje z innymi psiakami.

ZEUS – do schroniska trafił w maju 2006 roku , obecnie ma około 4-5 lat to spokojny i miły piesek, średniego wzrostu .Pomimo krzywdy jakiej zaznał w swoim życiu od ludzi jest bardzo ufny i towarzyski. Tęskni i czeka na osobę która go pokocha i wreszcie odmieni jego smutny los... Zeusek uwielbia spokojne spacery i pieszczoty :)

Posted

Ale wysyp parówek!!!
Po prostu nie nadążam! Dumna z siebie że właśnie zaktualizowałam 1 post po odświeżeniu zauważyłam, że w międzyczasie przybyło 6 nowych parówek!!!
I co my teraz z tym wszystkim zrobimy?
Pomysł 1 - parówenbank - chętnie mianowałabym Majuskę naczelnym skarbnikiem - cel - organizacja środków na promocję naszych parówek ( czyli ogłaszanie ile wlezie) bazarki, żebranina itp - potrzebujemy środków, żeby to wszystko poogłaszać!!!

Posted

Florentynka napisał(a):

Pomysł 1 - parówenbank - chętnie mianowałabym Majuskę naczelnym skarbnikiem - cel - organizacja środków na promocję naszych parówek ( czyli ogłaszanie ile wlezie) bazarki, żebranina itp - potrzebujemy środków, żeby to wszystko poogłaszać!!!

jak nie będzie chetnych na skarbnika to dajcie znać. Zbieram juz na kilka, więc coraz lepiej się organizuję, chętnie pomogę:loveu::loveu: