Florentynka Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 [quote name='Dzika_Figa']odezwij się do mnie na skype zarazo jak cudownie jest mieć siostrę... Ihabe - dzięki za propozycję, jakoś Cię na pewno wykorzystamy. Lecę do pierwszego posta z Twoimi parówami. Quote
gosiulaa Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Florentynko... chyba mnie zabijesz :eviltong: ale zapomniałam podać linku do wątku Kreci... przepraszam :oops: http://www.dogomania.pl/forum/f1163/krecikowa-z-rzeszowa-63351/ o to wątek Krecikowej :oops::oops: Quote
Dzika_Figa Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Gosiula, dorzuć go do posta tamtego w którym ją zamieściłaś, bardzo proszę. Usiłuję pomóc Florentynce ogarnąć ten "sklep z parówkami" i to by mi bardzo pomogło... jedna rzecz mniej do pamiętania i szukania... Quote
Florentynka Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 Choćbym i pałała żądzą mordu - nie mam czasu, tonę w parówach!!! Quote
gosiulaa Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Dzika_Figa napisał(a):Gosiula, dorzuć go do posta tamtego w którym ją zamieściłaś, bardzo proszę. Usiłuję pomóc Florentynce ogarnąć ten "sklep z parówkami" i to by mi bardzo pomogło... jedna rzecz mniej do pamiętania i szukania... Nie ma sprawy :eviltong: robi się... :loveu: Quote
figa33 Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 no faktycznie... okazuje się ,że parówek co nie miara :lol: szkoda ,ze ja mojej która jest już za TM nie mogę pokazać ........:-( Quote
Florentynka Posted November 14, 2009 Author Posted November 14, 2009 Na dziś ( to znaczy to dziś, które było wczoraj, biorąc pod uwagę porę) kończę z parówami i idę spać. Dobranoc, parówy, niech wam się przyśnią całe góry parówek! Quote
Dzika_Figa Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Robię porządki w parówkach, celem lepszego ich wyeksponowania. Konieczna jest standaryzacja wklejania parów na wątek. [SIZE="2"]Bardzo proszę, żeby każda wrzucana parówka zawierała: możliwie najlepsze zdjęcie (jedno, góra dwa) przybliżony rok urodzenia informację o kastracji/sterylizacji krótki opis zawierający najważniejsze informacje o parówie. informację o lokalizacji z uwzględnieniem podziału administracyjnego (województwo). Florentynkę proszę o zamieszczenie tej prośby w pierwszym poście i pomoc w duszeniu tych, którzy nie będą się bardzo starali zasad tych przestrzegać W zamian zobowiązuje się każdej parówie wykonać "portfolio" Z góry dziękuję za współpracę. Quote
Doda_ Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f28/cykor-po-10-latach-stracil-przyjaciolke-teraz-sam-marznie-w-kojcu-slask-128596/ Cykor, ma 12 lat, ponad 10 lat jest w schronisku. Miał przyjaciółkę, ale ta ma już domek, teraz tylko on sam został. Zbliza się zima... on marznie :placz: Niestety nie wiem czy jest wykastrowany ale dowiem się. Pies przebywa w Pszczynie - woj. śląskie. Kontakt w sprawie adopcji: tel. 515 242 723 Beata Quote
majuska Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Mogę być tym skarbnikiem czy jak tam się to stanowisko będzie nazywać. Ponieważ mam teraz zaplanowane 2 bazarki na orzeszki, obiecuję, że zaraz po tym ruszam z wielkim , ogromniastym bazarem na parówy. Potrzebujemy ochotników do ogłaszania. Ja sie melduję jako ALEGRATKOWIEC, ewentualnie CAFEANIMALOWIEC. Mam jeszcze taki pomysł... można zrobić na NK profil PARÓWY, tylko ja nie dam rady, bo juz prowadzę profil Nadzieja i wogóle to mam kilka różnych i niewyróbka. Jest ktos chetny??:razz: Na pewno na poczatku trzeba będzie spędzić dużo czasu na zapraszaniu do profilu znajomych, ale zdajecie sobie sprawę, że tam jest kupa użytkowników....ja sama trafiłam na dogo właśnie a sprawą pewnego psa wystawionego na NK Quote
Sally (od Koanka) Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 [quote name='Florentynka']Słuchajcie: w ramach propagowania wątku jadę z zaproszeniami według tej listy: http://www.dogomania.pl/forum/f28/zbior-wszystkich-watkow-schronisk-na-dogo-123324/ Kto pomoże? Biorę na siebie dokończenie śląskiego ( bo tam już porozsyłałam) i dolnośląskie, ktoś pozaprasza resztę schronisk? Właśnie zaauważyłam na naszym CKwątku :lol: Pomyślę, czy mamy jeszcze jakieś parówy oprócz Normy. Skoro mowa o allegro zbiorczym, to ja przypomnę o tym pomyśle, żeby pokazać jak parówa może wyglądać po schudnięciu. Może warto zebrać parę takich zdjęć i w takim zbiorczym allegro (nie wiem jak to w sumie wygląda) je pokazać? Quote
majuska Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Florentynka ma 2 takie modelki, które w stosunkowo krótkim czasie niesamowicie wypiękniały. Quote
karolciasz28 Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Ja się jeszcze zastanowię nad prowadzeniem profilu na NK,ale raczej nie bo czeka mnie wieeeeele ogłoszeń. Ale nie wyrobię się na wszystkich portalach,więc ja robię KUPIĘ PSA i PRZYGARNIJ ZWIERZAKA.;) Quote
kizimizi Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Proszę o dopisanie na 1 stronie: Psiaki-paróweczki z dolnośląskiego schronu (płeć różna). Ich foty są w poście 85 i niestety tylko tyle info mogę podać. Quote
Florentynka Posted November 14, 2009 Author Posted November 14, 2009 One tam są - jako niezidentyfikowane płciowo i terytorialnie, post z fotami podany. Quote
Dzika_Figa Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Proponuję akcję "DAJ ZŁOTÓWKĘ NA PARÓWKĘ" Florentynko? dostałas mailem próbki mojeog projektu parówiego? Co powiesz? Quote
Dzika_Figa Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Wnioskuję też, oprócz podziału wojewódzkiego, utworzenie działu parów pilnych oraz parów honorowych (znaczy takich które odbiegaja bardzo dalece od kanonu parówy, ale jednak coś sobie z parówy mają - np amstaffka z postu 60) Quote
Dzika_Figa Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 I kolejna moja myśl. KATALOG PARÓW, gdzie byłyby parówy do kupy, posegregowane wg województw, płci, temperamentu itd w formie jakby banerków zawierających zdjęcie i krótki opis. Tulko trzebaby chyba zrobić stronę www... (Bo na dogo to by chyba było trudne, skoro nie wolno więcej niż 5 zdjęć w poście...) Oto przykład: Quote
majuska Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Dzika Figo ale masz pałer ( Balbina to z Łowicza jest:evil_lol: ) Quote
Florentynka Posted November 14, 2009 Author Posted November 14, 2009 Okej, wszystko okej. Dwie drobne uwagi - Balbina jest ze schroniska w Łowiczu, a nie w Orzechowcach - to po pierwsze. Po drugie - osobiście mam co do amstafów w roli parów pewne wątpliwości. Parówa to jakby taki "pies dla każdego"- z samych opisów wynika,że większość z nich charakteryzuje się bezproblemową osobowością. Nie są wymagające, jeśli chodzi o specjalne umiejętności wychowawcze, nie potrzebują jakichś szczególnych dawek aktywności fizycznej itp. Słowem - nie wystarczy, że pies gruby, żeby był parówą. Ja bym sobie nie wybaczyła, gdyby na skutek przemycenia w parówach amstaf trafił do nieodpowiedzialnego domu, nie przygotowanego na pracę z tego typu psem. Portfolio piękne, siostrzyczko. A może Parówenblog? Quote
Dzika_Figa Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 nosz kurde, już przerobię na ten Łowicz :oops: EDIT poprawiłam. Mam już kilka innych takich samych gotowych. Dobra, założę bloga a ktoś mi pomoże go graficznie dopracować bo ja się na tych wszystkich htmlach nie znam. Jakieś kandydatury? Quote
agamika Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f28/puszysci-mieszkancy-boksu-a2-kto-pokacha-grubaski-krakow-137598/ PRZEGUBOWIEC - KRAKÓW (niestety nie mam zdj z profilu bo tego ADHDowca sie nie uchwyci ! ) "RZEGUBOWIEC ten pies chyba nie wie co to odpoczynek , na spacer pcha sie zawsze pierwszy, Na spacerze nic tylko by biegac chciał, chodzić węszyć ... Ma dopiero 1,5 roku i zamknięty w boksie strasznie sie męczy, to jest pies z duzym zasobem energii , potrzebujący, ruchu zajęcia. Czasem jak stanie na chwilkę, to wydaje mi sie ze jakbym złapała, go za ten wiecznie latający ogon, to cały zacząłby zamiast tego ogona sie ruszac :evil_lol:. Godzinny spacer, raz w tygodniu to stanowczo za mało dla tego małego wulkana energii :diabloti:... Mały ma charakterek , nie jest agresywny, ale potrafi strasznie sie skarzyc, na to ze to nie on włąsnie idzie na spacer ( mimo ze dopiero co wrócił ) :lol: Ma blizny/wytarte na pyszczku, od wpychania mordki w siatkę zeby znaleźć sie jak najbliżej przechodzących ludzi :-( ... którzy udają ze nie widzą, małego kundelka na krzywych łapkach " Quote
Dzika_Figa Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Florentynka napisał(a): Po drugie - osobiście mam co do amstafów w roli parów pewne wątpliwości. Parówa to jakby taki "pies dla każdego"- z samych opisów wynika,że większość z nich charakteryzuje się bezproblemową osobowością. Nie są wymagające, jeśli chodzi o specjalne umiejętności wychowawcze, nie potrzebują jakichś szczególnych dawek aktywności fizycznej itp. Słowem - nie wystarczy, że pies gruby, żeby był parówą. Ja bym sobie nie wybaczyła, gdyby na skutek przemycenia w parówach amstaf trafił do nieodpowiedzialnego domu, nie przygotowanego na pracę z tego typu psem. No, tak samo myślę, tylko ja to chciałam jakoś delikatniej. Mówiłam, że jestem ta z lepszym serduszkiem? Quote
Dzika_Figa Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Florentynko - mówisz-masz parowenblog.blog Przypomniałam sobie, że mój mąż umie robić strony www, więc jak tylko wróci do domu, to go zaprzęgnę do roboty. Będzie zatem minimalistycznie i w szarościach, bo innej opcji z nim nie wynegocjuję. Quote
Recommended Posts