Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 134
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

leni356 napisał(a):
Jeśli dziewczynka nie ma mamy to pokładów miłości chyba ma sporo :-( Dobrze że znalazła przyjaciela do kochania

Tez o tym myslalam kiedy Pan mi opowiedział historie swojego zycia...
niech sie nie myle:shake:

Posted

Wróciłam;) Mały, rudy kangur szczęśliwy w domku (taka mam nadzieję:loveu:). Początki nie był łatwe, tatko Bogdan został pokąsany jak tylko został z nim sam na sam, ja po przyjeździe też zostałam zwarczana i oprychana,za nic nie chciał współpracować, pluł kiełbaską i rwał się do ucieczek:placz: Pakowanie do auta odbyło się niestety na siłę, bo strasznie panikował, a nie będę się z nim szarpać przy ulicy przecież. Podróż do Mszczonowa spędził sam, z tyłu. Po przyjeździe wyjęłam z auta zupełnie inne stworzonko, kochane i przytulaśne:p.
Poszliśmy na szybki spacerek, obsikał nowy, przydomoy park i wprosiliśmy sie na herbte do Pana i małej Marty;) Ładnie wdreptał po schodach, napił sie wody i spoczał pod drzwiami.Na początku był przerazony, ale kwadrans nie minął jak zaczął nieśmiało eksplorowac nowe kąty, schrupał kiełbaskę, nawarczał na Pana:razz: Szybko zakumplował się z przemiłą dziewuszką, wolniej z Panem, ale jestem dobrej myśli. Szczególnie mała pani jest moim zdaniem REWELACYJNA i mimo młodego wieku ma super podejście do psów.
Keri nie lubi facetów, woli babeczki. Pan dostał jedzonko, sam też coś kupił,spać będzie w wyrku z Martą. Poza tym reszta ok.Fotki słabe, bo siedział w ciemnym przedpokoju, ale są:cool1: Strasznie chudziutki jest :placz:

Posted

Nie ucieknie
biegał cala niedziele po działce i jak tylko znikalam z oczu szybko był przy nodze
Zostawiłam na chwilke w garazu przywizanego lekko ale sie rozwiązał i na smietnik za mną ale jak zawolałam
juz był ....nie ucieknie
jak wie zejest kochany....
zapomniałam o adresówce-cholerka

Posted

Pan przysłał maila ze zdjęciami, tekst wklejam, ale nowe dogo nie pozwala dodać zdjęć :diabloti:
Przypomnę panu o adresatce

"Witam Państwa. Proszę zobaczyć zdjęcia jak śliczny piesek KERI bawi się z córką. Jest bardziej żywszy,tylko jeszcze całkowicie nie ma zaufania do mnie ,gdyż nie pozwala mi się pogłaskać. Moim przekupstwem do niego zaczyna mi ufać i stopniowo dopuszcza mnie do siebie. Moje przekupstwo rożnymi smakołykami do Keriego zaczynają przynosić rezultaty gdyż pozwolił sobie założyć smycz i poszedł ze mną na spacer. W ciągu dnia córka kilkakrotnie wychodzi z nim na spacer z czego nasz piesek jest bardzo zadowolony. Serdecznie pozdrawiamy i jeszcze raz dziękujemy za pieska."

Posted

Udało mi się wstawić dziś zdjęcia na forum kudłaczy, a tutaj nadal nie :-( Nie wiem o co chodzi

edit: Dodawanie zdjęć działa tylko jako edycja postu :diabloti: Szlag mnie trafi z tym dogo

Mała właścicielka i jej piesek:

Posted

joaha,bardzo Ci dziekuje za transport
jezeli mozesz przeslij umowe na adres schroniska
jest potrzebna do rozliczenia.J ajego wykupilam ale juz na Pana nazwisko i musze sie rozliczyc z umowy...
Bardzo Ci dziekuje jeszcze raz i do milego>:)

Posted

joaha,bardzo Ci dziekuje za transport
jezeli mozesz przeslij umowe na adres schroniska
jest potrzebna do rozliczenia.Ja jego wykupilam ale juz na Pana nazwisko i musze sie rozliczyc z umowy...
Bardzo Ci dziekuje jeszcze raz i do milego>:)

Posted

MAM MAŁY PROBLEM
Gmina nie chce Pana zwolnic z podatku
prosze napiszcie co i jak ...bo ja tego nie wiem
wydaje mi sie ze za psiaki schroniskowe nie bierze sie podatku?
ale pewna nie jestem

Posted

U nas jest tak
piesek ze schronu nie ma podatku.
Panu zas Gmina naliczyla podatek-148zł rocznie
nic z tego nie rozumiem

[FONT=sans-serif]olska [edytuj]

W Polsce podatek od posiadania psa obowiązywał do 31 grudnia 2007 r. Był to podatek bezpośredni i kwotowy. Jego wysokość ustalana była przez gminy, jednak ograniczona przez rozporządzenie ministerialne. W 2007 r. wynosił przeważnie 40 złotych. Całość podatku wpływała do budżetu gmin. Poza celem fiskalnym, podatek miał również na celu ograniczanie ilości zwierząt. Z podatku wyłączone były psy gospodarskie, jednak najwyżej dwa na jednej posesji.
W związku ze zmianą ustawy o podatkach i opłatach lokalnych, od 1 stycznia 2008 r. podatek ten został zniesiony, natomiast w jego miejsce istnieje możliwość wprowadzenia fakultatywnej opłaty za posiadanie psa, uzależnionej od rady gminy w zakresie jej poboru, wysokości czy terminu płatności. Stawka tej opłaty maksymalnie może sięgać 100 złotych[1].
[/FONT]

Posted

Gisellko - podatek od psa to chyba ustalany w każdej gminie inaczej - w W-wie są chyba najniższe stawki, u nas jeśli bierze sie psa ze schroniska to nie płaci się przez rok, a potem się już płaci. A moze pan miał wcześniej psiaka ? i np. jak psiak odszedł nie zgłosił tego i naliczyli mu za ileś tam....to jakiś maxi podatek...