kamilawa Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Jamnik Keri czekał na śmierć w kupce liści... Ma około 2-3 lat i wielki bagaż doświadczeń. Czy miał kiedyś prawdziwy dom? Czy był kochany? Nie wiadomo. Wiadomo jak trafił do schroniska. Pewnego dnia kobieta idąc chodnikiem zauważyła złocistą, małą kuleczkę śpiącą na kupce liści, które spadły z drzewa. Podeszła, zobaczyła pięknego, złocistego jamniczka z bursztynowymi oczkami. Po trzech dniach piesek dał się złapać. Pani odprowadziła malucha do schroniska. Keri- bo tak dostał na imię strasznie się bał. Nie wiedziała gdzie jest, co ma zrobić, jak się zachowywać. Nagle znalazł się za kratami. Przestraszony nie dał się nawet dotknąć. Wszyscy ludzie byli dla niego wrogami, dopóki nie poznał jednej z wolontariuszek. Zrobił wszystko dla kiełbaski i innych smakołyków. Dał się pogłaskać. Zaufał. Zakochali się od pierwszego wejrzenia, Ona- jego, a On- ją. Jednak wolontariuszka nie może dać mu domu. Jedynie co może mu dać to spacery, jedzenie i głaskanie. Keri to wspaniały pies. Pięknie chodzi na smyczy, otwiera się na spacerkach. Przytula się do dobrych duszyczek. Ale potrzebuje domu. Domu na dobre i na złe. By się nie nudził dali mu kolegę- małego kundelka, z którym lubi się bawić. Jest spokojny, zrównoważony, odda całe swoje serduszko swojemu panu, ale musi dostać tą szansę. Keri jest zdrowy, odrobaczony i zaszczepiony. Teraz jego marzeniem jest –DOM. Ty możesz spełnić to marzenie. Pokochaj jamnisia, przekonasz się jaki jest wierny. Więcej informacji dowiesz się dzwoniąc do: Grażyny – tel. [FONT=Arial]0 664-315-852[/FONT] [FONT=Arial]Edyty – tel. 501-161-217[/FONT] [FONT=Arial]Pani Jasi – tel. 074 831-18-00[/FONT] Coś takiego wymyśliłam. Nie wiem, czy ma gdziekolwiek ogłoszenia. Trzeba poczekać na Grażynkę albo Edytkę. Wydaję mi się, że nie ma ogłoszeń, oprócz allegro...a może nawet allegro niema... Quote
obraczus87 Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Przepraszam za OT. REKS ma czas do końca listopada, później idzie do schronu. Żadne prośby nie pomogą, decyzja jest nieodwołalna. Nie wiem jak tak można, ale widocznie można. W schronisku czeka Reksa TYLKO ŚMIERC. Po 7 latach spedzonych u boku ukochanej Pani, nie wiedział, że na stare lata przyjdzie mu walczyć o życie. Postanowiłam powalczyć o życie Reksa. Ale sama nie dam rady :( Chciałabym umieścic Reksa w DT, niestety na razie mam 20 zł deklaracji, a potrzebne jest około 350-400zł :( Bardzo proszę o wsparcie, o radę, może ktoś z WAs ma jakis pomysł?? http://www.dogomania.pl/forum/f1161/reks-ma-czas-do-30-listopada-potem-schronisko-nowy-dom-potrzebny-natychmiast-146868/index15.html Quote
giselle4 Posted November 11, 2009 Author Posted November 11, 2009 kamilawa napisał(a):Dziewczyny mają dużo pracy więc - ja zaraz napiszę tekścik. ;) Może uda mi się coś ładnego napisać. Wielkie dzięki za pomoc :loveu: Kama dziekuje:oops: tekst piekny zaczynam z ogłoszeniami Keri i Bernis bo jeszcze nie robilam:( wrociałam chwilke temu z poadopcyjne sorry maluszki Quote
Isadora7 Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 No to ja sobie wykorzystam tekst do allegro, połowa roboty mniej :) Quote
giselle4 Posted November 11, 2009 Author Posted November 11, 2009 oj tak,zawsze dobra dusa pomoze...zabieram sie zaoglosz:oops:enia Quote
taxelina Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 dodalam na Jamniki i mixy szukaja domow ale prosze o uzupelnienie info gdzie sie znajduje piesek - w jakim miescie Quote
fiorsteinbock Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Dzieki wlk! Keri przebywa w dolnośląskim schronisku AZYL Quote
leni356 Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 "Witam serdecznie.Pragne sie dowiedziec czy jeszcze jest aktualne ogłoszenie o adopcji tego ślicznego jamniczka.Bardzo chetnie wraz z 13 letnia córka zaodoptuje tego pieska i zapewniam ze bedzie miał u nas wspaniała opieke.Bardzo prosze o odpowiedz jak i równiez jakie warunki mam spełnic tak aby ten sliczny piesek przybył pod opieke moja i mojej córki Marty.Pozdrawiam, xx" Wysłałam informacje do tych państwa o warunkach adopcji, czekam na odpowiedź. Prosiłam o podanie nr tel, będzie łatwiej porozmawiać niż drogą mailową Quote
fiorsteinbock Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Dzieki Leni! czekamy zatem na wiesci! Quote
giselle4 Posted November 12, 2009 Author Posted November 12, 2009 fiorsteinbock napisał(a):Dzieki Leni! czekamy zatem na wiesci! cioteczki,oj tak sie ciesze niech ma ten domek ta okryszynka... juz jest wspaniały,poszczekuje aby podejsc,daje buziaki i jest cudowny kto jego pokocha ten ma los na loterii:evil_lol: Quote
kamilawa Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 :oops: Niech to będzie domek dla małego... najlepszy jaki może być! Śnił mi się dziś oczywiście... uciekł z Dzierżoniowa i przybiegł do mnie :diabloti: Quote
giselle4 Posted November 12, 2009 Author Posted November 12, 2009 kamilawa napisał(a)::oops: Niech to będzie domek dla małego... najlepszy jaki może być! Śnił mi się dziś oczywiście... uciekł z Dzierżoniowa i przybiegł do mnie :diabloti: nie moze byc rano siedział na moich rekach:shake::evil_lol: Quote
kamilawa Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 giselle4 napisał(a):nie moze byc rano siedział na moich rekach:shake::evil_lol: Oj, bo Ty nie wiesz jaka akcja była :diabloti: Jeszcze przed szkołą go do Was odwoziłam :evil_lol::evil_lol: znaczy się ja z tatą :P Quote
leni356 Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Potrzebna osoba do sprawdzenia tego domku - Mszczonów koło Warszawy Quote
kamilawa Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 leni356 napisał(a):Potrzebna osoba do sprawdzenia tego domku - Mszczonów koło Warszawy Kto może domek sprawdzić? Jest ktoś z okolic? :razz: Quote
giselle4 Posted November 12, 2009 Author Posted November 12, 2009 ...domek sprawdzi Daro juz telefonowałam to jest miejscowasc miedzy Łodzia a Warsawa Boze kochany,kto pomoze z transportem....:crazyeye::-( Pan przesympatyczny,coreczka podpowiadała ...ze bardzo jego chce dziewczynka ma 13 lat i jest niecierpliwa.... pomocy Quote
kamilawa Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 jej, może ktoś by pojechał... ...zawsze trafiają się super domki w dalekich odległościach. Nasza Hasi być może będzie miała domek w Zawierciu, tutaj dopiero jest problem z transportem... :-( Quote
danka1234 Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 widze ze juz domek sie szkrabowi szykuje ,super,to nie wiem czy robic ogłoszenia czy zaczekac.:p Quote
giselle4 Posted November 12, 2009 Author Posted November 12, 2009 ISADORA,czy mozesz pomoc i popytac dziewczyn z Warszawy, czy ktoras nie moze podwiezc maluszka do domku. Mam transport na poniedzialek do Warszawy zachodniej:crazyeye:NA MIEJSCU O GODZ-15.40[tylko nie mozna sie spoznic bo to jest tej osoby przesiadka]:shake: KTO POMOZE I DOWIEZIE NA MIEJSCE s.o.s Quote
Sysa Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Piękna jamnisiowa bida, mam nadzieję, że wszsystko się uda. Trzymam kciuki :) Quote
giselle4 Posted November 12, 2009 Author Posted November 12, 2009 leni356 napisał(a):A kiedy domek sprawdzicie? w sobote lub niedziele:evil_lol: Quote
joaha Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 ja mogę jechać, ale dopiero ok 17 (praca:cool3:) jakby ktoś przejął jamniora i poczekał na mnie to luz Quote
Recommended Posts