Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

...ciotki kochane
potrzebujemy troche grosza na paliwo i na bilet
i kogos kto odbierze psiaka z pocigu_.....
prosze

to szansa jedna na sto dla niego.....

i tak trzeba dowiezc do WROCAWIA+15zl
pozniej za bilet dla niego
i za paliwo joaha:oops:

• Replies 134
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='giselle4']ISADORA,czy mozesz pomoc i popytac dziewczyn z Warszawy,

czy ktoras nie moze podwiezc maluszka do domku.

Mam transport na poniedzialek do Warszawy zachodniej:crazyeye:NA MIEJSCU O GODZ-15.40[tylko nie mozna sie spoznic bo to jest tej osoby przesiadka]:shake:

KTO POMOZE I DOWIEZIE NA MIEJSCE
s.o.s

[quote name='joaha']ja mogę jechać, ale dopiero ok 17 (praca:cool3:) jakby ktoś przejął jamniora i poczekał na mnie to luz

Ciężko dzisiaj myślę (gorączka, dreszcze itd) czy to znaczy że już wszystko załatwione? Wybaczcie ale dopiero weszłam po kimanku.

Posted

..nie ma na co czekac[prosze]
Pan spoko az piszczy,coreczka pojękuje
mieli psiaka ale umarl i chceli wziąc nastepnego
ale
Pana siostra ma jamniczka i trafili na Teriego:crazyeye:to bedzie jego kolega:eviltong:
tak miało chyba byc
Dziewczyny
2 pokoje z kuchnia i ich dwoje
tata i coereczka[wiecej nie moge na forum napisac,ale to bardzo dobry człowiek]:-(:loveu:
Czy sie zgadazacie?
Czy pomozecie ...zrobie zaraz jakis bazarek;)
grosz musi byc na cito...

od michelle04 cos wyciągne i sama grosik dam...
nie obijam sie :shake:
ale trzeba dac na paliwo
i zaplacic bilety za chlopaka......:lol::oops:
http://www.dogomania.pl/forum/f99/sylwestrowa-bizuteria-dla-psiakow-grosik-21-11-09-a-173504/
trzeba kupic ...smycz i obroze
smaczek na droge i jakis kocyk dac ...bo moze sie przydac i buteleczke wody z miseczka....
juz ide załatwiac sprawy.....

Posted

Błagam tylko sprawdźcie ten dom dokładnie

Mnie się to nie podoba, sorry - pan jest miły, owszem, ale dzwonił z numeru zastrzeżonego, który się nie wyświetlił . Druga rzecz - wysłał mi maila z pytaniem czy zostanie obciążony kosztami transportu. Nie wiem co o tym sądzić, ale mail mi się dziwnie nie spodobał.

Mszczonów jest niedaleko od Wwy, ale ja w ten weekend nie dam rady. Ja naprawdę nie ufam ludziom, lepiej zaczekać tydzień.. Nawet jeśli ten dom nie wypali to jamnik jest tak ładny że znajdzie się inny. Nie wydawajcie go w ciemno

Posted

Mail od pana, nie wiem jak Wam ale mnie się nie podoba:

"[FONT=monospace][/FONT]Witam serdecznie.Pragnę się dowiedzieć czy to jest prawdą że za dostarczenie mi[FONT=monospace] [/FONT]ślicznego Jamniczka który wabi się KERI ZOSTANĘ OBCIĄŻONY KOSZTAMI[FONT=monospace] [/FONT]TRANSPORTU.Pragnę nadmienić że jestem umówiony na dzień 16 tego miesiąca, a jest[FONT=monospace] [/FONT]to poniedziałek celem dostarczenia mi tego wspaniałego pieska i podpisania[FONT=monospace] [/FONT]wszelkich dokumentów związanych z adopcją.Czy za ten transport zostanę[FONT=monospace] [/FONT]obciążony,gdyż taka informacja dotarła do mnie od moich znajomych.Bardzo proszę[FONT=monospace] [/FONT]o odpowiedź.Dziękuję i pozdrawiam"

No i pytanie czy jamnik jest wykastrowany? Bo ja panu mówiłam od razu że jest po kastracji

Posted

[quote name='leni356']Mail od pana, nie wiem jak Wam ale mnie się nie podoba:

"Witam serdecznie.Pragnę się dowiedzieć czy to jest prawdą że za dostarczenie miślicznego Jamniczka który wabi się KERI ZOSTANĘ OBCIĄŻONY KOSZTAMITRANSPORTU.Pragnę nadmienić że jestem umówiony na dzień 16 tego miesiąca, a jestto poniedziałek celem dostarczenia mi tego wspaniałego pieska i podpisaniawszelkich dokumentów związanych z adopcją.Czy za ten transport zostanęobciążony,gdyż taka informacja dotarła do mnie od moich znajomych.Bardzo proszęo odpowiedź.Dziękuję i pozdrawiam"

No i pytanie czy jamnik jest wykastrowany? Bo ja panu mówiłam od razu że jest po kastracji

Szczerze? Dla mnie ten Pan jest skreślony, wybaczcie.
Po wielu ostatnich przypadkach, złudnych ćwierkajacych i ociekajacych wazeliną ludzi dmucham nawet na lodowate. Pan dał garść pustosłowia (sliczny piesek psipispsi, buzi cacy) ale wali po oczach jego troska o finanse. Ja coraz bardziej dojrzewam aby standaredem było np "dostajecie psa ale 50 zeta tytułem zworu symbolicznego, kosztów transportu, szczepień itp". Każde schronisko bierze opłatę schroniskową i jest to jasne dla mnie.

Popatrzcie tutaj:
http://www.dogomania.pl/forum/f1157/bialy-ratlerek-malenki-sliczny-gucio-znow-szuka-domu-172007/index19.html#post13499696

Pomijam fakt z ten psiak nie powinien być przedstawiany jako ratler. Być moze kobieta się nie zna, a po przyjeździe uświadomiono ją że on taki ratler jak ona Królowa Elżbieta. Pani mieszka na luksusowym, zamkniętym osiedlu. Osoba któa przyjechała po psa zażyczyła sobie (i bardzo słusznie) zwrotu za transport. Pani rzekła ze nie ma kasy w domu, na szczęście odbierająca psa nie dała się w pole wyprowadzic i powiedziała, że poczeka aż wyjmie z bankomatu. Nic dodać nic ująć. A ile ćwierkania było wcześniej...

albo tutaj:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/prima-roczna-8kg-sunia-prawie-jak-cavalier-k-ch-spaniel-zostala-figa-lodzianka-171978/index11.html

na wizytę pojechała majqa, osoba któa niejedn dom bezbłednie przeświwetliła i nigdy nie było pomyłki. No i tym razem.... coś tam się nie zaświeciło... było ćwierkanie słowicze wręcz, smarowania, wazelinowanie... a skutek widać na wątku.

Konkluzja... Moja oczywiście... Pan mi się zdecydowanie nie podoba.
I w zasadzie tak nie bardzo wierzę w stałość uczuć 13 letniej egzaltowanej panienki. Wybaczcie.

Posted

Cóż mi tez się wydaje dziwne, że na dogo zbiera sie na kase na transport (akurat tu będzie to ok 50 zeta, a jak wezme auto na gaz to nawet mniej). Sadziłam, że nowi własciele po prostu będą uprzedzeni, że moge chcieć kase i już. Jakby co to ja w okoliach Warszawy służe autem i kierowca w innym terminie.

Posted

Przeczytalam o Guciu i Primie, oba piękne i skrzywdzone psiaki :angryy:
Powiem szczerze, ze ja Panu od jamnika nie ufam - duzy entuzjazm, ehy, ahy - kwestia finansowa i od razu w mailu DUZE LITERY! oburzenie, ze ON ma placic? przeciez juz dom daje, to pierwszy krok do zostania swietym....? Nie ufam takim ludziom, sorry! szukaja oczami, nie sercem

Posted

Jest jeszcze pani ze Zgorzelca, która kontaktowała się w sprawie jamniczków Atosa i Fila, ale one już domki mają zarezerwowane, więc jej domek został wolny. Można panią sprawdzić, podsunąć Keriego, co sądzicie?

Posted

leni356 napisał(a):
Tak jak napisałam mnie się nie podoba również :shake:

Powiało lodem
to ja po kolei.....:mad:
Macie racje ,Pan dba o swoje finanse z prostrego powodu
jest samotnym ojcem 13 letniej dziewczynki.Wychowuje ja od małgo,nie ma zbyt duzo ale chce dac domek jamnikowi......chcecie jego skreslic bo przestraszył sie kosztow[ktos jemu powiedział ze -400zł] nie stac jego.Juz zamowiło miseczki i spanko na allegro [do sprawdzenia]pytał o karme jaką ma kupić...dalej jestescie na nie:shake:
Tylko dlatego ze jest biedniejszy,ze przestaraszył sie kosztów?
nie rozumiem:shake:
dajemy jeszcze biedniejszym i jeszcze dowozimy karme.....
szkoda:-(
moge powiedzec ze jest mi przykro....ale to nie jest wazne.....:shake:
oplata schroniskowa-30zł
koszt paliwa joaha-?
i bitety na autobus i pociag.....?

Posted

leni356 napisał(a):
Oj, giselle, co do każdego domu mogą być wątpliwości, szczególnie co do niesprawdzonego. I każdą wątpliwość trzeba sprawdzić, chodzi w końcu o dobro psa

wiem leni
i lepiej na zimne dmuchac
Jutro podjedzie Daro i sprawdzi...co i jka
zobaczy czy te miski zamowione i spanko
pogada i powącha czy oboje pachna
oba telefony dostepne i komora i stacjonarny:crazyeye:

Posted

giselle4 napisał(a):
wiem leni
i lepiej na zimne dmuchac
Jutro podjedzie Daro i sprawdzi...co i jka
zobaczy czy te miski zamowione i spanko
pogada i powącha czy oboje pachna
oba telefony dostepne i komora i stacjonarny:crazyeye:

Giselciu kochana, być może okaże się wszytko ok i DajBoże ta malizna nie może czekać. Przysięgam, że odszczekam głośno i wyraźnie. Nieco mnie dobiły niektóre psiaki, myślę, ze ostrożności nie zawadzi. Ot po prostu.

Dzięki takie ostrożnosci udało się nam pare razy namierzyc pewna panią tysiąca nicków.

Posted

Ja powiem tak - z panem nie rozmawiałam. Nie wiem dokładnie jaka jest sytuacja i dokładnie co i jak. Więc ja jestem za wizytą przedadopcyjną, która ma być jutro. Dopiero po niej możemy stwierdzić czy Keri może do Pana jechać. Nie wyrabiajmy ludziom opinii od razu- czasem jest tak, że ktoś ma mniej kasy, a większe serce inni więcej kasy i serce jak z kamienia.
Ale cioteczki, Wy wiecie co robić :loveu:
Trzymam kciuki za małego. ;)

Posted

fiorsteinbock napisał(a):
Dokladnie tak Isadoro..a nieszczescie, ze ta Pani wlasnie z tego samego schronu chciala jamnika...
Wiec Gisellko, nie gniewaj sie na nas...wiesz przeciez co przechodzilysmy z Dropsem.

kochane nigdy :shake:
nie gniewam sie
Ty wiesz Edytko jak ja ryczalam kiedy poodopcyjna NADIRA I ZENITA NIE OKAZAŁA SIE NA 5...TYLKO NA 4+Jka facet nie nawyzywałi kazał sie leczyc.
Jak ja jemu nawkładałam...jaki był cyrk...ale i tak jeszcze pojade tam:mad:
wiesz jak obie przezywamy kazdą adopcje.....
a On takie chudy i taki malutki:-(
i ta bida na izolatce
i ten połamaniec z Bielawy:-(
Jeszcze Pudi..a Czeska znowu cos ma ZE STOLCEM
dałam jej dzisiaj wegiel:eviltong:

Posted

giselle4 napisał(a):
Ty wiesz Edytko jak ja ryczalam kiedy poodopcyjna NADIRA I ZENITA NIE OKAZAŁA SIE NA 5...TYLKO NA 4+Jka facet nie nawyzywałi kazał sie leczyc.
Jak ja jemu nawkładałam...jaki był cyrk...ale i tak jeszcze pojade tam

Gisuś, mogłabyś mi coś więcej napisać o tej wizycie?
No i oczywiście zdrówka dla Czesi :loveu:

Posted

...wydaje sie ze wszystko jest ok
Ludzie srednio zamozni,rodzina blizsza i dalsza maja psiaki...widac ze o nie dbaja i kochaja.Dziewczynka jest teraz przeziebiona i troche marudzi,taka tatuska-coreczka;)Obiecuje ze bedzie dla niego dobra i kochajaca lae to tylko dziecko
na poczatku pewnie bedzie rwac z nim na specerki pozniej sie jej znudzi...pomagac ma tata.
Aparat wezmie joaha i zrobi fotki na miejscu,
dowiezie tez koło godz-19,00:oops: