Jump to content
Dogomania

Wolontariat w schronisku w Katowicach!! Ruszyliśmy!! Poszukiwani wolontariusze!!!

Jaki dzień Ci najbardziej pasuje (poza sobotą) do spotykania się w schronisku ?  

53 members have voted

1. 1. Jaki dzień Ci najbardziej pasuje (poza sobotą) do spotykania się w schronisku ?

• poniedziałek
      1
    • wtorek
      8
    • środa
      5
    • czwartek
      19
    • piątek
      20

Recommended Posts

Posted

[quote name='_bubu_']szukam kogoś kto mógłby przeprowadzic wizytę przedadopcyjną dla kotka w Jaworznie. Czy znacie kogoś kto mógłby pomóc?

... znamy kogoś z Jaworzna lub najbliższej okolicy ??? <D.>

Posted

[quote name='saphira18']mnie nie będzie w czwartek:( (praca) jak ktoś by mógł to proszę chociaż na chwile Diego wyprowadzić... wiem że to nie jest super grzeczny pies ale może ktos się skusi...?

... jak będę i Go dostanę to postaram się z Nim wyjść na chwilę :) <D.>

Posted

Bądźmy dobrej myśli, na pewno się znajdzie, może to nauczy opiekunów większej dbałości o zabezpieczenia psiaka. Szczególnie na początku kiedy pies jest zdezorientowany musi mieć odpowiednio wyregulowana obrożę, a najlepiej w przypadku Mikusi - szelki. Pomimo, ze moje psy mają czip to zawsze mają na obroży przynitowany albo przypięty numer telefonu. Nigdy nie wiadomo co może przyprawić psa o panikę i nawet najbardziej domowy a zacznie uciekać. Pies biega na tyle szybko, że złapać go gdy jest w takim stanie przeciętny "biegacz" nie ma szans...

mam nadzieję, że w poniedziałek, albo i dzisiaj przeczytamy że Mikusia się znalazła!

Posted

Tak mi przy okazji przyszło do głowy, że likwidując album na picaso nie mamy zdjęć zaadoptowanego psa, gdyby nie daj Boże się zgubił. Może ktoś ma jakąś propozycję jak archiwizować po 3-4 zdjęcia każdego psa, wraz z numerem, nie może to być na picaso bo już teraz bardzo wolno chodzi jak wgrywam zdjęcia, to musiałaby byc chyba płytka i jakiś ochotnik (rzetelny!!!!), który każdego psa będzie tam umieszczał, płytka na której stale można dogrywać następne elementy, czy ktoś się czuje na siłach poprowadzić takie nasze archiwum, np. na wypadek gdyby pies się zgubił.

Pamiętajcie, że w momencie usunięcia albumu, zdjęcia znikają też na dogo, o ile były wklejane z picaso!

Czekam na ochotnika i propozycję jak to zrobić!

Posted

Na picaso jest określona pojemność, jest bardzo wygodny, tylko tych psów jest sporo i chyba łatwiej na płytce przeszukiwać, ale każda forma jest dobra, Ola się zgłosiła i będzie to robiła, szukam jeszcze jednej osoby, na wszelki wypadek, ona może archiwizować np. na picaso

Posted

ja mam parę zdjęć psiaków które miałam na stałe:) nie żeby się zgubiły... tylko na pamiątkę. Może jednak ten album na Picassie?
Jak zaginął Bobik to przebył obszar od Murcek do Szopienic. Na szczęście nic mu się nie stało.:shake:
Trzymam kciuki za Mike, oby sobie poradziła... ewentualnie żeby ktoś ja przywiózł do schronu...:roll: