Jump to content
Dogomania

Wolontariat w schronisku w Katowicach!! Ruszyliśmy!! Poszukiwani wolontariusze!!!

Jaki dzień Ci najbardziej pasuje (poza sobotą) do spotykania się w schronisku ?  

53 members have voted

1. 1. Jaki dzień Ci najbardziej pasuje (poza sobotą) do spotykania się w schronisku ?

• poniedziałek
      1
    • wtorek
      8
    • środa
      5
    • czwartek
      19
    • piątek
      20

Recommended Posts

Posted

[quote name='Nowa82']Zwykle z takiej akcji dużo pieniążków nie ma (ale wiem, że przydałaby się najbardziej), ale młodzież przynosi różne rzeczy dlatego pytam.... [B]co jest potrzebne psiakom w schronisku najbardziej?[/B][/QUOTE]Potrzebne są te rzeczy:

[B]Żywność[/B]

- sucha karma dla psów
- sucha karma dla kotów
- karma w puszkach dla psów
- karma w puszkach dla kotów
- kasza
- makaron
- ryż

[B]Pozostałe[/B]:

- koce
- wykładziny dywanowe
- ręczniki
- narzuty
- posłania
- obroże
- kagańce
- smycze

[quote name='Nowa82']czy mogą to być poduszki, stare kołudry, czy koce, miski, zabawki.... oczywiście przywieziemy wszytko co dostaniemy, ale nie wiem co możemy dzieciom zasugerować. [/QUOTE]Nie przywoźcie wszystkiego. [B]Na pewno w schronie nie przydadzą się poduszki, kołdry, garnki, miski, firanki[/B].

Posted

[quote name='Rybka_39']A domek sprawdzony? :)
Powiedz coś więcej?[/QUOTE]

Tak ;) Ala M. sprawdziła. W Pyskowicach, młode małżeństwo z 4 letnim dzieckiem i królikiem. Królik puszczany w zamkniętym pokoju, także nic mu nie będzie jakby co ;) mieszkają w dość dużym mieszkaniu, ok. 50 m2. Pani jest cały czas z dzieckiem w domu- więc Kira nie będzie sama zostawać :) Od września ma iść chyba do pracy, ale tylko na 4 h. ;) Ala załatwiła transport. Acha, kurcze, nie wiem jak z tą opłatą schroniskową. Musimy wyłożyć za nią, tak? Pani Aniu?

Posted

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/177845-2letnia-Tinka-szuka-domu?p=13907230#post13907230"][B][SIZE=2][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/1778...0#post13907230[/COLOR][/SIZE][/B][/URL] to jest wątek Tiny

Posted

[quote name='__Lara']Tak ;) Ala M. sprawdziła. W Pyskowicach, młode małżeństwo z 4 letnim dzieckiem i królikiem. Królik puszczany w zamkniętym pokoju, także nic mu nie będzie jakby co ;) mieszkają w dość dużym mieszkaniu, ok. 50 m2. Pani jest cały czas z dzieckiem w domu- więc Kira nie będzie sama zostawać :) Od września ma iść chyba do pracy, ale tylko na 4 h. ;) Ala załatwiła transport. Acha, kurcze, nie wiem jak z tą opłatą schroniskową. Musimy wyłożyć za nią, tak? Pani Aniu?[/QUOTE]

super!
Ja za Tequilę płaciłam 5 dych, ale jak nowi Panstwo wiedza to Ci zwrocą:)

Posted

[quote name='maciaszek']

Nie przywoźcie wszystkiego. [B]Na pewno w schronie nie przydadzą się poduszki, kołdry, garnki, miski, firanki[/B].[/QUOTE]

Kasiu z kołder i poduszek ja szyję posłania dla psów, jeżeli nie do schroniska to mogę poszyć materacyki do Maciejowic

Posted

[quote name='Rybka_39']super!
Ja za Tequilę płaciłam 5 dych, ale jak nowi Panstwo wiedza to Ci zwrocą:)[/QUOTE]

Acha ;) dopytam P. Anię ile będzie za Kirę ;)

Rybko_39, a Ty podpisywałaś umowę w schronie? a potem podpisywałaś "swoją" umowę z Państwem?

Posted

[quote name='Klementynkaa']a ja Was serdecznie zachęcam do przyjścia na zawody w Będzinie, wiem, że będzie to świetna okazja aby przy okazji akcji zobaczyć czołowe polskie psy w dwóch dyscyplinach psiego sportu - obedience oraz IPO, jest duża jak na nasze polskie warunki stawka zawodników, są to zawody kwalifikacyjne do zawodów rangi światowej więc będzie na co patrzeć! na śląsku kolejne będą za rok...
ja staram się wśród zawodników rozgłosić o akcji i[B] zbiórce zarówno kaski jak i legowisk, kocy, karmy,[/B] mam nadzieję, że stana na wysokości zadania bardziej niż "eksterierowcy" z wystaw :)

spokojnych świąt dla Wszystkich![/QUOTE]

Sugerowałam się tym co czytałam, ale myslę ze posłań chyba nigdzie za dużo nie ma, poza tym jak uszyję to nasze schronisko tez bardzo chętnie przyjmuje do hoteliku i szczeniarni, szyłam w grudniu posłania dla naszego schroniska, tylko obecnie nie maiąłm już wypełnienia i dawałm same pokrowce, a lepiej od razu materacyk i pokrowiec

Posted

[quote name='Rybka_39']Za każdego psa jest 50 zł, jak masz imie nazwisko, adres i telefon, to umowa od razu na przyszłych właścicieli. :)
Skłądasz tylko podpis, że psa odebrałaś.[/QUOTE]

Oki, to poproszę o to Alę, żeby wzięła te dane ze sobą.

Posted

Najlepsze są z pociętej gąbki, gdyby udało się parę materacy z gąbki zdobyć to mogłybyśmy się spotkać w parę osób i poszyć kilkanaście materacyków wraz z pokrowcami. Ja kroje gąbkę na kawałeczki i szyje powłoczkę a potem przepikowuję dratwą żeby się nie przesuwała, a na to pokrowiec, chętnie podejmę się tego zadania. Tylko dobrze by było mieć do pomocy kogoś do ciecia gąbki, moglibyśmy się kiedyś umówić w paru wolontariuszy. Ze starych kołder też robię materacyki, sa mniej trwałe bo się po czasie uleżą ale też są fajne.
Gdybyście miały jakieś stare materiały (mocne) to możemy poszyć fajne legowiska! ja jeszcze trochę materiałów mam, ale na pewno każdy mocny materiał się przyda!

[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images37.fotosik.pl/230/37a003420e97e280med.jpg[/img][/url]
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images47.fotosik.pl/235/c3793a5f5b7606a3med.jpg[/img][/url]

To posłanka, które szyłam do schroniska

Posted

Posłania naprawdę super! Ja jestem noga co do szycia ;) Dziękuję wszystkim za pomoc i odpowiedzi, wezmę wszystko pod uwagę i mam nadzieję, że akcja w mojej szkole będzie udana ;)
P.S. Koło mojego domu jest tapicer, zastanawiam się.... myślicie, że miałby jakieś ścinki z gąbki na zbyciu żeby mi regularnie oddawać? bo może oni nawet z takich ścinek coś robią?

Posted

Będę jutro - tzn jedna sztuka Dg, tak 10 po 10, może jak nikt nie ma Zorra to ja bym go wzięła, albo jakiegoś małego, co by bardzo nie ciągnął, takiego bardziej kanapowca :evil_lol:.

Soboz4 z szyciem ja się pisze, jak sobie przypomnę jak to się robi, tylko ja dużego talentu i doświadczenia nie mam - raptem kilka uszytych kubraków dla schroniskowych psów.

Posted

Hej :)
Mam do was ogromną prośbę, w schronisku w takim zeszycie każdy psiak ma założoną swoją "teczkę". Chciałabym prosić was, żebyście tam zaglądali, dopisywali swoje uwagi odnoście charakteru, ciekawostki, sukces, sytuacje niepokojące lub wszystko inne co jest istotne. Jest tam też kartka: raport ze spotkania - prosiłabym abyście wpisali po spotkaniach chociaż parę słów jak było. Od Was czyli od osób, które pracują z konkretnym psiakiem będą to najbardziej sensowne odpowiedzi i niezwykle cenne. Bardzo proszę :)

Posted

witam wszystkich dawno mnie tu nie było do Leonardy możesz dostać psa 283/09 nie ma problemu a sunia 1089/09 to jest Misia ma ją sandra młoda dziewczyna to ją ci polecałam do tych ludzi

Posted

sporo się działo po adopcji Czarka niestety nieudanej ale zobaczymy co dalej . Trochę się oberwało schronisku za tą adopcję ja osobiście tak nie uważam że wydajemy tylko żeby wydać bo tak te oskarżenia zrozumiałam , to miało zupełnie inaczej wyglądać niż jest . Nie miejcie też żalu do dziewczyn że nie sprawdzają domów bo to nie jest tak że każdy kto przyjdzie do biura dostanie adres lub telefon od tego jest Amikat i przydzielona Kuba123 to że Rybka ,Soboz czy teraz Leonarda dostała bo poprosiłam o to szefową ale po resztę adresów czy telefonów macie od tego swoich przełożonych i to do nich kierować musicie swoje prośby.A o reszcie pogadamy jutro .

Posted

Nie wiem, ja tam nie mam o Czarka pretensji do schroniska, tylko do odbierających psa - z tego, co wiem, zostaliście przez nich wprowadzeni w błąd co do tego, gdzie Czarek ma być.