Jump to content
Dogomania

Wolontariat w schronisku w Katowicach!! Ruszyliśmy!! Poszukiwani wolontariusze!!!

Jaki dzień Ci najbardziej pasuje (poza sobotą) do spotykania się w schronisku ?  

53 members have voted

1. 1. Jaki dzień Ci najbardziej pasuje (poza sobotą) do spotykania się w schronisku ?

• poniedziałek
      1
    • wtorek
      8
    • środa
      5
    • czwartek
      19
    • piątek
      20

Recommended Posts

Posted

Dziś pod wieczór będę miała 4 letniego jamnika - psa, rudego z problemem z dyskiem. Facet wyjeżdża za granicę i chciał go uśpić, wet. się nie zgodził, ale nie ma pewności czy następny się nie zgodzi, dlatego zgodziłam się na przywiezienie psa do mnie.
Nie wiem co powiedzą na to u mnie w rodzinie, ale parę dni mogę go przetrzymać do czasu znalezienia domu.

Piesek jest już prawie zdrowy, kończy jedynie kurację zastrzykami za parę dni. Ma wszystkie szczepienia i jest bardzo przyjacielski, nie bardzo zgadza się z psami płci męskiej, ale w stosunku do ludzi jest super, nie przepada za kotami.
Może ktoś ma jakiś domek na widoku dla niego?

Wieczorem będę miała zdjęcia!

Posted

No to ja dzwoniłam do Pana od Foksa, bardzo sympatyczny Pan, który zapraszał mnie do siebie.
Pan ma 9 9chyba) koni i kózki (:loveu::loveu::loveu::loveu:).
Foksik śpi na razie w budynku, gdzie trzyma się siodła, kojec w budowie, ma swój koszyczek w którym śpi, absolutnie nie załatwia się w pomieszczeniach, biega sobie po placu, chodzi na spacerki.
Poganiał konie i podgryzał, ale się powoli przyzwyczaja i na razie nie ma dostępu do kopytnych:evil_lol:.
Nie niszczy, nie ma z nim problemów.
Dzieciaki tego pana rzucają mu patyczki i kamyczki, Foksik szaleje i bawi się z dzieciakami, zero agresji.
Rodzinka z Foksia bardzo zadowolona, ani myślą go oddać.
Kolega tego pana rozpieszczał i zdobył serce Foksa:cool3:.
Foks ma smykałkę do myślistwa, ogólnie wszyscy bardzo zadowoleni i myślę, że Foks też.
Jedyny problem to jest przywołanie nad czym Państwo będą pracować, Foksik chce już polować, jakiś kolega ma Panu przywieźć specjalną obrożę do szkolenia na której szkoli się psy do myślistwa za granicą ( nie wnikam, jesli będzie skuteczne, to warto spróbować:)) choć jeszcze sezonu nie ma.:evil_lol:
Jest super, tylko Foksik marudzi przy jedzeniu.:diabloti:
Biega sobie, szaleje, myślę, że wreszcie jest w swoim żywiole.:iloveyou::angel:
Pies rzekomo agresor i sracz w domu, w rzeczywistości jest super psem, jeśli się da mu szansę, a mało kto w niego wierzył.:cool3:
No, to mogę spać spokojnie.
Jeszcze tylko Ciągniczka wyadoptujemy i zabieram się za mojego kolejnego ulubieńca- Ludwiczka:iloveyou: i wyżełkę która szczeka jak podłaże do jej boksu i się na koleżance wyżywa:mad:

Posted

Bardzo się cieszę, że Foksik tak trafił, aż serce rośnie jak się czyta zakończenia tułaczki Sary czy Foksika, moja Nel też wyglądała na szczęśliwą a jak bardzo się cieszyła jak ją odwiedziłam, nie wiem tylko co u Dżinki, a tak bardzo bym chciała się dowiedzieć co u niej słychać...

Posted

ogromnie się cieszę z szczęścia moich psiaków nam też zależy żeby to były dobre domki uwierzcie nam w końcu miejcie do nas trochę zaufania . Leonardo bardzo cię proszę może jednak choćby na chwilkę do nas zawitali może w sobotę przecież nie musiała by wchodzić do schronu , nie ukrywam że jest kilka psiaków które darzę sympatią ale Sara to szczególny przypadek

Posted

no wiem tak tylko piszę , chciałam wam napisać o adopcji Helgi ale nie aktualne wróciła z powrotem niestety domu atakowała małe dziecko ale byłam zła na tych ludzi bo prosiłyśmy z panią Ulą żeby jej nie brali właśnie z powodu dzieciaka ale twierdził że miał wcześniej Astki i nic się nie działo a tu proszę po godzinie już był telefon że wracają

Guest Reyes
Posted

[quote name='xszilax']no wiem tak tylko piszę , chciałam wam napisać o adopcji Helgi ale nie aktualne wróciła z powrotem niestety domu atakowała małe dziecko ale byłam zła na tych ludzi bo prosiłyśmy z panią Ulą żeby jej nie brali właśnie z powodu dzieciaka ale twierdził że miał wcześniej Astki i nic się nie działo a tu proszę po godzinie już był telefon że wracają[/QUOTE]
:-/ Lepiej po godzinie niż po dobie, z dwojga złego... mówili coś więcej nt. tego ataku?

Posted

[CENTER][SIZE=6][COLOR=red][B][I]26-27-28 marca [/I][/B][/COLOR][/SIZE]

[SIZE=6][COLOR=red][B][I] [SIZE=5]w Katowickim Spodku - Wystawa Psów[/SIZE][/I][/B][/COLOR][/SIZE]

[/CENTER]

[B]Potrzebni są wolontariusze do kwestowania i rozdawania ulotek.[/B]

Będziemy mieli fundacyjne stoisko - bez zwierząt.

[COLOR=Red][B]Zaczynamy o 08.30. i działamy do 14.00./15.00. - koniec wystawy[/B][/COLOR]

Ponieważ wstęp jest odpłatny a fundacja wchodzi za darmo bardzo proszę o zgłaszanie się do mnie lub na wątku silesiowym - musimy mieć imienną listę wolontariuszy - na tej podstawie będziemy wpuszczani.

[COLOR=Red][B]Do czwartku musi być oddana lista - imię i nazwisko[/B][/COLOR] - grafik w pierwszym poście - czekam na zgłoszenia - dzień i godzina przyjścia - liczba miejsc ograniczona !

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/106922-DZIEA-PSA-Psiejsko-Czarodziejsko-w-Silesia-City-Center"]http://www.dogomania.pl/threads/1069...ia-City-Center[/URL]

Posted

dziś zawiozłam Tysona do Warszawy, będzie mieszkał z dwoma jamnikami króliczymi długowłosymi (17 i 14 lat) i ze szczurem, szczur wzbudził zachwyt Tysona (niezbyt zdrowy...).

W sobotę będę przed 10, ma dostać sunie przerażoną po śmierci właścicielki, malutka, kudłatka...

Posted

Pani Aniu, z tym zaufaniem - ja mam pełne, i na pewno nie tylko ja:)
Będę w sobotę u Czarka, postaram się przed dziesiątą. Sprawdzę, czy będą chcieli przywieźć Sarę. Jak nie pojutrze, to chociaż w innym terminie.

Posted

[quote name='soboz4']dziś zawiozłam Tysona do Warszawy, będzie mieszkał z dwoma jamnikami króliczymi długowłosymi (17 i 14 lat) i ze szczurem, szczur wzbudził zachwyt Tysona (niezbyt zdrowy...).

W sobotę będę przed 10, ma dostać sunie przerażoną po śmierci właścicielki, malutka, kudłatka...[/QUOTE]

Bożenko, mogę się z Tobą zabrać? ;)

Posted

[B]Kochani, założyłam ankietę, na samej górze możecie głosować. Od kwietnia będziemy się spotykać dwa razy w tygodniu. Proszę żeby każdy zagłosował jaki dzień mu najbardziej pasuje poza sobotą.

[/B][CENTER][COLOR=Red][B]W NASTĘPNĄ SOBOTĘ NIE MA WOLONTARIATU![/B][/COLOR]
[/CENTER]

Posted

nie mam pojęcia jak to robicie tu już wszystko jest napisane ,dostałam wieści o naszej Sarze od Leonardy jeszcze raz dziękuję , już wiem że nas odwiedzi 10 kwietnia Leonardo załatwię ten numer telefonu do Czarka wiem że ludzie trochę pokręceni ale czasami tak jest że pierwsze wrażenie jest mylne mam nadzieję że będzie dobrze