Jump to content
Dogomania

Wolontariat w schronisku w Katowicach!! Ruszyliśmy!! Poszukiwani wolontariusze!!!

Jaki dzień Ci najbardziej pasuje (poza sobotą) do spotykania się w schronisku ?  

53 members have voted

1. 1. Jaki dzień Ci najbardziej pasuje (poza sobotą) do spotykania się w schronisku ?

• poniedziałek
      1
    • wtorek
      8
    • środa
      5
    • czwartek
      19
    • piątek
      20

Recommended Posts

Posted

będę musiała was opuścic na jakis czas... nie wyrabiam się, za mało czasu... :(
ale oczywisce nie rezygnuję całkowice z wolontariatu w schronie i za jakis czas powrócę, może po feriach ;)

Posted

Czy ktoś mógłby jutro pożyczyć kaganiec taki dla Dianki, czyli średnio duzego psa? Państwo jutro po psa przyjeżdzają, a niestety mają samochód w naprawie i muszą podjechac autobusem. Nie wiem jak Dianka się zachowa w autobusie, no ona raczej spokojna jest.
Kaganiec zwrócą bo chcą jeszcze przyjechac do schronu przywieźć karmę i jakieś smycze.

Posted

dziewczyny miałam przed chwilą telefon z prośba o adopcję psa, co prawda do budy, na parkingu są 2 ocieplane, ale za faceta moge ręczyć, ma 2 suki ze schroniska i jedną znajdę, psy chodzą z nim do pracy, on jest właścicielem warsztatu samochodowego i tam pies by mieszkał. 2 dni temu odeszła od niego suczka, która mieszkała w budzie i potrzebuje nowego psa. 2 raz w ciąg dnia zawsze jeździ na Dolinę ze wszystkimi psami na spacer. Musi to być pies stróżujący, facet ma doświadczenie z psami ze schroniska, bo całe życie adoptuje psiaki! Powiedziałam mu, że do poniedziałku coś mu znajdę!

Posted

A co myślicie o Kornelii? czy ona się nadaje?

Jest z naszego schronu: [url]http://www.dogomania.pl/threads/139587-Kornelia-juA-w-hotelu-Pomocy-brakuje-na-hotel[/url]

Posted

[quote name='zapka']Czy ktoś mógłby jutro pożyczyć kaganiec taki dla Dianki, czyli średnio duzego psa? Państwo jutro po psa przyjeżdzają, a niestety mają samochód w naprawie i muszą podjechac autobusem. Nie wiem jak Dianka się zachowa w autobusie, no ona raczej spokojna jest.
Kaganiec zwrócą bo chcą jeszcze przyjechac do schronu przywieźć karmę i jakieś smycze.[/QUOTE]

moge ci pożyczyć od mojej Kaji powinien jej pasować :)

Posted

[B]Słuchajcie, pomóżcie wyadoptować Kornelię. Jest z naszego schronu, siedzi w hotelu już pół roku i nie może znaleźć domu.

[url]http://www.dogomania.pl/threads/139587-Kornelia-juA-w-hotelu-Pomocy-brakuje-na-hotel[/url]

Myślę nad tym żeby zabrać ją na akcję w SCC, ale ktoś by musiał monitorować jej sytuację cały czas, bo ja w ten weekend nie mogę jak jest akcja...

Trzeba zapewnić jej transport Kraków-Katowice, tam i z powrotem jakby nie została adoptowana.

Trzeba by też trzeba zapewnić jej ew. nocleg z soboty na niedzielę jakby w dzień pierwszy nie została adoptowana.

Czy ktoś pomoże???[/B]

Posted

zdam się na Was, tylko pamiętajcie facet ma dodatkowo 3 psy, w tym 2 z nim chodzą stale do pracy, 1 mix jamnik zostaje w domu z zoną (suka po sterylizacji), druga suka chodzi z córką do pracy (zawsze jest po biurkiem) - pracuje też w warsztacie taty w biurze - to mix dalmatynka też ze schronu, teraz jeszcze mix beagle - on chodzi do pracy z ojcem i tez ma miejsce pod biurkiem, ale ojca. Musi być w miarę zgodna ze wszystkimi psami. na spacery idą wszystkie 3 psy, teraz by doszedł czwarty i muszą się zgodzić...

Posted

Kornelia wiem, że była trochę taka niezależna, ale Biafra pisała, że się całkiem zgodna zrobiła. Jednak soboz4 nie proponuj jej, nie wiem jak zachowa się w takim stadzie, a nie zamierzam potem zabierać ją znowu do Krakowa z powrotem jak coś nie wyjdzie.

Posted

pisze na stronie, że jest zgodna, to dla niej wielka szansa, myślałam też na Sarą ona nie ma za bardzo szans wyjść ze schroniska, tak samo Dżina (Gina, Zara - w końcu nie wiem jak mam ją nazywać) też by się nadawała, ma grubą sierść i przy jej nieokrzesaniu taki duży wybieg dobrze by jej zrobił.Kazan też mógłby być, ale nie wiem jak z psem się zgodzi, chodź on jest bardzo zgodny
PS
Kontakty jakie miałaś mi wysłać do mnie nie doszły, wysyłając wiadomość najlepiej wejdź w mój list i zrób opcję odpowiedz, wtedy nie ma mocnych , że coś nie dojdzie. od wszystkich posty docierają bez żadnych problemów...

Posted

To może pokaż panu Kornelię i zobaczymy czy w ogóle mu do gustu przypadnie...

Ester ma zapędy do stróżowania, dogaduje się z psami, śpi w budzie (tylko ze względu na jego krótką sierść buda musi być porządnie ocieplana).

Dla Sary to byłaby rzeczywiście szansa na opuszczenie schronu, ale czy ona ma zapędy do pilnowania?

Posted

Zdam się na Was, pies który odszedł od niego to była suczka pseudo owczarka niemieckiego z dysplazją, miała tak silną, że powoli przestawała chodzić pomimo leczenia, niech ten będzie zdrowy, bo facet sporo z nią przeszedł

Posted

[quote name='kuba123']mamy dwa psy w fundacji
sukę i psa oba pilnowały może któryś z nich
[url]http://www.dogomania.pl/threads/136788-A-lAE-sk-Dwie-psie-sieroty-szukajAE-domu[/url][/QUOTE]

Właśnie, o nich też myślałam.

Posted

zapytam, czy nie zabrałby obu, może się zdecyduje, na placu ma dwie ocieplane budy, tylko nie wiem czy nie przestraszy się kosztów utrzymania 5 psów, choć między 4 a 5 wielkiej różnicy nie ma...

Posted

Dzisiaj było dużo osób. Było wyprowadzonych aż 13 psów!

Danusia-Reyes przejęła szkolenie i jej to bardzo ładnie szło :D

Jedynie warunki pogodowe niefajne, psiaki musiały chodzić po zmrożonym śniegu.

Toster pojechał do domu :D i Lusia poszła znowu do domku :D mieszka w nim sama Pani, więc myślę, że nie będzie problemu. Jeszcze Diana ma dziś pojechać.