Jump to content
Dogomania

Wolontariat w schronisku w Katowicach!! Ruszyliśmy!! Poszukiwani wolontariusze!!!

Jaki dzień Ci najbardziej pasuje (poza sobotą) do spotykania się w schronisku ?  

53 members have voted

1. 1. Jaki dzień Ci najbardziej pasuje (poza sobotą) do spotykania się w schronisku ?

• poniedziałek
      1
    • wtorek
      8
    • środa
      5
    • czwartek
      19
    • piątek
      20

Recommended Posts

Posted

To fajnie że was dużo było ale czemu nikt nie chciał wziąć Czarusia, to niedopuszczalne :mad:, następnym razem się proszę ustawić w kolejkę do niego i co 30 minut się zmieniać bo on się musi socjalizować :evil_lol:.

Posted

Do Czarusia i Foksa to zawsze stoi ogonek chętnych, a przecież Czaruś na 1 stronie tak fajnie opisany grzeczny nie ciągnie i w ogóle.:evil_lol::evil_lol:
A co z Tofikiem?
I z Diukiem?
Mają dom?
Zapomniałam dziś zapytać, a na placu ich nie widziałam.

Posted

PS czemu jestem w grafiku?
Ja się nie deklaruję na stałe, w soboty ok, ale nie każda bo czasem wyjeżdżam, a we wtorki to dopiero tak za 2 tygodnie, więc na stałe to ja nic nie wiem.

Posted

Proszę Was o przesyłanie mi psiaków, które mieliście na spacerze! Chcę uzupełnić dane na stronie w pierwszych postach, ale nie znam wszystkich psów.

Edit: w miejsce aukcji Blacky zrobiłam aukcję dla psiaków naszych, szkolonych i nie szkolonych, z wątku katowickiego, czyli tych, które sobie nie radzą. Aukcja jest wyróżniona, za 20zł.

Proszę o namiary opiekunów poszczególnych psów.

Tu aukcja: http://www.allegro.pl/item873179293_22_nie_szczeniaki_i_szczeniak_i_pies_psy_dom.html

Posted

Ania ze schroniska podała błędny adres maila, Lara prześlij mi jej prawidłowy adres, Giny chyba nie trzeba Ci jeszcze raz przesyłać, Tofika tez dawałam
Na gamilu jest utworzone konto dal wolontariuszy, tak samo na edysku i w albumie picaso, tam możemy przechowywać zdjęcia bez zmniejszania ich formatu, żeby nadawały się do druku, wysłałam też wszystkim firmówkę, sentencje do ogłoszeń i ulotkę o poszukiwaniu wolontariuszy, także te plakat, które są aktualne, ale ich jest stanowczo za mało

Posted

dziękuję! mam po prostu praktykę w organizacji działań, zazwyczaj do mnie należało ustalanie terminów, kontaktów itp na wszystkich spotkaniach klasowych, ze studiów, w pracy, w końcu jakoś musiałam znaleźć najprostszy sposób dotarcia do wszystkich...

Posted

maciaszek napisał(a):
Soboz, jestem pełna podziwu dla Twoich działań i zorganizowania :).

Podpisuje się pod tym :-)

Danusia-Reyes przejęła szkolenie i jej to bardzo ładnie szło
:shake: Ojć, mam nadzieje że szybko znajdzie się prawdziwy szkoleniowiec... acz dziękuje :oops::oops::oops:

Ja byłam z Brutusem niestety nie jestem w posiadaniu zdjęć psiaka.

Posted

Reyes, Ciebie to znam i wiem jakiego psa miałaś :evil_lol::diabloti:

soboz4, nie mam maila do Pani Ani, ale zaraz napiszę smsa i poproszę ;)

A jakiego mamy maila wolontariackiego/ album picasso/ e-dysk?

JOMA, dziękuję Ci bardzo :loveu::loveu::loveu:

Acha, ja mam program do zmniejszania rozmiaru zdjęć, chodzi o rozmiar pliku, często mi się to przydaje przy robieniu ogłoszeń. Jakby co to mogę podać Wam nazwę i sobie ściągnięcie go z internetu ;) jest bardzo fajny.

Ja niestety nie mam możliwości wydrukowania tych plakatów, dlatego Ci co mogą to proszę niech drukują. I potem tak jak się umawialiśmy, przyniosą za tydzień do schronu.

soboz4, co do tych innych psiaków do ogłoszeń tablicowych/ w skoroszytach i innych to można ogłaszać te też, co są na allegro. One najbardziej potrzebują domów.

Acha, soboz4, wykreśl z listy wolontariuszy Wiewiórkę/ Julię Dadzibug. Wiewiórka jest na czarnych kwiatkach i narazie nie może być wolontariuszką.

Posted

wysłałam Ci na pocztę, tak jak wszystkim, nie pisałam do Ciebie o druk plakatów, co najwyżej o zdjęcia i opis, ale lepszego formatu niż to co na internecie, żeby od razu przesłać do Picasa albo na edysk, hasła są w mailu do każdego z osobna...

Posted

myślę, że najwygodniej na Picaso, na edysku ogłoszenia i wszystko to co uznamy za konieczne...
to wyjdzie "w praniu" jak będziemy zamieszczać informację, żeby każdy mógł je ściągnąć i otworzyć
Może trzeba będzie zrobić króciutki kursik z obsługi Picaso i edysku...

Posted

Ja dzisiaj miałam owczarkowatą sunię, która ma robocze imię "Zara". To ta z numerem 1190/09
Chyba była pierwszy raz dzisiaj. Lgnie do ludzi, nie jest agresywna, ale niestety bardzo niespokojna i rozkojarzona. Jeśli będzie mogła wychodzić w sobotę to ja ją mogę wyprowadzać, bo moja Dianka już w domku.

Posted

soboz4 napisał(a):
co to są "czarne kwiatki"???? Pierwszy raz się spotykam z takim określeniem!

;) to się musisz cioteczko jeszcze wiele nauczyć :D

To jest lista osób, które sobie "zasłużyły" w negatywnym tego słowa znaczeniu. Jest specjalna lista takich osób. Tych, którzy podpadli, oddali psa, nie przeszli wizyty, etc.

Tutaj link do czarnych kwiatków: http://www.dogomania.pl/threads/117540-Czarne-kwiatki-czyli-komu-nie-dawac-psa-i-na-kogo-warto-uwaA-aAE

zapka, dzięki cioteczko :D