Jump to content
Dogomania

Wolontariat w schronisku w Katowicach!! Ruszyliśmy!! Poszukiwani wolontariusze!!!

Jaki dzień Ci najbardziej pasuje (poza sobotą) do spotykania się w schronisku ?  

53 members have voted

1. 1. Jaki dzień Ci najbardziej pasuje (poza sobotą) do spotykania się w schronisku ?

• poniedziałek
      1
    • wtorek
      8
    • środa
      5
    • czwartek
      19
    • piątek
      20

Recommended Posts

Posted

[quote name='maciaszek']Jak długo on u Ciebie zostanie? Mogę go wrzucić na stronę katowickiego schroniska, z Twoimi namiarami.[/QUOTE]

nie wiem, na razie jest tragicznie Roxi cały czas na niego z zębami się rzuca, on ustępuje, jest bardzo szczupły, ma wyraźnie wystające żebra i mocno obdartą łapkę, ale pierwsze co przyszedł do mojego pokoju to położył się na moim łóżku, nie jest agresywny, wyraźnie ustępuje Roxi, do mnie macha ogonem,

Bardzo chcę go zatrzymać do znalezienia się właściciela, ale jak dojdzie do większej potyczki to będę musiała oddać go do schronu. za chwilę ma przyjść dziewczyna, znawczyni beaglów i ich właścicieli w okolicy, ale on nie jest czystej rasy, ma coś z wyżła i z beagla, teraz strzelają non stop petardy i może komuś się zerwał....

Posted

była Sabina właściciela beagla Coni, wzrost beagla psa, umaszczenie lekko z wyżła, młodziutki, bardzo lękliwy, nie chciał wyjść z mieszkania na spacerek, musiał się błąkać i przemarzł, o dziwo gdy Coni (beagle Sabiny) go przestraszyła i zerwał się z obróżki (boi się szczekania) to przyszedł na moje wołanie, a byłam przerażona, że już ucieknie
Nie chciał jeść karmy Roxi, ale ciasteczka z wątróbki do szkolenia zjadł bardzo łapczywie, wykapałam go bo zadomowił mi się w mojej pościeli, nie był zachwycony kąpielą w wannie ale dzielnie ją zniósł, bez żadnego warczenia, domowy pies
bardzo będę chciała by przynajmniej przez tydzień został u mnie (mam tydzień urlopu) będę starała się oddzielać psy, jak na razie zawieszenie broni między psami

Posted

[B]soboz4,[/B] ja mieszkam niedaleko Doliny, na Gwiazdach, może pójdę porozklejać ogłoszenia???

Słuchajcie, kontaktowałam się dzisiaj z P. Anią. [B]We wtorek jest wolontariat. [/B]

Mam złą wiadomość. [B]Lusia wróciła do schroniska[/B].... i to prawdopodobnie w Wigilię... nie wiem nic więcej, dlaczego ją oddali....:(

Posted

bardzo dziękuję, ja też jestem w trakcie robienie ogłoszeń, mam mieszane uczucia z jednej strony odstają mu żebra, ale z drugiej ma bardzo czystą sierść, bez zapachu i brudu, raczej był do niedawna w domu, może jest niejadkiem, bo oprócz ciasteczek szkoleniowych nic do jedzenia go nie interesuje, ale na ciasteczka szkoleniowe rzucał sie jak bardzo głodny pies...
No i nie wiem skąd te rany dziwnie umiejscowione, jakby był związany??? Może jak jutro jakiś fachowiec u wet. go zobaczy to pomoże

[url]http://picasaweb.google.pl/soboz4/Beagle?feat=directlink[/url]

jego zdjęcia

Posted

:( szkoda....

[U][B]WAŻNE:[/B][/U]

[B]słuchajcie, mam do załatwienia jedną adopcję przekazaną mi przez zapkę:[/B]

Cześć Lara,
piszę w sprawie tej pani z Ligoty. Kobieta do mnie zadzwoniła w sprawie Diany, ale myslę, że to nie piesek dla starszej pani,( a zresztą teraz ma już zaklepany inny domek) więc powiedziałam że zaproponuję jej innego. Mój wybór padł na :
- Blacky
- lub Neri: [URL="http://www.dogomania.pl/145399-Suczka-w-typie-sheltie-Jaworzno"]http://www.dogomania.pl/threads/1453...eltie-Jaworzno[/URL]

Myslę, że oba psiaki się nadają dla starszej pani. Neri dodatkowo wiemy że lubi koty, a pani na tym też zależało, bo jej wnuczek ma kotka. Wnuk mieszka osobno ale ona często by odwiedzała z psem wnuka.

Kobieta szuka bardzo psa do towarzystwa bo czuje się samotna. Jej pies zdechł po 15 latach chyba. Ona jest na rencie.
Ona najchętniej wzięłaby takie ze schronu, ale kobiecina nie wie gdzie schron i nie wie jak tam dojechać, nie ma auta. Ja jej powiedziałam, że jest możliwość dowiezienia jej psiaka, jakiegoś naszego tymczasowicza, którego charakter znamy. Bardzo się ucieszyła.

Następnego dnia jak do niej zadzwoniłam to spytała się o kota. Córka jej powiedziała że z kotkiem lepiej bo nie trzeba wychodzić. No to ja do Jotki zadzwoniłam z pytaniem o młodego kociaka. Jotka dała mi nr tel. do niejakiej Magdy Lis która ma koty do wydania. tel. 792438262. powiedziała żeby się powołać na nią - Jotkę. Ale ja pani zaczęłam opowiadać o naszych tymczasach i bardzo żal jej sie ich zrobiło. I stwierdziła że ona w takim razie chce i psa i kota...
Powiedziałam jej że lepiej będzie jak narazie weźmie jedno zwierzę. Kot moze poczekać.( Nie dzwoniłam więc jeszcze do tej Magdy.) Zgodziła się, a ja zaczęłam dzwonić do właścicielki Neri z wątku Reyes, bo jej sprawa jest bardzo pilna. tel: 32 7510033. Nikt nie odbierał, myślę że może ludzie wyjechali przed świętami. Reyes mówiła, że oni sami by chcieli sprawdzić dom dla Neri i z nią osobiście załatwić sprawę adopcji psiaka. Więc może wystarczyłoby skontaktować ze sobą tych ludzi.

Starsza pani non stop wydzwaniała co z tym jej psem - widać że bardzo jej zależy. Powiedziałam żeby wstrzymała się i po świętach obiecałam jej że pociągniemy tą sprawę dalej. No więc myślę że ona bardzo czeka na telefon od nas.

Trzeba może zaraz po świętach zadzwonić do tych ludzi od Neri z Jaworzna, jeśli ich nie będzie to myślę, żeby zawitać do tej pani na Ligotę i jeśli będzie OK, to wydać jej Blacky. Bo ona juz długo też nie może znaleźć domu.

Lara w związku z tym że ja zaraz po świętach wyjeżdżam a obiecałam pani że zajmiemy się tym, to chciałabym prosić ciebie o przejęcie tej sprawy, bo mnie nie bedzie w Polsce i nie będe dzwonić, ale może uda mi się zajrzeć na dogo.
[B]
Słuchajcie, ja zaraz zadzwonię do Pani i dowiem się gdzie dokładnie mieszka.[/B]

[B]Czy ktoś byłby w stanie zrobić wizytę przedadopcyjną?[/B] nie ukrywam, że w taką pogodę dla mnie jest to utrudnienie, do tego nie jestem jeszcze całkiem zdrowa. Najlepiej jakby ktoś mógł autem podjechać.

Posted

Słuchajcie, jeśli nikt nie pojedzie to ostatecznie ja pojadę na wizytę, ale mimo wszystko jakby ktoś mógł to bardzo proszę.

Dzwoniłam przed chwilą, bardzo miła Pani, będę starała się żeby Blacky się wyadoptowała.

Posted

Sary? ale Pani mi powiedziała, że chce małego pieska, Sara to duży pies. Poza tym Sara jest obecnie niewysterylizowana, nie wiadomo jak zachowa się wobec kota Pani. Blacky jakby co może zawsze wrócić do dt. A też długo szuka domu, w dt jest już z 2 miesiące, a wcześniej w schronisku była 1,5 roku...

Posted

Kuba123, powód oddania Lusi jest opisany przez (byłego już) właściciela w komentarzach na stronie Fundacji SOS. Komentarz 2 od góry: [URL]http://www.fundacjasosdlazwierzat.org/komentarze,104.html[/URL]
Obawiam się, że niestety chodzi o tą Lusię... [URL="http://www.fundacjasosdlazwierzat.org/lusia-mloda-duza-suczka,96.html"]http://www.fundacjasosdlazwierzat.org/lusia-mloda-duza-suczka,96.html [/URL]bo innej na stronie fundacji wśród wyadoptowanych nie ma. Jeśli tak to cieńko widzę jej przyszłość :(. Ona zwariuje w schronie. Może, drodzy wolontariusze, udałoby się Wam wciągnąć ją do programu szkoleniowego? Jeśli to o tą Lusię chodzi... Może ktoś z SOS potwierdzi?

Posted

To chyba nie o tą chodzi maciaszku.

Mi się wydaje, że o tą co szkoliliśmy. Tym bardziej, że P. Ania mi powiedziała, że ona wróciła do schronu W Wigilię lub 1 dzień świąt, a wpis w komentarzach na stronie fundacji jest z 19.12, więc wcześniej.

[url]http://images38.fotosik.pl/223/986a99a132d4de52.jpg[/url]

Posted

ja nie wcześniej niż około 17, o 16 godz. mam lekarza na Powstańców, potem będę się starała zdążyć, ale to pierwsza wizyta i nie wiem jak długo potrwa. ostatnio byłam po 17:15 były 3 osoby

Posted

Hej
Puszczajcie mi strzałkę jeśli jakiś wątek mnie dotyczy, ja jestem sporadycznie na DGM (życia mi brakuje).
[B]Mogę zrobić kontrolę na Ligocie :-). Dodatkowo wyślę babcię do właścicielki Neri :-)[/B]

Do tej Pani trzeba dłuuuuugo dzwonić bo ma problem z dojściem do telefonu (chora noga)