Jump to content
Dogomania

Wolontariat w schronisku w Katowicach!! Ruszyliśmy!! Poszukiwani wolontariusze!!!

Jaki dzień Ci najbardziej pasuje (poza sobotą) do spotykania się w schronisku ?  

53 members have voted

1. 1. Jaki dzień Ci najbardziej pasuje (poza sobotą) do spotykania się w schronisku ?

• poniedziałek
      1
    • wtorek
      8
    • środa
      5
    • czwartek
      19
    • piątek
      20

Recommended Posts

Posted

Wiewiórka napisał(a):
wróciłam ze schronu właśnie, Tosterek był kochany jak zawsze, jak wlaz na fotel za nic w świecie nie chciał zejść;) w sobote nie przychodzimy.

Hehehe nie powiem kto go tego nauczył :diabloti:.

Posted

saphira18 napisał(a):
mam pytanie do wolontariuszy z dłuższym stażem:) czy jak robiliście dużo ogłoszeń o psiakach to czy był jakiś odzew? Że ktoś chciał zaadoptować psiaka czy co?
Bo w schronisku dzisiaj poszły 3 małe koty... Psiaki jak widać małe zainteresowanie... szkoda

Dużo ogłoszeń to zawsze większe szanse na adopcję. Ja tak mam, że czasami ludzie dzwonią z ogłoszeń, które jeszcze wiszą w necie, a pies został wyadoptowany kilka miesięcy, a nawet pół roku temu.

Posted

PS mniej ogłoszeń, a wyróżnionych z dobrym tekstem i z dobrymi zdjęciami, na portalach często uczęszczanych dają najwięcej odzewu, a jak już pies ma dom, a jest odzew można innego psa dobrać.

Alegratka, allegro, metro- u mnie stąd najczęściej znajdują domy.
Często przy kundelkach trzeba ciekawy tekst i tytuł, by przyciągnąć oko, ważne sa też informacje, ludzie lubią wiedzieć jak najwięcej, historia, zwyczaje charakter psiaka.
No i warto dodawać, że oferujemy pomoc w transporcie po wcześniejszym uzgodnieniu.

Posted

Do wstawienia na forum miłośników terierów, może ktoś zna i jest zalogowany, ja dodam na swoich

Dla miłośników Foksterierów

W schronisku w Katowicach od 18 września 2009 r. przebywa śliczny pies w typie foksteriera.

Jest bardzo mądry, zna podstawowe komendy, ale chyba jego wiek, czyli 6 lat na karku powoduje, że wciąż jest w schronisku.
Do ludzi nastawiony bardzo łagodnie, wpatrzony w człowieka, pragnie pieszczot, ładnie chodzi przy nodze, choć wczoraj, gdy było zimno i wilgotno, po obejściu terenu i załatwieniu potrzeb od razu ciągnął do ciepłego pomieszczenia. Typowo domowy pies. Byłby wspaniałym kompanem np. dla starszych ludzi, taka kanapowa przytulanka, która jednak, gdy jest pogoda uwielbia się wybiegać.
Foksiu ma niestety problemy z innym zwierzętami, chce być w centrum uwagi i inne psy atakuje i obszczekuje, zresztą jak typowy terier.
Uwielbia zabawę i ma sporo temperamentu, może dlatego ma bardzo szczupłą sylwetkę. Nie jest żarłokiem, starannie wybiera smaczki, nie wszystkie mu odpowiadają, może to i dobrze, bo jest psem trudnym do utuczenia.
Niech te 6 lat życia nie stanie na przeszkodzie w zdobyciu stałego domu! Na pewno gdzieś jest „ludź”, który jest gotowy stracić serce dla Foksika…
Jeżeli znasz kogoś zainteresowanego Foksikiem napisz lub zadzwoń!
W wyjątkowych sytuacjach możliwy dowóz pieska!
Bożena Sobieszek (503-364-290); [email protected]

Posted

Tylko potrzebuję więcej zdjęć Foksika, wczoraj było ciemno i nic nie zrobiłam, a te które jest na stronie ma za mały format by było widoczne. Czy ktoś dysponuje zdjęciami Foksika????

Posted

Po naciśnięciu na link na 1 stronie z Foksikiem nie ma przekierowania na właściwą stronę, jeżeli ktoś ma jego zdjęcia to bardzo proszę, bo na jednym z forum jest miłośniczka foksów, ona też udziela się na podobnych stronach, może by kogoś mogła znaleźć...
Prosiłabym też jak ktoś ma szerszy opis jego charakterku

Posted

znowu przed chwilą miałam telefon z prośbą o adopcję ale wyłącznie doga argentyńskiego, dawałam ogłoszenie przecież tak dawno, nie rozumiem tego, to psy o bardzo delikatnej psychice, nasza Gaja jest świetna, ale trzeba uważać, bo nie przepada za niektórymi psami, nie wyobrażam sobie jej po pobycie w schronisku, w każdym razie kobieta jest zainteresowana adopcją wyłącznie tej rasy względnie dobermana, jeżeli ktoś ma namiary na takiego pieska to mam jej telefon...
Pozdrawiam i życzę wszystkim wesołych świąt

Posted

Kurcze, a ja gdzieś widziałam zdjęcia ogolonego Foksia...a co do dobermana, najpierw domek trzeba sprawdzić, a jak się z okolic nie znajdzie kandydat, to można się uśmiechnąć do Nadziei dobermana.

Posted

Od stycznia w Katowicach są wyznaczone 4 przychodnie wet. do bezpłatnej sterylizacji - kastracji psów, nie tylko tych ze schronu. Na pewno Czogała i Skolik, nie pamiętam jakie 2 następne, ale to krok do przodu by zwalczać bezdomność zwierząt domowych. Muszę przyznać, że w Katowicach nawet się starają coś robić z tym problemem...

Posted

soboz4 napisał(a):
Od stycznia w Katowicach są wyznaczone 4 przychodnie wet. do bezpłatnej sterylizacji - kastracji psów, nie tylko tych ze schronu. Na pewno Czogała i Skolik, nie pamiętam jakie 2 następne, ale to krok do przodu by zwalczać bezdomność zwierząt domowych. Muszę przyznać, że w Katowicach nawet się starają coś robić z tym problemem...

ojej to super!:multi: skoro Czogala tzn na Brynowie beda sterylizowac?hmmm czy pies musi byc from Katowice ,żeby zostac objetym darmowa sterylizaja wlasnie w Katowicach?

Posted

Soboz, mogłabyś napisać coś więcej na temat tych bezpłatnych sterylek? Jakie warunki trzeba spełnić? Każdy może z tego skorzystać? Jest jakaś ograniczona ilość przyjęć? Gdzie można dowiedzieć się więcej szczegółów?

Kochani, gdybyście słyszeli, że ktoś szuka owczarkowatego, młodego, łagodnego psa to dajcie znać. PILNIE szukamy domu dla Atosa:

Tu więcej info: http://www.allegro.pl/item860888915_...zuka_domu.html

Posted

Niestety, nie dogadałam się z tą kobietą, fakt że kociarą, ale dwa razy pytałam się czy dotyczy psów, a ona potwierdziła. Dzisiaj dowiedziałam się, że chodziło jej o koty....
Tak więc zabieg dotyczy niestety wyłącznie kotów i jest kontynuacją wyznaczonego już w maju 2009 roku procesu sterylizacji kotów.

Bardzo byłam na nią zła, ale dużo starsza ode mnie i nie wypadło mi nic jej powiedzieć...

Posted

Gdy pytałam się we wtorek to powiedziano mi że tak. Ja też bardzo chcę dojechać, tylko nie wiem czy zdążę, mam na 16 lekarza na Powstańców, ale zaraz po nim, postaram się podjechać, na pewno będę w sobotę 2 stycznia 2010 r.

Posted

Do osób spacerujących na Dolinie Trzech Stawów

Brat przed chwilą przywiózł do mnie beagle podobnego psa, został znaleziony około 20:00 dzisiaj na Dolinie.
Jest młodziutki, bardzo szczupły, ma obdartą łapkę, przestraszony, nie chce nic jeść, nie ma identyfikatora tylko obróżkę łańcuszkową, sierść ma czystą

Szukam właściciela, pilne!
Boję się o potyczki z moją Roxi, która zachwycona gościem nie jest!

Proszę o rozesłanie jeżeli możecie!

Pomóżcie nie wiem gdzie to wkleić na dogomanii?????