Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 679
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wiem wiem:), ale była niepewność, szukanie, itd., więc trzeba uważać na ten wiek nowych właścieli i rodzinę, żeby za kilka lat nie było powtórki dla Felusia.

Posted

Feluś polecony tutaj z foteczkami razem: [url]http://www.dogomania.pl/threads/174855-Ratlerek-albo-pinczer-1-2-letni-pies-dla-starszego-pana-Szczecin[/url] Trzymajmy kciuki, aby spodobał się, a później będziemy jeszcze mocniej trzymać, aby był to ten wymarzony domek:) czuję w kościach, że to może być ten typ:)

Posted

Super ale ... Felusia trzeba koniecznie wykastrować przed oddaniem.
On bardzo interesuje się Pchełką no i to zapalenie które miał.
Wetka poradziła kastrację.
No i niech Pan weźmie parkę najlepiej :D
Tripti czemu tak daleko :(

Koniecznie się wypytajcie dlaczego poprzedni pies wpadł pod koła?? Felek wcale nie obawia się samochodów , spuszczony ze smyczy zwiewa.

Posted

więcej szczegółów, będzie od agnieszki32 w weekend, Jej Feluś też spodobał się, z tego co wiem, to transport można załatwić, mają tam osobę, która kursuje między wawą a szczecinem co dwa tygodnie:) Teraz czekamy na więcej szczegółów. A ta kastracja to dla jego zdrowia? Bo z tego co zrozumiałam, to Pan chyba jest przeciwny, wyczytacie to jak przeczytacie pierwszy post tego wątku. Szczegóły w weekend:)

Posted

Dziewczyny KONIECZNA jest kastracja i to jak najszybciej bo Felek zrobi Pchełce krzywde :/
Skacze na nią jak szalony.
Myślę że kastracja dopóki jest u mnie jest dobrym pomysłem bo się nim zajmę .
Najlepiej przed Świętami dlatego też szukamy kasy na już.
Co o tym sądzicie??
Nie myślcie że sie wymądrzam ale chce dla kruszynek jak najlepiej.

Posted

Witam. To ja zamieściłam informację o Panu szukającym psa w typie ratlerka.
Moja znajoma wraca jutro ze szkolenia z Warszawy, to postaram się, aby jak najszybciej się z Panem skontaktowała i umówiła mnie na wizytę u niego w poniedziałek-wtorek, wtedy poznam Pana osobiście i postaram się dowiedzieć w jakich okolicznościach zginął jego pies.

Pan pierwsze kroki w poszukiwaniu nowego psiaka skierował do schroniska w Szczecinie i szczecińskiego TOZu - rozmawiałam o nim z moją koleżanką z TOZu - pan bardzo się im spodobał - przyszedł ze zdjęciem swojego tragicznie zmarłego psiaka, bardzo płakał ... niestety, w szczecińskim schronisku ani w TOZie nie ma psa spełniającego Pana jasno sprecyzowane kryteria. Pan bardzo chce, aby nowy psiak choć trochę przypominał zmarłego przyjaciela ...

Co do kastracji ... Pan się zbulwersował, słysząc w TOZie, że pies, jeśli trafi do niego ze schroniska niewykastrowany, będzie musiał stracić klejnoty (męska solidarność? :diabloti:), ale już wykastrowanego psa chętnie adoptuje, sam jednak nie chce go "okaleczać" ...
Dlatego bardzo mi zależy, aby psiak trafił już do niego po kastracji ... w razie czego pomogę Wam finansowo w opłaceniu kastracji Felusia, jeśli uznamy, że Pan nadaje się na jego nowego opiekuna.

Zobaczymy, jak Pan wypadnie na wizycie - nawet nie będzie wiedział, że to wizyta przedadopcyjna, bo wpadnę do niego tylko porozmawiać, a przy okazji, dokładnie go o wszystko wypytam ... jego sąsiadów też, bo koleżanka mojej znajomej mieszka z Panem w jednej klatce w bloku ... ;)

Jeśli będę posiadać więcej informacji, dam Wam znać ... mam nadzieję, że to na adopcję Felusia Pan się zdecyduje, ale pozwolę, aby jego "serce" samo wybrało nowego przyjaciela ...

Posted

dzięki Agnieszka za przybycie na wątek. Czekamy więc na wybór serca:) jak miał ratlerka to raczej był czarny podpalany, ale na wszelki wypadek u Negri_2008 jest jeszcze piękny rudzielec, tylko wymaga (chyba) jeszcze trochę pracy, po tych "łóżkowych" zdjęciach to chyba nie już tak dużo:) aaa i proszę zapytaj, czy nie chciałby może parki? bo Feluś bardzo jest przywiązany do swojej koleżanki Pchełki... A i czekamy na Twoją opinie o ewentualnym nowym właścicielu. Trzymam kcuki:)

Posted

Cześć Maleństwa, witajcie Cioteczki :)

No to przygotowania do kastracji czas zacząć.
Gryzeldo, czy klinika do której jeździesz z Maluchami teraz (chyba na Bemowie) dobrze i niedrogo przeprowadza zabiegi?
Dowiedz się, bardzo Cię proszę, bo widzę że nia ma na co czekać - szkoda psiaków (Felliniego natura wzywa, a biedna Pchełka musi pupę chować)

Posted

Dowiem się o cenę ale dopiero w poniedziałek i zapytam sie odrazu jak stoją z terminami.

Tak jak obiecałam mam dla was 2 winka własnej roboty ( tzn na bazarek ) , ktos musi to ode mnie odebrać i wystawić.

Posted

Cennik kastracji Falunia u mnie w lecznicy to.
Od 200 do 400zł sama kastracja - w zależności od ilości podanej narkozy i łatwości zabiegu.
68zł krew przed zabiegiem żeby była pewność że może mieć operację. Krew full opcja.
10zł zdjęcie szwów
28zł ok 3 dni jeżdżenia codziennie na przeciwbólowe i antybiotyk w zastrzyku.

Musimy uzbierać 500zł.
Kobiety do dzieła ... bo wczoraj na spacerze Feluś wskoczył na znajomą suczkę ,
właścicielka była zdziwiona bo sunia cieczki nie miała.

Może jakiś bazarek ??
Ja mam te dwa winka do przekazania , może jeszcze coś sensownego znajdę.

Co robimy????

Posted

Rozmawiałam z Gryzeldą. Nie wiem który psiak to większy urwis, ale dzięki Pchełce, Gryzelda nie ma dostępu do internetu ;/ wczoraj przegryzła kabel w kuchni, a dzisiaj w pokoju, także..... a Gryzelda nie wie kiedy jakiś inny kabel skombinuje.

Także jakby coś, to dzwońcie do Niej :)

Posted

kurcze...duzo ta kastracja...a moze lepiej dogadac sie w tym piasecznie co najpierw psiaki pojechaly...tripti moze moglabys zapytac ile kastracja i od razu sterylizacja Felka i Gabi naszej?

Posted

O kurcze, Felek ty amancie ;-)
W takiej sytuacji trzeba obciąć bimbadełka.

W lecznicy u Gryzeldy trochę drogo :-)

Zapytam w swojej. Postaram się uzgodnić z właścicielem, czy by nie przeprowadzili kastarcji "promocyjnie" wziąwszy pod uwagę, że Feluś to przecież bezdomniaczek.

Jak Obraczuś będzie miała info z SGGW to wybierzemy najlepszą opcję :-)

Gryzeldo - wczoraj ( w poniedziałek) przelałam Ci kaskę za kolejny tydzień.

Ciotki - czy któraś z Was mogłaby poogłaszać Pchełkę? A może znacie kogoś takiego? Ja jaikiś tekścik przygotuję ale w związku z tym że wena powoli mi się wyczerpuje napiszę coś na podstawie tekstu dla Feliniego;-)

Pchełce już czas do domu zanim wszystko zje u Gryzeldy.

Obraczuś podaj mi proszę na pm nr telefonu do Gryzeldy? Gdzieś zapodziałam.